QUEST Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Da si kaja 4estno napravo mi e pisnalo ot gorkite jivotinki...ne zashtoto prosto gi mrazia,a zashtoto sa razprostraniteli na nai razli4ni zarazi...ot koito nai losha e ku4eshkata tenia!!!Sushto taka krastata po ku4etata e mnogo opasna i za horata.Vedno u4ilishte v ki4uka(Anton Ivanov)brodi maika s 3 ku4enca.Da ne vi razpraviam kolko me e jal za tiah,poneje sa v posleden stadii ot razvitieto na bolestta(krasta).Na maikata,koiato mejdu drugoto prili4a na dalmatinec,ne i e mnogo tejko,no kakvo da kaja za malkite i...Prosto kato gi gledam kak se mu4at mi stava jalno.Celite sa pokriti s rani i niamat kosmi gorkite.Da ne se izkazvam kraino,no mislia 4e niama da prejiveiat zimata. ...I da se pridarjam kam temata vse pak-mislia 4e v grada ima deistvashta firma koiato pribira bezdomnite ku4eta.Smiatate li 4e triabva da se o4isti grada po toia na4in,kato gi izbivat niakade tam ili ne?Az li4no smiatam 4e triabva da se kastrirat i da se puskat na svoboda da si hodiat...i bez tova sa osudeni da hodiat gladni po ulicite...Za ku4eshkata tenia moga dosta da kaja ako niakoi proiavi interes(kak stava zaraziavaneto,koi moje da bude zarazen i t.n.).Neshtata spored mene nikak ne sa kato v pesen po otnoshenie na bezdomnite ku4eta i zarazite koito razprostraniavat,kakto i po otnoshenie na na4ina po koito se otnasiat kum tiah!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 ne zashtoto prosto gi mrazia <{POST_SNAPBACK}> щом ги мразиш не може да дадеш обективно мнение не мислиш ли ? То и хората пренасят зарази и то много .. има и бездомни хора нали ? Е какво и тях ли трябва да убиваме ? Кастрацията е найстина добър метод (поне според мойте разбирания ) ,но и идва малко скъпо на държавата , или поне така се обясняват нещата пред медийте Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvodomir Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Аз лично нямам нищо против бездомните животни.Така или иначе в нашия град никои не се разправя с тях живеят си на свобода като баровци Link to comment Share on other sites More sharing options...
QUEST Posted December 14, 2004 Author Share Posted December 14, 2004 щом ги мразиш не може да дадеш обективно мнение не мислиш ли ? То и хората пренасят зарази и то много .. има и бездомни хора нали ? Е какво и тях ли трябва да убиваме ? Кастрацията е найстина добър метод (поне според мойте разбирания ) ,но и идва малко скъпо на държавата , или поне така се обясняват нещата пред медийте <{POST_SNAPBACK}> Vij kvo,ako behse pro4el malko pove4e izre4enia shte6e da razberesh dali gi mrazia ili ne!!!ne mislish li?napisal sam ,,ne zashtoto gi mrazia,, v smisal 4e ne gi mrazia,a po druga pri4ina..... Az sushto sam protiv evtanaziata,ako tova mislish 4e prorukuvam...Da horata sushto prenasiat zarazi,no tiah gi lekuvat v bolnici,a za ku4etata nikoi nishto ne pravi.Ne si misli 4e e mnogo skupa edna kastracia napravena ot veterinaren feldsher kakavto sam az naprimer...A i vinagi mogat da se nameriat dobrovolci.Zashto ne studentite po veterinarna medicina da ne praktikuvat kastracia imenno vurhu tezi jivotni?S edin kurshum dva zaeka bih kazal!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Аз лично съм против...как да си пусна детето да играе навън като знам, че може да му се нахвърли някой помяр? Иначе незнам кой метод е по-добре да се приложи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
QUEST Posted December 14, 2004 Author Share Posted December 14, 2004 Аз лично съм против...как да си пусна детето да играе навън като знам, че може да му се нахвърли някой помяр? Иначе незнам кой метод е по-добре да се приложи... <{POST_SNAPBACK}> V pove4eto slua4ai ,,pomiarite"sa bezobidni,no vinagi si ima risk,osobeno v lubovnia im period.Togava sa na druga valna i stavat dosta agresivni zaradi konkurenciata mejdu mujkite ku4eta,podgonili niakoia jenska... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Тази тема ми е много болна. Изпълвам се с омраза към хората, които прибират бездомните кучета и ги изтрепват. Просто наистина, най-хуманния начин да се справи света с този проблем е като вземе пример от някои други цивилизовани страни и се погрижи за тези животинки както трябва. Начина е да се приберат всички бездомни, да се кастрират по безболезнен начин, да се обезпаразитят, да се изкъпят, да се нахранят, да получат малко човешка ласка и временно да стоят в кучкарниците да почакат евентуално щастието си, ако ли не, да се пуснат обратно там, откъдето са взети, да си доживеят кучешкия живот, колкото и да жесток да е той. Ами това е.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 V pove4eto slua4ai ,,pomiarite"sa bezobidni,no vinagi si ima risk,osobeno v lubovnia im period.Togava sa na druga valna i stavat dosta agresivni zaradi konkurenciata mejdu mujkite ku4eta,podgonili niakoia jenska... <{POST_SNAPBACK}> Аха, в повечето случаи...само че това "в повечето случаи" един родител не го устройва.И то не е нужно да го нападне детето, то е достатъчно да го стресне, може да му остане травма за цял живот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QUEST Posted December 14, 2004 Author Share Posted December 14, 2004 Тази тема ми е много болна. Изпълвам се с омраза към хората, които прибират бездомните кучета и ги изтрепват. Просто наистина, най-хуманния начин да се справи света с този проблем е като вземе пример от някои други цивилизовани страни и се погрижи за тези животинки както трябва. Начина е да се приберат всички бездомни, да се кастрират по безболезнен начин, да се обезпаразитят, да се изкъпят, да се нахранят, да получат малко човешка ласка и временно да стоят в кучкарниците да почакат евентуално щастието си, ако ли не, да се пуснат обратно там, откъдето са взети, да си доживеят кучешкия живот, колкото и да жесток да е той. Na mene sushto mi e bolna tema!Suglasen sam s tebe tva mai e nai dobroto reshenie poneje po tozi na4in se prekratiava terora nad tezi jivotni i 4rez kastraciata im se predotvratiava poiava na oshte tehni subratia na toia sviat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Ku4encata v 70 % ne s opasni , no izkliu4eniqta sa kofti men me e napadalo i e gadno !!! No sum mnogo protiv da budat iztrebvani ne e tova na4inut Link to comment Share on other sites More sharing options...
QUEST Posted December 14, 2004 Author Share Posted December 14, 2004 Аха, в повечето случаи...само че това "в повечето случаи" един родител не го устройва.И то не е нужно да го нападне детето, то е достатъчно да го стресне, може да му остане травма за цял живот. <{POST_SNAPBACK}> Taka e zatova deteto ne se puska na svoboda bez nito edin ot roditelite da si igrae navun,a prosto triabva da ima niakoi ot vas da si go naglejda.Po sushtata pri4ina moje da stane i neshto drugo koeto shte vi hvurli v nesviast...da ne davam primer.Sveta e pulen s opastnosti i nie triabva da se grijim za decata si znaeiki tia opastnosti koito zaobikaliat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Spored men mqstoto im e v priutite za bezdomni jivotni trqbva da se naprawqt pove4e takiva.Kakvo e vinovno edno ku4e naprimer 4e nqkoi stupanin (idiot) go e izhvarlil na ulicata trqbvali da bade kastrirano ili ubito ili trqbva da umre ot glad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Според мен най-добрия начин е кастрация, въпреки че не решева проблема за момента (за по късно бъдеще ако се прилага ефективно ще има резултат). Но да говорим за отношение като в една нормална държава е малко трудно, щотопърво в повечето страни се убиват, второ там където се полагат грижи за тях- ние нямаме техните възможности, ако ще отделяме средства за гледане не е ли по-добре те да отиват за гледане на деца(в сиропиталища, където средствата също не достигат)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Quest прочел съм всичко спокойно Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Taka e zatova deteto ne se puska na svoboda bez nito edin ot roditelite da si igrae navun,a prosto triabva da ima niakoi ot vas da si go naglejda.Po sushtata pri4ina moje da stane i neshto drugo koeto shte vi hvurli v nesviast...da ne davam primer.Sveta e pulen s opastnosti i nie triabva da se grijim za decata si znaeiki tia opastnosti koito zaobikaliat. <{POST_SNAPBACK}> Да бе...света е пълен с опасности и точно заради децата си трябва да премахваме тези, които можем.Детето да не се пуска на свобода ?Ти добре ли си ? Ми дай да ги затворим децата по къщите, че да могат помярите да си живуркат, че нали трябва да сме хуманни...ти трябва да си расъл в саксия за да мислиш така...просто това е много голям проблем и трябва да се реши по някакъв начин.Песовете кастрирани и в кучкарника...като искате да живеят на свобода направете им резерват или си ги вземете по къщите.Аз не искам вечер да ме будят глутници кучета и сутрин като излизам да ме посрещат с лай.Много ми е интересно теб ако те нападне някое куче и например ти разкъса крака и останеш куц за цял живот пак ли ще мислиш по същия начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 съгласна съм с това за кастрацията,но е абсолютно невъзможно да се реши проблема с кучетата.първо общината не би отделила необходимите средства.второ..те парите не са достатъчни за болниците,училищата и т.н,камо ли за бездомните кучета.ако сте забелязали през последната година,година и половина са доста по-малко от преди. пс.парите за който говоря са бюджета за Пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Кастрирането е един вариант но е скъпо и неефективно.Абе някой скоро да е ходил до София да види какав кучкарник е там.Няма приют който да ги побере.Трябва да се изтребят-айде сега ще ме емнат природозащитниците.Направо като ги видят малките кученца и сърце не ви дава да им направите нещо нали.Само че колко пъти сме чели в вестниците "кучета нахапаха дете " и много подобни статии за инциденти в който помиярите нападат хора.Защото помиярите стават агресивни и пренасят болести.И най-странното е че има много хора които ги хранят.За всички защитници на бездобните песове въпросче-нападала ли ви е глутница от разбеснели се помияри да видим тогава как ще мислите колко са милички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 .Абе някой скоро да е ходил до София да види какав кучкарник е там.<{POST_SNAPBACK}> Верно е скоро бях там ис повече от тук определено Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Много ми е интересно теб ако те нападне някое куче и например ти разкъса крака и останеш куц за цял живот пак ли ще мислиш по същия начин. За едни определени бройки кучета, не трябва да се правят генерални изводи и за всички останали такива. Разбирам, че мислиш за най-скъпото си нещо, което имаш - детето си, но заключенията ти са прекалено генерални. По мое мнение и наблюдение, повече инциденти е имало от домашните кучета, отколкото от бездомните. Освен това, щом едно бездомно куче е било озверено до такава степен, че да нападне човек, не мислиш ли че пак той, човекът е виновен за това, може би някой такъв го е чупил от бой системно и т.н. Много мразя да се говори така безрасъдно за всичко останало, само и само да ти е на сигурно това, което ти е на сърцето. Нищо лично към теб, такива хора има много, обаждам се само за да наклоня везните на другата страна, да не вземе някой друг да залитне покрай теб в същото мислене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Jiveia v kur6aka do Mega Marina 2 i ot 3-4 godini nqma ku4eta neznam kakvo sa gi napravili ama bqha dosta zlobni i taka kato 4e li e po dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 е верно че не всички са злобни, ама кво и психологически профил ли да им правят Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 е верно че не всички са злобни, ама кво и психологически профил ли да им правят не, просто уважавай живота. обяснението ми беше за да покажа по някакъв начин, че бездомните кучета са добри и са озлобени заради хората. ама ти се чудиш за коя дума да се хванеш и да извъртиш казаното ми така, че да изглежда глупово, на тъпи ли се правите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 е аз го уважавам за това по нагоре съм писал кастрация, ама тва със само някой просто сматам че няма как да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
QUEST Posted December 14, 2004 Author Share Posted December 14, 2004 Ne sam rasal v saksia,naprotiv izrastnal sam navun,no vremenata biaha drugi kogato biah dete,predpolagam i ti kogato si bil dete.Ne kazvam da ne puskash deteto si na vun da igrae s drugite deca,prosto triabva da te interisuva malko kakvo pravi deteto ti v toia moment,kade e i s koi e...nali?I si mislia 4e tvoia problem e tam 4e teb samia te e strah ot ku4etata i predpolagam nastroivash deteto si protiv tiah.Taka cial jivot shte strada zaradi teb,a na mene li4no mi se vijda smeshno goliam muj kato tebe da govori takiva pani4eski dumi.Imam 4uvstvoto 4e zaobikaliash bezdomno ku4e ot kilometri.Men me e hapalo ku4e i to mnogo jestoko,no uvi ne sam se panikiosal.Taka 4e mislia 4e resheniata ti po otnoshenie na bezdomnite ku4eta sa mnogo kraini.Ti samia iskash te taka da iz4eznat...ei taka 6trak igotovo,kato s magi4eska pru4ica,no ne stava.Triabva nie samite da se pogrijim za tiah i da budem malko po blagosklonni kam tian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.