CTAH4O Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Ако някой може да даде некви решени примерни задачи,щото утре имам класна по Алгебра и почти нищо не цепя , а не искам да имам 3 или 4... Знам,че е малко късно,но кво да се прави... Учебника не помага.... напрао не знам.. Дано някой се сети да погледне темата до утре , щото кат гледам малко четат кво има в 'Docs' ... 10х предварителнооо :ph34r: :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 хайде седни и прочети нещо остави нета за малко и наблегни на задачите цяла нощ е много време............... Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 искаш решението на тези задачи или ... ? Ако искаш други кой клас си ?? Да знаем какви да даваме. Тия ми се видят към 6-7 клас Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 поскоро 7-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice_boy^^ Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 ti si se setil koga da pi6e6. 1 den predi klasnata muhahahah. a we ako taka se u4e6e az 6teh da imam samo 6-ci Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 отвори първия справочник по математика който ти попадне в него има всички формули за решаване на задачите които си написал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 зад1. x\2+ax+(a+1)=0 D= b\2-4.a.c D= a\2-4.1.(a+1) D= a\2-4a-4 получава се ново квадратно уравнение. Там вече издъхвам. Значи може да се направи по формулата за съкратено умножение нещо от рода (a-2)\2 ама не съм сигурен.Пробвай сам де !!! Айде успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 зад1. x\2+ax+(a+1)=0 D= b\2-4.a.c D= a\2-4.1.(a+1) D= a\2-4a-4 получава се ново квадратно уравнение. Там вече издъхвам. Значи може да се направи по формулата за съкратено умножение нещо от рода (a-2)\2 ама не съм сигурен.Пробвай сам де !!! Айде успех <{POST_SNAPBACK}> остави човека да открие сам нещо необходимо.................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 зад1. x\2+ax+(a+1)=0 D= b\2-4.a.c D= a\2-4.1.(a+1) D= a\2-4a-4 получава се ново квадратно уравнение. Там вече издъхвам. Значи може да се направи по формулата за съкратено умножение нещо от рода (a-2)\2 ама не съм сигурен.Пробвай сам де !!! Айде успех <{POST_SNAPBACK}> Да да ама не формулата е б.б-4.а.с И за да има един (двоен) корен трябва D=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 следователно а^2 - 4а - 4 = 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Да да ама не формулата е б.б-4.а.с И за да има един (двоен) корен трябва D=0 <{POST_SNAPBACK}> Прави си за това б.б-4.а.с аз го написах нарочно б\2, а не б/2 мисля, че има разлика едното е 2 отгоре другото /2 делено на 2. А за Д=0, тоест допостимите стойности или дискриминатата*.Я кажи, че не те разбрах. А иначе сега ще пробвам да реша последната макар,че съм ги забравил с тия корен.Мисля, че бяха Корен от 5 |1+2.2 или нещо такова. Ама айде да не се обаждам не съм от най-големите математици ( личи си де ). Така, че спирам оставям пича да се мъчи сам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Прави си за това б.б-4.а.с аз го написах нарочно б\2, а не б/2 мисля, че има разлика едното е 2 отгоре другото /2 делено на 2. А за Д=0, тоест допостимите стойности или дискриминатата*.Я кажи, че не те разбрах. А иначе сега ще пробвам да реша последната макар,че съм ги забравил с тия корен.Мисля, че бяха Корен от 5 |1+2.2 или нещо такова. Ама айде да не се обаждам не съм от най-големите математици ( личи си де ). Така, че спирам оставям пича да се мъчи сам... <{POST_SNAPBACK}> Razbira se 4e diskriminantata, ne stavai sme6en. Kakvi ti dopustimi stoinosti pri kvadratni uravneniq. Te imat 2 realni korena pri D>0, edin(edin dvoen) pri D=0 i nqmat realni koreni (imat kompleksni no tova e edna druga tema) pri D<0. Elementarno Uotsan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 D<0. Elementarno Uotsan. <{POST_SNAPBACK}> Известният ни на всички надпис НР - тоест Няма решение. Ахахахах математици Rulez хихихи Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Известният ни на всички надпис НР - тоест Няма решение. Ахахахах математици Rulez хихихи <{POST_SNAPBACK}> При това много некоректен . Коректно е да се каже НРК (няма реални корени) а решение си има но за това като ви дойде времето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon Slayer Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Начи първото аз го решавам така: x²-ax+a+1=0 за да има 1 корен Д=0 => => Д=a²-4a-4 ... a²-4a-4=0 , Д=32 ( да не би да имам грешка) ? a1,2=4+-V`32/2 (4 плюс/минус корен от 32 ВЪРХУ 2 ) и от тук нататък го решаваш. При втората задача направо си заместваш X със 2 и решаваш , като трябва да получиш а= нещо . Тва е отоговора. за 3тата и 4тата не ми са мисли опаа...вместо 2(втора степен) излиза &sup да знаеш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 pf нямало решение x^2 + ax + a + 1 = 0 -> едно решение, ако D = 0. D = a^2 - 4.1.(a + 1) D = a^2 -4a -4 -> корените на това уравнение са решение на задачата a^2 -4a -4 = 0 D = 4^2 - 4.1.(-4) = 16 + 16 = 32 -> D > 0 -> два корена а1,2 = -(-4) +- VD /2 -> VD = V32 = 4V2 а1,2 = а = 2 +- 2V2 Отговор: а = 2 +- 2V2 ( 'а' е равно на две плюс,минус две по корен квадратен от две ). Т.е при двете стойности на параметъра 'а' уравнението има едно решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 19, 2004 Author Share Posted December 19, 2004 Епа,знаех,че ще има реакции като: "Земи прочети нещо" или "Оправяй се сам" , но кво да напраа... свикнал съм да правя сичко в последния момент и не мога да отвикна.... Колкото до ученето - днес съм учил повече от 4 часа,което за мен е рекорд и за тея 4 часа съм разбрал половината от задачите , а тука дадох някои , които хич нямам представа за кво стаа въпрос. Дискриминантата си я знам,но мисля , че на 1ва некви параметри се праиха,абе не знам точно... мерси се пак... утре сутринта имам свободни 2 часа и ще се опитам още нещичко да разбера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmei_gorqnin Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 1.Az ne gi pomnq nmogo ama mai kvadratno uravnenie ima samo 1 koren kogato diskriminantat e ravnana 0.Tui 4e diskriminantata e priravnqvash na 0 i voala... parvata zada4a e reshena 2. Taka kat gledam zamestvash x s 2 i pak si gotov! 3. Tretata zada4a trqbva da se smqta a men me marzi sega! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 19, 2004 Author Share Posted December 19, 2004 Значи... за да правя дискриминанта мисля,че израза тряя да е в тоя вид.Например тая задача: И от там нататък е лесно.... Само , че в 1. задача как да го преведа израза до тоя вид... Казвам ви.... главата ми плющи вече.... нз кво става... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaguar Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Mi pi4 vij sq: ako si 10 klas moga da ti pomogna 6toto gledam sq tuka v u4ebnika razni taboti, ama ako ne si 10 klas sorry 6toto vsi4ko v glavata mi e edna ka6a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 заместил съм а = p, да няма объркване с параметъра 'а' и 'а'-то в дискриминантата Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 19, 2004 Author Share Posted December 19, 2004 Аааа... така ли било бе...олее Мерси мноооого Си жив и здрав Аде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Да не отварям нова тема.. Знаете ли сборник с хубави (трудни) задачи по геометрия ,но с пълно и подробно решение ? За 8клас Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Епа,знаех,че ще има реакции като:"Земи прочети нещо" или "Оправяй се сам" , но кво да напраа... свикнал съм да правя сичко в последния момент и не мога да отвикна.... <{POST_SNAPBACK}> ОО повярвай ми ако отвикнеш ще е много по-добре (като на приятел) А колкото до задачите са верни проверих ги- хахаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 STAN40,kaji dali si napravil klasnoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.