Jump to content
BulForum.com

Купувам Процесор

Recommended Posts

Здр,време ми е за ъпгрейд на процесора-сегашният ми е Интел Селерон 1100 мгх.Разполагам с 75-85 лв ...Ще ми препоръчате ли някоя фирма ,от която да си купя нов,а също и за тази цена на колко мгх ще е процесорът?Ако някой продава изгодно запазен също е опция :)

Също така да ви питам след като го купя къде трябва да ида,за да ми го инсталнат(ако така се казва де),колко ще струва и колко време ще съм без ПЦ?

Сори за профанските въпроси,но в тази област съм голям невежа :P

Ами фирми с днешно време бол,като отидеш в някоя фирма те ще ти сложат процесора е разбира се има и такава опция да си вземеш частта и сама да ти я сложеш,но не те съветвам.Мисля,че не плащаш нищо на фирмата за сглобяване само си плащаш процесора.Но да премина по-нататък...значи имаш 85 лв...ами според мен за тея пари не можеш да си вземеш нещо добро,но аз те съветвам да си вземеш нещо на АМД :punk.Но минимум още толкова пари ти трябват. :) btw Тая тема трябваше да я пуснеш в hardware ;)

ЕДИТ:Ето и някои приемерни цени на модели:

1.CELERON-D 2.53G/533/256K BOX 86.50 90.00 93.00.Разбира се този е с охлаждане,има без BOX,но разликата е 4$,четох в едно review,че тези процесори много греели-някъде 60-65 градуса

2.AMD XP 2600+/FSB266MHZ/256K 104.00 108.00 112.00

3.AMD XP 3000+/FSB 333 /512K 151.00 156.00 162.00

4.AMD XP 2600+ MOBILE/512K/FS266 111.00 116.00 120.00

5.AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266 88.50 92.00 95.50

Само не ни каза за какво ще го ползваш?

Na4i za teq pari i pri uslovie, 4e si prodade6 stariq moje6 da si zemes Celeron D.CPU-to e s dvoino cache ot tvoq i na 6ina 533.Dobro e procesor4eto, kato se ima v predvid s kvi kinti razpolaga6 i s kuv si sq!Uspeh!

Edit:Q kaji kvo ti e dunoto.V smisal vij ot nqkade modela i markata!

Мерси за бързия отговор :D

Ще го ползвам за игри :P

За дъното:нямам си и представа кое е ,затова ти давам няколко компонента от гаранционната карта,дано да съм оцелил:

MB QDI I815EP-T/TATA100/SB/ATX

FDD 1.44MB NEC

CPU CELERON 1.1GHZ FCPGA2 -това ми е процесорът-знам :P

CASE JNC-ATX 6623SGM P4/T-BIRD 235 SW

:D ако не съм оцелил кажи

AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266 88.50 92.00 95.50 -тоя не е лош май ,за тази си цена...а това,че съм на Интел няма значение нали,мога да си солжа всеки процесор на негово място?

:D ако не съм оцелил кажи

AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266 88.50 92.00 95.50 -тоя не е лош май ,за тази си цена...а това,че съм на Интел няма значение нали,мога да си солжа всеки процесор на негово място?

дам,този е добър,както знаем тези мобилки се клокват добре :D,разбира се с добро охлаждане,за дъното не мога да ти кажа нищо,ще те излъжа,така че по-добре другите да кажат

Според мен не можеш нищо да направиш с тия пари -

освен процесор, ще трябва да смениш и дъно, а много вероятно и памет, а с това много вероятно и захранване (с по-мощно), така както гледам ще ти трябва и видеокарта (или ще си вземеш дъно с вградена може би)

общо взето най-доброто решение е да си продадеш целия компютър, остави си флопито, диска и СД ако имаш, и си вземи нов компютър без тези компоненти които оставиш от стария - просто всичко ново е несъвместимо с твоя комп.

Е стига де.....ти направо ме уби...аз чакам Коледа си купя процесор,ти сега за ново ПЦ ми говориш :cry

Осъзнавам,че ме е слабо,все пак съм геймър,но ще мога да си сменя процесорчето нали?Това ме интересува :D

Значи - според мен няма да можеш, как да ти го обясня - това са различни платформи, просто новите процесори не стават на твоето дъно - все едно да сипеш в бензинов двигател нафта - и бензина и нафтата са горива, ама принципно на различна основа - ами няма да тръгне, сори че ни развалям Коледата :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...