Exploit Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 a ot kade moga da zema bu4ki zaxar ? Еми от Метро...То оставало да няма там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 между другото тая захар не се пуска просто така в абсента,ако искаш да го пиеш както си му е реда,трябва да си купиш и една специална решетъчна лъжица,на която се слага захарта и се сипва абсента и така си се разтваря захартаИначе този абсент в Метро е вкусен,но никъде няма от онзи,за който сме чели по разни местенца,щото са умирали хора от него Наздраве,аз си фиркам,хвана ме в крачка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Ай наздраве ве няма ли някой кат мен да ми каже наздраве в тоо форум ве? Не фиркате ли понякога пред монитора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 iskam istinski ili pone gore doly xybav ina4e za 36 lv 6e si zema 1 butilka ruski standart i 1 redbul Ай наздраве ве няма ли някой кат мен да ми каже наздраве в тоо форум ве? Не фиркате ли понякога пред монитора? nazdrave bate piq si biri4ka si chio chips luk i smetana luda kombinaciq buyu bi li obqsnil kak to4no se prigotvq i vie kak ste si go pravili 6toto ne moga da namera v neta a do sq ne sam pil i o6te ne6to silno alkoxolen li e ili da si zema dobrata stara vod4ica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 iskam istinski ili pone gore doly xybav ina4e za 36 lv 6e si zema 1 butilka ruski standart i 1 redbul nazdrave bate piq si biri4ka si chio chips luk i smetana luda kombinaciq Супер си zlobil наздраве густу ми прайш И да ги разбиеш на CS-а ония глупави животни Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 iskam absent , iskam absent , iskam absent a toq ot metro moga li da si go porkam 4isto primerno ili da prasna 1 bu4ka zaxar prosto vatre s malko vodica Zlobile пробвай задължително препоръчвам го на всеки и то с 2 ръце. Продава се в Метро. Цената е поносима 36лв. Най-вкусният алкохол който съм пробвал. Номера е да се пие както е указано с разтопена бучка захар и много лед, в противен случай е леееко горчивичък Невероятен анасонов аромат.. абе приказка. Няма да видиш феички, но определено си заслужава парите според мен. За преживяване с феи търси абсент с по-висока концентрация на пелин и ако немериш се обаждай! tva e tupo az se nadqvax da se zapoznaq s letq6toto gnom4e ot patuvane do evropa ako nqkoi ima informaciq da kazva ot kade da si zakupa 1 butilka istinski Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Няма истинскиПо-горе казах,че е забранен,щот разни хора са умирали.Май имаше някаква държава,в която все още е позволен,но не помня,щото преди 2-3 години се интересувах Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 kofti togava nqma smisul prosto zaradi opitvaneto da dam po4ti 40lv pri polojenie 4e moje i da ne mi xaresa daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Кайсиева ракийка му е майката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Аз пия КУМИС! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Няма истински По-горе казах,че е забранен,щот разни хора са умирали.Май имаше някаква държава,в която все още е позволен,но не помня,щото преди 2-3 години се интересувах В Холандия е разрешен, на един пич братовчед му като беше там да бачка му донесе една бутилка, ама каза че са я изпили 5 човека и нищо не им е станало, само дето се понапили, щото тва е 70градусов алкохол... Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Дванасет годишен Jonny Wallker без разредител как влиза само луда работа. И аз мисля да пробвам абсента на студенския да видим дали е верно тва дето разправят всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 бирички и чат пат джинче.може и водчица.но най-любим си остава май тай. velvet_underground,в София има едно заведение,в което се предлага истински абсент-16 лв. е 50 грама,ако не се лъжа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickelbacK Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 В повечето случаи бира (щото много не съм по пиенето) Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Ами всъщност цялата работа с абсента идва от това,че се прави от някакъв определен вид пелин и много зависи от процента на активно вещество,което беше със странно име/не ми се търси сега/.Та този абсент,който се продава,е с разрешеното по закон количество от това вещество,защото е токсично и ако се съдържа в големи количества,става неприятно.всъщност в миналото просто не са можели да изчислят количеството и са се получавали бели понякога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 всъщност в миналото просто не са можели да изчислят количеството и са се получавали бели понякога. аз като един виден художник мога да добавя само,че моят колега Ван Гог си е отрязал ухото след употребата на абсент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Sas zakasnenie nazdrave i ot men-edinstveno koniakat mi pomoga v borbata sre6ty bezsanieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Хе хе, виждам, че съм разбунил духовете с тоя абсент И бая недостатъчно информирани приказки са се изприказвали. Значи - както казах по-горе абсентът е разрешен от 1981-а на територията на ЕС. Единственото изискване е да съдържа туйон (това е активното вещество) до 10 мг. на литър. Туйон ние поглъщаме с какво ли не - например прехваления чай от салвия, също тъй прехвалената шведска горчивка или любимото на всички ни (предполагам) пелиново винце. Защо е бил забранен - дълга и интересна история. Дали хора са умирали от него не се наемам да споря. То, дето се вика, и от боза можеш да умреш, ако изпиеш една кофа. Но - към фактите! В началото на двадесети век, след алжирските войни, абсентът станал модерен и започнал да измества виното от френския пазар. (Между другото в годините на разцвета на абсентопиенето се е смятало за връх на простотията да изпиеш повече от един, най-много два !!!!!) Започнали фалити на винари, защото освен, че се е пиел много, обсентът се е правел много бързо - съставките му отлежават само месец, след което може да се извлича, а виното, както знаем, иска време и умения, което го правискъпо и прочее. Освен това, поради голямата му популярност абсентът станал обект на масови фалшификации. Заради употребата на много ароманти съставки (анасон, копър и прочее) с тяхната миризма е можело да се замаскира миризмата на всякакви вредни химии, некачествен технически спирт и прочее. Във фалшивия абсент са ползвани дори и съединения на медта, за да се докара на цвят, ползвани за тежки, многоатомни спиртове (бутанол например) , диетилфталат, ацетон, съединения на тежки метали, атропин (слагали са заедно с тревите и счукани татулеви семена) и всякаква гадост. И така до 1906-а година, когато швейцарският фермер Джин Ландфрей, уж под въздействието на голямо количество абсент, застрелял семейството си. В интерес на истината преди да се довържи с няколко абсена Ландфрей е опукал порядъчно количество вино и ликьор, но това, както и факта, че далеч не е бил първия превъртял в рода си, странно защо, не било взето под внимание в съда . Винарското лоби имало отдавна причина да иска забрана на абсента, Ландфрей услужливо предложил повод. И го забранили. Първо през 1908-а в самата Швейцария, седем години по-късно и във Франция. И така до 1981-а, когато след сътоветна директива на ЕС, производството е разрешено при определени условия. Миналата година разрешиха да се прави и пие и в самата Швейцария. В момента се произвежда в сума ти държави, най-близката до нас е Чехия. Бохемският абсент е известна в света марка, наравно с френските Перно, Пастис и Ришар. Технологията на производство е лесна, бърза и евтина. Между другото нещо подобно е било известно и по нашите места под името "локмаруху". Който не е спал в часовете по литератута, ще си спомни, че за това нещо става дума в"Мамино детенце". Уви, не можах да намеря никакви подробности за него. Та това е за абсента. От него не се умира, поне не по-често от умиране след злоупортеба с най-обикновен твърд алкохол. Но и не очаквайте гръм и трясък, ако си пийнете една-две чашки. Никакви чак толкова екстремни ефекти няма. Образно казано ефектът от две чаши е колкото от три дръпвания от цигара с марихуана. Леко весело и еуфорично, но нищо повече. Ако не зафтаряш, след 15 мин пак си си на изходно положение. Общо взето силата на абсента е повече в легендите , митовете и поезията, отколкото в него самия. Но, както каза един съфорумец по-горе, изван другия ефект, питието е извънредно вкусно, стига разбира се човек да харесва вкуса на анасона и на останалите билки (десетина вида), които се слагат вътре. LPFC, Ван Гог наистина си е отрязал ухото след употреба на абсент, но не ПОРАДИ употребата на абсент, а просто защото си е бил откачен завалията. Но между другото вероятно точно заради пиенето на абсент е нарисувал тия неща, с които го познаваме - един от ефектите от употрребата на туйон е леко променено цветоусещане. Толкоз! Който е решил да опита, да внимава, защото все пак става дума за много силно спиртно питие! И не забравяйте - гръцката дума "фармакон" означава и отрова, и лекарство. Всичко е въпрос на доза, а дозата е нещо, което си определяме сами. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Толкоз! Който е решил да опита, да внимава, защото все пак става дума за много силно спиртно питие! И не забравяйте - гръцката дума "фармакон" означава и отрова, и лекарство. Всичко е въпрос на доза, а дозата е нещо, което си определяме сами. Tочно в това се крие опастността. Още не мога да забравя kak в "FROM HELL" Jonny Dep прекали с дозата абсент Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Трябваше да има избор - не пия. Иначе боза рулз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 А забеляза ли какво пишеше на шишенцето, от което героят на Джони Деп си капна капка върху захарта Пък и в изречението "Едикой си прекали с едикакво си", акцентът не е върху "едикаквото си", а върху "прекали" Пак ви казвам, деветдесет процента от писанията и приказките за абсента са легенди. С активната му съставка се срещаме много-много често. Туйон няма само в пелина. Вярно, вкусно е, даже много, но да се очакват термоядрени ефекти от него е несериозно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Наздраве и от мене...ама малко кьсно ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Водка... кристално чиста... Колко? ...толкова, колкото да забравя... срамът... Срам от какво? ... от това, че пия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Сигурно пише в някои от по предните постове но ме мързи да търся та знае ли някои как точно се пие абсента доколкото знам има технология на пиене. кви са дозировките и така нататък, щото снятам да пробвам пък неща да се натровя или нещо друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.