Jump to content
BulForum.com

Много интересно не знам какво е това GMT.exe

Liverpool`Fan`1

Recommended Posts

Значи от 2 дена го имам в Common Files папката и не знам за какво служи. И така на татък.В прочем в папката има някъв файл, който е инфектит поне така ми дава fRISK на Fprot-а... Обаче и като hidden не се вижда.Че да го делна. Много интересно.Хайде някой ако случайно знае какво е това чудо да каже.

Ами стартирай екзето и ще разбереш :)

Не , сериозно, премести го някъде другаде и ако нещо откаже да бачка, върни го обратно.

А за скрития файл, пробвай да го изтриеш под кооманден ред.

Значи пробвах да го стартирам.Ама не ми отваря нищо.Стой си като задача в Task Manager-а и нищо. А иначе обясни ми по какъв точно команден ред, че не те разбрах.Това си е някакво приложение сякаш и като му дам да затвори тоя процес си го маха обаче после след рестарт пак се появява. И да те питам също това GAIN знаеш ли какво е.Това пък ми е от днеска.Стават някакви аноналии докато ме няма.Нещо сестра ми е барала ама неще да ми каже какво. Пък и тя не разбира и да е питам файда няма.

Edit:Значи ся се поразрових.Има връзка с това GAIN понеже аз докато не разбера не мирясвам.Реших да видя след рестарт щом автоматично го пуска в Task Manager-а значи е в StartUp Menu-то. И открих има връзка значи това е нещо предполагам като програма за pop up май. Видях инфото за GAIN shortcut в START-->Programs-->GAIN-->About GAIN... И след това сравних иконите от StartUp и About GAIN едно и също нещо.Мх сега остана някой да ми каже ще има ли проблем ако го махна.Да не стане като k-lite codec махнеш го и после да ти се налага Reinstall на Win-а... Айде ако някой знае да каже...

Edit 2: Туко що ти прочетох поста.Точно това направих и аз. За StartUp се досетих зада разбера.Е някой път просто се изумявам от себе си направо съм жесток. ама стига съм се хвалил.Ся има си Uninstall GMT ама като ме притеснява ако го махна да не стане кофти.Че сега няма Win XP Pro + SP2 Final... И ако стане авария ще трябва да качвам SP1 а пък тоя SP2 си е чудесен. И за това не ми се ще да го махам.Ако знаете, че няма да има проблеми ей сега ще го шитна от компа.Но...

Edit 3: Значи първо k-lite след uninstall губи абсолютно всички мултимедийни файлове.От рода дето са dll и такива.Значи от личне опит знам.Че ефектът е WoW.И още 1 час и 30 мин мъки.Но сега по темата щом предлагаш да го махна ей ся ще му бия шута.Но ако нещо се обърка дано има Win XP + SP 2 Final, че да мога да оправя дириджето.

Edit 4: Значи в Add/Remove Programs го няма.Учудващо защо, след като има uninstall файл.Май ще го правя ръчно от C:\Programs Files\Common Files\GMT\GMTUninstaller.exe дано да стане.Че иначе смирингяс работа. Според мен @ov3rm4n е вкаран с някой от Shareware/Freeware screensavers на баща ми дето ги тегли.Сега ще го махна и ще видим къв е ефектът.А и да знаете ще едитвам само, че няма смисъл от много постове...

Тая тема е точно за пиннатите теми горе, за вирусите.

Значи като ти казах да го стартираш, се шегувах, мислех, че ще схванеш шегата, но явно не. Как ще пускаш ей така екзе, дето не го знаеш за какво е?

Както и да е, най-вероятно си хванал буби. Отваряш msconfig и от Startup гледаш дали там няма да намериш споменатите екзета и ако има нещо подозрително можеш да го изключиш като махнеш отметката, но внимавай да не изключиш нещо важно.

Команден ред - това е Command Prompt прозорец, в който пишеш команди. ако знаеш точно името на файла който е заразен, отиваш в съответната директория и пишеш

del <името на файла> и после ентер.

GAIN ли?! Ами това е 'печеля', 'напредвам', 'достигам', на ангслийски :D

ЕДИТ: Ами първо пробвай от адд/ремове програмс да деинсталнеш въпросния гейн, ако го има там. Или както ти казах, премествай, а не изтривай веднага, ако се обърка нещо, връщаш на старото място.

А относно к-лите кодек пака, инсталирал съм го и съм го деинсталирал 3 пъти (не във връзка с проблеми обаче) и нямам проблеми с нужда от реинстал.

Значи проветох цялата информация дето е имаше в офицялният сайт на програмата.Та на кратко: програма чрез, която можеш да си плащаш за определен software.В случая този software е или КОЛЕДНИЯТ screensaver или ACDsee 5.0 trial version. Значи от add/remove programs няма да стане понеже там този GAIN въобще не го дава.Пробвах да го махна и с RegCleaner ама и с него не го намира като програма.Интересното е че и това GMT не намира в remove програмите.А пък си стой даже си работи самата програма.Има още един вариант.Selec ALL ( Alt+ A ) и после Shift + Del ама тогава няма да е ефективно премахването.Някой ако се сеща за друг начин да споделя.

Edit: Значи с Uninstall не стана.Но гледах на всякъде където има GAIN файлове.Каквото намерих го изтрих.Да видим сега какво ще стане.Дано няма проблеми, че кофти.

Мога да ти кажа че това е много гаден spyware и не се пртемахва лесно. Ако си със нортън 2005 той ше го засече и може да те прехвърли на неговия офижиален сайт да ти даде информация как се маха.

И аз наскоро го имах и едвам го махнах не че ми пречеше нещо.

Значи ако имаш инсталирани програми които поддържат този spyware, като безплатен софтуер и т.н. (при мен беше hotbar и другото не си го спомням) първо трябва да ги деинсталираш.

След това във C:/Windows всичко,което започва с GMT и GAIN го триеш, там има също и цели файлове с това има, заедно с тях има и един друг файл CMESys триеш и него, ако някъде видиш Gator и него (но ако не си деинсталирал някоя тяхна програма няма да ти даде да ги изтриеш).

След това (аз си включвам неро, защото той ми дава абсолютно всички скрити файлове) отиваш в C:/Documents and Setings/username/Local Settings/Temporary Internet Fails/Content.IE5 и същото, ако видиш някакви cokies за тях също триеш, на C:/Documents and Setings/username/Local Settings/Temp ако в някоя от папките (тези с многото цифри и букви) присъства някой от тези фаиове, (а те си вървят ръка за ръка), триеш цялата папка и накрая преглеждаш в HKLM и startup да няма нещо, а в HKLM съм сигурен че ще има.

И като за последно преглеждаш C:/Recycled (а не обикновенното кошче). Ако не си трил перманентно фаиловете тогава ще ги видиш там. Трябва да ги изтриеш перманентно с Shift+Del заедно с файла инфо, който се пада накрая, защото ако не ги изтриеш перманентно ще се изтрият и ще се появят нови и повече.

И ако си изчистил всичко рестартираш

Малко дълго, но на мен това ми отне 6 часа ;)

П.П. В Add/remove programs няма да намериш програма точно с това име, трябва да знаеш коя е.

С Uninstal-a нищо няма да стане, а ако рестартираш компютъра преди да си направил особено последните неща ще ти се появи нова папка с тези файлове в Temp

SPOKO :)

Ne e tolkova fatalno GAIN

Az polzvam Weatherscope za sledene na vremeto i zaedno s nego pri install

I da iskash i da Ne iskash se install ...

Ne moje da se mashne ot Uninstall

Davaj Rachno + regedit Clear (sahto rachno)

Pone pri mene e nqmalo problem sled kato sam go zachistil rachno ..

• 7 months later...
GAIN ли?! Ами това е 'печеля', 'напредвам', 'достигам', на ангслийски  :D

Предполагам че си правиш майтап но GAIN означава Global Advertising Information Network. Ето и home страницата им: http://www.gainpublishing.com/

Първият такъв боклук ако не се лъжа беше Gator - жабоподобното нещо което ужким да ти помогне да си помниш паролите...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...