Jump to content
BulForum.com

Imam problem s SB Creative 6.1 Live 24 bit

Recommended Posts

Znachi isntaliram driverite.Kakto trqbva obache kogato resha da slusham ednovremenno muzika i primerno da si otvorq explorera se nakasva muzikata i kato che li e sviva...Abe mnogo interesen shum, i napravo nz kakvo da pravq.A sam e kupil predi okolo 2 chasa ot ERA.Ne znam da ne e ot RAM-a ama pak ne vqrvam da ne i stigat 256 mb.Pravo anomaliii staat tuk.Ako nqkoi moje da mi kaje v kakvo e problema da kazva, zashtoto veche ne znam kakvo da pravq.

Подобен проблем се появява обикновено при самия достъп до харддиска, все едно звуковата ти карта няма асоциирано IRQ. Появява се обикновено при лоши настройки за вида достъп до диска (PIO 4 / UDMA). Погледни в Device Manager за конфликти, пробвай сложи картата на друг PCI слот. Погледни и в БИОС, назначаванията на IRQ, също така пробвай и с опцията Plug-n-Play OS installed в БИОС.

Ами името на каратата е : SoundBlaster Creative 6.1 Live! 24 bit Цена 47 лв от ЕРА-та. А иначе преинсталирах WinXP-то. Сложих му пак драйвърите от диска, но ефектът е нулев.Ще пробвам да сменя PCI slot.Ама защо да е от него.Те не вършат ли еднаква работа.И какво е това IRQ ? И от биос-а всичко ми е на ауто.А иначе сега погледнах за това IRQ, която ми каза в System Information там го дава IRQ 19. Не знам какво ще рече това.И няма конфликт в Device Manager-а. Ще пробвам да сменя на друг PCI slot. Дано да стане, че толкова и се бях канил на такава карта.Ако не стане и със смяна на слот.Тогава май ще трябва да ходя до ЕРА-та.И все пак мерси за информацията, ако има още нещо ще питам.Пак благодаря !!!

.Ще пробвам да сменя PCI slot.Ама защо да е от него.Те не вършат ли еднаква работа.И какво е това IRQ ? И от биос-а всичко ми е на ауто.А иначе сега погледнах за това IRQ, която ми каза в System Information там го дава IRQ 19. Не знам какво ще рече това.

Ха.ха.. :P ...прав си, едно и също нещо вършат, но почти винаги към всеки слот е асоциирано различно(и) IRQ(та). В ХР нещата с IRQ-тата се решават по-лесно от предишните версии, най-малкото, че под 98 напр. не може да видиш #19. :D А смяната на слот е едно от първите неща, което се препоръчва при решаване на такива конфликти при аудиокартите (и не само при тях). Смени я на друг слот, нищо че нямаш засичания и ако проблемът продължи....тогава ще го мислим...

Ами проблемът продалжава.Смених го на слот 3.Беше 2-ри слот. И в момента е на 18 IRQ като на 18 IRQ също ми е IBM Net Adapter 10/100 Mbps (Lan-ката). И вече взех да се отчайвам.Не знам обаче как да ви обесня шума.Направо е анамален.Като продължително р-р-р-р само, че като от DJ ефект. И то само когато пускам друга програма.Явно когато се натоварва процесорът и RAM-a. Кажете сега какво да правя...

Edit: Възможно ли е тази карта да иска повечко RAM. Аз съм само с 256 Mb DDR 400 и може да й идва манинко.А и сега се сетих.Одеве един приятел ми каза, че е по-добре харда да ми е на NTFS.Та С:\ е с този формат "NTFS", а D:\ и E:\ още не съм ги променял и са на "FAT 32". Да не би от това да е проблема :confused :confused :confused

Ами проблемът продалжава.Смених го на слот 3.Беше 2-ри слот. И в момента е на 18 IRQ като на 18 IRQ също ми е IBM Net Adapter 10/100 Mbps (Lan-ката). И вече взех да се отчайвам.Не знам обаче как да ви обесня шума.Направо е анамален.Като продължително р-р-р-р само, че като от DJ ефект. И то само когато пускам друга програма.Явно когато се натоварва процесорът и RAM-a. Кажете сега какво да правя...

Edit: Възможно ли е тази карта да иска повечко RAM. Аз съм само с 256 Mb DDR 400 и може да й идва манинко.А и сега се сетих.Одеве един приятел ми каза, че е по-добре харда да ми е на NTFS.Та С:\ е с този формат "NTFS", а D:\ и E:\ още не съм ги променял и са на "FAT 32". Да не би от това да е проблема :confused  :confused  :confused

Оххх...много яко щяхме да го загазим, ако всички карти искаха NTFS файлова система....не е това. Не знам в спецификациите й какво пише, но мисля, че проблемът не е в системната памет. Интересно щеше да бъде, ако имаше под ръка втора OS (напр.98SE) да видиш там върви ли, щото аз имам един Live! на единия комп. дето върви на всичко друго(oще 2 други OS), но на ХР не ще и не ще на тази хардуерна платформа(което не ме касае много, защото той е 2-ра спомагателна карта). Абсолютно същият модел имам на този комп. (дето пиша) - върви под абсолютно всякаква OS и то в съчетание с още 2 други аудиокарти едновременно.....Божа работа....Преди да я връщаш твоята виж някои настройки в биоса....напр. сложи ICH DELAYED TRANSLATION на ENABLED(ако го имаш). Също така виж зa PCI BUS MASTER(или подобно) също да е включено. PCI LATENCY TIMER да ти е на 64, въпреки, че много видеокарти пренебрегват тази стойност, която си сложил в биоса и я сменят на доста по-висока...най-често на 248, което за тях е добре, но за аудиото толкова дълго заемане на шината понякога му действа "нездравословно" :wacko: Аааа...и ако имаш вградено аудио на дъното - изключи го.....пробвай тези неща, а пък може някой друг междувременно да ти даде и други съвети. :)

Едит: Това дето каза след този пост, май няма да се оправи от тези мои съвети....я кажи малко работи за машинката ти...каква е, какво имаш включено в нея, с колко вата захранване си, какво си сложил близо до кутията на компютъра :) ....майтапът настрана, ама някой път е от нещо дребно дето изобщо не предпололагаш....лош контакт, слабо захранване и т.н.

Едит2: Трябва май да ида на очен лекар :P Вярно, че си го сложил в подписа. Лошият контакт може да е не само в кабел (букса), но и в самия слот, но явно не е това, защото ти вече го смени веднъж(слота). Опитай се да преинсталираш драйверите(най-добре първо ги махни и почни на чисто). Ако и това не стане ми хрумва една щура идея - махни драйверите на Creative и сложи тези на KX. Нищо не ти пречи да опитваш, докато установиш откъде идва проблемът.

Едит3: Абе ходи да спиш и утре върви да я връщаш....това е най-лесното за тебе, но ако и другата не тръгне, тогава не знам.... :P

Едит(последен): То пък и бахти помощта...след като не ти е тръгнала.... :( ....а кю-то, въпреки, че го имам...постоянно забравям да го пусна :).......абе като си гледам едит-ите (и твойте също)....големи глупаци сме...що не си писахме PM-и :confused

Ами сега ще пробвам това, което ми каза.Иначе първата ми работа като взех картата и се прибрах в нас е да изклюва тая дето е on board. И след това сложих новата.Абе всичко е ОК като слушам музика, но като пускам нещо направо ми скосява нервите.Даже сега докато пиша не прави тоя проблем.Обаче тръгнали да зареждам музика в playlist-а, да отворя каквото и да е приложение почва да ми рърка и пърка и ми идва да го фрасна.Както и да е сега ще опитам и след малко пак сам на лице да ти кажа какво съм направил...

Edit: Значи ей сега се връщам от биос-а и там направих следното: ICH DELAYED TRANSLATION (не го намерих никъде), а PCI Bus Master си беше на Enable. И PCI Latency Timer от 32 го направих, както ми каза на 64.Но все още няма ефект.Продължава да си го прави тоя номер. :blink: :blink: :wacko: :wir

Edit 2: Значи захранването е някакво обикновенно с кутията.Мисля, че е 300W. Иначи машината ми е в подписа като цяло всичко си пише там.Но за слабото захранване може да си прав.Макар, че от както съм е купувал съм сложил един Teac 32x и този Creative. И едва ли му идва чак толкова малко тока.А иначе за лош контакт не знам.От къде мога да разбера.В смисъл ако говориш за стерео жака той е вкаран добре в самата карта.Но за друго не знам.Уточни какво точно искаш да разбереш.

Edit 3: Ей сега ще пробвам.Дано да стане, че умалявам вече пред тоя комп.

Edit 4: Ще знаеш май точно това ще направя.Инсталирах ги за пореден път и пак неще да го еба.Писна ми и утре ще ида в ЕРА-та и ще ги насмотам.Ама ще ида с компа да ми го оправят те.Бахти тука ми кървясаха очите дето са мъча да им оправям фалшивите Creative-и.Айде @Midex много ти благодаря за помоща.Ще гледам да оправя положението, че все пак пари сам давал,а и щях да забравя.Виж си ICQ-то писах ти там.Добави ме в листа айде лека вечер и пак много благодаря за помоща.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...