ilioX Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Здравейте, хора! Някой случайно да знае от къде мога да си намеря скороПОговорки в интернет! Или ако има да ми даде! Търсих из гугъл, ама нищо не намерих Много се надявам някой да ми помегне! 10х предварително! ~mod. edit~ Ех, този ТРУДЕН български език! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Здравейте, хора!Някой случайно да знае от къде мога да си намеря скороговорки в интернет! Или ако има да ми даде! Търсих из гугъл, ама нищо не намерих Много се надявам някой да ми помегне! 10х предварително! <{POST_SNAPBACK}> На какъв език ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Аз знам тая ,ама май не е пълна "Шише се суши на шосе със уши" Май леко не е така.. поправетеме де.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Май защото не търсиш по правилния начин.Казва се( и се пише) "Скоропоговорка". Най-известната."Петър плет плете,през три пръта преплита." И по-малко известна. "Под път пъдпъдък,на път пъдпъдък и над път пъдпъдък." Link to comment Share on other sites More sharing options...
`evil`inside` Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Най-известната."Петър плет плете,през три пръта преплита." Аз знам по-дълъг вариянт на тази :"Петър плет плете,през три пръта преплита,плети Петре плета,през три пръта преплитай." А за други ... "Шейсет и шест шишета се сушат на шейсет и шесто шосе." "Чичковете червенотиквеничковчета." "Кралица Клара и крал Карл клари кларинети"(или нещо такова ) И още едно,дето май не е скоропоговорка,ама мен ма кефи "Джинджипляктор за гугулиране на триокафтри" Link to comment Share on other sites More sharing options...
glog Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Една и от мен: Русо прасе,просо пасе.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benita_ Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 "Кралица Клара и крал Карл клари кларинети"(или нещо такова ) <{POST_SNAPBACK}> Кралица Клара и крал Карл крали кларинети Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Това аз съм си го измислил: Масачузетският шушусъскащ шушляк и сушените шушулки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
`evil`inside` Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 benita_ ,10x за поправката Сетих се и за още едно,ама е на руски... и се пак "Четыре чэрненьких чумазеньких чертэнка чертили чэрными чернилами чертэж" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilioX Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 Аз някои ги знам по-пълни: Крал Карл и кралица Клара крали кларинети от кралската кларинетаджийница на крал Карл Пети. Иначе най-дългата и яка дето знам е: Двама карикатуристи се опитвали да изкарикатурят неизкарикатуряемата карикатура. Но вместо карикатуристите да изкарикатурят неизкарикатуряемата карикатура, неизкарикатуряемата карикатура изкарикатурила карикатуристите. (дано не съм сгрешил при писането ) Благодаря ви, ще потърся още... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chernio Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Ето и една от мен Окарикатурената карикатура на карикатуриста, окарикатуряваше окарикатурената карикатура на карикатуриста Дерзайте Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Рачо реже риба, горе на баира, рибата му мръдна, Рачо пръдна Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilioX Posted January 5, 2005 Author Share Posted January 5, 2005 Рачо реже риба, горе на баира, рибата му мръдна, Рачо пръдна <{POST_SNAPBACK}> хаха супер яко...надявам се още хора да се вкючат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.