XMD Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Vaprosa e dano na koeto moje da se sloji ddr ram poddarja li sdram ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Мисля, че има.Ако не се лъжа има дъна, който поддържат и DDR и SD RAM... Ама вече са старички.Все пак новите технологии изместват бързо старите. Ама ако се поразровиш в НЕТА можеш да намериш достоверна информация за твоя въпрос.И аз съм се чудил защо на RAM-a ми в Everest-а пише RAM: 256 Mb DDR 400 Nanya 3200 SD RAM или нещо такова. Мх ако някой знае нека каже лошо няма да понауча и аз нещико... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 ето ти едно такова примерно дъно. Но не можеш да слагаш от двата вида рам по едно и също време - или само DDR или само обикновенна SDRAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted December 14, 2004 Author Share Posted December 14, 2004 A na tva dano kolko processor moje da se sloji Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 ...И аз съм се чудил защо на RAM-a ми в Everest-а пише RAM: 256 Mb DDR 400 Nanya 3200 SD RAM или нещо такова. Мх ако някой знае нека каже лошо няма да понауча и аз нещико... <{POST_SNAPBACK}> Ами защото DDR Ram е разновидност на по-общото понятие SDRAM. SDRAM е динамична памет, с постоянно рефрешване на съдържанието през определен период, и със сихнронен режим на обмен на данните. DDR е същото, обаче обмена става и на задния, и на предния фронт на синхронизиращия сигнал. Оттам DDR = Double Data Rate. А иначе ако слота е за DDR, слагаш ДДР, ако е за СДРАМ, слагаш СДРАМ, не може да ги смесваш. Има някои дъна, които от съображения за съвместимост все още поддържат и двата вида памети, но не едновременно, и обикновено DDR, която поддържат е максимум DDR266 (е, можеш да сложиш и ДДР400/3200, но ще работи на 266). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 A na tva dano kolko processor moje da se sloji <{POST_SNAPBACK}> Аз на това дъно съм слагал 2200+ и карах към 5 месеца с него Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.