Jump to content
BulForum.com

Проблем с ТВ Аут

Recommended Posts

Става дума за следното. На една конфигурация AthlonXP 1600+, 128MB RAM, Geforce4 MX440, Soltek 75FNR3, евтино захранване JNC пускам ТВАута и той работи без никакви проблеми, кристална картина. Пускам същата тази видеокарта на друга конфигурация. Sempron 2200+, 256MB RAM, ASRock K7 Upgrade VIA KT600, малко по добро захранване. И на телевизора излизат едни неприятни зелени мрежи. Смених абсолютно всяка една част на новата конфигурация. Пробвах с процесора на другия комп, с неговата рам, с неговото захранване, пусках комоютъра без да е включен харда, без да е включен вентилатора на процесора, свалих честотата на процесора на 133, пуснах ги синхронно с рама, правих абсолютно всякакви комбинации по настройките. Мрежите обаче са си там и не мърдат. Кабела от ТВАута е хубав, и на едната конфигурация работи идеално. Тествам на един и същи телевизор, с едни и същи кабели, резултата е същия. Кабела на кабелната махнат още от началото. Същия проблем съм го имал и на същата конфигурация, но с друго дъно ASRock K7VT6. Проблема е същия и при слагането на ATi V7000. И това не е единичен случай. Много пъти се е случвало у колеги с най различни видеокарти да се появяват същите досадни диагонални зелени мрежи. Помислих да не би марката на дъното да има значение, но ми се е случвало да има такива мрежи и на EPoX 8RDA3+, примерно. Много ми се иска да си изясня в крайна сметка какъв е проблема с тея тв изходи и що се получават такива акани мрежи. Мерси за помоща предварително и ако имате допълнителни въпроси по проблема питайте да давам инфо ;)

Да, помня, за една подобна тема, и мисля, че тогава казаха нещо за проблеми със съвместимостта между отделни видове дъна и видеокарти.

Според мен вероятно става въпрос за смущения, предавани по AGP слота при лошокачествени изработки, или по масата на кутията. Може би аз бих пробвал ситуация, в която всички компоненти са 'хвърчащи', без кутията, както и проби с различни токови кръгове в помещението (включване на различни контакти).

Става дума за следното. На една конфигурация AthlonXP 1600+, 128MB RAM, Geforce4 MX440, Soltek 75FNR3, евтино захранване JNC пускам ТВАута и той работи без никакви проблеми, кристална картина. Пускам същата тази видеокарта на друга конфигурация. Sempron 2200+, 256MB RAM, ASRock K7 Upgrade VIA KT600, малко по добро захранване. И на телевизора излизат едни неприятни зелени мрежи. Смених абсолютно всяка една част на новата конфигурация. Пробвах с процесора на другия комп, с неговата рам, с неговото захранване, пусках комоютъра без да е включен харда, без да е включен вентилатора на процесора, свалих честотата на процесора на 133, пуснах ги синхронно с рама, правих абсолютно всякакви комбинации по настройките. Мрежите обаче са си там и не мърдат. Кабела от ТВАута е хубав, и на едната конфигурация работи идеално. Тествам на един и същи телевизор, с едни и същи кабели, резултата е същия. Кабела на кабелната махнат още от началото. Същия проблем съм го имал и на същата конфигурация, но с друго дъно ASRock K7VT6. Проблема е същия и при слагането на ATi V7000. И това не е единичен случай. Много пъти се е случвало у колеги с най различни видеокарти да се появяват същите досадни диагонални зелени мрежи. Помислих да не би марката на дъното да има значение, но ми се е случвало да има такива мрежи и на EPoX 8RDA3+, примерно. Много ми се иска да си изясня в крайна сметка какъв е проблема с тея тв изходи и що се получават такива акани мрежи. Мерси за помоща предварително и ако имате допълнителни въпроси по проблема питайте да давам инфо ;)

priqtelio i az go imax tozi problem!! kakvo li ne napravix

kabeli, scart, 4in4, nastoiki, driveri i ni6to!

EDINSTVENOTO KOETO T NAPRAVI6X E DA IZKARAM KABELNATA OT TELEVIZORA! NZ ZA6TO STAVA TAKA OT KATO IZKARAX EVOROMA I VSI4KO SI ZASPA! :love

az sum sum sy6tata karta i semptron a 2400+

pone taka be6e pri men!

priqtelio i az go imax tozi problem!! kakvo li ne napravix

kabeli, scart, 4in4, nastoiki, driveri i ni6to!

OTGOVORQ SE OKAZA TOLKVOVA PROST 4E NAPRAVO PO4NAX DAS I BARAM U6ITE NAKRATQ! EDINSTVENOTO KOETO TRQBVA DA NAPRAVI6 E DA IZKARA6 KABELNATA OT TELEVIZORA! NZ ZA6TO STAVA TAKA OT KATO IZKARAX EVOROMA I VSI4KO SI ZASPA! :love

edit& az sum sum sy6tata karta i semptron a 2400+

ponqkoga genialnite ne6ta se okazvat nai-prostite!!! AZ SUM GENII BE XORA :))

genii, q vzemi da pro4ete6 vnimatelno posta na KILLERINCHO B)

Става дума за следното. На една конфигурация AthlonXP 1600+, 128MB RAM, Geforce4 MX440, Soltek 75FNR3, евтино захранване JNC пускам ТВАута и той работи без никакви проблеми, кристална картина.......................................... Много ми се иска да си изясня в крайна сметка какъв е проблема с тея тв изходи и що се получават такива акани мрежи. Мерси за помоща предварително и ако имате допълнителни въпроси по проблема питайте да давам инфо ;)

Имам и един може би странен въпрос. В едно и също помещение ли го пробваш това ???? 1-во едното после с другото ПЦ?? Питам защото преди 5-6 години полудях от дертове по подобен случай и накрая се оказа , че хората имат подово отопление и ако искаш вярвай ако искаш недей....без значение дали е вкл. или изкл. подовото имам мрежи по монитора до момента до който невзех ток от съседите и работата заспа. :wacko: нямам идея защо беше така но може и да е от полза тази случка " като идея исках да кажа".

Между другото мрежата като ....хмммммм...като все едно виждаш обратния ход на лъча ли е ???

В едно и също помещение пробвам. Даже ползвам едни и същи кабели за захранването, един и същи монитор, един и същи телевизор, бе всичко е еднакво просто. Каквито условия има за едната машина такива са и за другата. Мрежите са диагонални, зелени на цвят, и от горния десен ъгъл на екрана слизат към долния ляв.

KILLERINCHO pri men opitite pokazaha che kolkoto i neveroiatno da ti zvuchi vsichko e ot zahranvaneto.Kato sloja osciloskopa na dve ednakvi zahranvania grafikata e razlichna.Misla che me razbirash mnogo dobre ta tva ustanovih.Kolkoto i da sa ednakvi eftinite zahranvania te ne sa ednakvi za tova e hubavo i zahranvaneto da e markovo i t.n. :) E neznam togava bah mu mamata danoto li e niakva nesavmestimost? :( Moito dano e takav Epox i e dobre ama sam s druga karta :(

Батка, ама тая работа пропуснах да кажа, че съм пробвал и на Fortron 300W захранване, с въпросния по-горе EPoX 8RDA3+. И пак проблема е такъв. Абсолютно един и същ проблем. Зелени, диагонални мрежи.

Батка, ама тая работа пропуснах да кажа, че съм пробвал и на Fortron 300W захранване, с въпросния по-горе EPoX 8RDA3+. И пак проблема е такъв. Абсолютно един и същ проблем. Зелени, диагонални мрежи.

KILERINCHO, докаде стигна със опитите ???? Не ми идва нито една умна идея от каде може да се получава това.Започвам да си мисля , че в самото дъно е проблема :unsure: . Имаш ли възможност да пробваш със друго дъно "същия модел" ???

KILERINCHO,  докаде стигна със опитите ???? Не ми идва нито една умна идея от каде може да се получава това.Започвам да си мисля , че в самото дъно е проблема :unsure: . Имаш ли възможност да пробваш със друго дъно "същия модел" ???

Ako iskash ela u nas da probvash na moia Epox.Bahti mizernata situacia i na men ne mi idva nishto na akala kvo moje da e.Poniakoga si misla che tuk vnasiat harduer koito na testovete e dal greshki ama ne e taka drugo e. :(

..............Poniakoga si misla che tuk vnasiat harduer koito na testovete e dal greshki ama ne e taka drugo e. :(

Започвам да си мисля , че си прав :unsure: . Първо Миро "firmajia".... после KILERINCHO......все колеги,хора с опит и ей на.......проблем със някакъв скапан хардуер :unsure: . Аз пък имах проблем пък със едно дъно P6S5A...неможех да подкарам звук на него а съм имал същото и съм го ползвал 2години.Нямам идея вече но много ми се иска да разбера дали е постигнато някакво разрешение на проблема. Да вземем да си пиннем една тема за проблеми с с хардуера " не просто хардуер" ли ????

Абе ние ще пиннем една такава тема, ама като знам как ще се напълни с простотий за отрицателно време не ми се иска да пинвам. Разбирам да се обсъждат сериозни и трудни за решаване проблеми, ама да ме питат някви глупости не съм навит. Особено като се има предвид, че никой не ебава да използва сърча. Ама ще видим де имам някаква идея какво може да се окаже като проблем в тоя случай, но в понеделник ще кажа дали ми е верна идеята и ще я споделя с вас, вече не като идея, а като решение на проблема :) Междувременно няма да откажа някакви други идеи ако има някой за решаване на този проблем :)

П.С. vasil088 машината ти с какво захранване е ??? И друго да питам. Заземени ли са ти контактите и какво им е напрежението, ако се е случвало да ги мериш ?

Абе ние ще пиннем една такава тема, ама като знам как ще се напълни с простотий за отрицателно време не ми се иска да пинвам. Разбирам да се обсъждат сериозни и трудни за решаване проблеми, ама да ме питат някви глупости не съм навит. Особено като се има предвид, че никой не ебава да използва сърча....................................

Прав си . Зарежи.Пинването беше спонтанна идея. А дори и да стане наистина ще се омоташ от триене на безмислени и тъпи постове.Само ядове.

Чакам да видим от де ще е това чудо .Възможно ли е това дъно да управлява AGPто така, че да дава по-силен сигнал на ТВ-изхода???А ако ограничиш изхода през въздушенили слюден променлив кондензатор. Преди време си ограничавах сигнала от Юниън така " е......преди да мина на ЕК разбира се" :laughing: Обаче на кабелната се получаваха бели линии.....тука са зелени.......знам ли.

???? Какво стана бе човек??? Щеше да дадеш подробности около идеята за оправянето на проблема :unsure: Я разкажи , че наистина е интересно как си се преборил.

batko32 за подовото отопление си доста прав. Имам подово отопление във няколко от стаите.. в едната съм пуснал компютър и се получава така че бие доста ток по кутията. Интересното е че като включа монитора (имам предвид монитор/компютър) спира да бие ток. И това е разбира се без значение дали подовото е включено или изключено. Във тази връзка съм съгласен че това може да дава някакъв ефект.

KILLERINCHO пиша малко след като си си решил проблема, но абсолютно същото ми се е случвало. Оказа се че проблема е във самата маса. Картата беше монтирана както трябва и даже беше със завито болче.. въпреки това незнайно защо не даваше маса. Може би от самия слот.. незнам. Иначе така и не разбрах дали това се получава със включен към картата монитор и телевизор и какви вариянти си пробвал в тази насока.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...