Jump to content
BulForum.com

ХДД-то ми издава странни звуци...

Recommended Posts

Проблема ми го прави от 5-6 часа... значи примерно логвам се в различни усери на PCто и почва здравата да стърже ама звука наподобява прецакано CD на пълен оборот... :confused трудно е за обяснение.

Слагам CD в CDto и като се опитам да го отворя започва пак същото стържене на харда... предположения?

Но иначе всичко си работи :confused

Каккъв може да е проблема?

Определено с дефраг няма да се оправи. Рестартирай и провери SMART статуса или ползвай някакъв тоол за това.

mi vkluchi go

i vij kak si s rama

da ne bi wina da pravi golqm swap

Абе намя значение колко се товари хдд-то щом става въпрос за здраво стържене. Ако ще и гига swap да има. Рестартирай, може някой драйвер да се е скапал или някой процес да върши глупости, но ако наистина здраво стърже - backup NOW!!!

EDIT: И все пак, първо се увери 100%, че звука идва от хдд-то :excl:

OK. Ще го следя още малко.... Лошото е че звука не е постоянен а трае около 30сек и след това спира.

А тоя SMART да го пускам ли :confused

За сега не е издавал нови такива звуци , ще го помъча малко да видим...

10x за сега :)

Ами пускай го (СМАРТ-а), чудя се защо ли е спрян? смарт-а е хубаво винаги да е включюен, защо е изключен?

Включвай го и виж стойностите с AIDA/Everest

Ми SMART-а ми беше изкючен защото преди извесно време имах проблем с батерията на БИОСа и се ресетваше постоянно та съм забравил .....

Значи.. ТУК качих няколко screen shot-а от Everest-а , че не ги разбирам много да ги погледнете вие.

Чат пат и на мене ми се получават разни звуци. Купих си HDD месец Май: 80gb, ExcelStor Technology J680, но до сега съм нямал никакъв проблем от тая страна, според мен няма страшно не е нещо кой знае какво, само дето малко ме дразни от време на време тоя звук. Ако обърнеш внимание на някой CPU 486 например или Pentium 1, ще чуеш че и тама HDD ги има тея звуци тройно (3) по-силни. :huh:

Az imam 120GB Seagate i moq pochna da starje kogato zarejda wina. Spirah mu Smarta i pak, formatirah go i pak sashtoto. Dori po edno vreme po4na da blokira kakto si raboti, kato 4e li gasne za secunda i pak tragne. Popitah edni hora priqteli koito sa na vatre v neshtata i mi kazaha che mu idva vremeto i da go smenqm ako moga po-barzo. Za tova i pri teb moje da stane taka. Ako e v garanciq go chakai da izgori napalno i im go varni, ako ne e prodavai go kolkoto mojesh po-barzo. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...