Aquila Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Аха, той я нахапа.fluffy, щом ти е кеф да те хапят и да те гонят - хубаво, ама мен не ми е кеф, на съседите ми, които имат малки деца също не им е кеф. <{POST_SNAPBACK}> Ако си беше свършил работата вместо да си клати краката нямаше да се случи. Няма лоши кучета - има лоши хора. Ако домашни кучета нападнат човек - виновен е стопанина им, за това, че ги е озлобил. Ако улични кучета нападнат човек (защо ли на мен никога не ми се е случвало) - виновни са садистични хора, които с тормоза към тях са ги озлобили. Защо примерно мен не ме е хапало чуждо куче? Защо мен не са ме нападали улични кучета? Най-много да ме нападне и да ме нацелува отвсякъде. Защото обичам всички кучета и не се страхувам от тях, познавам психиката ми и това ме кара да ги харесвам и уважавам повече от някои хора с флоберки... <{POST_SNAPBACK}> Алилуя, имало хора в тоя форум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Няма лоши кучета - има лоши хора. Ако домашни кучета нападнат човек - виновен е стопанина им, за това, че ги е озлобил. Ако улични кучета нападнат човек (защо ли на мен никога не ми се е случвало) - виновни са садистични хора, които с тормоза към тях са ги озлобили. Защо примерно мен не ме е хапало чуждо куче? Защо мен не са ме нападали улични кучета? Най-много да ме нападне и да ме нацелува отвсякъде. Защото обичам всички кучета и не се страхувам от тях, познавам психиката ми и това ме кара да ги харесвам и уважавам повече от някои хора с флоберки... <{POST_SNAPBACK}> Bravos Imalo i drugi hora,koito ne sa potencialni ubiici... Stefane,ti pro4ete li kvo sum pisala-KASTRACIQ,a za bolnite eftanaziq!!!Govorq za horata,na koito im e kef da trepqt jivotnite,ako ti si edin ot tqh-tolkova po-zle za teb..... Breakneck,koe jivotno e po-zlo ot 4oveka i ubiva 6toto nqma nastroenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Ами жив и здрав, но кучетата хапят и защото са гладни. Мен не ме е страх, и да ме нападне или ще избягам или ще го нападна и аз, главно съм против кучетата заради децата, защото те го отнасят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Ами жив и здрав, но кучетата хапят и защото са гладни. <{POST_SNAPBACK}> Глупости, хапят защото ги е страх. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Ок другия път като видя озверяла глутница гладни кучета ще им кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Ами жив и здрав, но кучетата хапят и защото са гладни. Мен не ме е страх, и да ме нападне или ще избягам или ще го нападна и аз, главно съм против кучетата заради децата, защото те го отнасят. Нека да ти кажа нещо и за децата тогава. Седим в най-крайната маса на едно заведение. Кучето сме го вързали между едната пейка и оградата, именно защото има деца в заведението. Играят си децата в един момент забелязват кучето, което по принцип е миролюбиво и не закача никой, стига и него да го оставят на мира. И се втурват към него със крясъци, викове и тичайки. Правим им забележка, да не закачат кучето. В следващия момент - те се затичват пак, баща ми им направи забележка отново. И след това едно от децата седи срещу кучето и почна да вика и да тропа с крак с цел да го подразни. Е да ме прощавате, ама и аз ако бях куче - и аз бих скочил и лавнал. Кучето ми не представлява заплаха за децата, стига децата да не представляват заплаха за кучето ми. Стига да не влизат в личното му пространство, нещо за което бяха предупредени. Добре де, ами ако ние нямахме опита с кучета-деца и кучето седи отвързано? Кой е виновен стопаните, кучето, дечурлигата, които го дразнят, или родителите им, за които възпитанието на детето е ненужна подробност... Вината според мен е на стопаните и родителите, само че го отнасят тези, които носят най-малка вина - децата-стрес и кучето-к'ви ли не проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Ами дечурлигата и родителите, то е ясно, но това е частен случай. Айде, приемаме, че не е частен случай - дори и в половината от случаите децата да провокират животното - остават другата половина, когато не е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Не съм съгласен че хората правят уличните кучета злобни. Пред нашия вход живеят две. Хранят си ги, гледат си ги и съответно те ни познават и ни се радват. Обаче минели някое чуждо куче покрай блока или човек (особено вечерта) и ги подгонват ако не ги познават. Добре че само лаят, но раздразниш ли ги и се нахвърлят. Верно отдавна не сме имали обири в махалата , обаче да минеш и някое да те подгони не е особено приятно особено вечер. Приели са си го като собствена територия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Не съм съгласен че хората правят уличните кучета злобни. Пред нашия вход живеят две. Хранят си ги, гледат си ги и съответно те ни познават и ни се радват. Обаче минели някое чуждо куче покрай блока или човек (особено вечерта) и ги подгонват ако не ги познават. Добре че само лаят, но раздразниш ли ги и се нахвърлят. Верно отдавна не сме имали обири в махалата , обаче да минеш и някое да те подгони не е особено приятно особено вечер. Приели са си го като собствена територия. <{POST_SNAPBACK}> Да ама едва ли са захапали някой, освен ако са нямали основателна причина. А ако бъдат кастрирани агресивността им се свежда до минимум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Те са си кастрирани отдавна. Даже се водят домашни иначе щяха да ги преспят до сега 5 пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Именно - приели са го за собствена територия, която охраняват. Що не пробваш да влезнеш у нас без да те е пуснал член на семейството - същото. Хората масово не познават психиката на кучето. Най-лошото е, когато такъв човек стане стопанин на куче и продължи да отказва да го разбере. Случвало ми се е, да скочат срещу мен 2-3 улични кучета, при което аз клякам и почвам да им говоря мило, и не се страхувам, защото улично куче не може да ме уплаши - аз знам, че то се страхува от мен повече, отколкото аз от него. И когато то види, че зная това - е безсилно пред мен. А особено, когато му заговоря мило и приятелски - много често реакцията е, че пристига при мен, навира се да го глезя и ми облизва ръцете При 'общуването' с улични кучета имайте в предвид това - те се страхуват от вас повече, отколкото вие от тях. И това че лаят, че се хвърлят - това е заради страха им, един вид проява на отчаяние. И когато с това си последно усилие те не причинят страх у вас - най-умните си плюят на петите. Глупавите - те не доживяват дълго... Уличните кучета нападат, когато защитават малките си, защитават мястото, приели за собствена територия (строеж, обект, въобще място, където ги хранят и където живеят) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Няма лоши кучета - има лоши хора. Ако домашни кучета нападнат човек - виновен е стопанина им, за това, че ги е озлобил. Ако улични кучета нападнат човек (защо ли на мен никога не ми се е случвало) - виновни са садистични хора, които с тормоза към тях са ги озлобили. Защо примерно мен не ме е хапало чуждо куче? Защо мен не са ме нападали улични кучета? Най-много да ме нападне и да ме нацелува отвсякъде. Защото обичам всички кучета и не се страхувам от тях, познавам психиката ми и това ме кара да ги харесвам и уважавам повече от някои хора с флоберки... <{POST_SNAPBACK}> Tи хубаво разсъждаваш за причините, ама поразсъждавай малко и за последиците, защото безхаберни стопани на ротвайлери (примерно) колкото искаш! И като те нападне някой такъв пес, отиди да се оплачеш на арменския поп ! Има хора, които нарочно озлобяват кучетата си и след това ми се налага на мен да се разминавам със същите тези кученца без намордник из тесните улички! Неприятна среща се получава! И да ти кажа има кучета,които не обичат никого(без стопанина) - дори и теб не биха заобичали, колкото и да им познаваш психиката,както твърдиш!За уличните кучета е по-различно! За тях кастрация! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Малко хора биха направили като теб, защото този страх трудно се преодолява...За тях какво остава ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Tи хубаво разсъждаваш за причините, ама поразсъждавай малко и за последиците, защото безхаберни стопани на ротвайлери (примерно) колкото искаш! И като те нападне, някой такъв пес, отиди да се оплачеш на арменския поп ! Има хора, които нарочно озлобяват кучетата си и след това ми се налага на мен да се разминавам със същите тези кученца без намордник из тесните улички! Неприятна среща се получава! И да ти кажа има кучета,които не обичат никого(без стопанина) - дори и теб не биха заобичали, колкото и да им познаваш психиката,както твърдиш!За уличните кучета е по-различно! <{POST_SNAPBACK}> Напълно си прав и потвърждаваш думите ми. Такива кучета/стопани заобикалям отдалеч... Ако се наложи отблизо - гледам в страни, не давам на страха ми да се появи. Не гледам стопанина и/или кучето, защото това може да се приеме за заплаха. Ръцете е добре да са прибрани. Плавни и спокойни движения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Едната ръка в джоба, другата сваля предпазителя Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Именно - приели са го за собствена територия, която охраняват. <{POST_SNAPBACK}> А точно това не трябва. Кой е казал че никой няма право да минава по улиците на друга махала. Те са за всички. Какво съм виновен аз че кучето го е сметнало за собствена територия или мисли че ще му взема малките. Щом е улично ще е дружелюбно с всички. Щом не е, някой да си го прибира и да си му охранява неговия апартамент. Защо наистина в другите по-цивилизовани страни няма да срещнете улично куче? (някой беше писал по-нагоре) И това са страни които са приели закон за животните и могат да те осъдят за това че си ритнал някое куче или че си го дразнил. ЕДИТ: Ама май не ми приляга този аватар баш за тази тема а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Напълно си прав и потвърждаваш думите ми. Такива кучета/стопани заобикалям отдалеч... Ако се наложи отблизо - гледам в страни, не давам на страха ми да се появи. Не гледам стопанина и/или кучето, защото това може да се приеме за заплаха. Ръцете е добре да са прибрани. Плавни и спокойни движения. <{POST_SNAPBACK}> Така е. Какви са тия хора, не знам. Примерно на мен ми се налага да ходя до село Марково понякога и докато отида от автобусната спирка до къщата, трябва да мина половината село! И ми се изправя косата направо.....всеки двор има по едно озлобено куче и тези хора обикновено не затварят входните си врати. Супер ужас! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 То не е нужно да ходиш до марково, тук около капитан райчо е същото, вървиш си по улицата и изведнъж изкача някакъв звяр на близката ограда/врата и започва да те лае..много приятно преживяване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 А точно това не трябва. Кой е казал че никой няма право да минава по улиците на друга махала. Те са за всички. Какво съм виновен аз че кучето го е сметнало за собствена територия или мисли че ще му взема малките. Щом е улично ще е дружелюбно с всички. Щом не е, някой да си го прибира и да си му охранява неговия апартамент. Защо наистина в другите по-цивилизовани страни няма да срещнете улично куче? (някой беше писал по-нагоре) И това са страни които са приели закон за животните и могат да те осъдят за това че си ритнал някое куче или че си го дразнил. <{POST_SNAPBACK}> Да и в тези страни няма да видиш натръшкани отровени кучета или някой тъпак да стреля потях, а в приютитеима идеални условия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Правилно. Няма да видиш защото ги няма. А в приюта там отново си ги приспиват след 2 седмици. Така че същата работа. Но там поне си ги прибират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Aquila, обясни ми какво значи идеални условия в приютите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Означава, добро отношение към животните и медицинско обслужване на много високо ниво. Почти не приспиват кучета, освен асоциални животни конфискувани от недобросъвестни стопани, които неподлежат на превъзпитание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Което съответно е свързано с доста разходи. При положение, че има приюти за хора, които са в същото трагично състояние - не трябва ли първо на тях да се обърне внимание ? Не че някой се е трогнал да прави нещо такова , ама по принцип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Да ама тези приюти на са държавни а се спонсорират от дарители. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Означава, добро отношение към животните и медицинско обслужване на много високо ниво. Почти не приспиват кучета, освен асоциални животни конфискувани от недобросъвестни стопани, които неподлежат на превъзпитание. <{POST_SNAPBACK}> Аз съм съгласен с теб, че това е най-приемливият начин, но не мислиш ли, че първо трябва да се справим с бездомните хора, а след това с кучетата? В смисъл - за съжаление държавата ни е доста бедна и ми се струва малко нелогично да се изразходват хиляди левове за кучешки приюти, когато има толкова много гладуващи хора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.