Liverpool`Fan`1 Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Момчета аз съм с вас. Даже в mIRC реших да пиша на роден език.Което е много похвално.Да си призная малко ми е трудно там.Ама се справям. Колкото до инициативата за кирилизирането.Смятам, че ако някой от модераторите преценят.Може да бъде добавено правило.Който пише на латиница ще бъде наказван.Така доста бързо ще се изучат да пишат на кирилица.Обаче това ще докара и много загуби.Защото много дечурлига си смятат, че са най,най и ще си кажат " бал съм го в шибания форум като не може да пиша на шльоковица се ебат гъза " и спират да го посещават.Ама това ще е похвално още един оглупял българин ще се махне.Така, че да си помислят админите и модераторите. Да се намили до минимум това писане на латиница. А пък и няма модератор, който да е писал на латиница.Поне аз не съм видял де. Вие какво мислите по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 аз пък точно в този форум мисля, че винаги съм писал на кирилица. Скаран съм малко с пунктуацията, защото рядко проверявам постовете за грешки и редактирам само най-фрапантните, заплашващи разбираемостта. Кат се замисля много пък ползвам дълги и тежки сложни изречения, вместо група от прости и ясни. Главнит букви често ги пропускам защото все не успяват да ми се озоват едновременно и шифт-а и буквата едновременно натиснати (някоя от ръцете ми е по-бърза от другата, ама коя кат' съм с две леви??). редактирането на постовете го избягвам защото такъв ми е стила - почти всичко си казвам на един дъх, често необмислено. досега не съм забелязал някой да го дразни особено. а за този пост се постарах една идея повече. колкото до диалектирането на българския език предлагам да се погледне следния линк: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=8&Boa...5&part=all&vc=1 кажете ми че автора е трябвало да се старае повече с грамотността, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Заглавие на тема от warez.ru: Българска певица в европейските класаций ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Заглавие на тема от warez.ru: <{POST_SNAPBACK}> Хахахах Без коментар Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 19, 2004 Share Posted December 19, 2004 Оставете заглавието, авторът на темата даже тръгна да спори, че "класация" не било съществително...ето тук вече може да се каже no comment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paragon Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Страхотна тема! Крайно време беше някой да напише такава! Похвали за Scorpion и всички останали Прави ми впечатление, че дори хора пишещи на шльокавица, са проявили старание в темата Защо ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Страхотна тема! Крайно време беше някой да напише такава! Похвали за Scorpion и всички останали Прави ми впечатление, че дори хора пишещи на шльокавица, са проявили старание в темата Защо ли? <{POST_SNAPBACK}> Ami zashtoto im se napravi zabelejka,che pishat negramotno.I efektat e polojitelen sprqha dori i na shliokovica da pishat greshno.Pone nqkoi de !!! Оле това шльоковицата много ми дразни погледа.Сериозно, че било гадно да пишеш и да четеш.Особено след като си свикнал да пишеш вече на кирилица.Не знам за другите поне при мен има ефект. А колкото за по горният текс : "Ами, защото им се направи забелжка, че пишат неграмотно.И ефектът е положителен спряха дори и на шльоковица да пишат грешно.Поне някои де !!!" Е @The`ScorpioN май донякъде целта е постигната.Сега остана повечко хора да стигнат до извода, че няма нищо сложно да натиснеш "w" вместо "v".Просто трябва да имаш желание.И това, че пишен на кирилица не знам, но мисля, че няма да повлияе на бързото Ви писане в Чата.Просто ще помогне за напред да се пообразовате.И не само вие, ами и ние.Защото, всеки човек прави грешки. Това е от мен за сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Nigga Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 и АЗ едно време писах на латиница, но благодарение на veseo осъзнах колко по-добре е да се пише и чете на кирилица. ПС. Имам предложение : И без това правилата са малко строгички, та не може ли да се добави още една точка "Пишете на кирилица!". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Не може. Какъв е смисъла? Нека да има избор. А по избора човек може да разбере доста неща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Кое го налага? Този форум се справя чудесно с кирилицата. Браузърите в момента също. Да, помня ги времента за които говориш. Ами нали именно за това съществува такова нещо като прогрес - за да се възползваш от него. По тая логика - спомням си и времената, когато нямаше компютри, а само ЕЛКА - дай да ползваме елки вместо компютрите навсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 колкото до диалектирането на българския език предлагам да се погледне следния линк: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=8&Boa...5&part=all&vc=1 кажете ми че автора е трябвало да се старае повече с грамотността, а? <{POST_SNAPBACK}> Това е супер!Доста ми напомня на македонски м/у другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Това е супер!Доста ми напомня на македонски м/у другото. <{POST_SNAPBACK}> ама не е повече звучи кат шопски, макар че са набутани сума ти термини от всички краища на българия, с леки липси на северните райони. Писателя май е бил филолог и се е постарал. Чувал е диалекти, но не е ползвал и му личи макар и слабо. Аз пък му се кефя и от време на време си го препрочитам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Като стигнахме до заключение, че поради много причини е по-добре да се пише на кирилица, искам да помоля някой от админите или модераторите да промени текста под Купувам\Продавам, защото лично на мен всеки път ми вади очите.Вижте го сами. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Стига, моля ви се! Удоволствие е да пиша на български, където има възможност, да мога да се изразя точно, ясно. Често залагам на силата на писанието за въздействие върху този, който чете. Е, не мисля, че написаното с латински букви може да се възприеме толкова сериозно, че да има такава сила. Особено ми е неприятно, когато се налага да пиша на латиница, моментът със заместването на буквите, които нямат аналог: ъ, щ, ч... А, какво мислите за културата? А, за навика? Нещо много опасно. Да не се наложи някой ден да пишете важен документ и да се окаже, че сте писали по навик както във форумите?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 А, за навика? Нещо много опасно. Да не се наложи някой ден да пишете важен документ и да се окаже, че сте писали по навик както във форумите?! <{POST_SNAPBACK}> Колко вярно. Докато плясках на "шльокавица" вместо Ъ използвах А. Да ти кажа от тоя навик сега често се хващам като пиша нещо по форуми или писма да пиша А вместо Ъ. А когато попълвам някакви документи или пиша нешо на лист, доста често се спирам да помисля как е правилно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Аз лично ползвам BP на FlexType-а , трудно ли ще ти е и ти да го ползваш <{POST_SNAPBACK}> Az pyk ne polzvam Flex Type po redica pri4ini koito v momenta nqma da izbroqvam. Za syjelenie v XP Phonetic ne moga da si redaktiram Keyboard Layout-a. A i ne smqtam 4e pisaneto na shliokavica obezatelno ozna4ava 4e pishesh negramontno. Tozi koito si e prost shte si pishe negramotno i na kirilica. Zapetaikite, koito izpuskam pisheiiki na shliokavica, shte gi izpusna i pisheiiki na kirilica. Te sa si mi problem ot krai vreme. Nqkoi po nagore kaza, 4e mu bilo trudno da raz4ita dylgi postove na latinica. Emi na men pyk mi e gadno da 4eta dylgi postove na kirilica. Sviknal sym da razbiram shliokavicata po byrzo otkolkoto kirilicata. A otnosno tozi link - http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=8&Boa...#8706;=all&vc=1. Spored men posta e napisan naro4no taka. P.S Aide opliute me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Az pyk ne polzvam Flex Type po redica pri4ini koito v momenta nqma da izbroqvam. Za syjelenie v XP Phonetic ne moga da si redaktiram Keyboard Layout-a. Emi na men pyk mi e gadno da 4eta dylgi postove na kirilica. Sviknal sym da razbiram shliokavicata po byrzo otkolkoto kirilicata. <{POST_SNAPBACK}> По първата част от цитата - в какъв смисъл не може да си оправиш Keyboard Layout-a? Примерно аз съм на ХР и си ползвам фонетик без никви грижи. Сменям го с Ctrl+Shift. По втората част - надявам се като четеш книги, вестници или списания на български там да не ти е гадно от дългите текстове. Макар за мен статия или пост във форум все си е текст и на кирилица ми е по-кеф да ги чета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kardozo Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 vie ludi li ste we,koito kakto se e nau4il taka 6te si pi6e we,nikoi ni6to ne mu zabranqva i scorpi teb pa kvo te interesuva za nas we,ti nali si pi6e6 gramotno,mi pi6i si tigava kvo na zanimava6,seki kakto se e nau4il Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Ami az vinagi sum pisal,taka i oshte pisha taka,ne mi e problem da pisha na Bulgarian phonetic,ama se drazna kato sa razmesteni bukvite primervno "в" ne e "v" ami "w" i drugite bukvi:ч,ш,щ.I drugo me drazni,orimerno obqsnqvam neshto v razdel win_appz i trqbva da kaja erase-ерейс ili puk repair-репеър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 По първата част от цитата - в какъв смисъл не може да си оправиш Keyboard Layout-a? Примерно аз съм на ХР и си ползвам фонетик без никви грижи. Сменям го с Ctrl+Shift.По втората част - надявам се като четеш книги, вестници или списания на български там да не ти е гадно от дългите текстове. Макар за мен статия или пост във форум все си е текст и на кирилица ми е по-кеф да ги чета. <{POST_SNAPBACK}> Flex Type ima opciq da si razmestish bukvite i mojesh da smenish mestata na problemnite. Naprimer "ж" и "v". Ne, ne mi e gadno. Edno e da e napisano na hartiq, drugo - na monitor. Makar 4e sym 4el LOTR na .doc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Твърдо не и не вярвам и да стане-пък и дали е нужно наистина?Аз мисля, че който може го може, а гафовете само разсмиват така че защо трябва да се мъчим да ставаме по-грамотни Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Flex Type ima opciq da si razmestish bukvite i mojesh da smenish mestata na problemnite. Naprimer "ж" и "v". <{POST_SNAPBACK}> Ми то има една програмка, с която си правиш карта на клавишите и ти го експортва като dll. После с това нещо съвсем безболезнено си го инсталваш в Win-a. И не се занимаваш с омазващия flextype Аз така си ползвам фонетик с dll. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 пък и дали е нужно наистина?Аз мисля, че който може го може, а гафовете само разсмиват така че защо трябва да се мъчим да ставаме по-грамотни <{POST_SNAPBACK}> Започва пак като в предишната тема.Почти никой не го може - в това съм се убедил.Дори и аз не пиша без грешки - признавам си го.И ov3rm4n го каза по-нагоре - "Не за училище учим". Аз понеже съм мазохист и ми харесва болката и мъката,ще продължавам да се мъча да ставам по- грамотен и начетен.А който иска да заприлича на бай ви Ганя - да заповяда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Za syjelenie v XP Phonetic ne moga da si redaktiram Keyboard Layout-a.men pyk mi e gadno da 4eta dylgi postove na kirilica. <{POST_SNAPBACK}> vie ludi li ste we,koito kakto se e nau4il taka 6te si pi6e we,nikoi ni6to ne mu zabranqva i scorpi teb pa kvo te interesuva za nas we,ti nali si pi6e6 gramotno,mi pi6i si tigava kvo na zanimava6,seki kakto se e nau4il <{POST_SNAPBACK}> Ami az vinagi sum pisal,taka i oshte pisha taka,ne mi e problem da pisha na Bulgarian phonetic,ama se drazna kato sa razmesteni bukvite primervno "в" ne e "v" ami "w" i drugite bukvi:ч,ш,щ.I drugo me drazni,orimerno obqsnqvam neshto v razdel win_appz i trqbva da kaja erase-ерейс ili puk repair-репеър <{POST_SNAPBACK}> 1. Не е като да не може да се редактира keyboard layout на ХР. Не знаеш как - друга работа. 2. kardozo - не веднъж тук се каза, но да повторим. Начина ти на писане, с каква азбука го пишеш и колко грамотно - говорят много за теб самия и за отношението ти към околните. Ей те тебе - сега за пръв път примерно се сблъсквам с присъствието ти тук. Точно от такива неща ще си изградя първото мнение за теб. И като я видя тая шльокавица - няма как да е високо. Ще трябва доста да се напънеш, за да го промениш впоследствие към по-добро. 3. За разместените букви вече казах. За другия пример - когато обясняваш - ами точно тук е момента с уважението ти към околните. На някои от нас не ни пречи да обясняваме, и да пишем на кирилица, и да превключваме от lat на кир, ако ще да се налага и 10 пъти в един пост. И ми е интересно чии обяснения после се разбират по-лесно и леко. Но то пак до отношение опира... Когато обяснявам, държа да ме разберат ясно и да помогна - за това ще превключвам, щом се налага. Другото Emi na men pyk mi e gadno da 4eta dylgi postove na kirilica. няма какво да му отговарям... Да ти е гадно да четеш собствената си азбука. Едно от малкото неща с които превъзхождаме огромни в сравнение с нас държави (САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и прочие) е простичкия и трудно смилаем за тях факт, че такава малка държавица и такова малко народче - пък говори собствен език и има собствена азбука. И не просто има собствена азбука - с нейната азбука пишат други огромни в сравнение с нея държави... Като някои от тях (както впрочем и нас) ги има и са оцелели именно благодарение на тази азбука, по която са се отличавали и от съседи и от завоеватели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история. И за това бъларите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите, както вече и споменах. Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? П.Хилендарски. Emi na men pyk mi e gadno da 4eta dylgi postove na kirilica. Пак ще се обърна към историята.Но няма да постъпя като ov3rm4n и няма да подмина поста ти с безразличие.За мен изказване като твоето е равносилно на държавна измяна.Едва ли си много възрастен...и предполагам си проходил в чата.Затова не ти харесва да четеш на кирилица.А според мен и не можеш. Човек,който прекланя глава пред чужда писменост и език не е достоен за държавата си.Не е достоен и за самия себе си.Ама когато са първенствата,сигурно се дереш като влюбена котка :"Българи-Юнаци!!!". Няма да обиждам повече.Но хора като тебе заслужават разстрел.Жалко,че махнаха смъртното наказание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.