Jump to content
BulForum.com

Това проблемно XP

THE STORM

Recommended Posts

Този проблем не е мой, а на един приятел.

Преди няколко дни като си е пускал компа ХР-то си е вървяло нормално, но сега когато зарежда се бави 5 минути като държи логото на ХР-то и оная лента дето се движи под него и така си седи доста време :angry1 .

С Windows XP SP1 e и не е инсталирал никакви нови програми, когато проблема се е появил. Просто ей така си е дошло.

Използва NOD32, Ad-Awere и Outpost Firewall последни версии.

Скенирал го е но антивирусната и не е открил вирус.

Компютъра му е от Август и доста мощен -

Intel Celeron 2.4, 512 RAM DDR 400, 80GB HDD(Това го пиша за да не си помислите, че компа му е бавен и заради това ХР-то зарежа бавно.)

Ако някой знае от какво може да е нека да пише.

emi te i Celeronite hi4 ne sa stoka(moje da si oparji6 iaica na tiah) ama i tva si e dosta dalgo vreme za zarejdane probvaite da mu dadete Repair ili Reinstall na win-a

Ами реинстала го оставяме на последно място.

Трябва ли за всеки проблем, за който може би има решение да правим винаги реинстал.

И мога да ти кажа, че аз съм с целерон от години и нямам такива проблеми.

Нека да предположим, че проблема е софтуерен, а па накрая ще гледаме хардуера.

Нали точно заради това пуснах темата тук.

А като зареди, работи ли нормално?

Ако да, вероятно някоя системна услуга или драйвер е причината.

За Уиндоус не е нужно да инсталираш нещо ново за да го сполети подобно нещо.

Да пробва приятелят ти да сканира и с други антивирусни, не само с NOD32.

Ако му се случват и други неща, да се опита да намери връзката между това и другите неща.

Друг съвет е да инсталира ZoneAlarm като файруол, и да го настрои добре и на максимални защити. Тоя аутпост като нищо може да е пуснал нещо в компа. Някъде четох за едни статистики, в които се споменава, че XP, защитено със Зоуналарм, е най-доброто решение средностатистически, и че вградения в ХР файруол не става за нищо.

И моето мнение от 3-4 години е че този файруол е най-добрия!

А като зареди, работи ли нормално?

Ако да, вероятно някоя системна услуга или драйвер е причината.

За Уиндоус не е нужно да инсталираш нещо ново за да го сполети подобно нещо.

Да пробва приятелят ти да сканира и с други антивирусни, не само с NOD32.

Ако му се случват и други неща, да се опита да намери връзката между това и другите неща.

Друг съвет е да инсталира ZoneAlarm като файруол, и да го настрои добре и на максимални защити. Тоя аутпост като нищо може да е пуснал нещо в компа. Някъде четох за едни статистики, в които се споменава, че XP, защитено със Зоуналарм, е най-доброто решение средностатистически, и че вградения в ХР файруол не става за нищо.

И моето мнение от 3-4 години е че този файруол е най-добрия!

След като зареди си работи съвсем нормално.

А за файруола вече дори и да сложим друг проблема си е на лице.

Еми да, както и Divaka спомена, сканирайте с няколко антивирусни!

Пробвайте да влезете под Сейф Мод например също така.

Добре ще пробваме с няколсо антивирусни.

И така и така говорим за ХР айде и аз да питам за един мой проблем.

Значи като си пусна компа с Win XP и след като ми покаже Desktop-a зацепва и никаде не мога да цъкна, само таск мениджъра работи и от него като прекратя процеса explorer.exe и след това го стартирам пак нещата се оправят.

Ако някой знае нещо.

Общо взето пишете и по двата проблема :) .

Моята боза е инсталирана през Юли (на 12-ти :) ) и съм направо удивен, че не се е скапала още по начина, който описва t3hStorm. Обикновено проблемът не се оправя нито с дефрагментация, нито с почистване на компа от бози/adware/ненужни програми, нито с освобождаване на повече място, или задълбочено сканиране. Истината е в реинстала.

i moq savet e za da ne gybish vreme da tarsish problema po dobre zapochno na chisto 6te ti otneme malko vreme zapazi si vsi4ko neobhodimo i:

1format i instalirane na xp sp2 int final

2 instalirana na firewall antivir i ne6to kato norton utilities

3 napravi si nastroikite

4 izbqgvai da kachvash izlishen software i vsqkakvi izlishni ili samnitelni laina

5 ako mojesh si napravi image

proai da smenish konfiguraziqta na ata cabelite ili samite ata cabeli.

Moito XP predi se baveshe po 2-3 min shot smenih zapisva4kata i mai ne6to oburkah kabelite i ne bqha kakto trqq slojeni , puk me murzeshe da go opravqm.Formata ne pomogna...posle oste 1 put smenih CDto i ve4e cabelite bqha ok mai i problema go nqmashe ve4e :)

От Август до Декември са 5-месеца, нормално е на 5-6 месец да се преинсталирва Windows-a, щото малко по-малко започва да се скапва. Димек няма к'во да му мисли твоя приятел, да си преинсталирва Win и ще му се оправят мъките.

От Август до Декември са 5-месеца, нормално е на 5-6 месец да се преинсталирва Windows-a, щото малко по-малко започва да се скапва. Димек няма к'во да му мисли твоя приятел, да си преинсталирва Win и ще му се оправят мъките.

Е не мога да не те поздравя за този бисер. Нормално било да се скапва на 5-6 месеца. Страшни сте ей! Каквото и да стане - преинсталация. Чисто. Някъде го бях казал, но пак ще повторя - ако познанията ви са до тук и друго не можете да предложите - не пишете. Не мислиш ли, че за преинсталация може и сам да се сети човек. Едва ли пита, за да получи тоя отговор.

Аз моя ХР съм го инсталирал преди повече от година. Дефраг съм правил само веднъж, инсталирал съм около 200 програми (над 10 ГБ), е, рядко се впускам в тестове с инсталации и деинсталации на програми, но въпреки това досега не съм имал проблеми, син екран слава богу не съм имал нито един, тотални забивания не се сещам, май само един път ми се случи за 14 месеца.

Всичко зависи кой как се грижи за компютъра си, какви л..на инсталира и т.н.

Подобни проблеми, ако не са свързани с хардуера, почти винаги са свързани с някой прецакан драйвер, или програма, която е ос.ала някоя системна библиотека на ОС. В такива случаи често помага System Restore функцията, премахване на драйвери като начин за намиране на слабото звено, видеокодеци, и разбира се видеодрайвера, който често е причина и за наглед несвързани неща, които се случват.

А както каза ov3rm4n, това за реинстала, когато е като самостоятелно предложение, винаги като го видя в някой пост, ми идва да се издрай..м, като изключим хардуерни проблеми (отново), и баба и внуче знаят за този първичен начин, тип 'има ххххх, има проблем, няма ххххх - няма проблем', за справяне с проблемите. На никой не му се занимава да преинсталира, тръпката е кофти, поне за мен, с толкова много програми, с толкова много настройки.

Tazi stranichka e vseizvestna, no ja pripomnjam, zashtoto moje da ti svarshi (i ne samo na teb) dosta rabota v uskorjavane na systemata. Obarni vnimanie naj-veche na ljavata sekcia "Tweak & Tip Categories" B)

От този линк намирх решение на някои проблеми, както на мен така и на моя прятел.

Но въпреки това не намерих решение за проблема описан в първия ми пост.

Ако имате други идеи.

И ако някой смята да ми пише за преинсталация на Windows-a по-добре да не пише.

Ако не се намери решение на проблема ще се стигне и до това.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...