quattro Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 kajete mi ako znaete na kolko gradusa normalno trqbva da raboti P4 3.0 GHz /1 MB Cache/ pri men raboti na 60-65 gradusa a ako go natovartq ka4va dori 70 gradusa... imam standarten ventilator na na procesora t.e. kakto si kupih pc-to ne sam go smenql... slojih i 2 ventilatora na kutiata i edinstvenoto koeto postignah e 4e mi shumi pove4e kompa pak si poddarja sashtata temperatura ta tova normalno li e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 абсолютно НЕ Е НОРМАЛНО. гледай по-навреме да отстраниш проблема, за да не останеш без процесор и още нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 абсолютно НЕ Е НОРМАЛНО. гледай по-навреме да отстраниш проблема, за да не останеш без процесор и още нещо. <{POST_SNAPBACK}> е какъв вентилатор да си купя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 аз незнам къде е проблема, защото знам че P4 без вентилатор работи на 43 градуса . и след малко забива. ти имаш радиатор така че трябва да работи на 40-50 нормално. не на 60-70! може пастата да се е изхабила нещо. да не е сложена както трябва... има доста добри и хубави вентилатори. не мога да ти кажа точен модел. в повечето случай, това са по-скъпите. на TermalTake са хубави. на Zalman също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 w00x е прав....не би трябвало...може да е лоша връзка между чипа и радиатора...а всъщност пипал ли си го да се увериш, че е горещ или се обосноваваш само на данните от датчиците? Ще попиша малко за моя, за да се ориентираш за температурите. Той не е Prescot, а Northwood, но нещата не са коренно различни. Значи...по номинал е 2.6, но постоянно работи на 3.3. В стаята ми поддържам температура около 28-30 С....просто си обичам топличкото В idle държи толкова, колкото е стайната температура (28-30), независимо от оборотите на вентилатора му, което ще рече, че радиаторът е почти достатъчен. Когато го натоваря с burn test на 100% (дълго време), качва на 43-44 С. Повече от това качва само ако намаля оборотите на вентилатора му под 60% - тогава стига до около 50-51 С. Повече от това никога не е качвал независимо от клока и натоварването. Кутията ми е хубава (сървър), модната с безброй големи бавновъртящи се безшумни вентилатори. Радиаторът на CPU-то е изцяло меден, с оригиналния си вентилатор на Evercool, който започва да става шумен над 70-75% от оборотите си. Видеото ми също изпуска доста топлина (клокнат 9800 Pro), но и него го обдухва отделен Evercool + един от безшумните. Така, че ако наистина имаш проблем, а не е само грешно показание на датчиците, слагайки си добър меден радиатор с хубав вентилатор и ако в кутията ти въздухът влиза и излиза свободно....всичко трябва да е ОК. Разбира се само ако проблемът се корени в лошо контактуване или нещо подобно, а не на дефект в чипа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Shto be, ako e s PresHOT qdro nishto 4udno...e te sa v oblasta na 45-55 gradusa pri full load i nqkvo mizerno ohlajdane. No puk qvno, ako ucelish broika nujdata ot pe4ka prez zimata otpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 ахам почти съм сигурен ,че е от неправилно сложена или някаква много кофти паста Иначе ,ако е с PresHot ядро няма да ти трябва печка през зимата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Az sum sus su6tiq procesor, samo, 4e 2.8, clock-nat na 3.5GHz(kakto e v podpisa mi)Problema ti idva izcqlo ot ventilatora.Zemi si Titan W5TB ili W6TB.Moqt pri clock na 3.5GHz pri max natovarvane mi stiga 55-57C, no ne pove4e.Smeni si fana i raotata 6te zaspi.A btw kvo ti e dunoto, da ne bi da e Gigabyte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DECIPHER Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 suglasen sum 4e moje da lo6o slojena pasta ili prosto pastata da ne e hubava. Ne ti preporu4vam da si kopuva6 ohladitel TITAN ne sa hubavi / nai ve4e govorq za pastata mnogo e skapana/. Naistina zemi si edin hubav meden radiator - Zalman, Coolermaster ili Thermaltake. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 suglasen sum 4e moje da lo6o slojena pasta ili prosto pastata da ne e hubava. Ne ti preporu4vam da si kopuva6 ohladitel TITAN ne sa hubavi / nai ve4e govorq za pastata mnogo e skapana/. Naistina zemi si edin hubav meden radiator - Zalman, Coolermaster ili Thermaltake. <{POST_SNAPBACK}> Takam i otkade re6i, 4e ne sa hubavi Ili prosto si 4ul ot nqkade i za t'va?Ne sa ot nai-dobrite za AMD, no za Intel moga mnooogo da posporq steb!Do qs vinagi sum polzval Titan i nikoga ne sa me podvejdali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Провери дали има контакт м/у пастата и радиаторчето (или изобщо дали има паста) и иди си купи едно ново cooler-че titan/zalman и паста - не би трябвало да ти прави проблеми.. И верно вземи да пипнеш дали радиаторчето на процесора е толкова горещо колкото пише.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 ами значи паста си има, ама явно вентилатора е за коша... от къде да си купя залман или титан, щото в момента ми държи висока температура а за лятото представа си нямам какво ще стане... сигурно ще мога да си готвя на кутията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted December 26, 2004 Author Share Posted December 26, 2004 Az sum sus su6tiq procesor, samo, 4e 2.8, clock-nat na 3.5GHz(kakto e v podpisa mi)Problema ti idva izcqlo ot ventilatora.Zemi si Titan W5TB ili W6TB.Moqt pri clock na 3.5GHz pri max natovarvane mi stiga 55-57C, no ne pove4e.Smeni si fana i raotata 6te zaspi.A btw kvo ti e dunoto, da ne bi da e Gigabyte? <{POST_SNAPBACK}> ами да на Gigabyte e дъното, та това не е ли хубаво? имам и FX5500 Video Card 128 MB, 2 x 256 RAM, 160 GB HDD в един друг форум ми казаха че може да ми загрява от лошо захранване на кутията, това възможно ли е според вас? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 възможно е дъното да не ти измерва температурата правилно Колкото дали е добро или не .. поне за АМД бих взел горе долу всичко друго освен тяхните дъна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 ами да на Gigabyte e дъното, та това не е ли хубаво?имам и FX5500 Video Card 128 MB, 2 x 256 RAM, 160 GB HDD в един друг форум ми казаха че може да ми загрява от лошо захранване на кутията, това възможно ли е според вас? <{POST_SNAPBACK}> Ami po princip Gigabyte zagrqvat dosta i samata temperatura na dunoto moje da luje i drugiq dat4ik, 4e e tolkova visoka temperaturata na CPU-to.Kupi nov fan, daje si zanesi kompa vuv firmata da ti slojat te pastata i fan-a i vij ka 6te se durji togava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 възможно е дъното да не ти измерва температурата правилно <{POST_SNAPBACK}> Има го и този момент кактo @Shithappen казва,при мен в биоса температурата е 45 градуса,а АИДА 32 ми казва,че температурата е 28,30 градуса ЕДИТ: Но най-добре иди и си смени охлаждането,според мен трябва да си вземеш ТИТАН,както те посъветваха,имам много познати,които са много доволни от ТИТАН-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir4oni Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 pi4 tva e dosta goliama temperatura!Az sam s P4 na 2.6 i da ti kaja dori i iako natovaren pove4e ot 44-45 gradusa ne ka4va!Ventilatora mi e titan!Mnogo sam dovolen!Napravo otivai vav firmata det si go vzel da ti proveriat ventilator4eto! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pharel Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Много дънни платки не отчитат температурата правинло.Най-често ако използваш аида.Свали си програмата специално за дъното ти.На мене аидата ми показва 20-30 а ми е на 2.9ГХз С програмката на дъното-40-45(нормалното) Весели празници алл Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.