Jump to content
BulForum.com

Българска Енциклопедия А-Я II издание

Was ist? ? ?

Recommended Posts

enca-z.jpg

Второто разширено и осъвременено електронно издание на енциклопедията съдържа над 32 000 статии, обхващащи цялото човешко знание. Освен азбучно подредени, статиите са групирани и в 700 категории и подкатегории в различни области на науката.

Изданието предлага бързо и ефективно търсене по дума, фраза, форми на думата, категории и включени в изданието мултимедийни ресурси. Предоставена е възможност за поставяне на бележки и маркери към статиите и за търсене на информация по дадена тема в интернет и преглеждане на резултатите директно в прозореца на енциклопедията.

Енциклопедията е богато илюстрирана с повече от 11 000 изображения. Със звук са представени композитори и изпълнители на класическа, популярна и народна музика, всички национални химни. Включени са над 300 видеофрагмента от български и чуждестранни игрални и научнопопулярни филми.

Електронната енциклопедия съдържа над 350 осъвременени и изцяло нови таблици и мултимедийни приложения.

Изцяло обновено е приложението Атлас, което включва три обособени секции:

* триизмерно представяне на земното кълбо, даващо визуална представа за географското положение на държави, градове и реки върху глобуса на света

* релефна карта на България, носеща информация за нахождението на планински върхове, водни басейни, пътища и населени места на територията на нашата страна

* нови физикогеографски карти на всички държави

Това не е рекуест,а официална тема за обсъждане.Моля не пишете офтопици и безсъдържателни мнения просто "за лаф"

О,има има...да не говорим,че зуума е маниашки.Има ги селата около Пловдив дето ги няма в доста български карти.

и какво сега искаш да ни кажеш с тази тема :) дай линк де. ако не се лъжа, Encarta също има 3D земно кълбо.

Не бе....с онова "вие си знаете", човекът моли някой да я качи на вареза, което пък води до извода, че трябваше да я пусне в темата за рекуестите, ама карай... :)

О,има има...да не говорим,че зуума е маниашки.Има ги селата около Пловдив дето ги няма в доста български карти.

Имаш я вече?И от къде я взе?

Мидекс,

напрегни си клетките в мозъка и ще разбереш,че не е само рекуест тази тема,а и известие и основна тема за енцикопедията

За въпроси и други неща по нея пишете тук(а не според мисленето на медикс да създавате по 1 тема за всеки 1 проблем)

Това е млако подло от твоя страна.Вземи прочете малко правилата да видиш, че си в две нарушения.Ако не можеш да намериш правилата ето ти нарушенията:

1. Добрият тон е абсолютно задължителен! Уважавайте останалите участници във форума, дори когато не сте съгласни с тях. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с Вас.

2. Не е разрешено използването на псувни, обидни думи, преки характеристики или самоцелни саркастични забележки, особено когато целят разпалване или подклаждане на конфликт.

3. Отправянето на заплахи (вкл. и чрез системата за лични съобщения) е недопустимо.

А ето ти и другото нарушение от твоя страна. " Започване на нови теми / търсене сред старите

4. Ако търсите филм, игра, песен, албум, софтуер или нещо друго, използвайте закарфичените теми Requests — такива има специално направени във всеки раздел. Request-и извън тези теми водят до затваряне и/или изтриване на темата и забележка за участника. Събирането на всички request-и от дадена секция на едно място се прави с цел да бъдат улеснени онези, които могат да изпълнят Вашето желание, или да Ви упътят — за тях е много по-лесно да прегледат (и да отговарят в) една тема "

И ми се струва, че ще е добре да си прочетеш ПРАВИЛАТА и тогава да пишеш каквото и да е било.

Официалната дата на излизане на диска е на 18 този месец и я очаквам с голямо нетърпение,за да видя какво са измислили умниците от БАН

Мидекс,

напрегни си клетките в мозъка и ще разбереш,че не е само рекуест тази тема,а и известие и основна тема за енцикопедията

За въпроси и други неща по нея пишете тук(а не според мисленето на медикс да създавате по 1 тема за всеки 1 проблем)

Виж сега...моите сиви клетки са в постоянно напрежение, дори повече отколокото можеш да си представиш, а и не е нужно да ги напрягам, за да осъзная, че най-вече искаш някой да я качи на вареза. Какво всъщност казваш с първия пост - нищо. Просто едно copy/paste, което можеше да кажеш с едно изречение + линк (или пък този). А и какво мога да кажа за нещо дето не е качено и не мога да го пробвам? Какво мнение мога да дам за нея....ами...не мога. Освен нещо от рода "....супер ще бъде...". :)

Ами и аз очаквам да е много добра.Имайки предвид първата електронна част и описанието по-горе смятам,че няма да се изложат :ghost

[пояснение]Оооох,Liverpool`Fan`1

Първо аз съм много по-стар член от теб :) (нищо,че имаш 600 поста) и нямаш право да ми държиш такъв тон.Съжалявам,ама великия ти офтопик пост е само някакво уточнение за новобранци и аз много добре знам всичко това,което написа.Не смятам,че съм обидил никой тук.Освен това не ми беше рекуест темата,а официална тема за програмата.Сега мили,ми дължиш 1 извинение на лично съобщение.А и това филмче може да го погледнеш(по-точно минутите(във него) 13:20 - 14:00) http://warez.ru:8081/animation/South.Park....its.The.Fan.avi и забележи тоя русия човек не ти ли прилича на някой(дърдоркото,който раздава проспекти,както някой раздава форумни правила,"Започване на нови теми / търсене сред старите"...И престанете да ме провокирате да пиша ненужни постове и спрете да се заяждате с мен.Темата не е рекуест,а топик за обсъждане.Ама кой да се сети,кой да се сетиии :unhappy: :unhappy: казваш,че трябва да търся други теми,преди да правя аз.Хайде моля те намери ми тема за точно тази енциклодедия и ще ти падна на колене

[/пояснение]

Hora vie osven da se dragnete ne znaete li ne6to drugo? Ako iskate da se dragnete si govorete na li4ni prozorci i ne pi6ete na otkrito ta vsi4ki da vi 4etat ...... A ako ima nqkoi koito moje da e vkara v wareza da dava link a ne da si pravim vqtar na ustite ;)

Тая Encarta на български ли е? Щото не ми се свалят 5 диска и нищо да не чаткам после :bgrin:

Не е на български,но си заслужава.

Encarta + Brittanica = няма тайни за теб :P .

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Какво става с енциклопедията? Ще я качите ли на вареза най после?!

Трябва да се измисли нещо хитро и по заобиколен начин.

В data.bg я имаше за малко и докато се усетя я махнаха по настояване на фирма "Сирма".Има цяла тема там за редица махнати програми и музика по оплаквания на разни умници.

И аз искам да си я кача,но естествено безплатно,както много други неща досега,които се намират на форума.

Dominik правилно го каза че трябва да се измисли нещо хитро но за съжаление това хитро нещо минава през този адрес. Не е евтина но това е начина да се направи нещо. Точно затова така и не видяхме българска версия на българската игра Пунически войни. Ако ние самите не се подкрепяме нищо добро не ни чака.

Това не е рекуест,а официална тема за обсъждане.Моля не пишете офтопици и безсъдържателни мнения просто "за лаф"

Има нещо недомислено със създаването на тази тема.

Предлага ни се да обсъждаме нещо,което за да познаваме трябва да дадем "само" 50 лв и едва тогава можем да се включим пълноценно в обсъждането.След като тази енциклопедия вероятно няма да бъде качена на Вареза,то тогава темата става "за или против платения софтуер".Ами тогава да вземем да си платим за всички качени програми и едва тогава да ги обсъждаме?!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...