Jump to content
BulForum.com

Wirelless Mreji

Recommended Posts

Zdraweite Brigada !

Imam 1 malko vapors4e otnosno bezji4nite mreji:

a to e dali ustropistvo s 54mbps sa godni za igri po mrejata i dali tezi ustroistva moje da hvarlyat da 400 metra i kakvi ustroistrava da si kupim mislim da pravim takava mreja ama ne6to se razo4arovam.Vie kakvo 6te posavetvate?

4akam otgovori

Az sym si napravil takava s 3 kompiutyra. Tyi kato vidimosta ne e bash pylna i antenite sa udyljavani rychno vryzkata ne dyrji vinagi 54 (obiknoveno 24-36). CS se igrae dobre, brood se igrae dobre (drugo ne sym probval).

ti moje6 da iamsh obhvat i nqkolko kilometra (s naso4eni anteni - Plovdiv i Pazardjik sa svyrzani v momenta taka - dokato opynat optika 6te byde po tozi na4in...)- vsi4ko zavisi ot izlu4enata mo6tnost, no edin predavatel e kym 200-300$ , zavisi i vsy6tnost kakvo razbira6 pod Wireless... i koi protokol izpolzwate...

ami na takova razstoqnie smqtam 4e ni6to nqma da stane....

GSM mu pre4at i bluetotha... - zavisi mnogo kyde to4no 6te gi vklio4vate-sredata!

Minalata sedmica izsledvahme takava mreja i edva li 6te raboti na golqmmo razstoqnie...(oklo 50m...prqka vidimost)

:P

i skorostta izob6to ne e tazi koqto davat - mnogo podneq 6te buyde i drugo za igri i edin 1Mbit ti e pre-predostaty4en...

Ami tova e!

И за какво точно му е ADSL gateway ?

Akcentiram vurxu ustroistvoto, koeto si e Access point. Tova sa edni ot nai-dobrite. Tova e centralen Hub, koeto se iaviava gateway, obxvat do 152 m. Ima i 4 RJ-45 porta. 54 Mbps, no moje 4rez udvoiavane na rate-a da stigne do 108 Mbps.

Привет,

значи за да имаш хубава мрежичка ти трябва стабилна антена. АР които са на пазара - среден клас пък и моделите на Linksys дават обхват около 100м пряка видимост или 2 до 3 етажа през панел. Мисля, че за този вариант забравяме още сега. Най-доброто което можеш да направиш е да си намериш човек който е в час да ти модне антените на картите и АР. Обикновето както казаха по-горе извеждат антенките до прозорец или тераса, за да има пряка видимост. Също така пипват по радиата за да засилят разстоянията. Мисля, че в случая може да ти е полезен mashev. Иначе със устройство купено от магазина тип 802,11 без значение дали е B ili G не се надявай да направиш читава мрежа. Веднъж ако я направиш дори и B мрежа която е 11Мб става за игри. Аз през такава си гледам филмите перфектно.

Успех :)

Akcentiram vurxu ustroistvoto, koeto si e Access point. Tova sa edni ot nai-dobrite. Tova e centralen Hub, koeto se iaviava gateway, obxvat do 152 m. Ima i 4 RJ-45 porta. 54 Mbps, no moje 4rez udvoiavane na rate-a da stigne do 108 Mbps.

А аз така и не разбрах защо му е ADSL gateway??? (след като пише в еврокомски форум)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...