Jump to content
BulForum.com

TV out GeForce4 MX440 AGP8x 64bit

Recommended Posts

Наскоро си купих посочената горе карта.Проблема (ако въобще е проблем) е в гледането на филми full screen.Като пусна филма с Win media player i ffdshow кодек на телевизора на цял екран и после се върна на екрана на монитора и кликна с мишката някъде, WMP излиза от full screen режима.Пробвах и с други програми да гледам филми,но ми дава някаква грешка от самата програма и казва, че проблема е във видеокартата.Така че не съм пробвал с други програми дали ще стане номера.Въпроса ми е дали проблема е в драйвера (с този дето си варви с картата съм) или трябва да използвам някаква специална програма дето да изолира ТВ изхода от монитора и това, което се прави на TV out да няма нищо общо c това,което става на монитора.

Благодаря предварително за дадения акъл :rolleyes:

Проблема е решен.

Драйвер 4403

Използвах dual view на видеокартата като втория монитор го посочих да е full screen като ползвах BSPlayer 1.1. При мен само с него се получава.

Това зависи изцяло от драйвера, едва ли видеокартата е виновна, освен да е повредена.

Драйверите, които вървят с видеокартата са стари. Коя версия са?

Сложи някоя по-нова версия.

А иначе от драйвера се настройва Full Screen Device да е Secondary Display, което ще е така, ако ползваш режим Clone и като втори монитор си избрал TV.

Така на втория монитор (телевизора) ще имаш фул скрийн филм от медиа плеър, а на монитора (компютъра) ще можеш да правиш каквото си искаш, без да се засяга картината на телевизора (е, ако процесорът ти е слаб, и работиш на компа докато се гледа филм на телевизора, може да се появи насичане :P ).

начина е така както е казал теди

след като го направиш правиш рестарт

и като кликнеш на някой видео файл отваряш с Б на мишката менюто и има опция -> Play on my TV

• 1 month later...

Благодаря за информацията.Смених драйверите и се появи опцията за clone и дадох fullscreen за телевизора.Всичко ОК, телевизора влиза в режим, но филма не се вижда - екрана е черен.Като махна опцията за fullscreen на ТВ-то филма се вижда и на телевизора и мога да цъкна fullscreen от медия плеъра.Всичко ОК ама е на двата екрана, а аз искам да си работя на компа.

Същият ефект се получава и при dual view режим на ТВ-то.

Пробвал съм с: BS player, WinMedia Player, MV2 player;

ffdshow 2004.10.12;

DX8.1, DX9.0c;

Generic TV, Panasonic E50, panasonic TX1703, toshiba, philips 104b и сигурно поне още 3-4 вида драивери за втори монитор.

Както се досещате резултата е един и същ

Описаните резултати са с 66.94 драйвер на картата.

Ползвах и 44.03. С този драйвер изпулних написаното в горните два поуста и се получи, НО за да върви филма на телевизора зедължително трябва да се вижда и на монитора - да не е под някои прозорец и да не е минимизиран, иначе картината замръзва на ТВ-то на кадъра, на който е направено минимизирането или покриването с друг прозорец.

Аз съм с win 98se, 256 RAM, MB: k7s5a , AGP 4x -- ако тожа има някакво значение.

Помагайте ако можете, че съм :blink: :confused

Мисля, че проблема ти е, че не трябва да си в режим "clone", а в "dual View" - в режим клониране - каквото имаш на монитора, го имаш и на ТВ-то. В дуал-вю всеки монитор (в случая ТВ-то е втори монитор) се управлява отделно. стартираш плеъра, с мишката го закарваш на втория екран (ТВ-то) и го разпъваш, то автоматично минава на целия втори екран. През това време на първия си работиш...

А за драйверите - сложи последните , но гледай да са WHQL сертифицирани.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...