Jump to content
BulForum.com

DA ili NE za bezdomnite ku4eta...

QUEST

Recommended Posts

За мен наи удачен е матода с кастрацията и обезпаразитяването,защото този с изтребването ми се струва......абе варварски си е!Наи малкото защото животните с нищо не са виновни за това си полужение.Ако има някои виновен то това сме ние хората.По същата логика утре може ниакои да предложи да изтребим и бездомните хора,защото и те пренасят зарази и миришат лошо.Само дето не хапят! :huh:

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply
shto da ne gi ubiva do daje po dobre za tqh kvo samo shte se machat pyk i sa takiva vashkarnici po hubavo da gi nqma

Щом си мноу отворен що не се хванеш ти на работа където се убиват кучета?

Тука искам да направя малко отклонение от темата. ОК за бездомните кучета, а как стои въпроса с домашните. Наскоро човек от семейството го ухапа домашно куче абсолютно непредизвикано по какъвто и да е начин. Оказва се, че нашето законодателство в това отношение не решева проблема така, че когато осъдиш собственика повече да не си помисли повече за куче.

Ще добавя че раните са ужасни белезите сащо, а освен всичко друго тези рани не се шият. С две думи зарастват с месеци за белезите да не говорим.

Така че защитниците на скитащите помияри нека си замислят над тези проблеми и ако те са били жертви на такива нападения едва ли биха били толкова толерантни за тези ходещи зверове

TVARDO NNNNEEEEE.ne 4e mrazq jivotnite ami nqkaf tap bezdomen pes te zahape moje6 da se razbolee6 ot kva li ne bolest.da gi izbivat tapitre pesove i tva e.a drygiq variant za men e da gi hva6tata preglezdat i ako sa zdravi v ky4karnici ako ne pod noja kakto se kazva

Системата е супер. Хващат се, по-буйните се умъртвяват веднага, другите след 14 дни и всичко е ОК. Само да си вършеха работата :angry:

Според мен кучета в града не трябва да има. Нито "домашни" нито такива скичащи. За бездомните няма какво друго да кажа, освен, че трябва да ги избият всичките и готово.

За т.н. домашни...Кучетата са за село, за двора. Какво са го натикали в тоя апартамент и горкото излиза 2 пъти дневно в най-добрият случай. После, върви, сере и пикае навсякъде, по градинки, паркове и т.н. Най-често в пясъка, където си играят децата. :angry1 После, като е в апартамент и като мине някой по стълбите и почва да лае, вдига целият вход в 2ч през ноща примерно :angry1 :angry1 :angry1 Да не говорим, че чат пат ръфват някой безобиден човек ей така за спорта.

Да не ме разберете погрешно, аз харесвам кучета. Просто не искам да ги има в града. ;)

Аз лично живея до един малък парк, и там пенсиите си изкарват кучетата и то обикновенно някакви малки мастии, и като се засилят към мен и като почнат да ме лаят ей така, щото минавам от там и направо побеснявам :angry1 . То някой път някое ще ме захапе, ама тогава такъв шут ще му вкарам, че ще ми умре на волето :pirate

Злополуките с домашни кучета стават по вина на стопаните им. Едно аржентинско Дого, или някой ротвайлер нямат вина, че някоя дребна душица ги е взела за да си избива ниското самочувствие, без да помисли, че това е животно, което трудно се дресира и може да е опасно, защото за това е създадено като порода. Просто трябва за този вид породи да се издава разрешително като за оръжие, след проверка какъв си, що си и прочее.

И при беля да се постъпва както при злополука с оръжие - да се съди собственика. Все пак кой съди лично Макаров , или пък изделието му (пистолет) с който някой е бил застрелян? Никой. Съди се стрелецът.

Същото важи и за "мините", които животното оставя след себе си. Е, докато аз имах куче, неговата продукция се стараех да иде в коша. Който е добре въпзитан, не цапа около себе си и не позволява животното му да цапа. За останалите има глоби.

А за бездомните кучета - пак ви казвам, както ви казах на пета страница от тоя топик. Вземете и вижте какво стана, когато едни наши комшии, дето и те като нас обичат да рекат и да отсекат, обичат да вземат категорични и окончателни решения с гол в ръката нож, за ден-два си избиха всички бездомни животни в градовете! Кметът на Букурещ се изтрепа да се фука как бил ликвидирал проблемът, но само след няколко седмици се оказа, че нещата не са толкова лесни и елементарни, колкото му се е струвало. Просто нещата ВИНАГИ са комплексни. Винаги! И не могат да се оправят когато някой умник ги подръпва само от едната или другата страна.

Поразровете се, прочетете! Поучително е !

• 3 weeks later...
Наскоро човек от семейството го ухапа домашно куче абсолютно непредизвикано по какъвто и да е начин. Оказва се, че нашето законодателство в това отношение не решева проблема така, че когато осъдиш собственика повече да не си помисли повече за куче.

Ще добавя че раните са ужасни белезите сащо, а освен всичко друго тези рани не се шият. С две думи зарастват с месеци за белезите да не говорим.

Така че защитниците на скитащите помияри нека си замислят над тези проблеми и ако те са били жертви на такива нападения едва ли биха били толкова толерантни за тези ходещи зверове

От коментарите ви ми станаха ясни 2 неща:

1.Не знаете как да си търсите правата ако ви ухапе домашно куче.

2.Не знаете как да си търсите правата ако ви ухапе безстопанствено куче.

И в резултат на това,че малцина (да не кажа никой) не си търси правата по съдебен ред при ухапване от куче и законодателната уредба си буксува на едно място!!

А ето Ви и правната уредба-

по т.1 :чл.128,129 или 130 от НК във вр. с чл.60 от НПК./т.е.-за тежка,средна или лека телесна повреда/-по чл.130 за лека ТП наказателното преследване е по тъжба на постадалия което значи,че сами трябва да възбудите наказателно преследване по съответния ред!!!А може и направо да заведете граждански иск на осн. чл. 50 ЗЗД”50. За вредите, произлезли от каквито и да са вещи, отговарят солидарно собственикът и лицето, под чийто надзор те се намират. Ако вредите са причинени от животно, тези лица отговарят и когато животното е избягало или се е изгубило.”

по т.2-ако ви е ухапало безстопанствено куче-съдете общината!Няма да цитирам повече ПН,защото това все пак не е правен форум и едва ли някой ще си направи труда да изчете горното.

От коментарите ви ми станаха ясни 2 неща:

1.Не знаете как да си търсите правата ако ви ухапе домашно куче.

2.Не знаете как да си търсите правата ако ви ухапе безстопанствено куче.

И в резултат на това,че малцина (да не кажа никой) не си търси правата по съдебен ред при ухапване от куче и законодателната уредба си буксува на едно място!!

А ето Ви и правната уредба-

по т.1 :чл.128,129 или 130 от НК във вр. с чл.60 от НПК./т.е.-за тежка,средна или лека телесна повреда/-наказателното преследване е по тъжба на постадалия което значи,че сами трябва да възбудите наказателно преследване по съответния ред!!!А може и направо да заведете граждански иск на осн. чл. 50 ЗЗД”50.  За вредите, произлезли от каквито и да са вещи, отговарят солидарно собственикът и лицето, под чийто надзор те се намират.  Ако вредите са причинени от животно, тези лица отговарят и когато животното е избягало или се е изгубило.”

по т.2-ако ви е ухапало безстопанствено куче-съдете общината!Няма да цитирам повече ПН,защото това все пак не е правен форум и едва ли някой ще си направи труда да изчете горното.

Mnogo mi e interesno ako ku4eto e na nqkoi politik,sadiq,policai ili nqkoi biznesmen, kakvo 6te stane? Bi li vlqzlo v sila zakonodatelstvoto ili 6te si zatvorqt o4ite i 6te protakvat deloto godini nared?

Mnogo mi e interesno ako ku4eto e na nqkoi politik,sadiq,policai ili nqkoi biznesmen, kakvo 6te stane? Bi li vlqzlo v sila zakonodatelstvoto ili 6te si zatvorqt o4ite i 6te protakvat deloto godini nared?

Po princip politicite imat imunited i ne moje6 da im napravi6 ni6to za drugite neznam.

Няма какво да влиза в сила!То/законодатеството/ си Е в сила!Друг е върпосът с прилагането и изчерпателността му!Съгласна съм,че не е изчерпателно!Аз казах : ако някой иска да си търси правата по законен ред-ето ви го законния ред!Нека попитам-колко ухапани от бездомно куче са завели дело за обезщетение срещу общината??Най-вероятно никой!И общините разбира се, не предприемат кой знае колко,нали така?

Задачката е КАК ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА,нали така ??/не съм съгласна с начина по който е формулирана темата ,че въпроса е ЗА или ПРОТИВ бездомните кучета-се пак т'ва не е политическа партия или футболен отбор/

възможно решение:Бръкнете в джоба на общината/най-добрия начин за мотивиране според мен/ и проблема няма да се решава ”на парче”,с ежемесечно прибиране и избиване на безстопанствените кучета!А ще се разработи цялостна и дългосрочна програма.

Нека ви припонмя,че много общини бяха осъдени от инвалиди,защото на важни обществени сгради няма поставени рампи за инвалиди!Ето ви 2 положителни резултата:

1. тези които са осъдили общината са получили обезщетения за неимуществени вреди;

2.започнаха да поставят рампи на съответните места,защото на никой не му се плащат обезщетения:) =>направете си извода как би следвало да се подходи

Р.S.AcciDent,да разбирам ли,че ако те захапе депутатско куче,ще си траеш,щото така и така спора е предопределен??Ама по тази логика сам си отбелязваш служебна загуба!

.......А ето Ви и правната уредба-

по т.1 :чл.128,129 или 130 от НК във вр. с чл.60 от НПК./т.е.-за тежка,средна или лека телесна повреда/-наказателното преследване е по тъжба на постадалия което значи,че сами трябва да възбудите наказателно преследване по съответния ред!!!

.........

Я пак? :D Малко се объркахме тука :wir За тежка и средна телесна-само по тъжба на пострадалия???

nikisim, видях какво съм пропуснала и го едитнах!Значи все пак някой чете написаното.:)Сега се ровя за съдебна практика по въпроса,но и да намеря не мисля,че е уместно да поствам тук..

• 3 weeks later...

Против съм. Не ги обичем въобще тези бездомни помяри. Нямат място в един цивилизован град! Вярно, че и на кучетата им е кофти, ама кво да махнем хората ли? Същото мисля и за бездомните котки, нашия квартал е пълен с котки! Непрекъснато са ми на терасата и правят поразии.

Против съм,но съм и против тяхното убиване.За намирането на компромисен вариант съм.....

Против съм,но съм и против тяхното убиване.За намирането на компромисен вариант съм.....

Напълно съм съгласен .Колкото до това какво да правим при злопулука със бездомно куче според мен най добре е да се обърнем към адвокат все пак

мисля че точно адвоката може да даде най добрия съвет в случая .

NE na bezdomnite ku4eta ... Imam ku4e i kotka (i vinagi sum imal). Obi4am si gi ... i po princip obi4am jivotnite. Oba4e spored men bezdomnite ku4eta trqbva da budat...kak da go kaja...zali4eni (Bat Arni Erasor Style).

ps. Tuka nqkade vidqh neshto za bezdonite kotki... Nqkoi ot vas bil li e napadnat ot bezdomna kotka ? 4uvali li ste za bolesti prenasqni ot bezdomni kotki (ne 4e nqma)? Nastupvali li ste ***** na bezdomna kotka ? Bezdomnite kotki ne mirishat !

ps. Tuka nqkade vidqh neshto za bezdonite kotki... Nqkoi ot vas bil li e napadnat ot bezdomna kotka ? 4uvali li ste za bolesti prenasqni ot bezdomni kotki (ne 4e nqma)? Nastupvali li ste ***** na bezdomna kotka ? Bezdomnite kotki ne mirishat !

Ne samo, che ne sa vredni, ami sa i polezni, zashtoto lovqt nqkoi vrediteli :punk

A kuchetata osven da serat, da raznasqt bqs i tenii i da tormozqt i napadat horata za nishto ne stavat.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...