Jump to content
BulForum.com

Western Digital Hard -как да го тествам

niko

Recommended Posts

Изгоря ми харда, и си намерих друг , който е Western Digital WDC WD 102BA 10.2 GB - с каква програма да го тествам дали е добър , има ли бад сектори,изобщо дали е читав ?

Междувременно форматирах и инсталирах Win XP , но след половин час работа внезапно се рестартира и повече не зареди./Започва да зарежда и изведнъж за секунда светва син екран със някаква грешка и пак се рестартира. Не може да зареди и прeз Save Mode./

Инсталирах Windows на D , и сега работи , но ме е страх да не направи и там същия проблем.Не искам да спасявам нищо от данните по харда.

Сега в момента съм го сложил на другото РС и се чудя какво да го правя, от сайта на производителя изтеглих програма , но в нея никъде няма опция за сканиране за сектори или проверка на годността.Из форума намерих само препоръки "тествай го за bad sector " тествай го за това или онова , ама никъде няма обяснение как точно.Help.

Изгоря ми харда, и си намерих друг , който е Western Digital WDC WD 102BA  10.2 GB  - с каква програма да го тествам дали е добър , има ли бад сектори,изобщо дали е читав ?

Междувременно форматирах и инсталирах Win XP , но след половин час работа внезапно се рестартира и повече не зареди./ЗапоЗва да зарежда и изведнъж за секунда светва син екран със някаква грешка и пак се рестартира. Не може да зареди и прeз Save Mode./

Инсталирах Windows на D , и сега работи , но ме е страх да не направи и там същия проблем.Не искам да спасявам нищо от данните по харда.

Сега в момента съм го сложил на другото РС и се чудя какво да го правя, от сайта на производителя изтеглих програма , но в нея никъде няма опция за сканиране за сектори или проверка на годността.Из форума намерих само препоръки "тествай го за bad sector " тествай го за това или онова , ама никъде няма обяснение как точно.Help.

"Ontrack" ли си изтеглил? Да не е някаква орязана версия, щото се чудя като не може да тества и форматира, какво друго остава да може? А щом си форматирал, не би ли трябвало лошите сектори (ако ги има) вече да са изолирани?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...