Eagle Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Значи проблема е много голям.Сложиха ми pass на WinXp.Има ли някакъв начин да го видя без да го трия или нещо от сорта.Просто не искам да ме усетят. Моля,ако има някои които предполага или знае как се прави тая магия да казва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Значи проблема е много голям.Сложиха ми pass на WinXp.Има ли някакъв начин да го видя без да го трия или нещо от сорта.Просто не искам да ме усетят. Моля,ако има някои които предполага или знае как се прави тая магия да казва. <{POST_SNAPBACK}> Mislq, 4e ima6e nqkakuv 4alum pod DOS da se vidi parolata, no ne pomnq komandata.Pokazaha mi go samo vednuj, no na men nikoga nqma da mi trqa i realno ne si napraih truda da go zapomnq.Nakoi ot kolegite vuv foruma sum siguren, 4e 6te q znae Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 Mislq, 4e ima6e nqkakuv 4alum pod DOS da se vidi parolata, no ne pomnq komandata.Pokazaha mi go samo vednuj, no na men nikoga nqma da mi trqa i realno ne si napraih truda da go zapomnq.Nakoi ot kolegite vuv foruma sum siguren, 4e 6te q znae <{POST_SNAPBACK}> Ако се сетиш за тази команда казвай.Обаче за Xp може да е нещо друго.Незнам.Благодаря се пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Ако се сетиш за тази команда казвай.Обаче за Xp може да е нещо друго.Незнам.Благодаря се пак Сигурно цъкаш много игрички и вашите са решили да ти дръпнат шалтера. Ами що не влезеш с Guest акаунта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Имаше една програма, с която се създава една обикновена дискета, от която се зарежда компютъра и има една програма на нея, с която се ресетват пароли в Уиндоуса, а доколкото си спомням самия Уиндоус имаше подобна функция, не ми се е налагало да го правя, но потърси , мисля беше нещо Windows Passwords Recovery, просто отделни думи които ми идват наум, като се сетя, ще пиша. Но пак по памет, мисля, че номера ставаше само от админски акаунт или може би и от Power Users, ще те излъжа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 Имаше една програма, с която се създава една обикновена дискета, от която се зарежда компютъра и има една програма на нея, с която се ресетват пароли в Уиндоуса, а доколкото си спомням самия Уиндоус имаше подобна функция, не ми се е налагало да го правя, но потърси , мисля беше нещо Windows Passwords Recovery, просто отделни думи които ми идват наум, като се сетя, ще пиша.Но пак по памет, мисля, че номера ставаше само от админски акаунт или може би и от Power Users, ще те излъжа. На мен ми трябва да я видя не да я трия или нещо трябва ми да я знам.Да неме разберат наще. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Ако си 7 клас по-добре сядай да учиш отколкото да цъкаш на Пц-то По-добре не му давайте на момчето акъл Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 @ShitHappen, що бе...нека малко се ограмоти момчето. Сега ще му дам домашно за четене. Отваряш хелпа и търсиш нещо от рода "how to create password reset disk". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Ако си 7 клас по-добре сядай да учиш отколкото да цъкаш на Пц-то По-добре не му давайте на момчето акъл <{POST_SNAPBACK}> stiga so govoril gluposti 7 klas sux ne ti triaa da u4ish prosto badi dobre podgotven za ispita(pi6tovi) i zrenieto ti triabva da e v otli4na forma za da vijda6 MALKITE pi6tovi tva e za literatura a za matematika triaa naistina da pou4i6 malko az na literatura imah 5(s prepisvane) i po matematika 2.25 6oto sam totalno neznae6t po matemaika osobeno geometria algebra se sva6tam ne6to i btw 8 klas OwnZ a 6to se otnasia do password-a kaji na va6te da go slojat pod DoS i kato go slojat otvaria6 kutiata i vatre ima6e edno ne6to kato bateriika ne s se6tam to4no kak s kazva6e i savsem leko e izvajda6 kato gleda6 da ne s4upi6 tva deto e pridarja za 3sec. i sled tva ve4e nema pass nito ni6to setva6 si tvoi pass i kato niakoi s opita da vleze sh kai6 emi ti si zabravil parolata i s prai6 na iadosan i prez no6ta pwnva6 na kvoto iska6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Zna4i parolata ti e zapametena i ti iskash da vidish koi sa simvolite pod zvezdi4kite taka li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 Zna4i parolata ti e zapametena i ti iskash da vidish koi sa simvolite pod zvezdi4kite taka li? <{POST_SNAPBACK}> Не ако беше така лесно.Пук и тва го правя не за себеси аз за един приятел той е 9клас.Минал ги е тия години ма пак заради оценки.Баща му сложил паса и днеска отишал наработа без да изклучва компа.И сега прияте ля ми иска да го разбере проклети я пасс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 stiga so govoril gluposti 7 klas sux ne ti triaa da u4ish prosto badi dobre podgotven za ispita(pi6tovi) i zrenieto ti triabva da e v otli4na forma za da vijda6 MALKITE pi6tovi tva e za literatura a za matematika triaa naistina da pou4i6 malko az na literatura imah 5(s prepisvane) i po matematika 2.25 6oto sam totalno neznae6t po matemaika osobeno geometria algebra se sva6tam ne6to i btw 8 klas OwnZ a 6to se otnasia do password-a kaji na va6te da go slojat pod DoS i kato go slojat otvaria6 kutiata i vatre ima6e edno ne6to kato bateriika ne s se6tam to4no kak s kazva6e i savsem leko e izvajda6 kato gleda6 da ne s4upi6 tva deto e pridarja za 3sec. i sled tva ve4e nema pass nito ni6to setva6 si tvoi pass i kato niakoi s opita da vleze sh kai6 emi ti si zabravil parolata i s prai6 na iadosan i prez no6ta pwnva6 na kvoto iska6 Абе човекът не говори за парола в биоса, а при логването....ама нека пробва....представи си, че тръгне... @Eagle, а и да я разбере...баща му скоро ще я смени и пак тая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Само да припомня за БИОС паролите, както Da_Devil даваше акъли, и да извадиш батерията за 3 секунди, и за 30 и за 300, не е гаранция, че паролите (барабар с цялата CMOS информация) ще се изтрият. Има си джъмпер за тая цел, или се дават накъсо изводите за батерията. И естествено Eagle не говореше за тези пароли. А относно паролите в Уиндоус, те се пазят криптирани, така, че в чист вид не може да ги видиш толкова лесно, макар че има софтуер, който лесно разбива алгоритъма на Уиндоус, с който се пазят паролите, освен ако администратора на компютъра не е взел едни специални мерки за смяна на алгоритъма или един друг по-сигурен начин за съхраняването им. В домашни условия това едва ли е така, още повече някои интернет мрежи и в Пловдив са подвластни на въпросните програми за разбиване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 Само да припомня за БИОС паролите, както Da_Devil даваше акъли, и да извадиш батерията за 3 секунди, и за 30 и за 300, не е гаранция, че паролите (барабар с цялата CMOS информация) ще се изтрият. Има си джъмпер за тая цел, или се дават накъсо изводите за батерията. И естествено Eagle не говореше за тези пароли.А относно паролите в Уиндоус, те се пазят криптирани, така, че в чист вид не може да ги видиш толкова лесно, макар че има софтуер, който лесно разбива алгоритъма на Уиндоус, с който се пазят паролите, освен ако администратора на компютъра не е взел едни специални мерки за смяна на алгоритъма или един друг по-сигурен начин за съхраняването им. В домашни условия това едва ли е така, още повече някои интернет мрежи и в Пловдив са подвластни на въпросните програми за разбиване. <{POST_SNAPBACK}> А имаш ли някаква представа за този софтуер.Някои ми е казвал че Aida правела нещо подобно ма несам сигурен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 zna4i purvo ima edna programka koqto 6te izturka vsi4ki paroli na XP-to oba4e na teb ne ti trebe (joker) kogato startirash kompa natiskai F8 ili F5 zavisi s koi buton se vliza v safe mode tam ve4e trebe da se opravqsh sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 zna4i purvo ima edna programka koqto 6te izturka vsi4ki paroli na XP-to oba4e na teb ne ti trebe (joker) kogato startirash kompa natiskai F8 ili F5 zavisi s koi buton se vliza v safe mode tam ve4e trebe da se opravqsh sam <{POST_SNAPBACK}> И тва не помага.Още пурвия ден го пробвах Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 ami kakto vijdam tuk nikoi ne 6te ti dade dobur suvet i za tova pusni edin search v google-to mnogo puti to mi e spasqvalo kojata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 ami kakto vijdam tuk nikoi ne 6te ti dade dobur suvet i za tova pusni edin search v google-to mnogo puti to mi e spasqvalo kojata <{POST_SNAPBACK}> Дам добрия стар гоогъл.И на мен ми е спасявал кожата ма не и тоя път.Писах 3-4 сеарча ма нищо.Се пак 10x за помоща Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 V registrite se pazi taia parola, ako moje6 da se dobere6 do tiax 6te ia otkrie6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 ako ponaznaivash angliski vij tova http://kennethhunt.com/archives/000640.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
venci_bg Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Mai samo Midex e pomognal ot tuka toi spomena 4e ako otidesh pri "help and suport" ili "помощ и подръжка"(edno i sushto) 1 napishi tam vuv searcha "how to create password reset disk" 2 Shte ti izlezni "Create a password reset disk in case you forget your password" 3 cukash na nego i ti dava informacia kakvo da napravish 4 ako si s domein stava po lesno (ako ne si s domein pak e lesno to vsi4ko si go pishe tam) tolkova elementarno e napisano samo da znaesh angliiski p.s:Ako oste ne e izgasen compa napravi tova i smeni passa Ako znaesh starata parola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Mai samo Midex e pomognal ot tuka toi spomena 4e ako otidesh pri "help and suport" ili "помощ и подръжка"(edno i sushto) 1 napishi tam vuv searcha "how to create password reset disk" 2 Shte ti izlezni "Create a password reset disk in case you forget your password" 3 cukash na nego i ti dava informacia kakvo da napravish 4 ako si s domein stava po lesno (ako ne si s domein pak e lesno to vsi4ko si go pishe tam) tolkova elementarno e napisano samo da znaesh angliiski p.s:Ako oste ne e izgasen compa napravi tova i smeni passa <{POST_SNAPBACK}> За да направиш Password reset disk трябва да имаш паролата на акаунта с който си влязъл, така че това едва ли ще му свърши работа. Иначе всичко щеше да е много лесно. И още нещо, ако смени паролата, баща му като се прибере и не може да влезне ще му спре достъпа до компютъра поне до края на учебната година . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Ето, че има и по-лесен начин. Някой по-горе ти даде един полезен линк за четене. Накратко, ако не ти се чете......значи...намираш си един диск с боза#2000 и чрез него стартираш риковъри конзолата на ХР - това автоматично ти дава права на администратор без парола и по този начин може да влизаш и в други акаунти, независимо дали са с парола или не. Това е в общи линии, ако искаш по-подробно - прочети си го. И твоя приятел с едно дискче под ръка винаги ще може да заобикаля паролите, ама все някога пак ще го хванат, щото се постепенно се самозабравяте и не внимавате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Аз пък знам един по-хитър и неусещаем начин за баща ти . Значи под Safe Mod сe логваш като Administrator и си правиш един чисто нов твой си акаунт. Играеш си с него и когато ставаш пак се логваш под Safe Mod като Administarator и го триеш. След това баща ти нищо няма да разбере . Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 значи под XP дори и да влезнеш в safe mode - неможеш да се логнеш като администратор ако не знаеш пасса или администраторската парола която е сложена при инсталацията на Win .С recovery conzol-та пак неможеш да направиш нищо ,защото за там ти трябва отново паролата която е сложена при инсталацията на операционната система.Не каза за какво му трябва на тоя твоя приятел да знае админската парола ,но ако не му е ограничен достъпа до ресурсуте на машината - безмислено е да се опитва.Има начини ,но не и да я разбереш без да си се логнал като админ .До папката с криптираните пароли на Win неможеш да се добереш с Guest акаунт .Под ДОС - може да опиташ,но само ако дяловете ти са под FAT32 ,ако са под NTFS - само чрез специялния ДОС на майкрософт за XP (поне аз само него използвам за целта),който чете и NTFS.Aко искаш да иснталираш нещо - не е пробелм,просто не го инсталвай в Program Fails и готово.Ако е само за спорта: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.