RiMy_SuN Posted August 28, 2008 Share Posted August 28, 2008 някой знае ли как се прави текила сънрайс ? 45 мл. текила 120 мл. сок от портокал 10 мл. гренадин Текилата се слага във висока чаша с 4 бучки лед и се допълва с портокаловия сок. Разбърква се леко и в средата на питието се излива гренадина. Преди сервиране отново се разбърква съвсем леко със сламката, а чашата се украсява с цял резен портокал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Някой знае ли рецептата за "F-16", както го правят в Идола? Помня бърбъна и афтършока, но третата съставка ми се губи... Страхотни шотове са за след дълъг студен ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
glory Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Не видях май такова,като това,което пих тая вечер. 50мл. водка,ако може да е Savoy-зелена ябълка, 50мл мента Спрайт на вкус. Течна сметана,разбира се. Много приятно влиза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 За почитателите на по-сладките смески: 50 мл. ром Малибу кокос 200 мл. студен бананов сок 2-3 ледчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Преди време на един рожден ден открихме нова смес. 50 мл мента пещера 50 мл водка савой 50 мл уиски савой 50 мл мастика пещера 130 мл шпрайт Това всичко се слага в една чаша от каменица 330. (Moже и едно резенче лимон отстрани) Викаме му машината на времето...пийнеш едно и става утре Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Това горното... види ми се много опасно за здравето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 На мен пък ми се вижда пълен бълвоч - спирт със зелена и кафява боя, разтопени лукчета, малко вода, аспартам.... Да не би да сте разтребвали масата сутринта и някой да е решил да пробва "общата" отпадъчна чаша? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Точно така стана След бурна нощ и проспан ден бяхме останали 4 човека и всеки държеше по нещо и от там дойде идеята да смесим всичко. Резултата имаше много як вкус ( на мен лично много ми хареса) и след около 10 минути вече ефектите се усещаха. Имаше и бира останала и си го откарахме до другата сутрин заради тази напитка Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazan Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 лимонада с винце иначе тази нова година ще опитам всякакви смески имаше сайт за коктейли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zrockbg Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 някой може ли да ми каже какво точно е това на Български че така нищо не ми говори и ако евентуално го пробвам с обикновен бял ром дали ще е голяма разликата , защото не пия ром и не ми се дават пари за бакарди такъв по принцип задължителноо е да е бял като цвяят teserre mojito = води се нещо от сорта на шнапс/сироп за по-силен вкус. от мен нещо разхлаждащо : 100мл сок портокал 100мл сок грейпфрут 30мл тесер мента (тежък подсадител който да се утаи на 1/2 от чашата) сокчетата се рабиват в шейкъ + лед а да се ухладят и смесят и после се слага тесера.гарнира се с мараскини и резенче портокал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zrockbg Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Коктейл АИСБЕРГ! (Iceberg) Начин на приготвяне : Слагате няколко бучки лед в шейкър и изсипвате около 120-150 ml вода. Шейквате хубаво и след което наливате охладената напитка в подходяща чаша пълна с лед догоре (on the rocks).Сервира се с 2 сламки.За украса най-добре сложете 1 ледче! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Този коктейл е известен още като Мухльо Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 30мл тесер мента (тежък подсадител който да се утаи на 1/2 от чашата) Я поясни, искаш да го сегменитраш или друго имаш предвид? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zrockbg Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Я поясни, искаш да го сегменитраш или друго имаш предвид? Нещо не го виждам това мнение ... иначе се нарича Пусс и изглежда ето така : или както му викат повечето хора "на етажи". За да стане, се сипва бавно по стената на чашата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seem Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Аз харесвам много едно мое си коктейлче : водка 50гр , бял вермут 100 гр, лимон и лед .... супер е харесва ми също и в комбинация - същите алкохоли + сок зелена ябълка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.