golqmhaker Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Здравейте! Днес изтеглих играта x-plane и като се инсталира ми прецака монитора. Сега всичко е толкова голямо, че нарпаво ме дразни. Значи например за да видя варез.ру трябва със скрола до долу, за да видя всичко най-ново. Ето го и примера Това показаното е цялото което виждам от вареза в момента. И за да отида надолу трябва със скрола. Това не беше така. Моля, ако някой знае от какво в да казва. Благодаря предвърително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest the_hot_guy Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 tova , koeto razbrah e , 4e prosto ti se e promenila resolutions , za6toto igrata raboti na po niski kato 640x480 , 800x600 i taka natatak i prosto pri izlizaneto ot igrata resoluciqta si e ostanala sa6tata i za da q smeni6 trqbva samo da sledva6 instrukciite mi : desen buton na mouse-a varhu desktopa \propeties\settings\ i tam kadeto pi6e Screen Resoliution si go pravi6 na tazi na koqto ti haresva i moje da poddarja monitora v tvoq slu4ai iska6 si4ko po-malko taka 4e predvizi onova buton4e koeto e pod Screen Resolituion na dqsno i 6te zabelezi6 , 4e otdolu cifrite se promenqt tova sa resoliuciite predvijvai go po malko na dqsno i click-vai ok do zelata REsoluciq neznam dali za sa6toto mi govori6 , oba4e az tova razbrah ot kratkoto ti obqsnenie na problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharky88 Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Pi4 prosto si opravi rezoliuciqta na monitora i si gotov Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted December 29, 2004 Author Share Posted December 29, 2004 Да, но като го преместя на дясно и ми става пък много тясен екрана и става грозно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest the_hot_guy Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Да, но като го преместя на дясно и ми става пък много тясен екрана и става грозно! <{POST_SNAPBACK}> taka tove e obi4aino da ti stava po tesen sega sledva6tata stapka za da go opravi6 e ot samoiqt monitor neznam kakav ti e to4niqt model , no se pak si ima nqkvi kop4eta monitora ot kadeto da go stesnqva6 i vsqkakvi takiva nastroikiii oh i ti gorkiqt si edin GOLQM hacker , 4e napravoooo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botzman Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 taka tove e obi4aino da ti stava po tesen sega sledva6tata stapka za da go opravi6 e ot samoiqt monitor neznam kakav ti e to4niqt model , no se pak si ima nqkvi kop4eta monitora ot kadeto da go stesnqva6 i vsqkakvi takiva nastroikiii oh i ti gorkiqt si edin GOLQM hacker , 4e napravoooo <{POST_SNAPBACK}> ei maistor, nikoi ne se e rodil nau4en, i na teb sa ti vdigali gastite vse niakoga .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest the_hot_guy Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 ei maistor, nikoi ne se e rodil nau4en, i na teb sa ti vdigali gastite vse niakoga .... <{POST_SNAPBACK}> e da taka si e nikoi ne se razda nau4en , no kakvo tolkova sm kazal samo citirah ''GOLQM HACKER'' ina4e kvo stana opravi li go shvana li mu cakata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botzman Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 dove4era kato se pribera ste ti go opravia ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted December 29, 2004 Author Share Posted December 29, 2004 dove4era kato se pribera ste ti go opravia ... <{POST_SNAPBACK}> OKej4e! @the hot guy:Mi gore dolu se opravi, ama ne e tva, koeto iskam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Не се притесняваи Пич ще се научиш.всичко е вапрос на опит.И аз се уча съвсем самичак,но не се отчаивам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 И не се срамуваи да питаш,като не разбираш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTASY Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 И не се срамуваи да питаш,като не разбираш нещо. <{POST_SNAPBACK}> Izpolzvaite edit we hora Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_shadow Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Ми значи приятели ако вашия скъп монитор е като моя и често тайничко си желаете да го фраснете в земята може да се случи следното: 1. Тръгва някоя игра на 1024*768 но вашия монитор показва максимум 800*600 като моя то ще се мокаже черга или нищо няма да покаже. Ако телевизора е по - умен ще ви съобщи че не подържа тази резолюция. Тогава Control+Alt+Del и от таск мениджъра спирате изпълнението на играта. Или си търсите нов монитор и отново я стартирате. Или с инстроменти като setup или ровене из конфиг файла на играта я карате да стъгне на желаната резолюция. Или пък четете документацията, разбирате с какви параметри да я стартирате та да тръгне в минимална резолюция и след това от конзолата я стартирате и я оправате. 2. Носите си компа у приятел на нов монитор но той показва черги или нищо не показва. Или пък ви казва че не поддържа резолюцията. Но четете внимателно съобщението проблема може да е в херцовете и тях ще трябва да погледните. Ако просто в този пример бозата ви ХП не си показва работния плот рестартирате от копчето на кутията и чакате да се покажат мегахерците на процесора и след таблицата с параметрите преди логото на бозата да влезите в сервизното меню с F8 и от там да изберете Enable VGA Mode и да стартирате ХП. Ако бозата е 98 или 95 правите същото с F8 и избирате Safe Mode. След което оправяте настройките на вашия монитор и избирате резолюция. А по късно в нормален режим и херците. п.с: Не подценявам опита на повечето потребители. Само споделям личния си опит и давам съвет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Първо си махни Favorites, че да ти се освободи място и надясно А на някой изобщо да му направи впечатление, че картинката на десктопа му е в резолюция 1206 Х 888? Едит: абе Midex. аз разгадах мистерията. резолюцията която човека е снимал си е точна.. просто е решил че трябва да остави бяло от двете страни на шот-а. Да бе прав си....това си е чиста 1024Х768 с бели полета отдолу и отдясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 При мен, когато променям резолюцията, екрана също се деформира, НО забелязвам, че ми се променят херците на монитора. За целта си ги връщам на старото ниво (100Хц в моя случай) и екрана си е както съм си го нагласил като съм го купил. Така че виж дали тази "теснота" не се оправя като смениш херците (само гледай монитора да ги поддържа като сменяш, защото иначе може и да се повреди). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Първо си махни Favorites, че да ти се освободи място и надясно А на някой изобщо да му направи впечатление, че картинката на десктопа му е в резолюция 1206 Х 888? не видях точната резолюция, но забелязах че няма нищо не нормално в това което той показа. ако е така.. проблема не е в това което видеокартата праща към монитора, а в това което монитора показва. абе Midex. аз разгадах мистерията. резолюцията която човека е снимал си е точна.. просто е решил че трябва да остави бяло от двете страни на шот-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 OKej4e! @the hot guy:Mi gore dolu se opravi, ama ne e tva, koeto iskam. А опита ли ли се да погледнеш във View-->Text Size Пробвай да смениш няколко големини да видиш дали няма да ти хареса повече.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 ................................................ (само гледай монитора да ги поддържа като сменяш, защото иначе може и да се повреди). <{POST_SNAPBACK}> Ако си е инсталирал драйвероте на монитора това отпада като възможност Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted December 31, 2004 Author Share Posted December 31, 2004 А опита ли ли се да погледнеш във View-->Text Size Пробвай да смениш няколко големини да видиш дали няма да ти хареса повече.... <{POST_SNAPBACK}> Къде да го търся това view, че незнам. ЕДИТ:Разбрах, че ми говорите за ИЕ. Ама това беше глобален проблем, не само в нета. Това беше главно с иконите, просто дадох пример с варез.ру А иначе имам и Фаерфокс, но за сваляне от варез.ру си пазя ИЕ-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.