Jump to content
BulForum.com

DA ili NE za bezdomnite ku4eta...

QUEST

Recommended Posts

За едни определени бройки кучета, не трябва да се правят генерални изводи и за всички останали такива.

Разбирам, че мислиш за най-скъпото си нещо, което имаш - детето си, но заключенията ти са прекалено генерални. По мое мнение и наблюдение, повече инциденти е имало от домашните кучета, отколкото от бездомните. Освен това, щом едно бездомно куче е било озверено до такава степен, че да нападне човек, не мислиш ли че пак той, човекът е виновен за това, може би някой такъв го е чупил от бой системно и т.н.

Много мразя да се говори така безрасъдно за всичко останало, само и само да ти е на сигурно това, което ти е на сърцето.

Нищо лично към теб, такива хора има много, обаждам се само за да наклоня везните на другата страна, да не вземе някой друг да залитне покрай теб в същото мислене.

Аз нямам деца, просто гледам на въпроса от тази страна.Наистина не е толкова просто, но номера няма да мине и само с едната кастрация...просто му е изпуснат края.Пък и то кучето може да е озверяло от глад, да е разгонено, изобщо животинска му работа.Все пак живеем в страна, в която няма пари за болниците, какво остава за бездомните кучета.Най-евтиния и ефикасен начин и според мен едиствения, който може да се приложи ефективно в България е системното избиване, което се прилага в момента без да се вдига много шум.Ще ме извинявате, не съм кучемразец, но ако трябва да избирам между това да няма кучета и да се разхождат свободно - бих избрал първото.

Вече ако има доброволци могат да си спретнат една акция за кастриране и обезпаразитяване, защото ако само си говорите и чакате общината да направи нещо ще си останете с чакането.

Сега се сетих за нещо, което ми се случи преди няколко години.

Отивам си аз към новата квартира.Пред входа едно озверяло псе се мъчи да ми се нахвърли.И какво правя аз ? Стоя и чакам да му стане кеф и да се махне, оставям го да ме захапе, викам полиция или посягам към летвата ?

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply
Начини много.Просто при нас по-човечните немогат да се приложат.

Mogat da se prilojat i to s palna sila...no dokato ima takiva kato vas mai shte se prilagat ne4ove4nite na4ini.Kak taka niakoi mogat har4at pari za glezotii,a niamalo pari!Ti si pusha4,nali?Gotov li si da ostavish cigarite zaradi ku4etata,a?Ne mislia 4e si gotov.Po-sladko si e da pushi6,nali?Da ne govorim za drugi neshta ot jivota koito sa si edvali ne nenujni.A naimalo pari za tova i onova.A zashto nasheto 4ernomorie e pulno s bulgari vsiaka godina?Sigurno shtoto pak niamame pariiiiiiii.Ami da se izmisli edin danak,,bezdomno ku4e" i gotovo,ima reshenie.Po sushtata pri4ina Bulgaria e v tova polojenie...niama pariiiiiiii.Sigurno niama.A zashto ne vzemat pari ot bogatite?Mislia 4e ima takiva v bednata ni durjavica...

И всички с наднормено тегло да си отделят от храната и всички да гледат филми на старото видео и т.н и така и така да дадем и на африканците да не гладуват да пътуваме с влака и рейса, а бе ви чувате ли се въобще

Ми колкото и да не ми се иска да го кажа stefann е прав. Да се избият кучетата е единствения начин. Просто сме бедна държавица, и няма кой да дава пари, да ги кастрират, после да ги държат в кучкарници, да се чака някой евентуално да ги вземе!

Ne sa malko prosto taka shte se kazva danaka...mai vsi4ki me razbraha samo ti-NE!

първо не смятам че съм единствения който не съм те "разбрал", после какво означава само така ще се казва то само с име нищо не става

Според мен най-добрия начин е кастрация, въпреки че не решева проблема за момента (за по късно бъдеще ако се прилага ефективно ще има резултат). Но да говорим за отношение като в една нормална държава е малко трудно, щотопърво в повечето страни се убиват, второ там където се полагат грижи за тях- ние нямаме техните възможности, ако ще отделяме средства за гледане не е ли по-добре те да отиват за гледане на деца(в сиропиталища, където средствата също не достигат)?

Gluposti v po4ti nito edna strana negi obivat.

ми в щатите промерно се убиват-държат се в приют за определен срок и ако никой не ги вземе кво става?

edit: е не във всеки щат, но все пак. А те са претенденти за хуманна държава(въпреки че не съм на това мнение ама това е друга тема)

Ами това, което съм гледал от филми не знам дали наистина е така. В Америка като се хване такова бездомно куче, се чака някакъв определен период, и ако никой не го вземе го убиват. В Европа не знам как е ама като гледам не се разкарват кучета наляво надясно :bgrin:

първо не смятам че съм единствения който не съм те "разбрал", после какво означава само така ще се казва то само с име нищо не става

Iskam da ti kaja 4e vinagi moje da se nameri alternativa,a ne samo da kreshtim 4e niamalo pari v darjavata i taka natatak!To e sushtoto vse edno da gledash 4e cenite na hranite sa visoki i da vikash:AMI TE CENITE SA MNOGO VISOKI

Не ме разбирай погрешно- не съм против кучетата, само че такава алтернатива още няма или поне не съм чул. Ако има- на драго сърце.

Mogat da se prilojat i to s palna sila...no dokato ima takiva kato vas mai shte se prilagat ne4ove4nite na4ini.Kak taka niakoi mogat har4at pari za glezotii,a niamalo pari!Ti si pusha4,nali?Gotov li si da ostavish cigarite zaradi ku4etata,a?Ne mislia 4e si gotov.Po-sladko si e da pushi6,nali?Da ne govorim za drugi neshta ot jivota koito sa si edvali ne nenujni.A naimalo pari za tova i onova.A zashto nasheto 4ernomorie e pulno s bulgari vsiaka godina?Sigurno shtoto pak niamame pariiiiiiii.Ami da se izmisli edin danak,,bezdomno ku4e" i gotovo,ima reshenie.Po sushtata pri4ina Bulgaria e v tova polojenie...niama pariiiiiiii.Sigurno niama.A zashto ne vzemat pari ot bogatite?Mislia 4e ima takiva v bednata ni durjavica...

Ами не, не съм пушач.Цигарите ги оставих, но не за да давам за бездомните кучета.Плащам си данъците на държавата и това е неин проблем, не мой.Ти изобщо наясно ли си колко данъци трябва да се плащат, че и за кучетата да има ? А защо вместо това да няма данък деца без родители, или пък за трансплантации?За бедни хора, за лечение на ракови заболявания, за разработване на някое ново лекарство? Ама не, кучетата са най-важни.

Защо трябва от другите да се взима пари ? Като имаш такъв голям мерак дай ти...

Мисля,че кучетата трябва да се кастрират,но да не се убиват.Да не забравяме,че тези животни все някога са живяли в домове на хора,които са ги изхвърлили.И сега същите тези хора страдат от безотговорното си поведение.Естесвено,че е най-лесно да се избият,но не е честно особено,когато за съществуването им са виновни хората.

PS:Тук искам да кажа,че кучета,които са нападали хора,трябва да се убиват.И не само бездомните кучета,а и домашните-сумати хора са пропищяли от атаки на родвайлери най-вече.А собствениците на тези кучета трябва да понасят съдебна отговорност!

az sam tvardo protiv.Ne 4e mrazq zivotni no prosto ima nqkoi zlobni pesove deto shte te zahapqt shte ti lepnat nqkoia bolest i ne mi se misli.trqbva da gi izbiqt do krak

A jivotnite kakvo sa vinovni 4e sa izhvarleni na ulicata te kwo da napraqt.

Ako ti si edno bezdomno dete (nadqvamse na nikoi danemuse slu4i) no samo pomisli ako seki kaje ami toi prosi trqbva da bade premaxnat za6toto e bezdomen nqma prawo na jivot.

Kak 6te se po4uvstwa6 kogato nqma da ima6 izbor.

I nemoga da razbera pove4eto ot vas vse edno mi kazvate 4e edno jivotin4e trqbva da strada zaradi nqkoi bezotgovoren stopanin.Mi dai da si zimame ku4eta dokato sa malki da gi gledame da im se radvame i kato porasnat ve4e kato nestavat za ma4kane da gi ostavim na ulicata i vlastite da gi izbivat.

кучета,които са нападали хора,трябва да се убиват.И не само бездомните кучета,а и домашните-сумати хора са пропищяли от атаки на родвайлери най-вече.А собствениците на тези кучета трябва да понасят съдебна отговорност!

Напълно съм съгласен с това (не казвайте че мисля така щото нямам куче-не е така имам и то не малко), естествено без варианта някой напада собственика и кучето го защитава.

Dobre govorq poprincip ne4e sravnqvam 4owek i ku4e (tova e nemislimo) no.........aide 6te go kaja taka postavete se na tqxno mqsto.Izvinqvam se na tezi koito se 4uvstwat obideni (stefann,nrg i M-Star specialno na vas).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...