Antares Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Едно евентуално бъдеще на света и България 2007г. – последната година на втория мандат на Американския президент Джордж Буш. Вълната на капитализма вече достига и най-източните кътчета на Европа. В България, както и в някои други бивши социалистически страни, нещата в политиката и икономическия живот не се развиват по предвидения за тях начин. Въпреки наложените от Европейския Съюз квоти за износ и производство на стоки и услуги, както и всички други правила и ограничения, наложени от Запад не успяват да ни подчинят или по-точно да ни вкарат в пътя, който е изгоден на западна Европа. В българите има сила, която не може да бъде пречупена. Дори и това да се изразява в “тарикатлъка” и егоизма на българина в един етап от развитие и в един момент от време това силно желание, което вече присъства в гените на българина, а именно – да бе бъдеш ти прецакания, а другия – се изразява на национално ниво. Подкрепени значително от дълбоките традиции и древната култура на българската дКржава, тези обстоятелства дават основата за нещо ново! В началото на 2008-ма година никой не предполага, че Джордж Буш ще бъде последния американски президент в историята на човечеството. В този момент от време той е в апогея си. Чувства се Господ, тъй като е намерил начин да играе… ако кажа фанатични ще го изкача на прекалено високо стъпало от ранга на Хитлер и Сталин или ако се върнем по-назад във времето Наполеон или ако щеш Чингиз Хан, но да ги наречем просто инфантилни игрички, чрез които изразява комплексите си за малоценност със стила на един средностатистически олигофрен. Разпростял пионките си от НАТО вече из целия глобус той се чувства недосегаем, но в този момент съдбата изразнява баланса със светкавична бързина и абсолютна точност (справедливостта възтържествува). Бедата за Америка и доброто за света идва от там, от където никой не очаква и всъщност от там, от където единствено би могла да дойде в този съдбовен моемнт за целия свят, а и вселената. Природата казва своята тежка дума. На 6.04.2008 година мощни урагани вилнеят из територията на Съединените Американси Щати. Силите на правителството на инфраструктурата на Америка за борба срещу природните бедствия са на своя предел. Туризма на практика не съществува, 75% от временно пребиваващи граждани са напуснали страната. В икономическия свят настъпва хаос, огромни потоци пари биват насочени от Америка до най-различни кътчета на света. Всеки се стреми да се отърве от доларите, които притежава. Инвеститорите и наркобароните вече са се оттеглили. Има слухове, че американския президен и други високопоставени държавници са в неизвестност. 8.08.2008 започна туй, що не би могло да бъде спряно. Местоположението е Капе Верде - група острови в Атлантическия Океан близо до Африка. Редица от вулкани изригва. В следсвтие огромни скални маси се свличат в оекана и надгат най-мощната природна сила – водата. 12:03 ч. най-огромното цунами, на което човечеството някога е било свидетел се отправя към източните брегове на Северна Америка. 9.08.2008 САЩ вече не съществува. Източните брегове са под нивото на водата, а Западните са пренаселени от заслужаващите право на живот бивши граждани на Съединените Американски Щати. Вълната на изкривената демокрация и нечистия капитализъм тръгнали някога от Америка получи своя ответен удар от Този, който не може да се изправи в нито едно човешко съдилище, Този, който винаги седи над всичко. Пред вече обединена Европа отново има възможност да бъде изграден един нов свят, един по-добър свят. 2010 г. Способността на българите да оцеляват при всякакви условия е от съществено значение за Европа и Света. Тези, които са зад граница изпълняват важни дипломатически мисии, тези които са се върнали са донесли голямо количество недефинирано богатство със себе си (материално и нематериално). Световната електронно-информационна мрежа се е разпростряла до 99.5% от цивилизованите граждани на Европа. Естественото развитие създава множество системи за контрол на обществото над управляващите звена в Европа. В продължение на следващото десетилетие излизат и се дообработват редица международни закони регламентиращи достоверността и сигурността на информацията достъпна за всеки в светновната информационна мрежа. Правителствата и президентите започват да изпълняват повече представителна и организационна роля, а народите придобиват силата да се самоусъвършенстват и възпроизвеждат, с или без намесата на правителствата в техния живот. Всеки има право да прави своя избор. Всеки има възможност да намери своето естествено място в обществото. Благодарение на световната информационна той мрежа отреагира адекватно на икономическите и политическите реалности и сам прави своя избор. Пропагандата е на много ниско ниво, корупция няма. Погледа на човечеството е насочен към покоряването на съвсем други хоризонти. Отговорни и способни личности работят за поддържането и развитие на принципно същия, но функционално различния, от познатия ни днес Интернет. В България се оформя нещо, което не е съществувало досега. Управлението на парите, с които борави правителството напомня за старата, отхвърлена някога планова икономика. Свободните икономически агенти управляват пазара чрез естествените му закони, като приоритет в предмета на всяка вече човешка дейност е станало качеството и след това количеството. Чрез потреблението на качествени продукти потребителите стават “по-качествени” и като работници работят по-качествено. Така постепенно човешкото общество, благодарение на духовното си и физическо осъвършенстване забравя за всичките си от отдавна вече несъществуващи проблеми и болести. Аз не мога, а и не е необходимо да се опитвам да гледам по-напред в бъдещето. Оставям тази история да бъде довършена от някой пра-внук. Аз се захващам с това, да осигуря най-доброто, на което съм способен за идните поколения. Попа. 6.XII.2004 г. popa_123@abv.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Е? Сега какво трябва да кажем тук? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Голям талант е Попа, само дето бая време е загубил в мечти. Много глупости прочетох, но анализа ще оставя на умниците Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Kwi sa teq pros*otii POPA gorkiq mnogo se e vjivql.PLS slez na zemqta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Неможах да разбера това мечти ли са или сън ако е сън "Спящия събуди се!" Бъдете поне малко Реалисти Link to comment Share on other sites More sharing options...
R O N I N Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 prekaleno romanti4no mi se struva ... no mi haresa Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 ъ Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Bullshit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stu Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 iako e bravo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Не ме интересува дали ще ме сметнете за предубеден или не( познавам и Попа и The`Scorpion),но много от нещата,казани в есето са напълно възможни. Вулканите в африканският океански ландшафт вече наближават своето време да изригнат - доказано е.Ако не след десетилие,то най-много след столетие. Ил Ниньо все повече и повече се насочва към Щатите(всеки малко запознат с географията и по-често вдигащ нос от клавиатурата ще ви каже,че по-голямата част от ураганите в САЩ миналото лято бяха последица именно от сблъсъка на Гълфстриим и "Младенеца") - и това ли е мечта?Или сън? За мен е напълно възможно да стане реалност. Браво Попе....Трябва по-често да пушиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 13, 2004 Author Share Posted December 13, 2004 Наско, благодаря ти, спаси живота на доста хора, щото си го познавам Попа, като му падне пердето съм го виждал с един удар да просва 100 килограмова маймуна. Пешо> Попе, повечето хора ще реагират отрицателно на това есе. Прекалено е идеалистично. Попа> Така е, но не е напълно невъзможно. Пешо> Ще ти кажат "говориш глупости" Попа> Така е, но може от 100 на един да повлияе положително. Публикуването на есето му по политология на тема "как си представяте България и света след 10 години" беше и моя и негова. Идеята - провокация А Попа е един мой много добър приятел, който не рови в интернет толкова, колкото аз, за това аз публикувах есето му. П.П. Абе Наско, аз се опитвам да го убедя да не пуши всеки ден, ти намери к'во да кажеш... дано не ти прочете мнението Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Имаше някога една книга - "Енерган 22",не си спомням автора, беше от поредицата "фантастика" - някои неща доста ми напомнят на нея... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Попа> Така е, но може от 100 на един да повлияе положително. П.П. Абе Наско, аз се опитвам да го убедя да не пуши всеки ден, ти намери к'во да кажеш... дано не ти прочете мнението <{POST_SNAPBACK}> Ами поредно доказателство,че с Попа сме от една порода Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Napylno vyzmojno e da stane to4no taka. No ne mislq 4e e tolkova skoro. Vypreki 4e koi znae... Moje da e noviq nostradamus Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 За мен това писание има две страни: 1.Вярна-природните бедствия.Знаем много добре,че никой не може да каже какво ще стане след 5години,но това е нещо напълно възможно 2.Не ми се понрави политическият нюанс в това есе-за господстваща Америка,за пионките и всичко останало-за мен,поне на този етап ми се вийда неусъществимо.Иначе като цяло есето е много добро.Браво Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Hubavo e che v tozi forum veche se poyavi i tema po futurologia. Nikoy ne vi kara da ste syglasni. Na men mi se chetat takiva raboti , pyk bilo to i s obraten politicheski uklon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.