snatch Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Баща ми има, аз много му се кефя.Голямо е , широко поне 2 сантиметра.Има всичко, което можеш да се сетиш ,без УСБ Можеш да си го чистиш с клечка за уши с малко спирт, или пък с нещо остро, околко което е увито парче плат.Изобщо мания си е ножчето, незнаеш кога може да ти спаси живота.Разбира се в преносен смисъл. Колко пари го взе твоето ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Значи аз имам едно и в момента ме мързи да ида да го взема, защото е забутано в един шкаф (сещам се точно в кой ). Та то има 2 ножчета, едно по-голямо и едно по-малко... Отвертка, тирбушон, отварячка за бутилки и отварячка за консерви, клечка за зъби, пинсета и един наивен трион, който е по цялата му дължина... с него съм рязал цяло борово дърво с диаметър от около 10 см. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Има специални указания как да се чисти.Сега не мога да се сетя,но ако пазиш опаковката на ножчето-там трябва да пише.И Викториянокс,мисля,е най-силната марка по отношение на швейцарските ножчета-така че си ударил шестицата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilioX Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 И аз много се кефя на такива ножчета, ама ей на - нямам време да си потърся! Някой знае ли къде мога да си купя едно такова и горе долу за какви пари? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Има ги в Халите, ама цените са астрономически... Иначе аз имам едно, не беше Викторинокс, но не беше и от евтините китайски боклуци (нещо ми се върти из главата Faber-Castell, но не съм сигурен). Страшно много пъти ми е помагало, защото освен ножа (който си го поддържах остър като бръснач когато го носех с мен) имаше ножичка (която реже свястно), трионче (доста добро), плоска и кръстата отверки (те пък коко работа са ми вършили не е истина) и разни други джунджурийки, които сега не си спомням. Носех го редовно докато му беше наред калъфа, но откакто се сцепи спрях да го нося със себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 .........И Викториянокс,мисля,е най-силната марка по отношение на швейцарските ножчета-така че си ударил шестицата! <{POST_SNAPBACK}> Викторинокс не са просто най-силната марка. те са единствената наистина швейцарска държащи патента за джобните ножчета за армията. от тях идва "швейцарско ножче". на моето нямаше инструкции за експлоатация и поддръжка на кутийката, тъй че за тва не мога да помогна. иначе е стандартния модел военно ножче. @snatch: със здраве да си го ползваш и да ти върши добра работа. edit: @ilioX: забравих да ти кажа. ножчетата освен изброените от другит еместа ги има и в "Бриколаж"-а точно до гишето за информация. Там са си "Victorinox" ама са и соленки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 @snatch: знам че правят моливи и т.н. глупости (все пак баща ми е художник), но предполагам, че ножето е рекламен артикул. Не знам де, не съм го купувал аз - подарък ми е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 От няколко (2-3) години не съм се разделял с моя нож, който ми беше подарен за рожден ден от добрите ми приятели. И колкото пъти се сетя все се кефя на якия подарък Ето го и него: Handles: Nylon red, 111 mm 12 features 1. large lock blade2. corkscrew3. wood sawcombination tool:4. - cap lifter5. can opener6. screwdriver7. wire stripper8. gutting blade9. reamer, punch10. key ring11. tweezers12. toothpick 0.8873.4 Hunter ODsame knife, green handle Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Аз пък имам този модел: Handles: Cellidor, 91 mm, 3 1/2" 15 features 1. large blade 2. small blade 3. corkscrew 4. can opener with 5. - small screwdriver (also for Phillips screws) 6. cap lifter with 7. - screwdriver 8. - wire stripper 9. reamer, punch 10. key ring 11. tweezers 12. toothpick 13. scissors 14. multi-purpose hook (parcel carrier) 15. wood saw Много ми е скъп, защото ми е подарък за коледа от половинката . Имам го вече две години и постоянно си служа с него. Edit: @snatch, куката е за носене на багаж - представи си тежък колет, вързан със сизал. Отваряш куката, закачаш сизала, а ножа ползваш като удобна дръжка . Ножът се чисти с топла вода и сапун, като от време навреме се капва по една капка фино машинно масло на сгъвките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Аз имам въпрос.Имах нож-подарък от един братовчед от САЩ. Ножът беше Emerson CQC-7.По принцип струва около 600$,но не знам в България дали се намират.Има само гадни имитации.Някой да знае нещо повече? Ето това е приблизителен модел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetrating Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 От щанд,в една от палатите по време на пролетния панаир, си купих истински Emerson CQC - 13, за около 360 лв. Иначе съм виждал нож от тази марка и в един оказион във Варна,но не питах за цената. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 За Коледа подарих швейцарско ножче на един мой много добър приятел. На следващия ден ми вика - Наш`те сигурно са те намразили вече ЩО БЕ?! Ми с тва ножче вече каквото хвана и дялкам, дялкам... Цялата къща стана на резки и в стърготини Много е готино да си имаш такова нещо. Колкото до астрономическите цени - оригиналните ножчета наистина си струват скъпо, особено като имат по много приспособления. Но има такива на които и Джеймс Бонд би завидял - ножче, трионче, отварачка, ножица.............компас, фенерче, лазер Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 29, 2004 Author Share Posted December 29, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Не исках да отварям нова тема, затова питам тук. Знаете ли продават ли се някъде и другите продукти на Victorinox? Иначе по темата, след няколко месеца ще имам това сладурче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Не исках да отварям нова тема, затова питам тук.Знаете ли продават ли се някъде и другите продукти на Victorinox? Иначе по темата, след няколко месеца ще имам това сладурче. <{POST_SNAPBACK}> Аз незнам къде се продават но това "ножче" много ме кефи!!Колко струва едно такова? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Май го гледах в бонжур, стотина лева беше.Баща ми има такова, много е яко.Аз си взех от промоцията на мтел Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Абе даите някакви отзиви за тези ножчета от промоцията на МТел читави ли са или са поредния боклук Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 утре като дойдеш на лъки синема ще ти го покажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 утре като дойдеш на лъки синема ще ти го покажа <{POST_SNAPBACK}> oki,само да не се разминем Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted January 16, 2005 Author Share Posted January 16, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valesh Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Az imam noj kato oniq na m-tel.Mnoo sa qki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Az ot izvestno vreme mnogo iskam da si kupq. Moje li da mi preporu4ate nqkoe.Akomoje s snimka. Blagodarq!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Ми имаше едно на мен ми заприлича на кредитна карта, в смисъл така изглеждаше за такива неща ли става дума?Имаше в Бонжура.А за твоето ножче, мен лично не ми харесват толкова големи, защото са доста дебели и става малко неудобно да работиш.А и повечето неща не бих ги използвал.Но пак си е хубаво, разбира се.Зависи за какво ти трябва. <{POST_SNAPBACK}> Става дума за часовниците и туристическите им раници. То има още по дебели павета, направо квадратни, а този модел е удобен и с всичко което ми трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.