AlekS Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 Zna4i...sigurno ima takava programa v wareza ama az ne gi znam.....vse pak da popitam......... Az sam s Windows 98 i kogato si sloja nqkoi wallpaper, okolo ikonite ima edin cvqt - koito sam opredelil ot Properties --> Appearance......Az iskam, kogato si sloja Wallpaper - vmesto cveta(naprimer bqlo) da se slee sas cvetovete na Wallpaper-a........... Nadqvam se da ste me razbrali Eto snimka na desktopa mi - vijte pokrai ikonite bqloto........ az iskam vmesto da ima bqlo da se slee s tozi wallpaper...... http://play.evrocom.net/dl/incoming/+AlekS/desktop.jpg Blagodarq predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 Програмката, която ти трябва е TDesktop, около 20 Кб е, но май пак няма място на фтп-то и няма къде да я кача, качвал съм я на много места, но в момента не ми се рови по дисковете, утре, ако никой не е постнал, ще я потърся, понеже отдавна не съм я ползвал (отдавна не ползвам Вин98). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlekS Posted December 18, 2004 Author Share Posted December 18, 2004 Ако ти се занимава е качи в play.evrocom.net http://play.evrocom.net/forum/index.php?showtopic=167 Иначе мога да почакам ... ~EDIT:~ Ето тука намерих http://store1.data.bg/teodh/review/tdesktop.html само, че... нещо неще да се тегли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 Това, което си намерил е също моя страница , но явно един от акаунтите ми е закрит поради липса на активност от моя страна. Е, намерих пролука на ФТП-то и го качих. Прочети хубаво документа в архива за подробности как се работи с програмата. Като я стартираш, прави надписите на десктопа прозрачни и програмата излиза. Обаче понякога и то често например при смяна на резолюция, или въобще, програмите могат да ресетват ефекта на прозрачност, т.е. Уиндоус поддържа ефекта, но не може да го запази. Затова най-добре сложи шорткът към програмката в Стартъп фолдера, като параметър на програмата подаваш само един # в командния ред и това е. Така програмата остава резидентна в паметта и следи ако ефектът изчезне, тя се погрижва да го върне отново. Случвало ми се е на някои приятели ако видеодрайвера е кофти, да оставят следи надписите, т.е. не се сработва с някои по-стари видеокарти, ако имаш проблеми от вида надписите да остават наполовина прозрачни или да се смесват с фона или нещо такова, просто явно видеото ти прави номера и просто спираш да използваш програмата. Но повечето ми приятели са доволни най-много от тази програмка, от повечето пробвани такива: http://warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/TDeskTop/tdesktop.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlekS Posted December 19, 2004 Author Share Posted December 19, 2004 10x Това вече е друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice_boy^^ Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 naistina mnoo polezna programka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice_boy^^ Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 ne6to ne staa rabotata. praa si4ko kvoto pi6e v tekstoviq doc., puskam programkata, izlizam na desktop-a i vsi4ko e normano. no kato dam refresh i si staa pak sys fon na bukvite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 ne6to ne staa rabotata. praa si4ko kvoto pi6e v tekstoviq doc., puskam programkata, izlizam na desktop-a i vsi4ko e normano. no kato dam refresh i si staa pak sys fon na bukvite. <{POST_SNAPBACK}> А ти сложи ли параметъра # в командния ред? Ако да, значи просто неще не сработва при теб програмата. Преди като бях с Вин98, я ползвах постоянно и работеше добре. Възможно е да трябва да се изчака няколко секунди докато усети, че трябва да се намеси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Кви са тея параметри ве?! Нещо не зацепвам... правя квото пише,ама нищо не стаа.. освен тоя # в параметъра , ама къде е тва Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Кви са тея параметри ве?! Нещо не зацепвам...правя квото пише,ама нищо не стаа.. освен тоя # в параметъра , ама къде е тва <{POST_SNAPBACK}> Става въпрос за Вин98 нали?! Параметъра # се слага в командния ред на шорткъта, от който се стартира програмата, например ако е в Startup фолдера, десен бутон на шорткъта, Пропертиес и в Target полето след името на програмния файл пишеш ' #', т.е. интервал, последван от #. ОК и вече като рестартираш компа, трябва програмата да следи за ефекта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Всъщност аз съм с XP ... тая програма да не би е само за 98 ?! ... ако е , има ли подобна за XP , щото много гадно седят тия фонове... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saq Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Опитай с Iconoid има я навсякъде по фрее сървърите! Всъщност ХП има такъв режим: My Computer>Propertiest>Advanced>Performance>Settings>Let Windows........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_ikito Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Абе човече,не ти трябва никаква програма..опцията си е в самия Уйндоус Right Cklick on My Computer Icon->Advansed->na Performance цъкаш Properties и след това търсиш следното:" използване падащи сенки за иконите на работния плот" слагаш отметка и готово Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Да,ама не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Да,ама не става <{POST_SNAPBACK}> В много редки случаи и аз съм чувал, че тази опция не работи при всеки. В повечето случаи проблема е нещо по Уиндоуса или отново във видеодрайвера. Но наистина TDesktop е за Вин98, макар, че и с вин2000 мисля, че работеше. Но по-добре да не се използва за версии над 98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Еми значи ще си карам на - none . Бати прецакания WINDOWS ... ще зема да си сложа 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Хора,няма ли няква друга алтернатива,щото направо не мога да го гледам така тоя десктоп ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hard Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Хора,няма ли няква друга алтернатива,щото направо не мога да го гледам така тоя десктоп ... <{POST_SNAPBACK}> Estestveno 4e ima i to bez da instalira6 programa za tozi problem napravi slednoto : zna4i as sam s xp no nameri tova - dai properties na ikonata my komputer izliza info za sistemata click varhu advansed i nameri-USE DROP SHADOUS FOR ICON LABELS ON DESKSTOP otbelegigo no predi tova izber bial zviat na ikonite za dase slee s desktopa ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Не става!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hard Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Не става!!! <{POST_SNAPBACK}> triabva da stane 6te probva6 i ot desktop [properties]kakavtoti e dekstopa takav zviat slagai isi slogi niakav drug desktop ot tuk http://www.warez.ru:8085/Pictures/3D/ http://www.warez.ru:8085/Pictures/3d.Wallpapers/ nezabraviai zvetovete OK na toia desk.. koito si pokazal si slogi kafiav zviat na ikonite primerno ne tozi koito se vigda are Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice_boy^^ Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Тва с # помага. Много мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Aбе не знам кво става!!... сичко пробвах.... |||||| Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Aбе не знам кво става!!... сичко пробвах.... ... <{POST_SNAPBACK}> Сещам се две неща, които да те питам. С колко цветове работи монитора ти в момента? Ако е с 16-битов цвят (64К цвята) мисля, че това е причина, но не съм пробвал дали при толкова цветове работи опцията. Предполагам, че работи с 24-битов или повече цвятове. Пробвай и някакъв друг цвят за фон на десктопа (това не зависи от картинката за уолпейпър), уолпеъпъра да си седи с който си, просто промени цвета, например на син или червен, да не е бял или черен. Не знам доколко ще помогне това, но просто пробвай, ако първата точка не е помогнала. А, и още нещо, драйвъра на видеокартата също поддържа опции за декстопа, като цветове и сенки, плавно движение на листбоксове и т.н. Ако си с нВидиа, отвори драйвера и там се разрови за тези опции, макар, че би трябвало да са синхронизирани с тези на Виндовс, виж и там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlekS Posted December 25, 2004 Author Share Posted December 25, 2004 Isteglete eto tova http://play.evrocom.net/dl/incoming/+AlekS/TransparentD.exe bez FlashGet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Isteglete eto tovahttp://play.evrocom.net/dl/incoming/+AlekS/TransparentD.exe bez FlashGet! <{POST_SNAPBACK}> Мда, имам поне 5 версии и на тази програмка, но определено на моя стар Вин98 TDesktop се справяше по-добре. Не знам, може и на ХР да работи, програмата просто изпраща едно Windows Message за дейността си. А това съобщение едва ли ще повреди нещо ХР-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.