Jump to content
BulForum.com

Дунавско хоро

Naghual

Recommended Posts

започваш с ЛЯВ крак. Правиш ПОДСКОК. подскок с ДЕСЕН крак. ЛЯВ крак минава зад ДЕСЕН, преместваш ЛЯВ, ДЕСЕН минава ПРЕД ЛЯВ , връщаш ЛЕВИЯ, С ДЕСНИЯ само го изпъваш кум левия и после пак го връщаш и започваш с подскок на ЛЯВ.

мисля че е добре, ако има въпроси питай.

Така някой като ти го обяснява нищо няма да направиш. Вземи хвани някой да ти го покаже и да те научи. Ама чесно да ти кажа не е много лесно, докато го усетиш и ти писва :) или поне на мен. Аз го знам само от части, но го правя много трудно.

Гха гха гха голема веселба. Хорото верно се учи у даскало. Нас ни учеха на право на дунавско на еленино че и на още някакво дето веч го не помня. Дунавското е най-готино според мен. И е лесно. Само че как да ти го обясня? Той Тошо си е направил ташака да обяснява ама то така разбира ли се нещо? Намери си другарче/другарка(за предпочитане) да те научи.

Ей верно че и криво учихме. Последното snatch е еленино и то е най-шибано. Ама се учи де. А той като е в нашта мила родна английска що не го научат там? Кой ти преподава физическо бре друже? Да идем да му се скараме...

само да кажа,че дунавското както и всички останали хора се започват с десен крак.ние в руската учим право,дунавско,еленино,дайчово и трябва и пайдушко да научим.

@Naghual по-добре си свали някакав танц на народен ансамбъл или нещо такова..гледай и пробвай дали ще се получи нещо :)

Значи може да прозвучи малко смешно, но бих се радвал ако някой успее да ми опише стъпките на Дунавското хоро :woot

има учебници по народна музика, но имам смътен спомен дали са обяснени стъпките (а имах 6 едно време! :shy:) - ако имаш познати в музикалното училище или в музикалната академия, със сигурност ще ти помогнат.

Сега като се замисля, не знам как точно са стъпките. А като ми пуснат музика и се хвана, мога да го играя, при това добре. В гимназията имах 6 на точно това хоро. :|

Сега почти във всяко училище се учи дунавско,еленино и разбира се-право хоро.А аз като съм тренирал 5 години народни танци нищо не помня от това хоро.

Нееее... Аз ще го уча в училище и то в много близко бъдеще, но ще е след Нова Година :angry: , а искам да го знам преди това :bgrin:

Затова помолих някой да ми ги обясни... groover, мерси много :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...