Jump to content
BulForum.com

Конфигурация за гейм комп

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Направо да си взема и платките и всички части разглобени и с един поялник да се пробвам дали ще успея да ги сглобя или по-добре на старо да си зема? Кви складове ви гонат бре хора? На складовете има части... Аз ся отивам в едното левче да си търса 6800гт и единг атлон64 3200+ за сокет 754...

аз ти исписах тука цели романи , ти пак не разбра кво да си земеш ,а бе кво ли се занимавам и аз ..  :angry1

Прочетох "романите" и съм признателен!

Компа ще е на с939 ,нищо че няма да се клоква!

MSI K8T NEO2 F;

Athlon64 3200+/BOX/S939;

2x 512mb A-Data Vitesta DDR500;

200GB Seagate SerialATA/7200/8mb;

1.44mb Teac;

Plextor DVDRW

ASUS V9999GT/TD/256M 6800GT;

Case:Antec SuperLANBoy ;

PCI RP-1624WK 10/100;

Fortron 450W;

Охлажадане:thermalright slk948U + 92mm fan or WaterCool

Toва ще бъде ,дано стане за Коледа!

Само не разбрах заслужава ли си в крайна сметка да дадеш 120$ повече за MB и CPU със s939 пред тези със s754???

s939 с дъно MSI се появява някакъв бъг или нещо такова при клок...

3200+ на с939 =2000мхз 3200+ на с 754 =2200мхз

Аз мисля ,че с939 е по-добър..

Za firma bih ti preporu4al ADROIT, korektni sa otkum garanciq, moje da nqmat 4astite na momenta,6toto postoqnno pravqt ma6ini, a i snabdqvat dr firmi s 4asti, no za 1 den 6te ti dostavqt si4ko.Mislq, 4e ako poru4a6 sega do Koleda 6te e gotov i 6te ima povod za polivane :beerchug

Za firma bih ti preporu4al ADROIT, korektni sa otkum garanciq, moje da nqmat 4astite na momenta,6toto postoqnno pravqt ma6ini, a i snabdqvat dr firmi s 4asti,  no za 1 den 6te ti dostavqt si4ko.Mislq, 4e ako poru4a6 sega do Koleda 6te e gotov i 6te ima povod za polivane :beerchug

къде е искал мнение от къде да си вземе машината ?

Едит: Извинявам се @Lucky Luciano

@Dreamcatcher има нещо такова при MSI ,но всичките са били клоквани над 2,5-2,6 Гхз и все пак може да си избереш друго дъно . Замисли се за Епокс-а

pi4 kvo sa hvali6 s PC-to si we!!

Моля?! Ти добре ли си ве ,dude? Аз не съм го купил още .

-=CLOSE TOPIC=-

само безсмислени постове ,пък и конфигурацията вече е избрана! Благодаря сърдечно на помогналите!

Моля?! Ти добре ли си ве ,dude? Аз не съм го купил още .

-=CLOSE TOPIC=-

само безсмислени постове ,пък и конфигурацията вече е избрана! Благодаря сърдечно на помогналите!

prati mi edno PM s gotovata konfiguraciq 6toto 6te mi trqbva 6te zaminavam i tam naprao novo PC 6te zimam ina4e video za sega sym se sprql na 6800 GT no ako padne na 400-450$ do mart 6toto togava se o4ertava da zema PC-to naprao neq zimam. I mnogo se kolebaq za monitor mnogo hora govorat lo6i raboti za LCD-tata vikat 4e bavili videokartite i takiva raboti... a drugi gi hvalqt mnogo i ne znam kyv monitor da zema.

prati mi edno PM s gotovata konfiguraciq 6toto 6te mi trqbva 6te zaminavam i tam naprao novo PC 6te zimam ina4e video za sega sym se sprql na 6800 GT no ako padne na 400-450$ do mart 6toto togava se o4ertava da zema PC-to naprao neq zimam. I mnogo se kolebaq za monitor mnogo hora govorat lo6i raboti za LCD-tata vikat 4e bavili videokartite i takiva raboti... a drugi gi hvalqt mnogo i ne znam kyv monitor da zema.

провери темата на Lil`Scrappy за монитор. там има доста предложения. iiyama-та която съм му предложил (може и 2 да са) е доста добра. замисли се над тази марка като вариант.

Само не разбрах заслужава ли си в крайна сметка да дадеш 120$ повече за MB и CPU със s939 пред тези със s754???

http://hardwarebg.com/newrev/index.php?read=25

сам може да си направиш равносметка , и няма да говоря какво ще стане когато тези 1.8 Гхз станат на 2.5 ( толкова средно се клокват (някои повече ,а други по-малко ))

http://hardwarebg.com/newrev/index.php?read=25

сам може да си направиш равносметка , и няма да говоря какво ще стане когато тези 1.8 Гхз станат на 2.5 ( толкова средно се клокват (някои повече ,а други по-малко ))

Kak да ти кажа, точно това ревю НЕ доказва, че тази разлика от 120$ си заслужава ;)a тези 2.5GHz(s.939) при мен са 2.4GHz(s.754) и се надявам, че с UltraX-a, която ще ми пристигне другата седмица ще заработи на 2.5GHz стабило, а ако не поне ще е на по прилични тайминги на 2.4GHz и имайки предвид, че двуканалния режим не успява винаги да даде предимство, НЕ смятам, че наколко точки на синтетичен тест или 1/2сек. по-бързо при реална обработка на видео или звук си заслужават 120$, а и както се вижда резултата в не малко от случаите е в полза на с.754 и нещо което никак не е за подценяване, a именно, че PCI lock-a на дъната за с.939 нещо куца и както е в моя случай с 4 САТА диска да не ми работят два от тях примерно никак не звучи добре......... и в един момент тези 120$ май стават доста не нужна инвестиция(поне за сега) на всичкото отгоре(пише го и в ревюто, което даваш за "пример") процесорите за с.754 започват да се правят по 0.9мк, което автоматично води(поне на теория) до по-нисък волтаж, по-ниска работна температура, от което следва и по добър клок ;)

ПС:За да не остане някой с грешно впечатление, че се опитвам да изкарам с.754 по-добър от с.939 и да се заформи поредния безмислен спор ще кажа само, че съм далеч от тази мисъл и единственото, което твърдя е, че за момента разликата не си заслужава, естествено ако някой има излишни пари и е решил да ги вложи в средно м/у 20-40т.(всяка от която ще му струва по ~4/5$) на 3D Mark03/05 хубаво...........лично аз бих ги вложил в по-добра памет или видеокарта, там поне разликата ще се усети видимо, а не само на тестове :)

за P IV 2.4G/FSB 533mhz /1m BOX препоръчайте дънце?

радеон 9550 на асус ли е най-добър?

Р IV Xeon има ли HT и как се разбира дали има ?:)

2* А-дата 400мхз 512ддр стават ли за пентиума и съответното дъно ,което ще препоръчате?

еших да редуцирам доста "геймърската машина" защото мога да си купя много други неща ,ако си взема по-слаб компютър така ,че ..

П.П. Моля без глупави постове от рода Пресхот и т.н.

Компютъра няма да се клоква и ще се ползва за всичко от части за игри -на средни детайли може и на минимални..

за P IV 2.4G/FSB 533mhz /1m BOX  препоръчайте дънце?

2* А-дата 400мхз 512ддр стават ли за пентиума и съответното дъно ,което ще препоръчате?

еших да редуцирам доста "геймърската машина" защото мога да си купя много други неща ,ако си взема по-слаб компютър така ,че ..

Компютъра няма да се клоква и ще се ползва за всичко от части за игри -на средни детайли може и на минимални..

:confused :confused :confused

нещо си ги оплескал нещата

за P IV 2.4G/FSB 533mhz /1m BOX  препоръчайте дънце?

Dunce preporu4vam ASUS P4P800 E-Delux, a za kartata potursi Ge-Cube 9550.Ima unikalno ohlajdane i raboti na dosta po-visoki 4estoti ot dr 9550(fabri4no clock-nata)vij v temata za clock na ATI-tam ima link s revu.Za CPU-to bih ti preporu4al da si vzeme6 2.8GHz ili 3.0GHz 800MHz HT 1MB.Mnogo po dobur procesor e, a malkata razlika v cenata si zaslujava napulno! :punk :punk :punk

ПС:За да не остане някой с грешно впечатление, че се опитвам да изкарам с.754 по-добър от с.939 и да се заформи поредния безмислен спор ще кажа само, че съм далеч от тази мисъл и единственото, което твърдя е, че за момента разликата не си заслужава, естествено ако някой има излишни пари и е решил да ги вложи в средно м/у 20-40т.(всяка от която ще му струва по ~4/5$) на 3D Mark03/05 хубаво...........лично аз бих ги вложил в по-добра памет или видеокарта, там поне разликата ще се усети видимо, а не само на тестове :)

няма да спорим естествено ,но все пак не смяташ ли ,че не точно мраковете са тестове за процесора ?

@Dreamcatcher Xeon-a е сървърен процесор за настолна машина не ти го препоръчвам ,добре тогава щом искаш евтин процесор защо не вземеш една мобилка 2600+ ,клока е елементарен с нея ще я пуснеш на 2.4 гхз ,ако не и повече с подходящо дъно Epox или DFI (тук някой пак може да започне да спори :) ) това е моята препоръка , а ако намериш GeCube 9550 я взимаш и няма да му мислиш ,ако пък събереш още малко пари може да вземеш 5900 ХТ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...