Jump to content
BulForum.com

BUG ili VIRUS ?!?! Stranni restarti..

Infected

Recommended Posts

:blink:

Ot nqkolko dni stavat stranni neshta s PC-to mi ..

Zna4i vlizam si az v koq da e papka i v neq da re4em ima nqlaf JPG fail (nezavisimo v koq papka).. ne e nujno i da startiram faila.. samo pri markiraneto mu monitora mi izgasva i sledva restart na mashinata..

Skanirah s F-Prot no ne otkri nikvi virusi... predpolagam 4e e nqkakva greshka na OS-a :confused

Ako nqkoi znae kakuv e problema i reshenieto za nego moje da postne ;)

PS: daje i na nqkoi .exe failove mi prai tiq mizerii.. (naprimer na instalacionniq fail na Ad-Aware..)

Skoro edin priqtel ima6e podoben problem.V kraina smetka se okaza, 4e e ot ventilatora na kartata-prosto be6e izgorql, a kartata se purje6e i kato stigne6e opredelena temperatura se restartirva!Moje pri teb da ne e tova, no vse pak proveri(ako izob6to kartata ti e s aktivno ohlajdane ;) )

Skoro edin priqtel ima6e podoben problem.V kraina smetka se okaza, 4e e ot ventilatora na kartata-prosto be6e izgorql, a kartata se purje6e i kato stigne6e opredelena temperatura se restartirva!Moje pri teb da ne e tova, no vse pak proveri(ako izob6to kartata ti e s aktivno ohlajdane ;) )

ne mi e s aktovno ohlajdane kartata.. vgradena e..

stava duma 4e kato markiram faila (ne e nujno i da go startiram) i sledva restart-a... :cry

Предполагам проблемът ти е от подобно естество като този с някои повредени AVI-та, които Уина понякога не дава да се изтриват. Маркирайки файла в Експлорър или в Опен/Сейв прозорците, шела се опитва да отвори файла и да извлече определена инфо. Най-вероятно имаш някоя дефектирала системна библиотека. И най-вероятно инсталирането на някоя програма е причината.

Аз от 5 години не използвам въобще Windows Explorer, обаче лошото е, че почти всички програми използват шела за отваряне и сейвване на файлове.

Какво да ти препоръчам, сигурно се сещаш, че като последна инстанция е формат и реинстал. Иначе се поразрови и нета и виж как да откачиш шела да не ти опитва да отваря тези файлове. Но щом и на екзета ти го прави, не знам.

Може би видеодрайвера е виновен, ако не намериш решение, инсталирай друга версия и пробвай.

Пробвай да сканираш с по-мощен антивирус като Norton Antivirus.

Ако не стане пробвай като последен и резервен вариант преинстал на Windows-а. :punk

Vzimal li si kato variant problema da e v dunoto ?

Възможно е!!! Обаче аз лично бих заложил на библиотеките и ако ще сканираш за вируси, направи го с NOD32.Поне според мен де!Иначе като цяло проблема ми звучи доста :wacko:

Mdaaaa.. slojih si Kaspersky i otkri virus4e i go iztri.. (mnogo dovolna programa se okaza Kaspersky) az dosega bqh s F-prot koito me izkarvashe 4e nqmam virusi..

No za sajalenie daje sled kato kaspersky iztri virus4eto prodaljava da go ima problema.. qvno to4no tova virus4e nqma obshto s tiq restarti.. :)

Shte probvam Preinstalaciq na OS-a :)

10x za mneniqta do momenta.. no ne zatvarqite temata.. moje nqkoi da e imal toq problem i da kaje hubavo reshenie :huh:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...