Jump to content
BulForum.com

Конфигурация за гейм комп

Recommended Posts

-------------------------------------------

GB K8NSNXP или GB K8NSNULTRA

Athlon64 3200+/BOX/S939

2x 512mb A-Data Vitesta DDR500

200GB Seagate SerialATA/7200/8mb

1.44mb Teac

Sony 52x/32x/52x

Sony DVD 16x

ASUS V9999GT/TD/256M 6800GT

Case: ?

PCI RP-1624WK 10/100

Fortron 450W

Охлажадане: ?

Компа ще се ползва главно за игри :) и не смятам да го клоквам в светлинни диапазони :)

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

:)

Знам ,че много се е спорило АМД срещу Интел ,ати срещу нвидиа и т.н.Въпросът ми е тази конфигурация заслужава ли си? Нещо да трябва да се промени? Къде в Пловдив има дистрибутори на мост?

Asus A8V Deluxe/KT800PRO/S939

Athlon64 3500+/BOX/S939

2x 512mb Kingston DDR400

80GB Maxtor SATA/7200/8mb

1.44mb Teac

Teac Combo 52/32/52/16

Asus v9999 Gamer Edit/TD 256mb/256bit

FOXCONN 3GHT202/Gamer Tower

PCI RP-1624WK 10/100

за рама се колебая дали да не е 2x A-Data Vitesta DDR600 512mb

Компа ще се ползва главно за игри :) и не смятам да го клоквам в светлинни диапазони :)

ami shtom shte go polzvash za igri ti trqbva hubava video karta,samo ne razbrah taq video karta da ne e vgradena?,shtoto na men na takava mi prilicha,primerno mojesh da si vzemesh neshto ot roda na Fx 6600,6600gt i t.n-nz kolko struvat tochno.Sushto taka i procesora kakto znaem sega ne e nai-podhodqshtoto vreme za pokupka na tozi model(64 bit) ot mnogo testove vidqh che 32 bit proc se durjat po-dobre na segashnite igri...Bi trqbvalo vuv vsqka firma da sglobqt tazi konfiguraciq

:)

ami shtom shte go polzvash za igri ti trqbva hubava video karta,samo ne razbrah taq video karta da ne e vgradena,shtoto na men na takava mi prilicha,primerno mojesh da si vzemesh neshto ot roda na Fx 6600,6600gt i t.n-nz kolko struvat tochno.Sushto taka i procesora kakto znaem sega ne e nai-podhodqshtoto vreme za pokupka na tozi model(64 bit) ot mnogo testove vidqh che 32 bit proc se durjat po-dobre na segashnite igri...Bi trqbvalo vuv vsqka firma da sglobqt tazi konfiguraciq

GF6800 Gamer Edit ;)

за харда- Ми гелдах и тия по 200ГБ ,обаче аз сега съм с 40гб и 27са празни...

Ми в Пик компютърс и Жар нямат видеото :)

I az sam na mnenie 4e 6tom 6te e samo za igri trqbva da mi vzeme6 pove4e hard.Pak i kato gledam parite ne sa ti problem. Sa6to vij i nqkoq po dobra karta.  ;)

ASUS V9999 GAMER EDIT/TD/256M 416.00 432.00 448.00 $

Most.bg ....

Каква друга карта?! Тая си е достатъчно скъпичка....

Знам ,че много се е спорило АМД срещу Интел ,ати срещу нвидиа и т.н.Въпросът ми е тази конфигурация заслужава ли си? Нещо да трябва да се промени? Къде в Пловдив има дистрибутори на мост?

Asus A8V Deluxe/KT800PRO/S939

Athlon64 3500+/BOX/S939

2x 512mb Kingston DDR400

80GB Maxtor SATA/7200/8mb

1.44mb Teac

Teac Combo 52/32/52/16

Asus v9999 Gamer Edit/TD 256mb/256bit

FOXCONN 3GHT202/Gamer Tower

PCI RP-1624WK 10/100

за рама се колебая дали да не е 2x A-Data Vitesta DDR600 512mb

Дъното Земи някой Нфорс 3 Ултра,Видеото Ати Радеон X800PRO VIVO Или ПОВ 6800ГТ от Вали.Рам А-дата 566 или 500 и задължително по -голям хард.

Ами като не ти е ясно защо пишеш? Трупаме постчета?

Аз бих ти препоръчал вместо тоя асус х800про, който би трябвало да се модва и до ХТ....Иначе е добре конфигурацията, само харда и е малък.Виж някой по-голям хард и да не е макстор, сийгеит/хитачи.

А ако бях на теб щях да изчакам месец-два за нфорс4.

Препоръчително е да си вземеш по-голям хард. Няма смисал от 80Гб, а пък и щом парите не са проблем вземи си 200ГБ. ;)

Значи според мен харда трябва да се увеличи на мин 160 GB SATA , видео картата да е PCI-E дъното да е с nForce3 и за предпочитане да е Saphire Ati X800 PCI-E. Това е според мен.

бтв щом му се дават пари поне да е за ПЦ на което няма се прави скоро упграде нито ще се чуди имам ли такъф порт или немам. :)

Значи според мен харда трябва да се увеличи на мин 160 GB SATA , видео картата да е PCI-E дъното да е с nForce3 и за предпочитане да е Saphire Ati X800 PCI-E. Това е според мен. 

бтв щом му се дават пари поне да е за ПЦ на което няма се прави скоро упграде нито ще се чуди имам ли такъф порт или немам.  :)

Ела Да сложиш на Моя Нфорс3 PCI-X.Нфорс 3 има само АГП Нфорс 4 е с PCI-X

ама ще го има след нова година.ПОВ 6800ГТ или Х800Про ВиВо е избора.

А 160гб са напълно достатъчни.

според мен като ще даваш пари... можеш да му бучнеш една Audigy 4 Pro, една кутия за 200-300$, водно охлаждане на всичките компоненти и един Creative Gigaworks 7.1 комплект. поне като ще се дават пари да се дават като хората. кво се плюнчим тука. :)

според мен като ще даваш пари... можеш да му бучнеш една Audigy 4 Pro, една кутия за 200-300$, водно охлаждане на всичките компоненти и един Creative Gigaworks 7.1 комплект. поне като ще се дават пари да се дават като хората. кво се плюнчим тука. :)

И едно 32" ТФТ

Да бе той пича ще има пари до едно време.После ще свършат.Вие тука му спретнахте една цяла конфигурация за 25000$ деа. Остана и един UPS да му сложите за секи случай като му спре тока да може да си джитка и тогава.Налиии то това е машина.И не с 1 Gb DDR RAM ами поне с 3 Gb. За кво му е по малко... :confused :confused :confused

Можеш ли да кажеш за какво му е тоя Creative Gigaworks 7.1? освен това струва наистина майка си и баща си.

Имам пред вид какво ще слуша на 7.1.

моят съвет пък е да си вземеш едно дъно с PCI-E , Ati x800 XL 16/6 400/980 (неклокната си бие 6800 ГТ(в повечето тестове),а тази на Асус не е истинско ГТ ) AMD64 3200+ s939 задължително !

за мен от тва 3500+ смисъл няма . Ще си го клокнеш и ще биеш 4000+ с него за рамта според мен ще е най-добре (ако не намерих 2ра ръка BH-5(6) чипове за 2х512 ) 2 броя по 512 DDR 566(600) A-data Vitesta от партидата с новите "лоши" чипове . Ако не си особен фен на яката музика нещата които ти ги предложи @w00x

мисля ,че са излишни като може би изключим водното ,но за него препоръка ,едва ли тъй като от 1 HomaMade такова едва ли има по-добро за добри пари .

моят съвет пък е да си вземеш едно дъно с PCI-E , Ati x800 XL 16/6 400/980 (неклокната си бие  6800 ГТ(в повечето тестове),а тази на Асус не е истинско ГТ )  AMD64 3200+ s939 задължително !

за мен от тва 3500+ смисъл няма . Ще си го клокнеш и ще биеш 4000+ с него за рамта според мен ще е най-добре (ако не намерих 2ра ръка BH-5(6) чипове за 2х512 ) 2 броя по 512 DDR 566(600) A-data Vitesta от партидата с новите "лоши" чипове . Ако не си особен фен на яката музика нещата които ти ги предложи @w00x 

мисля ,че са излишни като може би изключим водното ,но за него препоръка ,едва ли тъй като от 1 HomaMade такова едва ли има по-добро за добри пари .

Какво значи яка музика? Яко и качествено се слуша музика доколкото знам стерео :-). А филми с звук 7.1 още не съм чувал :-). Ако е за музика и яки 2.1 или просто стерео да си вземе, ако ще е и за игри и филми има достатъчно добри 5.1. Просто не виждам особен смисъл от 7.1. Нека някой ми каже защо трябва да хвърля толкова пари ня вятъра?

Какво значи яка музика? Яко и качествено се слуша музика доколкото знам стерео :-). А филми с звук 7.1 още не съм чувал :-). Ако е за музика и яки 2.1 или просто стерео да си вземе, ако ще е и за игри и филми има достатъчно добри 5.1. Просто не  виждам особен смисъл от 7.1.  Нека някой ми каже защо трябва да хвърля толкова пари ня вятъра?

музика = звук(казах го като общо понятие,но ти явно четеш това което ти харесва ) недей прави от мухата слон . хич нямах намерение да обяснявам как се слуша музика и как се гледа филм .

EPOX 9NDA3+

1GB DDR-2 533 KINGMAX

GF 6800 GT

120 Barracuda Serial ATA

ATX 400W, JNC 5JA 7650, Термометър, Дисплей, USB, Светеща, Fan, BIG, Сребърна, JAR Computers 35 (tova sus zahranvane li e ,4e mi se vijda dosta eftinko.. )

Drugite 4asti taka dobre li sa? Za6to 3000+ ,3500+ ne e li po-dobur (razlikata ne e tolkova golqma) i po princip ne sym fen n ati..

написах 3200+(има 10х множител) не 3000+ разликата е голяма еми защо ли поразгледай в нета и разбери : в hardwarebg.com форума и comexgroup.com има тема за s939 може да ги разгледаш не бих дал пари за 3500+ като той няма да ми свърши работа колкото 3200+ пък и ще е по-скъп на всичкото от горе , ДДР2 на АМД .. малко трудно (може и да греша ) , тва ,че си фен на еди кой си .. твоя си работа давам ти препоръка , не те калесвам картата е 300 (350$ да я сложим с ДДС-етата и т.н. ) ти си знаеш колко ще ти излезне крайна цена 6800 ГТ

x800pro e 443$ USD without DDS (обадете се..)

6800GT Гигабит 444$ USD without DDS (няма в наличност..)

1$ Долар разлика... За рам изобщо не разбирам.. някой ако може да кажа кой е съвместим с АМД-то и дъното. Кутията със захранване ли е :) - има кутий по 120$ а тая е 35$ ,което ме навежда на мисълта ,че е без захранване.

K8 AMD64 3200+ Socket 939 255$ -този на колко работи 2.0 ?

каква е разликата м/ъ сокет 939 и 754?

Каде в Пловдив мога да поръчам конфигурацията и да могат да доставят частите ,за да я сглобят ?

x800pro e 443$ USD without DDS (обадете се..)

6800GT Гигабит 444$ USD without DDS (няма в наличност..)

1$ Долар разлика... За рам изобщо не разбирам.. някой ако може да кажа кой е съвместим с АМД-то и дъното. Кутията със захранване ли е :) - има кутий по 120$ а тая е 35$ ,което ме навежда на мисълта ,че е без захранване.

K8 AMD64 3200+ Socket 939 255$ -този на колко работи 2.0 ?

каква е разликата м/ъ сокет 939 и 754?

Каде в Пловдив мога да поръчам конфигурацията и да могат да доставят частите ,за да я сглобят ?

Така като гледам не си много наясно с хардуера ами що по-добре не кажеш сумата с която разполагаш пък да ти сглобим PC

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...