CyberHill Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Проблема ми го прави от 5-6 часа... значи примерно логвам се в различни усери на PCто и почва здравата да стърже ама звука наподобява прецакано CD на пълен оборот... трудно е за обяснение. Слагам CD в CDto и като се опитам да го отворя започва пак същото стържене на харда... предположения? Но иначе всичко си работи Каккъв може да е проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Може дефрагментация да иска а може и да му е дошло времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Определено с дефраг няма да се оправи. Рестартирай и провери SMART статуса или ползвай някакъв тоол за това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 20, 2004 Author Share Posted December 20, 2004 Скоро го дефрагментирах а е и на по малко от 1 год. Смарт-а ми е изключен мисля от биоса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Скоро го дефрагментирах а е и на по малко от 1 год.Смарт-а ми е изключен мисля от биоса... <{POST_SNAPBACK}> mi vkluchi go i vij kak si s rama da ne bi wina da pravi golqm swap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 mi vkluchi goi vij kak si s rama da ne bi wina da pravi golqm swap <{POST_SNAPBACK}> Абе намя значение колко се товари хдд-то щом става въпрос за здраво стържене. Ако ще и гига swap да има. Рестартирай, може някой драйвер да се е скапал или някой процес да върши глупости, но ако наистина здраво стърже - backup NOW!!! EDIT: И все пак, първо се увери 100%, че звука идва от хдд-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 20, 2004 Author Share Posted December 20, 2004 OK. Ще го следя още малко.... Лошото е че звука не е постоянен а трае около 30сек и след това спира. А тоя SMART да го пускам ли За сега не е издавал нови такива звуци , ще го помъча малко да видим... 10x за сега Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Ами пускай го (СМАРТ-а), чудя се защо ли е спрян? смарт-а е хубаво винаги да е включюен, защо е изключен? Включвай го и виж стойностите с AIDA/Everest Link to comment Share on other sites More sharing options...
hostile_ Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Какво е ХДД-то и какво ти е захранването-виж му нивата на напреженията.Ако са много високи харда е много вероятно да си е заминал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 20, 2004 Author Share Posted December 20, 2004 Ми SMART-а ми беше изкючен защото преди извесно време имах проблем с батерията на БИОСа и се ресетваше постоянно та съм забравил ..... Значи.. ТУК качих няколко screen shot-а от Everest-а , че не ги разбирам много да ги погледнете вие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
power^men Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Чат пат и на мене ми се получават разни звуци. Купих си HDD месец Май: 80gb, ExcelStor Technology J680, но до сега съм нямал никакъв проблем от тая страна, според мен няма страшно не е нещо кой знае какво, само дето малко ме дразни от време на време тоя звук. Ако обърнеш внимание на някой CPU 486 например или Pentium 1, ще чуеш че и тама HDD ги има тея звуци тройно (3) по-силни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 awe mai mai ni6to mu nqma ili prosto mu e studeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Az imam 120GB Seagate i moq pochna da starje kogato zarejda wina. Spirah mu Smarta i pak, formatirah go i pak sashtoto. Dori po edno vreme po4na da blokira kakto si raboti, kato 4e li gasne za secunda i pak tragne. Popitah edni hora priqteli koito sa na vatre v neshtata i mi kazaha che mu idva vremeto i da go smenqm ako moga po-barzo. Za tova i pri teb moje da stane taka. Ako e v garanciq go chakai da izgori napalno i im go varni, ako ne e prodavai go kolkoto mojesh po-barzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 21, 2004 Author Share Posted December 21, 2004 Ми може и да му е студено За сега се оправи... ако не поне е в гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.