Jump to content
BulForum.com

Фокуси !

simbata

Recommended Posts

Който знае някакъв фокус, да напише как се прави тук :)

Не намерих български сайтове за фокуси затова пускам темата.

Ето един от мен :

Докажете, че имате единадесет пръста ! :woot

Значи започвате да броите пръстите на едната си ръка като ги посочвате с показалеца на другата - 1, 2, 3, 4, 5 !

После броите пръстите на другата - 6, 7, 8, 9, 10.

След казвате абракадабра или там квото си изберете.

След това започвате да броите в обратен ред - 10, 9, 8, 7, 6.Спирате и казвате :

+ пет на другата ръка общо 11 ! :woot

Знам, че на това би се хванало дете не по - голямо от 5-6 години, но само това знам :bgrin:

Умея за около половин час игра да накарам закоравял и вярващ в своето майсторство играч на BroodWar да ме псува на майка и да флъди чата на Headoff с псувни по мой адрес, след което да си регне ник Anti_<nickami>. :))

Иначе умея 2-3 трика с карти, но са сравнително елементарни (единия е математически) и са сложни за обясняване, а и няма гаранция, че ще ги разберете. Като кача скрийншотовете от глупаците в Хофф-а можа да опиша и триковете :]

Доста фокуси знам и те са повечето от вида "домашни" за пред малка компания. Голямо хоби са ми. Правя фокуси със зарчета, карти, монети и кибритени клечки. За много от тях, обаче трябва голяма ловкост на ръцете и не мога да ти пиша как ги правя, а да покажа на живо. На някоя среща на форума, ако мога да дойда ще показвам.....

Edit:

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=15340

Хммм... сега си спомням един трик за "изтъркана монета", монета, преминаваща през дъното на чаша, и монета, преминаваща през кърпа... но ако тръгна да ги описвам ще стане километричен пост... а за демонстрация - не бих се опитал, защото не съм ги правил от години и не мисля, че ще успея да ги изпълня свястно.

Ами трика с цигарите ЖЕСТОК е просто.

Значи виждаш приятел, който си е купил тукощо кутия с цигари.И му казваш дай дати направя един фокус.Той като ти каже ОК почваш.Зимаш кутията и почваш да искарваш от нея цигара, по цигара и му слагаш зад ухото по 2,3 в устата, нареждаш му цигари меду прастите и накрая като искараш и последната цигара слагаш му е в джоба или кадето има място и смачкваш хубаво кутията хвърляш е някъде далече и фокуса е показан.Сега пича/пичката с почва да те псува, гони да те бие, ама то минава споко.След което ти испадаш в истеричен смях за номера, който си му спретнал. ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИ ХОРА, че да няма бой... УСПЕХ с практикуването на цигарената магия. ;) ;) ;)

Идин приятел пък ми каза един друг.Докато той/тя си пуши и/му казваш "дай да ти покажа как е пушил Хитлер.Зимаш му цигарата хвърляш я на земята смачкваш я и му казваш че хитлер не е пушил :D

Ами трика с цигарите ЖЕСТОК е просто.

Значи виждаш приятел, който си е купил тукощо кутия с цигари.И му казваш дай дати направя един фокус.Той като ти каже ОК почваш.Зимаш кутията и почваш да искарваш от нея цигара, по цигара и му слагаш зад ухото по 2,3 в устата, нареждаш му цигари меду прастите и накрая като искараш и последната цигара слагаш му е в джоба или кадето има място и смачкваш хубаво кутията хвърляш е някъде далече и фокуса е показан.Сега пича/пичката с почва да те псува, гони да те бие, ама то минава споко.След което ти испадаш в истеричен смях за номера, който си му спретнал. ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИ ХОРА, че да няма бой... УСПЕХ с практикуването на цигарената магия. ;)  ;)  ;)

ХАХАХАХА :lol: :lol: :lol: Това със сигурност ще го пробвам :devil

А по темата:Знам едно фокусче как едно топче за тенис на маса се движи по ръба на кърпичка за нос но сигурно всички го знаете как става,няколко измами с карти....

Мога го оня, дето кара дунапренените кубчета да преминават през дъната на три чашки .Зрителите виждат три чашки и три кубчета ама ти винаги си имаш едно 'тайно'/четвъртото/ кубченце , което се стараеш да не изпадне от чашката , която е винаги по средата.Ефектен номер.:)

Предимно старите изтъркани номера с карти мога :P

Едно фокусче с карти:

Трябват ти 4К,4J,4A и 4Q.

В четири купчинки ги нареждаш само Q само J и т.н.

Събираш ги без да ги размесваш.

Бъркаш ги като(ВНИМАНИЕ)ги движиш само на една страна и не ги размесваш.Когато взимаш карта я взимай само :excl: от края.

После,след като си ги разбъркал започваш да ги нареждаш в 4 купчинки.Целта е във всяка отделна купчинка да има в поседователност J,Q,K,A.

Ясно??? :confused

Ай , да.Като оня номер с иглата за плетене на шушонки , дето я промушваш през надут балон , а той си седи цял-целеничък .

Това е просто.Cлагаш от двата края на балона тиксо и може и шиш да бъкнеш :)

Едно фокусче с карти:

Трябват ти 4К,4J,4A и 4Q.

В четири купчинки ги нареждаш само Q само J и т.н.

Събираш ги без да ги размесваш.

Бъркаш ги като(ВНИМАНИЕ)ги движиш само на една страна и не ги размесваш.Когато взимаш карта я взимай само :excl: от края.

После,след като си ги разбъркал започваш да ги нареждаш в 4 купчинки.Целта е  във  всяка отделна купчинка да  има в поседователност J,Q,K,A.

Ясно??? :confused

Tva e super istarkan nomer koito go davat po"spukano garnre" :spam-die:

Аз се сещам за един с празна и пълна кибритена кутийка!Голяма зарибявка е!!

1.Взимате една пълна и празна кутийка и пълната си я лепите под ръкава с тиксо.

2.Отивате при някой човек и му показвате кутийката(празната)след това я затваряте и разклащате пълната кутийка!После пак му показвате че няма нищо вътре!

Малко е тъпичак ама...

Аз се сещам за един с празна и пълна кибритена кутийка!Голяма зарибявка е!!

1.Взимате една пълна и празна кутийка и пълната си я лепите под ръкава с тиксо.

2.Отивате при някой човек и му показвате кутийката(празната)след това я затваряте и разклащате пълната кутийка!После пак му показвате че няма нищо вътре!

Малко е тъпичак ама...

Готин е! :woot

Абе хора пишете как се правят бе! Особено онзи със балона и тиксото! :confused

Готин е! :woot

Абе хора пишете как се правят бе! Особено онзи със балона и тиксото!  :confused

Ами.Надут балон ти трябва.Две парчета тиксо , които залепяш едно срещу друго от двете страни в най-широката част на балона /за да те виждат по-добре :) /.После взимаш иглата .Тя е от онези,с които се плетат пуловери.Едни големи такива.И като крепиш балона с едната ръка ,промушваш иглата през тиксото.Или шиша.Промушваш шиша.После през отсрещното тиксо.И понеже нали има тиксо ,гумата на балона не се сцепя и той не спада.Това е.

Другият който знам е с три чашки.Мънички,конусовидни,по възможност бели.Необходими са също така и четири малки дунапренени кубчета.Та , нареждаш трите чашки в редица , като пред всяка от тях поставяш и по едно купче,така че да са видими за публиката.Предварително обаче четвъртото кубче си скриваш в дъното на средната чашка и това само ти си го знаеш.Та номера е в ловкостта,с която ще обръщаш и нареждаш чашите зад трите кубчета.Номера е такъв.Предварително слагаш трите чашки една в друга като твоето тайно кубче трябва да остане в чашата,която ще е по средата.След като наредиш трите чаши зад трите кубчета,'тайното' ти такова остава под средната /но пак казвам , за него никой не трябва да подозира/.Действаш бързо ;) Та от тези три ,които приятелите ти виждат,вземаш средното и го слагаш върху средната чашка.След това последователно нахлупваш върху нея и останалите чаши.Когато ги махнеш се оказва че кубчето е 'преминало през дъното ' на средната чаша,но всъщност това,което всички виждат е твоето тайно кубче.Сега всичко започва отначало.Нареждаш чашите.Слагаш едно от останалите две кубчета върху средната чаша.Крайните две чаши пак нахлупваш отгоре.Подреждаш в редица отново.И второто кубче е преминало през дъното.Хе така и с третото .И внимавай накрая някой да не киризи все пак тва дето все си трайка на дъното на средната ти чашка :) Ми , това е.Аз пък го обясних , мани , мани...

Ами.Надут балон ти трябва.Две парчета тиксо , които залепяш едно срещу друго от двете страни в най-широката част на балона /за да те виждат по-добре :) /.После взимаш иглата .Тя е от онези,с които се плетат пуловери.Едни големи такива.И като крепиш балона с едната ръка ,промушваш иглата през тиксото.Или шиша.Промушваш шиша.После през отсрещното тиксо.И понеже нали има тиксо ,гумата на балона не се сцепя и той не спада.Това е.

Stava i sas igla.

Тиксото не трябва да се вижда, нали ? :)

Какъв цвят балон се взима за да не се вижда ?

Дайте линкове за сайтове с фокуси ! :woot

Тиксото не трябва да се вижда, нали ?  :)

Какъв цвят балон се взима за да не се вижда ?

Дайте линкове за сайтове с фокуси ! :woot

Ами някой по-светъл балон предполагам.Може би от някой магазин за парти-щуротийки , където може да се намери нещо по-качествено.Балончета от пет или десет стотинки бройката се пукат още при надуването :) Аз съм го виждала с балон цвят сребърен металик и две ленти скоч също сребристи.Но предполагам някой светъл балон и прозрачно тиксо ще свърши чудесна работа.Да нямате парти за коледа ? :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...