Jump to content
BulForum.com

Foerverki i piraki

Ice_boy^^

Recommended Posts

.... с къщи на 7-8 метра пред прозореца ми....

Ти пък се излагаш.Съседите са ти под прозореца, а теб те е страх да им направиш "мръсно". При мен съседите са далече та трябва да излизам та да им хвърлям бомбички в дворовете. Ще те разбера единствено ако имаш хобава съседка и те е жал да я гледаш как подскача при всеки гръм. И тази нова година като всяка останала съм на улицата да правим слънца с по 500 бройки с по три гръма ( 3 х 500 = 1500 :) ) .

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Хора, празник е, и като седне човек да пие от осем-девет, обикновено в дванадесет, когато дойде време за фойерверките, вече е бая на градус.

И стават пакости. За това ВНИМАВАЙТЕ С ПИРОТЕХНИКИТЕ !

Най-вече не използвайте самоделни бомбички. На пазара има достатъчно фабрични.

Не знам колко от вас помнят, и колко въобще са били родени, но през 81-а в Асеновград една компания взриви по невнимание една кофа бомбичси с миниум и бронз на терасата баш по Нова година. В резултат терасата просто падна, хората , които са били на терасата загинаха (бяха трима), тия в стаята отнесоха сума ти скъкла от прозореца, имаще осакатени, въобще гадна история.

Така че внимавайте! Купете си бомбички и прочее от магазина.

Аз току-що напълних една грамадна торба само за 20 лв.

Приятно купонясване на всички! Ще се чуем (прочетем) във форума догодина

НАЗДРАВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !

Явно тук са се събрали пиромани такаче да ви питам от де може с братчеда да си купим миньом на прах или там на квото се продава и фитили 10х.

Пиромания - страната на всички желания!!! :punk :punk :punk

Ауе зае**** таз пиромания, ми викайте против кмета дето забрани продаването на пиратки. Отивам неска да си взема от търговията и ми казват:

4лв Кутия 100 бр 1 гръм

6лв Кутия 100 бр 3 гръма

5лв Римска свещ 80 светещи топки

4лв Римска свещ няква си 10 гръма

баси обирджиите

Думкането на нова година айде го преживявам, въпреки че ми е много неприятно. Но ми писна от комплексарите, които гърмят по 200 пиратки всеки ден от 1 седмица (когато си дойдох). Не знам какъв е кефа, пълни хомлеси и са за мен тея хора. Плюс това има заповед на кмета за забрана продажбата на пиратки... кой ли я спазва. Ей така обаче да се гърмят бомби си е чиста проба селяния. Като оставим настрана факта, че ще има пак откъснати пръсти и ръце (най-малко, справка в днешния 24 Часа пише как 16 годишен си е отишъл докато си приготвял самоделка)... А не знам ... аз се оплаквам, а не живея в Тракия. Там ще е още по-зле предполагам, щото в нашия квартал са повечко пенсионерите. Както и да е, предполагам и други споделят мнението ми за пиратките. Не разбирам какво е удолоствието от това да ти думка силно (в добрия случай) или да целиш хора с пиратки (и това го има). Ракети - пак по-добре, но тея бомби са баси наказанието. Айде обикновените пиракти - бива, ами постоянно чувам някакви дето са сигурно 5 пъти по-мощни. Това ако гръмне до някой може да го инвалидизира...

Като ще се радвате по детски си купете по една дрънкалка и си дрънчете тихичко, за да не тормозите останалия народ. Писнало ми е да ми събуждат детето разни олиго*****, за които вдигането на шум е голямо забавление!

4лв Кутия 100 бр 1 гръм

6лв Кутия 100 бр 3 гръма

5лв Римска свещ 80 светещи топки

4лв Римска свещ няква си 10 гръма

баси обирджиите

Толкова скъпо не съм виждал никаде :wacko: :confused :wacko: . Малко не мога да ти повярвам . Виж как вървят при нас нещата :

Кутия пиратки 100 бр. - 1 гърмеж / 1 лв.

Кутия пиратки 100 бр. - 2 гърмежа / 1.3 лв.

Кутия пиратки 100 бр. - 3 гърмежа / 1.5 лв.

Римска свещ - 80 изтрела / 1.5 лв.

Римска свещ - 120 изтрела / 2 лв.

Кавал - 10 разпръскващи се изтрела / 3 лв.

Big Tiger / 2 лв.

Пиро-батерия - 7 изтрела ( заря ) / 4.5 лв.

... и т.н.

Толкова скъпо не съм виждал никаде :wacko:  :confused  :wacko: . Малко не мога да ти повярвам . Виж как вървят при нас нещата :

Кутия пиратки 100 бр. - 1 гърмеж / 1 лв.

Кутия пиратки 100 бр. - 2 гърмежа / 1.3 лв.

Кутия пиратки 100 бр. - 3 гърмежа / 1.5 лв.

Римска свещ - 80 изтрела / 1.5 лв.

Римска свещ - 120 изтрела / 2 лв.

Кавал - 10 разпръскващи се изтрела / 3 лв.

Big Tiger / 2 лв.

Пиро-батерия - 7 изтрела ( заря ) / 4.5 лв.

... и т.н.

i kade se namirate

EDIT: miniumka RULEZzZzzZzz

Явно тук са се събрали пиромани такаче да ви питам от де може с братчеда да си купим миньом на прах или там на квото се продава и фитили 10х.

Пиромания - страната на всички желания!!!  :punk  :punk  :punk

Фитили можеш да намериш почти във всеки магазин за пиротехника, мониум най-вероятно в оръжейните и ловджийските магазини, пък ако няма можеш да си купиш поне барут. :sayjin :ph34r: :sayjin :ph34r: :sayjin

i kade se namirate

EDIT: miniumka RULEZzZzzZzz

В Пазарджик при "Пена-Баджака" ако го знаеш въобще.

П.С. Който ходи там никога да не споменава името "Пена-Баджака" щото ще стане опасно ако ви чуе.

На нас пък не ни останаха пари за пиратки. Пък и по-хубаво. Аз ги мразя. Вече имам чувството че ще получа тикове от тия пуцащи ужасии. :bgrin: Бенгалският огън и фойерверките повече ми харесват. Така че внимавайте с бомбичките да не стане така: :blowup:

Офтопик.

Абе хора как може да си давате парите за такива простотии, да ви светка и гърми.

Една съвсем безплатна идея, слагате си на главата една тенджера и биете с черпака, постига се абсолютн същия ефект.

Евала, най-добрата идея за радост на дЯцата ;)

• 4 weeks later...

za men nai hubavata piratka e novite miniumki (dali taka se pi6e) :huh: s 4grama mimium ima i s 3grama ama razlikata e 1-2stotinki na broika ina4e tiq s 4grama sa idealni a sa i evtini :) [magazini za bombi4ki i piradki v plovdiv brezovsko 6ose malka borsa "trakia" tam sa nai evtini ;)]

ами аз не купувам вече такива работи !

мисля че са за МАЛКИ (освен ФОЕРВЕРКИТЕ ) !

иначе другите не ми допадат !

• 11 months later...

И как седят нещата сега 2005/2006 година..... много ми е интересно от къде зареждате? Аз такива магазини не знам!Единственото място за което се сещам е 101 балона...там има интересни фойерверки но ми се струват доста скъпи. Пиратки и гърмящи истории не обичам.Обичам ракетите, зарята.... От къде мога да си купя големи ръкети и колко горе долу им е цената ????

На коледния Базар на панаира е фрашкано с такива истории както всяка година. А цените...е тук граница няма. :) Зависи колко ти е дълбок джоба. Има ракетки и по 3 лева има и по 17, че и повече.

А и доста голямо разнообразие има, не само на ракетки. ;)

Първа палата ли? :blink: Всичко е в 8-ма ;) А панаира продължава до 7 или 8 Януари мисля че беше. Аз пък намерих доста места по които имаше такива работи и както винаги има голям избор.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...