Naghual Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 Значи може да прозвучи малко смешно, но бих се радвал ако някой успее да ми опише стъпките на Дунавското хоро Дунавско хоро Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 V koe u4ilishte poneje az nikoga ne sym u4il takova neshto. Kamo li po fizi4esko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 започваш с ЛЯВ крак. Правиш ПОДСКОК. подскок с ДЕСЕН крак. ЛЯВ крак минава зад ДЕСЕН, преместваш ЛЯВ, ДЕСЕН минава ПРЕД ЛЯВ , връщаш ЛЕВИЯ, С ДЕСНИЯ само го изпъваш кум левия и после пак го връщаш и започваш с подскок на ЛЯВ. мисля че е добре, ако има въпроси питай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dendroid Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Така някой като ти го обяснява нищо няма да направиш. Вземи хвани някой да ти го покаже и да те научи. Ама чесно да ти кажа не е много лесно, докато го усетиш и ти писва или поне на мен. Аз го знам само от части, но го правя много трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Нас ни учеха само право хоро в училище, защото бяхме прекалено тъпи за да ни покажат нещо друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Гха гха гха голема веселба. Хорото верно се учи у даскало. Нас ни учеха на право на дунавско на еленино че и на още някакво дето веч го не помня. Дунавското е най-готино според мен. И е лесно. Само че как да ти го обясня? Той Тошо си е направил ташака да обяснява ама то така разбира ли се нещо? Намери си другарче/другарка(за предпочитане) да те научи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Ей верно че и криво учихме. Последното snatch е еленино и то е най-шибано. Ама се учи де. А той като е в нашта мила родна английска що не го научат там? Кой ти преподава физическо бре друже? Да идем да му се скараме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 само да кажа,че дунавското както и всички останали хора се започват с десен крак.ние в руската учим право,дунавско,еленино,дайчово и трябва и пайдушко да научим. @Naghual по-добре си свали някакав танц на народен ансамбъл или нещо такова..гледай и пробвай дали ще се получи нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
mstar Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Значи може да прозвучи малко смешно, но бих се радвал ако някой успее да ми опише стъпките на Дунавското хоро има учебници по народна музика, но имам смътен спомен дали са обяснени стъпките (а имах 6 едно време! ) - ако имаш познати в музикалното училище или в музикалната академия, със сигурност ще ти помогнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Сега като се замисля, не знам как точно са стъпките. А като ми пуснат музика и се хвана, мога да го играя, при това добре. В гимназията имах 6 на точно това хоро. :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Сега почти във всяко училище се учи дунавско,еленино и разбира се-право хоро.А аз като съм тренирал 5 години народни танци нищо не помня от това хоро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted December 20, 2004 Author Share Posted December 20, 2004 Нееее... Аз ще го уча в училище и то в много близко бъдеще, но ще е след Нова Година , а искам да го знам преди това Затова помолих някой да ми ги обясни... groover, мерси много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.