Jump to content
BulForum.com

Tърся BIOS

Recommended Posts

Търся Биос за горепосоченото дъно. Ако някой има излишен или знае къде мога да намеря да пише. Мога да дам и номера на чипа ако се наложи. Трябва ми спешно.

Търся Биос за горепосоченото дъно. Ако някой има излишен или знае къде мога да намеря да пише. Мога да дам и номера на чипа ако се наложи. Трябва ми спешно.

Защо не потърсиш в главната страница на производитея на дъното. Предполагам, че може да има някой по-нов.

То и аз си търся от доста време за Biostar M7VIF по нов биос, ама няма никаде, а пък тея от биостар напреайха едиин нов през 06/2002 и от тогава насам няма нищо ново.

Има една програма BiosFinder която бачка под 98/2000 но не и под XP. ако искаш с нея пробвай.

Виж тук. Имаше и вариант с плащане в нета за да ти направят нов биос,ама не помня как беше страницата !

Виж тея линкове:

http://motherboards.mbarron.net/bios.html

http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Защо не потърсиш в главната страница на производитея на дъното. Предполагам, че може да има някой по-нов.

То и аз си търся от доста време за Biostar M7VIF по нов биос, ама няма никаде, а пък тея от биостар напреайха едиин нов през 06/2002 и от тогава насам няма нищо ново.

Има една програма BiosFinder която бачка под 98/2000 но не и под XP. ако искаш с нея пробвай.

Виж тук. Имаше и вариант с плащане в нета за да ти направят нов биос,ама не помня как беше страницата !

Виж тея линкове:

http://motherboards.mbarron.net/bios.html

На мен ми трябва чип, а не флаш за биос. ;)

Ami mislq 4e pove4eto renomirani firmi mogat da ti svur6at rabota kazva6 im kakav bios ti trqbva ili napravo nosi6 dunoto i 6te ti svur6at rabota...az taka sam nosil edno duno no ne pomnq to4noto ime na firmata samo 4e se namira tam v uli4kite zad PU nqkade okolo tehni4eskiq universitet...

На мен не ми трябва да ми го програмират, а ми трябва чисто нов чип. Смяташ ли, че ще ми го направят? :confused

Ако им занесеш празен (или прецакан софтуерно) чип със сигурност ще ти го програмират. А ако нямяш такъв....трябва да питаш насам натам от някое прецакано дъно от други неща, но със здрав чип.

Ако им занесесх празен (или прецакан софтуерно) чип със сигурност ще ти го програмират. А ако нямяш такъв....трябва да питаш насам натам от някое прецакано дъно от други неща, но със здрав чип.

Ами аз по-принцип имам чип, който след като го флашнах не искаше да работи. След което аз го извадих от цокъла, махнах батерията, сложих джъмпера на Clear CMOS. Обаче след това като слагах чипа съм го обърнал на другата страна. Вече даже и не пищи. Баща ми твърди, че съм го изгорил и затова търся нов.

Странно! И аз имам токова изгоряло дано - в момента виси на стената окачено като "гоблен на страстта".

Преди 4 годинки реших да фласшвам един биос. Но след флаша (тай като биосчето било на друга платка) така и не трагна компа! Тогава само включваш захранването и толкова! Нито бип, нито екран нито нищо. Направо полудях. Та кво да правя Clear на биоса, вадене на батерии абе нищо не помогна !

След това го дадох на една старозагорска фирма => един месец го мъчи и така не стана => пратили го в софия в най-големия сервиз, и така не стана (и там един месец) та след три месеца ми го варнаха с нов чип на биоса и лудото лисче - " Развалено на подпрограмно ниво". След това го дадох на едни скици от София да се занимават с него но и те не напрайха нищо на него, но поне ми пратиха за 100лв някво ново и ми решиха проблема!

А пък ако знаех че така ще стане - въобще нямаше да прая нищо!

Ама и ся си продължавам, ако намеря подобен биос или програма за обработка на биос на данни платки веднага ще я тествам варху моето дано.

Извинявам се но ме викат да ям. Щях да кажа още работи но по добре отивай и си вземи ново дано! Щом вече не ти пиука!!

Дано не е сащото като при мене!

Между другото през всички тези месеци когато ми беше изгоряло даното, работих на HP Vectra 486 на 50Мхз и 26МБ рам.

Дано не ти се случва! Между другото отдавна се каня да пусна HP-то на търг ама не ми се занимава да го вадя от кашоните.

Честити празници на всички и много любов!

Imal sum si zimane davane s takova duno na edin priqtel.Rabote6e si dobre, no re6i6 li da go ru4ne6 malko i po4va6e da prai mizerii-ili trugva i op neznaini pri4ini restartirva6e, ili prosto ne pale6e.No pri nego s mahane na batt se oprai :confused Ne znam 6to pri teb ne se e polu4ilo :confused Ama tehnika, nqkoi put i Asus ti podnasq iznenadi :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...