Jump to content
BulForum.com

Generalen problem...

ACP.

Recommended Posts

Emi to hubavo, oba4e ako moje malko na po-razbiraem ezik. Kliu4ovata duma v momenta e 4e sam NOVOBRANEC. Ta to ima mnoo vidove kiriliza:ruska mongolska.. Drugoto e 4e neznam kva programa mi 4ete subtitrite. Ne6to da ka4vam li, da svalqm li?? Win e XP.

Значи, така като гледам, първия проблем е, че не си прочел правилата на форума.

Понеже виждам, че си нов тук, препоръчвам ти да ги прочетеш хубаво, понеже тук има малко по-строги правила, за които компетентните органи бдят.

И добре дошъл в един от най-добрите Бг форуми! :)

По въпроса ти - дай малко повече инфо, какъв Уиндоус, въобще ли не можеш да работиш с кирилица, субтитрите хубаво се появяват така, но в коя програма, в Нотепад ли, като ги гледаш ли. Това може да е от сто неща, неправилно избран шрифт или скрипт за шрифта, и т.н.

Неведнъж ще ти се каже да даваш повече инфо за да може да ти се помогне.

/off

повече не пиши "нящо " много селско изглежда

/off

иначе настроиките както ти обясни @Lucky Luciano след това може би ще ти иска диск да копира някои неща . След това и рестарт :) и това е

tedy.. e napulno prav poslu6ai go!!Az mislq 4e problema e v shrifta trqbva da si go naglasi6 na cirilic!Az daje i ne sum promenql nastroikite v Regional and Languange na English mi e vsi4ko :P

Osven da e taka, a?V Winamp kato ima6 zaglaviq na kirilica iska6 da mi kaje6, 4e ti vadi li?Ne govori gluposti ako obi4a6.Ne moje regionalnite da sa ti na EN i da ima6 kirilica-prosto e nevajmojno.A ako mu be6e ot kodecite problema, 6te6e samo titrite nafilmite da gi vadi na maimunica, a ne vsi4ko :excl:

Osven da e taka, a?V Winamp kato ima6 zaglaviq na kirilica iska6 da mi kaje6, 4e ti vadi li?Ne govori gluposti ako obi4a6.Ne moje regionalnite da sa ti na EN i da ima6 kirilica-prosto e nevajmojno.A ako mu be6e ot kodecite problema, 6te6e samo titrite nafilmite da gi vadi na maimunica, a ne vsi4ko :excl:

А да те питам, като са ти на Български региоиналните настройки, можеш ли да четеш Английски текстове (може и да не схванеш накъде бия, затова с друг пример), или ако гогле-то ти изкара текст на японски или арабски, показва ли ти го като такъв?!

Е, за да не те затруднявам, на мен ми го показва. Размишлението оставям на Вас.

Lucky Luciano...1-vo ne polzvam winamp a windows media player ama tova nqma zna4enie...2-ro imam to4no 4 ili 5 pesni koito sa mi na kirilica i specialno na men ne mi pre4i tova 4e ne moga da im raz4eta zaglaviqta...3-to "povtarqm" bastroikite sa mi na EN filmite gi gledam na bs-player i subtitriite sum si gi naglasil na ciricil i nqmam nikvi problemi bez bg nastroiki vse pak ACP. pita za subtitrii a ne za zaglaviq na mp3! :)

tedy...qsno mersi! B)

Lucky Luciano...na teb su6to mersi! B)

А да те питам, като са ти на Български региоиналните настройки, можеш ли да четеш Английски текстове (може и да не схванеш накъде бия, затова с друг пример), или ако гогле-то ти изкара текст на японски или арабски, показва ли ти го като такъв?!

Е, за да не те затруднявам, на мен ми го показва. Размишлението оставам на Вас.

DA imam si English i Kirilica.Absolutno vsi4ko mi e na Bulgarian.I si imam i kirilica i dr

@Marto_Max da de ama na Winamp nqma6 Kirilica, nali?Az tva iskah da ti kaja :punk

@Tedy aide da vidim kvo 6te izleze i togava 6te govorim.Mrazq da vodq prazni sporove, a moje i nakraq i v dumite na dvamata da ima ne6to vqrno ili obratnoto ;)

Мисълта ми беше, че по-важни са кодовите таблици и поддръжката от шрифтовете на различни езици и разбира се UNICODE стандарта, а не регионалните настройки.

MaRto_MaX, за твоя проблем с кирилицата на някои песни, решението е да настроиш уинампа да не използва битмап шрифтовете, вградени в скиновете, а да използва системни такива, с което всичко ще е наред. Опцията беше нещо като Use bitmap font for main display или нещо такова, просто потърси.

sloji si bsplayer(google)-bezplaten pleyar,mnogo po dobre ot skapaniya media pleyar i moje da loadva subtitri,da se nastroyva goleminata,shrifta i tsveta im.Nauchi se da proveryavash s googl-a predi da pitash tupi vuprosi,spestyava tvoeto i vremeto na drugi hora.Ako ne tsakash angliyski po dobre go ponauchi,zashtoto kogato imash pc e jelatelno.Az lichno si tsakam windowsa na engliyski,syaka bulgarizatsiya ili rusifikatsiya me bagyasva psihologicheski. :huh:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...