Jump to content
BulForum.com

дайте си и другата буза

juji

Recommended Posts

ейй много добра тема. хайде и аз ще взема да се изкажа.

1. Да честичко ми се случва да си стискам зъбите, да скърцам със зъби и прочие, но едва ли от това предните ми зъби целите са нащърбени. Обикновенно като стисна зъби, става лошо. Трудно се сдържам и гледам да отговарям с малко думи, за да не се паля още.

2. Всичко е в състояние да ме искара извън нерви !!! Абсолютно всичко, дори едно: "А?!?", ми е достатъчно. Но най-много ме ядосва въртенето в кръг или тъй нареченото зацикляне. ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ВСЕКИ ПЪТ, мразя да слушам едни и също неща и ми идва да чупя някой или нещо.

3. Нападки и обиди мога да търпя от приятели и от непознати, и все пак не обичам да ме съдят и самият аз не съдя просто казвам това, което не ми харесва. Доста съм прям ... и хората ми се обиждат малко, но определено не ми пука!!!

Аз по принцип съм спокоен даже някой приятели от моя клас се чудят как издържам някой да ме обижда,но да кажем ако не ми е приятел този който ме обижда много лошо става за него :devil А иначе така да се обиждаме между приятели мога да го изтрая защото знам че не го мислят това което казват, дори една даскалка в моето училище ни каза че не знае дали са останали нормални момчета в училище защото цитирам "... по коридорите всички момчета си говорят на педераст и прочие ..."това беше малко offtopic ама няма нищо

Същата работа :cry . Да открием един клуб на "Тероризираните от по-малки сестри"

и аз влизам в клуба ;)

единствено сестра ми ме е изкарвала извън нерви. Иначе се нервирам когато някои спори по въпроси за които не знае нищо, но въпреки това е "мистър компетенция по всички въпроси" .

Аз съм много спокоен човек.За мен хората се делят на 2 вида:първите,когато са ядосани си го изкарват веднага и след 5 минути им минава,другите малчат,таят нервите си и някой хубав ден отиват в банката или училището и застрелват всички.Е,за съжаление аз съм от вторите....

Амй да прав си, и аз мисля че съм от ъъъъъ вторите :( , макар че някой път ги правя и двете :cry

Хахахах :)  Давайте смело мочета! Аз може да имам по-малък брат, ама той пък каквото е видял от мен.... Добре, че поне му знам ника тук :)

Братле, с теб съм :) И обещавам повече да не ти пукам веждата или да ти забивам вилица в крака. :D

Весело посрещане на 2005г!

ole mili4kiq ti brat :( :(

btw vie golemite bratq[i sestri :music ] ste basi mafiata.Imate nqkva mania da se nalagate ama tolkova golqma mania 4e se stiga do krainosti [li4n opit]

Аз съм скорпион. А за моята зодия пише, че притежаваме изключителен самоконтрол. За мен е така, също и за всичките ми приятели скорпиони. Съзнавам, трудно е да разбере човек какво мисля, чувствам. Във вените ми тече лава, но отвън е айсберг. Меря си всяка една приказка, дори и когато крещя бесен. (което се случва адски рядко, откакто излезнах от пубертета). Реално много малко хора истински ме познават. (което ме прави малко самотник :))

Но ако съм допуснал един човек близо до себе си, тоест за мен той е приятел - за него/нея давам всичко. И извън кожата ми може да ме изкара нападка по негов/неин адрес. За близките си убивам. А съм изключително жестоко същество и ако някой направи грешката да навреди на мой близък човек - е той поема всичко, което съм сдържал в себе си с лихвите. Чуждите нападки по свой адрес поемам със широка усмивка, защото обичам да се заяждам, но мразя да нападам първи.

Най трудно зарастват раните, нанесени от думи.

ole mili4kiq ti brat  :(  :(

btw vie golemite bratq[i sestri  :music ]  ste basi mafiata.Imate nqkva mania da se nalagate  ama tolkova golqma mania 4e se stiga do krainosti [li4n opit]

Ние ли сме мафия? Пред унея дребните Якудза и Козаностра ряпа да ядат такъв организиран тормоз правят, че нямам думи :)

btw vie golemite bratq[i sestri  :music ]  ste basi mafiata.Imate nqkva mania da se nalagate  ama tolkova golqma mania 4e se stiga do krainosti [li4n opit]

Изроди са си по-големите братя (сестри). Преди и мен ме тероризираха. :argue Нещо като им е крив света и дай да си го изкараме на най-малкия в къщата. :angry:

А...по темата: Така бързо паля и в състояние на афект такива неща съм казвал :angry1 , че след ден-два чак немога да повярвам, че съм бил аз. :huh:

Много малко неща могат да ме изкарат извън нерви. Мисля че от всичко наи много мразя лицемерието, няколко пъти ми се случвало да ми падне пердето и да кажа на човека срещу мен това което си проси- т.е. изтината, щото от нея наи боли. В тези случаи като че ли осъзнавам че имам способността да изненадвам дори себе си, защото бая голяма уста отварям а по поринцип не съм от наи приказливите :)

За заглавието.Една от класическите и твърде популярни спекулации с библейски текстове, гласи: "... но ако те удари някой по дясната буза, обърни му и другата.» Скритата липса на логика в проповядването на подобно поведение смущава. А историята е следната:В древността удряли робите само с опакото на ръката. За демонстрация на пренебрежение, за да е по-унизително. Замахнат ли с опакото на дясната ръка - удрят дясната страна. Обърнеш ли и лявата - предизвикваш. Печелиш достойнство, влизаш в двубой. Защото следващият удар може да е само с длан. Като за равен със свободните. Не като за роб. Така спестената логика манипулира мисленето. Изражда силата в инат, а свободата на избора - в самоунижение.Така зададена темата няма нищо общо с мащабите на моята търпимост.Самото заглавие потъва в някакви празнословия за самоцелната любов и незлобливостта...Не хващам за гушата никого ! ;)

• 2 weeks later...
В древността удряли робите само с опакото на ръката. За демонстрация на пренебрежение, за да е по-унизително. Замахнат ли с опакото на дясната ръка - удрят дясната страна. Обърнеш ли и лявата - предизвикваш. Печелиш достойнство, влизаш в двубой. Защото следващият удар може да е само с длан. Като за равен със свободните. Не като за роб. Така спестената логика манипулира мисленето. Изражда силата в инат, а свободата на избора - в самоунижение.Така зададена темата няма нищо общо с мащабите на моята търпимост.Самото заглавие потъва в някакви празнословия за самоцелната любов и незлобливостта...Не хващам за гушата никого !

За заглавието:

Дайте си другата буза, кога си заслужава? и

Често ли ви се случва да стисвате здраво зъби, за да не позволите на езика си да се отрищи?

Какво е в състояние да ви изкара извън нерви?

Често ли си го изкарвате на някого и кога съжалявате за това?

До колко способни сте да търпите нечии нападки?

Въпросите станаха в повечко, за това и ще спра до тук.

Моля ви да споделите, а не да се хващате за гушите

Въпросите не могат ли да бъдат зададени и в този смисъл?

Наистина не знаех, че това е историята, но определено тя повече ми харесва от библейския смисъл може би, защото съм по-склонна към самоунищожение, отколкото пред навеждане на глава.(патила съм си и продължавам да си патя от тази моя черта, която не мога да контролирам) :) :) :)

п.с. и аз никого не хващам за гушата. :) Най-малко пък теб,net_fighter :)

За заглавието:

Дайте си другата буза, кога си заслужава? и

Въпросите не могат ли да бъдат зададени и в този смисъл?

Наистина не знаех, че това е историята, но определено тя повече ми харесва от библейския смисъл може би, защото съм по-склонна към самоунищожение, отколкото пред навеждане на глава.(патила съм си и продължавам да си патя от тази моя черта, която не мога да контролирам) :)  :)  :)

п.с. и аз никого не хващам за гушата. :) Най-малко пък теб,net_fighter :)

Горе главата :)

Едно от качествата на нашия народ - нашето достойнство. Ние сме горда нация. Не свеждаме глава. Когато ни ударят с опакото на ръката - или го заплюваме, или стискаме зъби и после го удушваме с веригите си. Тъжното за нас като нация е, че от времето на цар Иван Асен втори не сме имали силна политическа власт, с изключение на донякъде Левски и цар Борис Трети.

Това тълкувание на обръщането на другата буза и аз не го знаех, но като се замисля често обръщам другата буза. Защото смелостта и чувството за самоуважение и достойнство ще си ги отнеса в гроба, дори и това да е причината.

Дайте си другата буза- кога си заслужава?

Най общо когато те удари някой от родителите с цел изграждане на личноста ти в правилната посока.А иначе хората притежават толкова власт над теб, колкото им дадеш .

• 2 weeks later...

po princip ba6tatat ili maikata kato mi se karat stiskam zabi i ne kazvam ni6to oba4e izlizam izvan nervi kogato kajat:

"vij go tva mom4e kolko e umno"

i az kato kaja ami te celiq klas sme taka ili dam drug za primer te kazvat:

"ne gi gledai drugite gledai gledai sebesi"

1.Често ли ви се случва да стисвате здраво зъби, за да не позволите на езика си да се отрищи?

2.Какво е в състояние да ви изкара извън нерви?

3.Често ли си го изкарвате на някого и кога съжалявате за това?

4..До колко способни сте да търпите нечии нападки?

1.Винаги

2.Малко неща

3.Рядко

4.Дотогва докогато има патрони в пълнителя :pirate

По принцип не избухвам и не се паля-много спокоен човек съм,но има и моменти,в които САМО едно момиче може да ме изнерви.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...