lucky Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Наскоро си купих посочената горе карта.Проблема (ако въобще е проблем) е в гледането на филми full screen.Като пусна филма с Win media player i ffdshow кодек на телевизора на цял екран и после се върна на екрана на монитора и кликна с мишката някъде, WMP излиза от full screen режима.Пробвах и с други програми да гледам филми,но ми дава някаква грешка от самата програма и казва, че проблема е във видеокартата.Така че не съм пробвал с други програми дали ще стане номера.Въпроса ми е дали проблема е в драйвера (с този дето си варви с картата съм) или трябва да използвам някаква специална програма дето да изолира ТВ изхода от монитора и това, което се прави на TV out да няма нищо общо c това,което става на монитора. Благодаря предварително за дадения акъл Проблема е решен. Драйвер 4403 Използвах dual view на видеокартата като втория монитор го посочих да е full screen като ползвах BSPlayer 1.1. При мен само с него се получава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Това зависи изцяло от драйвера, едва ли видеокартата е виновна, освен да е повредена. Драйверите, които вървят с видеокартата са стари. Коя версия са? Сложи някоя по-нова версия. А иначе от драйвера се настройва Full Screen Device да е Secondary Display, което ще е така, ако ползваш режим Clone и като втори монитор си избрал TV. Така на втория монитор (телевизора) ще имаш фул скрийн филм от медиа плеър, а на монитора (компютъра) ще можеш да правиш каквото си искаш, без да се засяга картината на телевизора (е, ако процесорът ти е слаб, и работиш на компа докато се гледа филм на телевизора, може да се появи насичане ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trifon Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 начина е така както е казал теди след като го направиш правиш рестарт и като кликнеш на някой видео файл отваряш с Б на мишката менюто и има опция -> Play on my TV Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky Posted February 1, 2005 Author Share Posted February 1, 2005 Благодаря за информацията.Смених драйверите и се появи опцията за clone и дадох fullscreen за телевизора.Всичко ОК, телевизора влиза в режим, но филма не се вижда - екрана е черен.Като махна опцията за fullscreen на ТВ-то филма се вижда и на телевизора и мога да цъкна fullscreen от медия плеъра.Всичко ОК ама е на двата екрана, а аз искам да си работя на компа. Същият ефект се получава и при dual view режим на ТВ-то. Пробвал съм с: BS player, WinMedia Player, MV2 player; ffdshow 2004.10.12; DX8.1, DX9.0c; Generic TV, Panasonic E50, panasonic TX1703, toshiba, philips 104b и сигурно поне още 3-4 вида драивери за втори монитор. Както се досещате резултата е един и същ Описаните резултати са с 66.94 драйвер на картата. Ползвах и 44.03. С този драйвер изпулних написаното в горните два поуста и се получи, НО за да върви филма на телевизора зедължително трябва да се вижда и на монитора - да не е под някои прозорец и да не е минимизиран, иначе картината замръзва на ТВ-то на кадъра, на който е направено минимизирането или покриването с друг прозорец. Аз съм с win 98se, 256 RAM, MB: k7s5a , AGP 4x -- ако тожа има някакво значение. Помагайте ако можете, че съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Мисля, че проблема ти е, че не трябва да си в режим "clone", а в "dual View" - в режим клониране - каквото имаш на монитора, го имаш и на ТВ-то. В дуал-вю всеки монитор (в случая ТВ-то е втори монитор) се управлява отделно. стартираш плеъра, с мишката го закарваш на втория екран (ТВ-то) и го разпъваш, то автоматично минава на целия втори екран. През това време на първия си работиш... А за драйверите - сложи последните , но гледай да са WHQL сертифицирани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.