Jump to content
BulForum.com

мъжеството

juji

Recommended Posts

Чета си тук и се "възхищавам" на много мъжкарски изказвания и реших да ви попитам кое прави едно мъжленце истински мъж? Аз мъжленца познавам мого, ама мъжки мочета почти(да не казвам хич) не съм срещала.

Предварително ще помоля да бъдат избягвани изказвания от сорта:"шампион по трибой", "плейбой" и т.н.

Ако искате ще перефразирам: Какво се очаква от един мъж, за да изглежда като истински.

"Красотата е в очите на гледащия" , та и т'ва същата работа.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply
Добре де,нали изказваме мнение.Просто въртите,въртите и пак закопаете в парите , колите ,мускулите и  дрехите.Баща ми цял живот е бил заварчик (никога не е блестял с дрехи или кола, от това не е станал по-малко мъж)ама и до днес със сълзи му се прекланям.Майка ми никога не е била дългокрака красавица ама тва не я е спряло да изгледа три прави и здрави.Пък сега намъкнете парцалите и няма правда няма ред , вадим ку*а и наред.Евала.Ама и като има кой да ви се връзва.Иначе към теб нищо лично.

Не, не съм искал да кажа нищо такова. Затова исках да се изясним. Това дали си красив или не(богат, беден и т.н) наистина няма основно значени. Всичко е много относително. Просто дадох няколко примера за по горното ми твърдение. Съжалявам ако съм те засегнал с нещо, но единствената ми цел беше да покажа, че общо взето всеки човек различни работи го впечатляват в противоположния пол :cry За съжаление останах криворазбран :(

Не, не съм искал да кажа нищо такова. Затова исках да се изясним. Това дали си красив или не(богат, беден и т.н) наистина няма основно значени. Всичко е много относително. Просто дадох няколко примера за по горното ми твърдение. Съжалявам ако съм те засегнал с нещо, но единствената ми цел беше да покажа, че общо взето всеки човек различни работи го впечатляват в противоположния пол :cry За съжаление останах криворазбран :(

Лично засегната?Не!Айде да приемем ,че аз не съм те разбрала теб :)

Не знам защо,но в съзнанието си свързвам понятието "истински мъж" с потентността.И все пак не е вярно,че днес няма мъже с потентността на Казанова,че все пак той е като символ в това отношение.Проблема е,че днешните мъже се посвещават само на чукането,а не на публицистиката.Така много по-велики от Казанова са анонимни и ще си останат такива за историята,защото нямат време за хроники.В същото време други драскачи,без дори да са видяли две жени,се опитват да се изкарат за бащи на половината човечество.В този смисъл величието на Казанова се изразява в това,че с еднакво желание и майсторство е можел да държи както писалката,така и онази си работа...

Защо точно потентност ли?Единствената ни съществена разлика с жените,това е пикочо-половата система.И не мисля,че ни отстъпват по умствен багаж и затова съм на мнение,че отговора на въпроса трябва да се търси именно в тази разлика...

Колкото за изказалите се до сега и визираните от тях качества...приятна визия,държащ на думата си,значителния умствен багаж,да е способен да продължи рода си,и все пак да запази част от детското в себе си,да признава грешките си,да се отнася добре с околните,да уважава себе си...е от кога на тези качества трябва да отговарят САМО представителите на силния пол?Мисля,че описвате качествата,на които трябва да отговаря един истински човек,някакви общочовешки качества,а ние търсим ключовото,за да наречем част от едната половина на човечеството "истински мъже"...

Какви са тези глупости ? Тц тц.Още не сте се измъкнали май от фазата 'Иде ми да стисна целия свят за врата,но едва ми стиска единствено да си изцедя пъпките' ...

Calamitas virtutis occasio est (Seneca)( Нещастието е повод за мъжество )

Определено печелиш симпатиите ми с този пост.Поздрави.

Съдейки от въпроса и начина по който е зададен ,май авторката предпочита мъж с доста мускули,който да може да я командва по силовият метод поне веднъж дневно  :) Дори и да не си го признаеш драга ми juji - така е .

Не искам да се превръщам в адвокат на никой,но някак си ме жегна това мение.ОК,мислиш,че жената всеки ден трябва да бъде командвана по силовия метод.Хубаво де,но преди да прочета,че си намесил и име,уважавах мнението ти....не го споделях,но го уважавах.Толкова ли не можеш да си кажеш мнението без да визираш някои?Или поне като визираш и обвиняваш,искаме доказателства,факти,снимки,медицински и прочие,че иначе може да те минат с едно по бързата процедура за клевета:)

Надявам се, че ще ми позволите да ви помоля да не визирате какви мъже харесват жените (това много, много не е по темата, пък и за това е тук, а не в ТЯ и ТОЙ), а и ще избегнем доста спорове. :)

Благодаря ви.

Весели празници! :)

Не знам защо,но в съзнанието си свързвам понятието "истински мъж" с потентността.И все пак не е вярно,че днес няма мъже с потентността на Казанова,че все пак той е като символ в това отношение.Проблема е,че днешните мъже се посвещават само на чукането,а не на публицистиката.Така много по-велики от Казанова са анонимни и ще си останат такива за историята,защото нямат време за хроники.В същото време други драскачи,без дори да са видяли две жени,се опитват да се изкарат за бащи на половината човечество.В този смисъл величието на Казанова се изразява в това,че с еднакво желание и майсторство е можел да държи както писалката,така и онази си работа...

По тая логика Митьо Пищова, който не може да чете, но по "хроники" има над 2000 бройки, трябва да е най-големият мъж? :P

По тая логика Митьо Пищова, който не може да чете, но по "хроники" има над 2000 бройки, трябва да е най-големият мъж? :P

Ние сме комплексирана нация и никога няма да дадем превъзходство на някой с наднормено тегло за това да е "истински мъж".Предрасъдъци,предрасъдъци,предрасъдъци...мъка,мъка,мъкаааааа

А и мъжеството го свързвам само и единственно с потентността.Примера за Казанова беше,че той е писал с майсторство своите хроники,благодарение на които подвизите му са стигнали до нас,а не,че хрониката е обуславящ фактор...

Пищова е малко хлъзгава почва.Дори и да са истински неговите хроники,той разполага с доста пари...а живеем в материален свят.Така че мисля визираната потентност на Казанова се отличава от 100 лева стандартен на час.Тоест тази визирана казановова потентност е по скоро като цялата игра на съблазняването и завършващата фаза на секса,а не символичното правене на секс само за бройката и парадирането с това.Важен е и начина,а не самото правене.Но за това по-добре жените да се изкажат...че все пак мнението ни за нас самите е субективно,а тяхното мнение за нас би се радвало на повече обективизъм...с други думи ще ми е драго да чуя(предполагам не само на мен) повече женски мнения:)

Хм..темата е готина нооо просто незнам какво да кажа..мисля че само жена може да каже дали мъжът е мъж наистина.Става вапрос не сам в сексуално отношение,но и в доста други,като начин на държание например.Миии това е което аз мисля и моля да не се коментира.

мисля, че това е най тъпата тема която съм чел.мъж "мъжле" каква е разликата? за теб кой е мъж Бойко Борисов ли? ми ако е така мога да те "успокоя"(стига да не си над 30), че мъж няма да си намериш такъв какъвто търсиш. нещо си или разочарована от някой или комплексирана. едно нормално момиче(в днешни дни)не би задал такъв въпрос.99% от ПРИВЛЕКАТЕЛНИТЕ момичета търсат парите и "газарията"( ли как да се изразя). знаеш ли колко и пука на нея дали си точен и стабилен нали и даваш пари да си накупи дрехи, и тнт.

така, че айде спрете се с тия ваши изисквания.

не го приемай като убида това исках да го напиша много одавна но неможех да намера по подходяща тема.

знам, че 50% от вас няма да са съгласни с мен, защото тука сте само истински мъже(пред пс-то става въпрос :P )а на вънка...

ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички, който неме псуват :)

Бе кат сте тръгнали да говорите как жените измерват мъжеството в един мъж...дайте да си говорим за жени а не за к*рви,щото разликата е доста стабилна.

Бе кат сте тръгнали да говорите как жените измерват мъжеството в един мъж...дайте да си говорим за жени а не за к*рви,щото разликата е доста стабилна.

никой не ти говори за курви дойдоха времена при които и богатите момичета си търсат само богати момчета.(а щом и това време дойде,като по сапунените сериали...)

Как трябва да изглежда един мъж,за да бъде като истински?Ето как:

Да бъде висок,рус,да ходи напет.И първи юни е денят на детето!

Надявам се, че ще ми позволите да ви помоля да не визирате какви мъже харесват жените (това много, много не е по темата, пък и за това е тук, а не в ТЯ и ТОЙ), а и ще избегнем доста спорове

@Reebok прочети го това,внимателно и бавно,без да бързаш:)И все пак това трябваше да го прочетеш преди да постваш,но как такова величие и компетентност събрани в едно тяло като теб ще падне толкова ниско...

мисля, че това е най тъпата тема която съм чел

Въпроса на темата е много специфичен и не е този плосък и праволинеен смисъл,който е схванала главата ти.Значи хем викаш,че е тъпа темата,хем взимаш отношение по нея.По този начин май и ти се признаваш за тъп.Много откровенно дори!Нищо лично,просто логика...при това на доста елементарно ниво.Тегли само едни майни наум и си излез,че все пак няма тема,която да се хареса на абсолютно всички,но нееее ти теглиш майни и на всичкото отгоре ни занимаваш с криворазбраната си натура.

не го приемай като убида това исках да го напиша много одавна но неможех да намера по подходяща тема

Отдавна викаш си имал комплекси и намери точната тема,за да ги избиеш.Евала!

тука сте само истински мъже(пред пс-то става въпрос  :P  )а на вънка...

Явно взимаш пример от себе си,че все пак не може да се изказва мнение за хора,които не познаваш...пак логика,пак елементарна...

ми ако е така мога да те "успокоя"(стига да не си над 30), че мъж няма да си намериш такъв какъвто търсиш. нещо си или разочарована от някой или комплексирана. едно нормално момиче(в днешни дни)не би задал такъв въпрос

Аз просто не мога да се сдържа и да "успокоя" всички, които мислят така, че мъж не си търся и не това е целта на темата.

Хайде да не ставам заядлива и да не променям темата на темата. :)

Който иска нещо да микаже, моля. Има лични съобщения за това.

Приемам и по-груб език. :P Така че, не ме щадете. :D

що ли изчаках преди да се изкажа по темата? тя така се изроди.

и все пак:

мъжеството е комплексна величина, в математическия смисъл на термина (справка - Висша математика, част 2) - част от него принадлежи на имагинерната* област. Всеки мъж го има. Дори и реалната част да е нулева, стига да има ненулева стойност в имагинерната, то съществува. аналогично и обратното.

Въпроса е повече за какво е нужно и какви точно стойности се изискват, за да покрие минималните изисквания на задачата. А задачата и нейните допустими стойности не се определя от нас, а от другите.

* - имагинерна - от латински. прев. "несъществуващ", "нереален".

мисля, че това е най тъпата тема която съм чел.мъж "мъжле" каква е разликата? за теб кой е мъж Бойко Борисов ли? ми ако е така мога да те "успокоя"(стига да не си над 30), че мъж няма да си намериш такъв какъвто търсиш. нещо си или разочарована от някой или комплексирана. едно нормално момиче(в днешни дни)не би задал такъв въпрос.99% от ПРИВЛЕКАТЕЛНИТЕ момичета търсат парите и "газарията"( ли как да се изразя). знаеш ли колко и пука на нея дали си точен и стабилен нали и даваш пари да си накупи дрехи, и тнт.

така, че айде спрете се с тия ваши изисквания.

не го приемай като убида това исках да го напиша много одавна но неможех да намера по подходяща тема.

знам, че 50% от вас няма да са съгласни с мен, защото тука сте само истински мъже(пред пс-то става въпрос  :P  )а на вънка...

ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички, който неме псуват :)

Как можа да изпостиш толкова кила глупост ?!?!?Впрочем, за курвите - тия мъже, дето или имат проблеми с жените, или ги смятат за конкуренция, викат "курва" на всяка жена, която няма проблеми с мъжете - с нормалните де, не с комплексарите и педерастите!За какво говорим въобще ?

Хайде стига заяждания! Иначе е вярно, че съвременната ценностна система (поне при момичетата и младите жени на възраст 15-30 г.) е меко казано изкривена и фокусът при нея е изместен върху парите. Аз лично познавам немалко типични примери за този начин на мислене, тъй като в това отношение винаги съм бил от потърпевшата страна. За щастие обаче съществуват и някои изключения, за които материалната страна не е водещ приоритет.

Сега без да ме контрирате за това, че пиша какво харесват жените а не за истинското мъжество ще ви кажа, че това си зависи от конкретните схващания на епохата. Ако във Викторианската епоха мъжеството се е измервало с това доколко можеш да пазиш честта си, доколко си джентълмен и т.н., то днес то се измерва с това колко ти тежи джоба, колко са ти скъпи парцалите и колко скъпа кола караш. Странното тук е, че в повечето случаи това парадиране се прави не с нещо постигнато от самия парадиращ, а от неговите родители (защото никой не може да ме убеди, че едно 18 годишно пишлеме може да изкара пари за БМВ, освен ако не е курве, продаващо задника си на някой богат "батко").

От друга страна можем да си говорим за личното схващане на човек за мъжеството. Тогава обаче навлизаме в твърде субективни разсъждения, защото човешката психика е така устроена, че всеки е склонен да определя като добродетели своите качества и да омаловажава тези, които съзнава, че не притежава, но би искал. Ще се опитам да направя една квалификация, определяйки качествата, които според мен би трябвало да притежава истинският мъж и ще посоча, кои от тях смятам, че могат да бъдат открити у мен и до каква степен. Качествата са подредени по реда в който съм се сетил за тях, и в никакъв случай не се наемам да ги подреждам по важност.

1. Почтеност - истинският мъж не бива да се възползва от обстоятелствата в която е попаднала една жена. Той не бива да мами, да злослови и да клевети. (аз самият се старая, но на моменти не се справям с тази част с клеветенето, злословенето и злорадството)

2. Твърдост - има една стара песничка, в която се пее "помни, мъжете никога не плачат, дори когато много ги боли". В тази връзка истинският мъж не бива да показва доколко го е наранило нещо, било то физически или душевно. (аз си позволявам да покажа такава слабост единствено пред майка ми)

3. Амбиция - истинският мъж умее да си поставя цели, които да следва. Той е оптимист, вярващ в способностите си, и в тази връзка той не си поставя непостижими цели - познава тези способности и знае дикъде му стигат, но също така не си поставя и лесно постижими цели, които няма да му донесат практически опит с постигането си. Напрактика целеполагането се извършва така, че целите да са достатъчно трудни за да развият способностите и да обогатят потенциала на мъжа, но без да излизат от рамките на постижимото. (аз твърде често си поставям прекалено високи цели, които не успявам да постигна, тъй като са отвъд възможностите ми; добрата страна е, че опитвайки се да ги постигна развивам уменията и способностите си)

4. Воля и упорство - за истинския мъж думите "не мога" са равносилни на самоубийство. Истинският мъж никога не се предава, за истинския мъж няма невъзможни неща.

1. Почтеност - истинският мъж не бива да се възползва от обстоятелствата в която е попаднала една жена. Той не бива да мами, да злослови и да клевети. (аз самият се старая, но на моменти не се справям с тази част с клеветенето, злословенето и злорадството)

2. Твърдост - има една стара песничка, в която се пее "помни, мъжете никога не плачат, дори когато много ги боли". В тази връзка истинският мъж не бива да показва доколко го е наранило нещо, било то физически или душевно. (аз си позволявам да покажа такава слабост единствено пред майка ми)

3. Амбиция - истинският мъж умее да си поставя цели, които да следва. Той е оптимист, вярващ в способностите си, и в тази връзка той не си поставя непостижими цели - познава тези способности и знае дикъде му стигат, но също така не си поставя и лесно постижими цели, които няма да му донесат практически опит с постигането си. Напрактика целеполагането се извършва така, че целите да са достатъчно трудни за да развият способностите и да обогатят потенциала на мъжа, но без да излизат от рамките на постижимото. (аз твърде често си поставям прекалено високи цели, които не успявам да постигна, тъй като са отвъд възможностите ми; добрата страна е, че опитвайки се да ги постигна развивам уменията и способностите си)

4. Воля и упорство - за истинския мъж думите "не мога" са равносилни на самоубийство. Истинският мъж никога не се предава, за истинския мъж няма невъзможни неща.

това наистина би трябвало да са качествата на истинския мъж.също така той трябва да поема отговорността от действията си,да се грижи за семейството си,да се отнася с подобаващо уважение към него и към родителите си,да признава грешките си и да се поучава от тях.

това наистина би трябвало да са качествата на истинския мъж.също така той трябва да поема отговорността от действията си,да се грижи за семейството си,да се отнася с подобаващо уважение към него  и  към родителите си,да признава грешките си и да се поучава от тях.

По твойте думи излиза че жената не трябва да поема отговорности. Тва са глупости, извинявай нищо лично.

Мъж и Жена е разделение на половете. "Истински Мъж" звучи като "по-оптимално", нема такова нещо, всички качестава които изброявате тук са чисто човешки и важат както за единия така и за другия пол. Какви би трябвало да бъдат задълженията на мъжа в семейството, е въпрос на мироглед и самоосъзнаване. Най-важното е дасме човеци.

Чеастити празници на всички, и весело прекарване на новата година.

По твойте думи излиза че жената не трябва да поема отговорности. Тва са глупости, извинявай нищо лично.

Мъж и Жена е разделение на половете. "Истински Мъж" звучи като "по-оптимално", нема такова нещо, всички качестава които изброявате тук са чисто човешки и важат както за единия така и за другия пол. Какви би трябвало да бъдат задълженията на мъжа в семейството, е въпрос на мироглед и самоосъзнаване. Най-важното е дасме човеци.

Чеастити празници на всички, и весело прекарване на новата година.

понеже темата е за "мъжа"...затова не споменавам и "жената".не казвам,че и тя не трябва да притежава тези качества.но просто сега говорим за "истинския мъж".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...