Vankata Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Някой може ли да дадае инфо за .flac файлове. Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 FLAC stands for Free Lossless Audio Codec. Grossly oversimplified, FLAC is similar to MP3, but lossless, meaning that audio is compressed in FLAC without any loss in quality. This is similar to how Zip works, except with FLAC you will get much better compression because it is designed specifically for audio, and you can play back compressed FLAC files in your favorite player just like you would an MP3 file. Т.е. компресиран аудиоформат без загуба на качество, подобно на Monkey Audio .APE http://flac.sourceforge.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 а бе, с каква програма да изкарам инфо от flac формата? в смисъл битрайт, компресия ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 winamp, foobar Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 winamp, foobar и как по-точно да го еxtract-на с winamp-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 alt+3, както с всеки друг файл. там има инфо за битрейт и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 alt+3, както с всеки друг файл. там има инфо за битрейт и т.н. това ясно, ама как мога да я "изкарам" по някакъв начин т.е. да ми се генерира в някакъв текстови файл, а да не я пиша? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 това ясно, ама как мога да я "изкарам" по някакъв начин т.е. да ми се генерира в някакъв текстови файл, а да не я пиша? Хоп, тази трябва да ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 мерси много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 от няколко дни имам проблем с lossless формата(flac) ... просто при плейването с winamp-a страшно много насича звука, влачи се, забързва ... а де факто winamp-a си работи. преинсталирах декодера, но все същата работа някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Сложи нова версия (ако има) на Флак Фронтед, преинсталирай Уинамп. Най-добре си намери една конфигурация за Foobar2000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 освен с foobar, пробвай и с jetaudio - по тежка е, но вади доста добър звук Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Сложи нова версия (ако има) на Флак Фронтед, преинсталирай Уинамп. направих го. не помагна Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 дайте идея к'во да правя с тоя флак, 'щото просто издивявам не искам други плеъри! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Виж в гуугъл дали няма подобен проблем някой. Пробвай да смениш версията на уинамп. Аз нямам проблеми, ако искаш пробвай моя .длл за флак. in_flac.dll Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 като го сложа твоя dll файл, преди да се стартира winamp-a ми излиза надпис, че липсвало NSCRT.dll .... и макар все пак winamp-а да зарежда, в input-a го няма въпросния in_flac.dll т'ва се оправи от само себе си, след като за n-и път преинсталирвах и winamp-a, и plugin-a ей ткаа най-мразя - когато не знам каква е причината за ядовете ааа, разбрах къде е проблема - конфликт между flac декодера и dfx-a, който ползвам (интересно обаче, че преди не ми е създавало подобни ядове, а dfx-а винаги си е бил включен незаивисимо к'ви файлове слушам с winamp-a ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Aбе да ти кажа, мисля че бозата има пръст в тази работа (ако не си преинсталирал/форматирал скоро). Аз като мързел си стоя вече 6ти месец и съвсем скоро и на мен ми го направи този проблем...а преди си слушах съвсем спокойно Ядосах се, не ми се занимаваше и инсталнах Джет аудио...въпреки че и аз като теб не обичам много плеъри, този ми хареса и сега даже е нон стоп On. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Струва си да мигрираш към foobar ако слушаш доста флак/лослес. Веднъж като му свикнеш и настроиш (или донастроиш на някой конфигурацията, че си е доста занимавка) и всичко ще спи, дето се вика. Аз съм се спрял на този, но има и много други. WinAmp не е особено стабилен с лослес+cue файлове. Стига сте обвинявали Уиндоуса, от почти година ми е и слушам всеки ден по няколко часа музика, лослес, мп3, двд-а и т.н., никога не съм имал този проблем, дори с уинамп. с него съм имал други, които са си само от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.