botevbeerboys Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Zna4i v momenta sam s CELERON 2,4 GHz/128K,RAM 256 MB DDR/400,VGA-GF FX 5200 8x,128MB DDR,64 BIT.No dosta ot igrite mi nasi4at ot vreme na vreme.Posavetveite me dali da dobavia o6te RAM,ili da smenia video kartata s 128 BITova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Ами зависи колко пари си приготвил.Ако може и двете Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 зависи и за какво ползваш ПЦто Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 emi 4esno kazano i dvete sa za smeniane za6toto igrite iskat ve4e pone 512 ram za da varviat sviastno i kartata e za smeniane a 6to do CPU-to malko lo6 izbor si napravil s Celeron no pone 6te se gree6 prez zimata tak4e saberi za niakoi 6to gode sviastna hubava karta i za ram no zasega zemi samo ram Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 Ами зависи колко пари си приготвил.Ако може и двете <{POST_SNAPBACK}> Ами ако добвя само RAM и остана с тази карта,дали ще се пооправяат нещата?Имам впредвид за игрите де? Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 emi 4esno kazano i dvete sa za smeniane za6toto igrite iskat ve4e pone 512 ram za da varviat sviastno i kartata e za smeniane a 6to do CPU-to malko lo6 izbor si napravil s Celeron no pone 6te se gree6 prez zimata tak4e saberi za niakoi 6to gode sviastna hubava karta i za ram no zasega zemi samo ram <{POST_SNAPBACK}> Благодаря за съвета!А по нататак каква карта ще ме посаветваш да взема?Да не е много скъпа де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 emi ako sabere6 pove4e pari si zemi niakoia ot seriite GeForce 6800(4ista) ili GT ili Ultra a ot aTi x*** versiite no te sa mnogo skapi a ne6to po dopustimo e FX 5900 XT ili Ultra sa6to taka i FX 5950 Ultra a ot Ati 9600 XT ili druga versia na kartata ili 9700 i 9800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Zna4i v momenta sam s CELERON 2,4 GHz/128K,RAM 256 MB DDR/400,VGA-GF FX 5200 8x,128MB DDR,64 BIT.No dosta ot igrite mi nasi4at ot vreme na vreme.Posavetveite me dali da dobavia o6te RAM,ili da smenia video kartata s 128 BITova? зависи и за какво ползваш ПЦто за игри можеби? Ами ако добвя само RAM и остана с тази карта,дали ще се пооправяат нещата?Имам впредвид за игрите де? не. само ще ти зареждат по-бързо и там дето има де се мисли много, ще го обмислят малко по-бързо, но видимо подобрение няма да има. emi ako sabere6 pove4e pari si zemi niakoia ot seriite GeForce 6800(4ista) ili GT ili Ultra a ot aTi x*** versiite no te sa mnogo skapi a ne6to po dopustimo e FX 5900 XT ili Ultra sa6to taka i FX 5950 Ultra a ot Ati 9600 XT ili druga versia na kartata ili 9700 i 9800 пропусна 2-3 карти. може да ги добавиш. @ botevbeerboys кажи с какви пари разполагаш. за процесора ако ще сменяш, трябва да смениш и дъното така че го забрави като вариант. ако сложиш рам.. разлика няма да има. купувай си видеокарта и тва е. според зависимост колко пари имаш... добави още 30-40 долара за тая дето ще я продадеш и си избирай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 за игри можеби? не. само ще ти зареждат по-бързо и там дето има де се мисли много, ще го обмислят малко по-бързо, но видимо подобрение няма да има. пропусна 2-3 карти. може да ги добавиш. @ botevbeerboys кажи с какви пари разполагаш. за процесора ако ще сменяш, трябва да смениш и дъното така че го забрави като вариант. ако сложиш рам.. разлика няма да има. купувай си видеокарта и тва е. според зависимост колко пари имаш... добави още 30-40 долара за тая дето ще я продадеш и си избирай. <{POST_SNAPBACK}> Благодаря,значи ме съветваш да сменя само картата за сега така ли?А ако доплатя примерно 40$,каква от всичките карти да взема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 GeCube Radeon 9550. за 70-80$ друг избор просто нямаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 GeCube Radeon 9550. за 70-80$ друг избор просто нямаш. <{POST_SNAPBACK}> w00x с теб не щъ да са занимавам хич! недей и ти но наистина ако цъкаш на ПЦто си смени видео картата. а игрите и с 256 рам пак ще ти вървят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 А според мен трябва да си смени й процесора,щото с тоя Celeron...само дето е на 2.4 Гхз нищо повече така че по-добре смени видеото и процесора,защото в известна степен лага в игрите,който имаш идва и от процесора поради простата причина че е Celeron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Правилния избор наистина е смяна на видеокартата. Просто картичката е 64бит-ова и при изчисления на повечко данни издъхва. Картата предложена от w00x е най-добрата в ценовия си клас. Съвсем скоро тествах една такава и останах много доволен от нея. За парите си е просто супер. Процесора е напълно достатъчен, да не кажа че е предостатъчен за игри. Аз съм с AthlonXP 1700+, и до момента няма игра която да не съм подкарал на компютъра си, включително Халф2, Доом3, Ънриъл 2, НФС Ъндърграунд2 и не ми насичат. С 256MB DDR333 съм и с YUAN RADEON 9200 64MB 128bit. Определено видеокартата е първото нещо което трябва да смени младежа Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 Правилния избор наистина е смяна на видеокартата. Просто картичката е 64бит-ова и при изчисления на повечко данни издъхва. Картата предложена от w00x е най-добрата в ценовия си клас. Съвсем скоро тествах една такава и останах много доволен от нея. За парите си е просто супер. Процесора е напълно достатъчен, да не кажа че е предостатъчен за игри. Аз съм с AthlonXP 1700+, и до момента няма игра която да не съм подкарал на компютъра си, включително Халф2, Доом3, Ънриъл 2, НФС Ъндърграунд2 и не ми насичат. С 256MB DDR333 съм и с YUAN RADEON 9200 64MB 128bit. Определено видеокартата е първото нещо което трябва да смени младежа <{POST_SNAPBACK}> Ще се вслушам в съвета ти и ще сменя за сега само видеото.Пък дано се оправят нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 А според мен трябва да си смени й процесора,щото с тоя Celeron...само дето е на 2.4 Гхз нищо повече така че по-добре смени видеото и процесора,защото в известна степен лага в игрите,който имаш идва и от процесора поради простата причина че е Celeron. <{POST_SNAPBACK}> taka e az tuka imam edin star i s greia na nego darji 70C stabilni i e ot dosta starite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Що ли трябва да повтарям това дето ти казаха повечето....ама хайде. Всеизвестно е, че първото нещо, което трябва да смениш при ъпгрейд, когато машината ти ще я ползваш основно за игри е видеокартата....още повече, когато е слаба като твоята. Съвсем скоро имах възможността да се убедя в това със смяна на такава в платформа със слаб Р3 (550). Разбира се на слаб процесор не му подхожда супер силна последен модел карта, по простата причина, че нещата са взаимосвързани, но в твоя случай селерона не е съвсем зле на тази честота. Тъй, че за малкото пари, които имаш взимай смело карта....но не търси само 128-битова(щото ако вземеш 5200 пълноценна, нещата няма да ти се подобрят особено много)....поне 9550....9600....нещо от този клас и без "SE" На старо би могъл при късмет да вземеш нещо добро на ниска цена (при известен риск нещо да не работи... ). Аз още преди година взех от човек 9800 Pro за $190, когато като нови бяха доста над $2хх, а и още си държат цената. Пожелавам ти успех с намирането на модел и покупката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 G-cube 9550 e dosta dobra karta, dostiga chestotite na 9600pro daje i otgore, samo che ne e 70-80$ a 90-95$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest the_hot_guy Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 hmmm neznam ama az mislq 4e ram-a ti e super malko 6toto savremennite igri da ti kaja 4estno minimalnite im sa ~ 256 a srednite iziskvaniq ~512 dokato videoto ti e dobro vapreki 4e e 64 bitovo pak e dobre 4e e 128 mb-ovo taka 4e m oqt savet e da zeme6 malko ram o6te da go napravi6 pone 512 mb , apak videoto po natatak pone tva si e moe li4no mnenie taka smqtam az , no da te predopredq , 4e ako re6i6 da si zima6 ram po dobre postni edno topic-4e v buy/sell i 6a si nameri6 dosta po evtino otkolkoto 6a tya skubnaT v nekoq firma , no se pak ti si re6avai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 hmmm neznam ama az mislq 4e ram-a ti e super malko 6toto savremennite igri da ti kaja 4estno minimalnite im sa ~ 256 a srednite iziskvaniq ~512 dokato videoto ti e dobro vapreki 4e e 64 bitovo pak e dobre 4e e 128 mb-ovo taka 4e m oqt savet e da zeme6 malko ram o6te da go napravi6 pone 512 mb , apak videoto po natatak pone tva si e moe li4no mnenie taka smqtam az , no da te predopredq , 4e ako re6i6 da si zima6 ram po dobre postni edno topic-4e v buy/sell i 6a si nameri6 dosta po evtino otkolkoto 6a tya skubnaT v nekoq firma , no se pak ti si re6avai Абе недей така бе....брей мама му стара....все акъли, акъли....говорим главно за игри - че му е малко паметта, спор няма, но бозата за това си прави суап, по-бавно е, но не толкова, колкото ще му запуши 64 битовата шина на най-бавната карта от тази серия на НВидиа. Резултатът му ще е много по-добър, ако сложи 9600 и остане със същата памет, отколкото ако я удвои и остане със същата карта....хващам се на бас и съм сигурен, че ще го спечеля 101%. FPS се определя предимно от чипа, шината и паметта на видеокартата и в много по-малка степен от процесора или системната памет(справка: чичко Том или тестовете на 3DMark). Ако щеше да кодира видео или аудио щях да му дам друг съвет, но тук говорим за игри... П.П. Тази карта дето я има и 256 Mb да имаше - все тая....тя дори не може да оползотвори тези 8Х AGP....пусни я на 4Х и ще покаже същия резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Естествено че видео карта. 256 са достатъчни за игрите, макар че ще зареждат по-бавно. Видео картата е най-важна в игрите Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Просто картичката е 64бит-ова и при изчисления на повечко данни издъхва. <{POST_SNAPBACK}> Тя и 128битова да беше Fx5200 си е чиста набутвация ,няма да говорим за "поддръжката" на DX9.0 и т.н. GeCube-то което ти беше препоръчано е най-добрият избор за парите си найстина . @Da_Devil освен 5900 ХТ , другите му препоръки бяха смешни (като се има в предвид ,че никаде не се продават 9800,9700 series ) да си вземеш 5900 Ultra или 5950 Ultra и да дадеш 350-400$+ за тях , мани тая работа . @the_hot_guy ти недей гледа какво препоръчват в системните изисквания , хората с 256 рам си цъкат все още добре ,по-бавен Loading може би ,но не и много по-малко фреимове (вече си зависи от приложението ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 тоя селерон не мой ли да се клокне бе се пак ще стабне по-висока шина => още производителност Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted December 28, 2004 Author Share Posted December 28, 2004 Ок,значи сменям видео картата.Някои ще ми каже ли колко в краина сметка струва G Cude 9550,и от каде да я намеря.Щтото в каталога на фирмата от която сам закупил компа си я няма,а тои е в гаранция още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Firma "Kontrax" adres: ul.Avksentii Veleshki 29 tel:032/623723 Cena m/u 90 i 95$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAY UY Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 ako re6i6 da prodava6 video kartata moga da ti dam 25lv za neya ako se interesuva6 moje da mi zvane6 0898861771-krum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.