GoDZiLa Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Hi! Значи много се чудих къде да я лепна тая тема. Просто ме интересува дали има някакви други разработени драйвери за кеатив звукови карти освен на kXproject И тея оригиналните от креатив? Дали има някакъв допълнителен софтуер за такива карти за отваряне на нови възможности на саунд картата или поне добавяне на нови EAX свойства? Може поне да изразите мнението си за kXproject драйверите. Според вас могат ли да се конкорират с тези от креатив. Недостатъци<>плюсове моля за извинение ако не сам заинтригувал никого с тази тема, и ако не и е мястото тук! 10х Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Малко не по темата ... Имам едно питане за кХ, а именно - присъстват ли настройки за басовете за 5.1 карта при използването и в дву-канален режим? :о) Аз не можах да открия ... edit: иначе не знам за други алтернативи :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 23, 2004 Author Share Posted December 23, 2004 Абе ся немога да се сетя точно, но за 2.1 май нямаше настройки за субуфера! но не сам сигурен! Тай като постоянно си ги даржах на 5.1! Но със сигурност имат за Bass i Table настройки! В момента сам с креатив драйвери, затова немога да ти кажа! Но 3D и Sorrounda дето го праят ми се струва по добър от kX. Но пък ако надуя звука с креатив драйверите rear тонколоните почват да пращят! незнам защо? Така не се получава с кX! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Аз ги бях качвал преди няколко месеца и до колкото си спомням имаше за 2.1., 4.1 и 5.1, т.е. за системи със subwoofer, но не и за 2-канални такива. Вързал съм си уредбата в дву-канален режим и нямам избор. Все пак кХ са за всички видове карти на Creative, а в това число влизат и тези с 2 канала само. би трябвало да има, но не ги намирам. Интерфейсът на кХ не ми допада изобщо, но пък имам един доста неприятен проблем с оригиналните, който при тях отсъства и за това бих желал да ги използвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 23, 2004 Author Share Posted December 23, 2004 Интерфейсът е гаден ама ако си сложиш друг скин стават идеални! В менюто не е ли 2.1/2.0 ! мисля че изкарва един и същ звук. То дори на креятив драйверите опциите им са 2/2.1 4/4.1 5/5.1! Но едно мога да кажа каква е очевадната разлика между Kx i Creative! С кX тонколоните ми вадят два пъти по-силен звук! мастера ми е на 10% а wave е на 16%! Тонколоните са на 1/4 включени! и пак много силно звучат! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Абре ... знам ли. Сега ме мързи да ги качвам пак на ново като знам, че няма да мога да наглася нещата. Така или иначе, когато се занимавах не можах да кача басовете и всичко звучеше адски зле :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 23, 2004 Author Share Posted December 23, 2004 Аз сам с Luxeon LogicFox W5.1 H! При мене с кХ е идеален звука!!!! Направо превъзходен! Вапроса е че кХ сякаш нямат толкова добро 3D и Сараунд? Абе ся като препрочотох работите които ме пита разбрах какво си искал да кажеш! Да има отделно настройки за басовете независимо какъв звук си пуснал! Има си за настройка колко Hz да ти е субуфера и може да дигаш децибелите и разни му там работи! Сорри че не те разбрах вчера! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Скив дали има настройки, ако ти се занимава :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 24, 2004 Author Share Posted December 24, 2004 Някой няма ли да каже нещо по темата? Колкото повече мнения и идеи толкова по-добре! Сега с креатив драйверите ми се скапа EAXа( ся не бачка)! А пък най-странното е че след това спряха да пращят rear тонколоните ми? Странна работа нали? Поне надувам до дупка и се кефя на звик! ха ха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Ами имам малко старички наблюдения относно плюсове и минуси на КХ. Пробвал съм някои версии около 3530, но не и следващите до 3535. Ами имах леки обърквации на системата при инсталирването им (след рестарта), но когато накрая тръгнаха в повечето ситуации се държаха прилично. Тъй като съм ги тествал на Live!, нямам поглед върху 5.1, но ми направи приятно впечатление, че двойките предни и задни колони излизат отделно в системата и под мултитрак мога да им задавам различни канали. Обаче SF2(които ползвам активно) поддръжката имаше бъгове, беше непълна, а и Vienna (която също ползвам активно) не сработи с КХ драйверите, та затова се отказах от тях и сложих пак оригиналните. Не знам как е в новите версии....ако са поправили някои неща и са добавили още поддръжка, може пак да ги сложа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 24, 2004 Author Share Posted December 24, 2004 Ето ги и най новите от 02/17/2004 (поне са по нови от тези на креатив за SBLive! 5.1 Digital) http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en Version 5.10.0.3537 available. (For SBLive, EMU APS, Audigy, Audigy2 and SB 512 cards). Includes MFC libraries, kX SDK, Win98SE Fix, Aureal A2D library, English help file. Но тъй като излязоха Creativ Audigy 4 Pro, Audigy 2 NX/ZS ... предполагам, че ще излезят и нови драйвери. Но дано поне има някакви подобрения освен поддържката на тези карти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted January 21, 2005 Author Share Posted January 21, 2005 Вече има и по нови драйвери на kXproject Kx3538h. Не могат да се изтеглят от главната страница но се намират във форумите на kx. Тествах ги. Напълно си заслужава. Щом усетих даже и разлика във звученето! От тук може да ги изтеглите: http://godzila.data.bg/kxproject Единствения проблем, който ми остана е, че когато слушам Audio CD, задните тонколони не бачкат. А всичко друго си гърми? Дори и центъра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 Качи ги някъде другаде ако трябва :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 22, 2005 Author Share Posted March 22, 2005 Намерих други драйвъри: http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=66519 YouP PAX drivers are modded drivers based on Creative official drivers. And what YouP PAX drivers do is to let you get sound improvement for your Creative sound cards when you are playing music and games; and unfetter hardware features to access sound playback for most of Creative sound cards. Качих ги на ftp: ftp://www.warez.ru/Win_Appz/*Drivers/Crea...AX-NewYear2005/ Незнайно защо дори със тези драйвъри - не ми разпознава картата като 5.1 а като 4.1. Единствените драйвъри от креатив с който всичко си е ОК е от оригиналния диск към картата ми (SB Live! 5.1 Digital - 0220). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Бая ще се озоря да ги сваля тия 300 МВ ама ... ще се пробвам да видя :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted May 29, 2005 Author Share Posted May 29, 2005 Здравейте! Опитвам се да подкарам SB Live! 5.1 Digital (0220) с тези драйвъри! Ето и линк за тях http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=66414 Всичко хубу, но не успях да подкарам картата на 5.1 канала Защо е така! Дава ми само 4.1/2.1/слушалки? Някой слагал ли е тези драйвъри и ако е така ако може да ми помогне какво да направя за да ми се подкара на 5.1 канала! Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.