DJ MaTriX Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 HFS е една много елементарна програма за споделяне на файлове в интернет мрежата директно от компютера ви. Тръгва без инсталация, трябва само да повлачите нещата, които искате да бъдат видими във уеб пространството, в програмата. След това всеки, който знае IPто ви има достъп до сървъра ви. Например мойто и сега е включено. Има опции за кикване, банване, ограничачане на скоростта на дадени юзери, които дърпат от вас. Аз я ползвам много често и ми върши чудесна работа. Който иска може да си я свали от тук Сега имам 2 въпроса към тези, които вече са я ползвали и имат по голям опит с подобни http сървъри. 1. Има ли някакъв начин да си сложа домеин на IPто... не съм сигурен дали правилно задавам въпроса си, но по просто казано може ли например чрез www.незнамсикфо.com да се влезе в сървъра ми. 2. Макар и външния вид на сървъра много да ми допада в този си вид има ли начин да си набавя още skins и други глезотийки Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 http://www.no-ip.com/ - пробвай това за първия ти въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 http://www.no-ip.com/ - пробвай това за първия ти въпрос <{POST_SNAPBACK}> Аз лично останах по-доволен от www.homeip.net, има статични и динамични DNS услуги, регистрирай се за статична, понеже айпи-то ти не се променя. Преди ползвах динамичната услуга и има програмки които при промяна на айпито ти, автоматично ъпдейтват базата данни в сайта. А можеш и да си регистрираш безплатен домейн в dot.tk, обаче имат гадни попъп-и, и който ти посещава сайтчето и няма блокери за попъпи, ще им изскачат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 Аз лично останах по-доволен от www.homeip.net, има статични и динамични DNS услуги, регистрирай се за статична, понеже айпи-то ти не се променя. <{POST_SNAPBACK}> Ами не съм ги ползвал и не мога да дам мнение, просто бах чувал че има такова нещо и това е първото което намерих като трябваше да отговарям на въпроса. Хубаво е да се знаят предимствата и недостатъците, би ли споделил защо си останал по-доволен от другото ? Доколкото видях и no-ip имат статични и динамични - тоест ако не си пуснеш динамично сменящия IP-то клиент, тогава все едно ползваш статичната услуга, значи по този показател са еднакви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted December 18, 2004 Author Share Posted December 18, 2004 Аз дотук виждам 1 разлика, че no-ip.com искат парички, поне за сега не намерих никакви безплатни услуги в сайта им за разлика от homeip.com. Нема да паднем без бой - търсенето продължава Благодаря и на двама ви за идеите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 не искат пари бе, за base service-а не искат, там дето пише No-IP Free, аз се регнах за проба и забелязах че двама изроди са ми заели kicko-то на no-ip.com i org Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 18, 2004 Share Posted December 18, 2004 Ами не съм ги ползвал и не мога да дам мнение, просто бах чувал че има такова нещо и това е първото което намерих като трябваше да отговарям на въпроса.Хубаво е да се знаят предимствата и недостатъците, би ли споделил защо си останал по-доволен от другото ? Доколкото видях и no-ip имат статични и динамични - тоест ако не си пуснеш динамично сменящия IP-то клиент, тогава все едно ползваш статичната услуга, значи по този показател са еднакви. <{POST_SNAPBACK}> Не, не е все едно, понеже динамичната услуга има някои рестрикции, като например не може да ъпдейтваш айпи-то си ако то не е променено, т.е. ако се опиташ да ъпдейтнеш със същото айпи (ако например ползваш програма, която сляпо ъпдейтва без да провери първо какво айпи е записано там), оттам го смятат за abuse и ще те баннат. Също така на всеки 26 до 31-ви ден трябва да ъпдейтнеш базата им данни независимо дали ти е променен адреса. Иначе ще те изтрият. Със статичния DNS въобще не се притесняваш за тези работи, аз от половин година не съм го ъпдейтвал и няма проблем все още, няма и да има. А относно защо харесвам повече dyndns.org (homeip.net, то е същото, просто предлагат 44 различни домейна от които да си избираш), в момента не се сещам, аз избрах dyndns.org преди около 2 години и тогава със сигурност имаше нещо в no-ip, което ме накара да търся други, просто вече съм забравил какви ми бяха съображенията. Но нищо не пречи да опита и на двете места, и което му хареса или просто да разгледа предимства и недостатъци. Просто изказах мнение, след като съм ползвал и двете услуги Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrino Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Добре, значи регистрирах си домейн във homeip.net, но имам въпрос. Ако искам на съответния адрес да се отваря някакъв сайт, къде трябва да сложа файловете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 И аз имам въпрос и аз се регнах във www.dyndns.org и сега как може да шарна определени фаилове Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Адресите ви в dyndns.org са точно затова - там в тяхната база данни (ДНС сървър) се записва дадено IP, към което сочи адреса. На това IP трябва да има съответната услуга (сървър), която искате да предложите. Ако например там сте записали IP адреса на вашия компютър: http://vie.homeip.net/ - трябва да си инсталирате уеб сървър на компютъра. ftp://vie.homeip.net/ - трябва да си инсталирате FTP сървър. Това е в общи линии - когато някой напише вашия адрес, той се резулвира към IP адреса на вашия комп (това го прави dyndns.org) и съответно се свързва с вашия компютър, на който трябва да има сървър да обслужи заявките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrino Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Ъъ, всичко се оправи. Явно трябва да се изчака определено време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.