Fori_ox Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 A ue ne mislq 4e triaa da se trepat ma pone da sa kastrirat. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Tvurdo NE!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 След това което видях по новините още повече намразвам бездомните кучета!!! Всички ПОМИЯРИ да мрат и тва е!!!Вместо тая жена можеха да нападнат и малко дете и да го ИЗЯДЪТ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Аз гледах новините преди малко и съм твърдо ЗА те да бъдат умъртвявани...... Добре, че в Пловдив не са се разбеснели още......По принцип нямам нищо против кучетата, но при условие, че започват да нападат хора.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Първо да се утрепат кучетата и после хората дето са ги оставили на улицата да станат бездомни! Да им пикам на хуманизма! Пенсионерите няма кво да ядат ние кучетата ша храним! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Искам сега утре-другиден като публикуват снимки на нахапаната жена, чиято ръка и лице са разкъсани да се сложи до снимката на умъртвените кученца, която някой даде по-напред в темата и да видим кое е по-зле. Heka, в Пловдив е спокойно точно защото масово се избиват кучетата, иначе ще е ад... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 sled kato vidiah tva s nahapanata jena i kakto mraza ku4etata mai she vada vazdu6nata pu6ka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Аз вече изпратих покани на няколко виетнамчета да ми дойдат на гости Те са в комунизъм и ще спим заедно на пода и ще си правим истински кебапчета <{POST_SNAPBACK}> То май заради виетнамците, които са били тук по университети/стажове преди 89та не е имало бездомни песове Link to comment Share on other sites More sharing options...
riskov Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 S izvinenie na vsi4ki koito sa za bezdmnite ku4eta, az sum napulno protiv! Tezi pomiqri sa giva napast kato ostavi6 edno na svoboda sled nqkolko godini 6te vidi6 cqla glutnica ot negovito potomstvo! Po princip az haresvam givotnite(specialno ku4etata i kotkite) ama pomiqrite nqmat mqsto v gradovete. Vqrno 4e i te sa givotni no ne trqbva da gi ostavim da 6tukat svobodni iz gradovete. Kat 6te vlizame v evropa pone da nqma pomiqrsik istorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 trqbva da se izbiat nqma nikakva polza ot tqh Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Rabotata ne e do polza Vchera pak imashe v Sofia izpohapano zverski momiche v tejko systojanie Maika mi syshto edva ne ja razkysaha - edvam sa ja otyrvali nekvi myje, minavashti nablizo Kato chovek jivjal dosta vreme v Mladost 4 v Sofia moga da vi kaja che tija izrodi sa beter vylci i se dvijat na glutnici kato tjah Edna vyzrastna jena ot bloka edvam i zashiha praseca obratno Sled kato njama pari za regulacija na populacijata, kastracija i t.n..... ima edin mnogo hubav laf: TREPI I ZARAVJAI Kato lovaec moga da kaja che gi otstrelvame zashtoto sysipvat i divecha maika im deeba P.S. Ne si mislete loshi neshta - az imam 4 kucheta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Rabotata ne e do polza Vchera pak imashe v Sofia izpohapano zverski momiche v tejko systojanie Maika mi syshto edva ne ja razkysaha - edvam sa ja otyrvali nekvi myje, minavashti nablizo Kato chovek jivjal dosta vreme v Mladost 4 v Sofia moga da vi kaja che tija izrodi sa beter vylci i se dvijat na glutnici kato tjah Edna vyzrastna jena ot bloka edvam i zashiha praseca obratno Sled kato njama pari za regulacija na populacijata, kastracija i t.n..... ima edin mnogo hubav laf: TREPI I ZARAVJAI Kato lovaec moga da kaja che gi otstrelvame zashtoto sysipvat i divecha maika im deeba P.S. Ne si mislete loshi neshta - az imam 4 kucheta. <{POST_SNAPBACK}> Аз съм ЗА! Само така!Щом няма друг начин и тва е решение. То не е до това дали мразиш кучетата, то си има и кучета и кучета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Бил съм известно време във Франция,и в частност Париж,и не видях бездомно куче.Не казвам,че няма,а просто са в минимален брой.Аз съм твърдо против. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 mn kofti e stanalo naistina, moje da e imalo nqkvo bqsno ne mi se iska tezi jivotni prosto taka da gi izbiqt, no kakvo da se pravi kym mene oba4e bezdomno ku4e nikoga ne e proqvqvalo agresivnost, naj mnogo da me posledva nqkolko metra, prosto nqmat sili vij oba4e kolko pyti ste minalvali pokraj ograda i sa dzhafkali kato da te izqdat razni pseta - predstavqteli si gi ako stopanite im gi izhvyrlqt na ulicata Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALISA Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 trqbva da se izbiatnqma nikakva polza ot tqh <{POST_SNAPBACK}> Желязна логика!По същия начин ”разсъждава” и селянина гледащ само животни, които могат да се стрижат,доят или колят -иначе няма полза от тях! Така....сега по същество.Навсякъде се говори за разрешаване на проблема с бездомните кучета,а никой не казва нищо по въпроса за причините. Няколко причини : 1.По селата и малките градчета в почти всеки двор има някакво куче,на което са възложени ”охранителни” функции.Пример:Баба ми живее в малък град - съседката и има женско куче в двора си, което през една дупка излиза навън, 2 пъти в годината ражда кученца,някои от които оцеляват и се присъединяват към местната глутница.На въпроса ми защо си пускат кучето да ражда и въобще да излиза от двора, лелята ми отговори:”Ми ний ги убивахме ,ама тя вече мастията не ражда тука и са крий ,та нимойм да я фанем иначи...”- no comment, но все пак това показва доколко е отговорен българина 2.С всяко стадо обикновено пак има куче..Контрола в/у размножаването им също е нулев. 3.Строителните фирми масово си охраняват строежите с кучета, които нощно време пускат за да ”пазят” обекта;а когато строежа прилкючи и от кучетата вече ”nqma nikakva polza”, ги пускат по широкия свят...А това са мащабни екземпляри,които освен това са насъсквани с/у хора за да могат ефективно да пазят =>Оттам идват 2 резултата-нахапани минувачи и увеличаване броя на бездомните кучета. И накрая какво излиза?-Виновно ли е кучето,че стопанина разсъждава така:”Вече не ми трябва куче-пазач за двора, за стадото или за строежа,така че аре бягай да се оправяш сам!” Как да се реши проблема? Като не се обръща в ”за” бездомните кучета, или”против” тях,ами се направи нещо ПРОТИВ ХОРАТА ДОПУСКАЩИ НАЛИЧИЕТО НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, защото ако законът не спре безотговорността на хората ВИНАГИ ще има бездомни кучета!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Бездомните кучета са много срещан проблем ! Тях ги има навсякъде, но в последно време, около нашия квартал взеха да изчезват ! ! ! Много мразя да си вървя спокойно и изведнъж някакво узлобено псе да ми излезне на пътя и да иска да ме изяде ! ! ! Направо като вида такова нещо взимам някво паве и го тряскам в главата на кучето !!! Добре че напоследък няма толкова много, че сигурно вече да съм се затворил вкъщи с един снайпер и като вида такова куче да го дръмна! Аз попринцип обичам кучета, но много мразя бездомните! Защото много хора се оплакват, че някво улично псенце ги е захапало и те не могат да вървят, защото половината крак им го няма - е в такъв случай как да не се озлобиш и да не искаш да ги изтребеш всичките... А пък и тази случка в София с кучетата, които разкъсали една жена, разбира се до колкото чух "кученцата" не са били бездомни, но пак са разяли един човек! И какво може да им е направила една жена, с какво може да ги е ядосала?? Емй разбира се, че с нищо... И по тези причини аз не харесвам и даже може да се каже, че мразя бездомните помиари :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 И аз сам напълно против песовете. Няма никва полза от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Tezi pomiqri sa giva napast kato ostavi6 edno na svoboda sled nqkolko godini 6te vidi6 cqla glutnica ot negovito potomstvo! <{POST_SNAPBACK}> Абе ако имаше пари и си гледат работата съответните служби това няма да е така. Просто въпроса опира пак до пари и съвесно вършене на задължеия, щото ако ги кастрираха "редовно" няма да има такива проблеми. Иначе в Студентски град съм ги гледал такива глудници от по 15-на кучета. Там ако ти скочат само с автомат ще се отървеш. Ако имат пари - да ги кастрират и да ги оставят да живеят. В противен случай да приспиват и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Ами решенията за бездномите кучета според мен са 2. Както е казал mIRCata или кастрация. Това е по хуманния начин, но е и доста по-скъп. В нашата бедна държавица едва ли ще може да се направи при условие, че няма пари за болници, детски домове и т.н. 2-рия е доста садистичен, но за сметка на това проблема се решава доста по-бързо, а именно евтаназия. Трябва да се предприеме нещо вече защото сами виждате какво става като издивеят тези кучета(фиксирам случая с нахапаната жена). Някой беше казал добре, че не беше дете. Какво значение има дете, мъж, жена факт е, че тези кучета трябва да се избият. Сега някой върл природозащитник ще ми се нахвърли. Ами да ви питам вие представяте ли си 10-15 кучета да ви се нахвърлят и да ви изпохапят едва ли ще ги защитавате толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Цялата работа е много объркана. Разни хорица примерно си взимат кучета и после буквално ги изхвърлят и си имаме още помияри. В България няма такива филми като Аnimal Police или приюти за бездомни кучета(то правителството за болниците няма пари та камо ли за кучешки приюти). Иначе е особено неприятно да си ходи човек по улицата и разни помияри да го дебнат. По един или друг начин бездоните кучета трябва да се разкарат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Аnimal Police<{POST_SNAPBACK}> RULEZZZZ vijte kvo e napisal nqkyv v news.bg Мъртвият помияр струва между 45 и 62 лв. на общината, кастрираният-.4 лв. Разбирате ли сега защо не ги кастрират? Разбирате ли защо улиците са пълни с кучета. Защо стават тези трагедии като това с младата жена в петък в столицата. Явно някой има интерес кучетата да са на улицата, i ako tva e vqrno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Marmalade Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Добре де аз не разбирам каква е ползата от куче,което е кастрирано и обезпаразитено и си джитка по улицата,но в един момент решава да ме ухапе?Тогава хич няма и да ми пука има ли бяс,има ли тения.Защото вземете случая с жената онзи ден,освен тежките рани и белези,които ще останат,при нея ще са налице и шок,и стрес,водещи до травма на психиката,която ще остане доживот.Най-добрия вариант е животните да се прибират в приют за бездомни и там да се гледат,но тъй като това за съжаление въобще не е рентабилно,остава следвощия вариант-приспиване.Въпреки,че страшно обичам кучета и аз също имам куче смятам,че това е най-добрият вариант,колкото и жестоко да звучи.Помиярите са една част от циганията в БГ.Не би трябвало да вървим предпазливи и страхуващи се по улиците,все пак не сме в джунглата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Политиката за бездомните кучета,издигаща на пиедестал кастрацията,ми се вижда тъпа от почти всеки ъгъл на моето съзнание.Значи уж искаме да им намалим броя,но ползваме бавния метод.И второ...дори и да е кастрирано и обезпаразитено кучето...нали пак може да ухапе някой?!Или да ги пратят и на психолог,който да овладее агресията в тях и да ги превърне в миролюбиви създания?И аз имам куче,но ако нещо пречи то трябва да се махне незабавно,а не да предприемат мерки за намаляване,траещо години и нерви... Харесаха ми разсъжденията на ALISA по темата и се разрових в Наказателния Кодекс на Германия,но не открих подобно нещо.Замислих се.И все пак,как да се проследят хората,които допускат наличието на бездомни кучета?Те просто биват пускани да си джиткат свободно и безпризорно из града,но дали могат да бъдат разпитани тези кучета като свидетели,за да бъдат наказани виновниците?До някакви морални ценности опира всичко,но ако ви се наложи да се отървете от някое куче...какво ще направите?Ще го оставите,ей така на пътя?Ще му намерите стопани?Ще го убиете?....Лесно,трудно,много трудно...избора е във ваши ръце Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted January 11, 2005 Share Posted January 11, 2005 Против съм щото ми писна да чувам за нападения на хора от глутници бездомни кучета.Каквото ще да прай тая държава,само да не ги убива щото...бе не е хубаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 11, 2005 Share Posted January 11, 2005 Против съм щото ми писна да чувам за нападения на хора от глутници бездомни кучета.Каквото ще да прай тая държава,само да не ги убива щото...бе не е хубаво. <{POST_SNAPBACK}> shto da ne gi ubiva do daje po dobre za tqh kvo samo shte se machat pyk i sa takiva vashkarnici po hubavo da gi nqma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.