Jump to content
BulForum.com

kak da vyrja 2 microfona v compa

Recommended Posts

zna4i trqaa mi da vyrja dva microfona kam kompa

pri uslovie 4e e zaet line in a?imam izhod na sound cartata i na kotiqta otpred

no vse o6te na sam vyrzal izhoda na kotiqta. ako go vyrja dali 6te rabotqt i dvata ednovremenno?

i ako ne stane taka kajete kak, ili prepory4aite harduer kakyvto mi trqbva

mersi predvaritelno

А не е ли по-добре да споделиш най-напред за какво аджеба ще ги ползваш 2 бр микрофони :blink: :blink: :blink:

И аз мисля, че това е решението. На един вход два микрофона не става. Как щи ги регулираш? :confused  :confused  :confused

При наличие на втора звукова карта тази на дъното задължително се изключва за да няма конфликти по IRQ

Това с включване "отпред" и "отзад" според мен е невъзможно, защото входовете/изходи отпред на кутията дублират тези отзад (на дъното) и са изведени просто за удобство.

На един вход два микрофона не става. Как щи ги регулираш? :confused  :confused  :confused

Може да се ползва входът за микрофон с 2 или повече микрофона, при условие, че сигналите им са предварително смесени с външен смесител. Иначе ще се модулират един друг.

По идеята с две карти: веднъж опитах, но резултатите не бяха задоволителни - звукът от втората карта беше невероятно изкривен, и аз се отказах, без да се опитвам да търся и отстранявам причините.

По идеята с две карти: веднъж опитах, но резултатите не бяха задоволителни - звукът от втората карта беше невероятно изкривен, и аз се отказах, без да се опитвам да търся и отстранявам причините.

Проблема с изкривяването по-скоро е бил заради лоша звукова карта, а не заради това че са две.

ми да сложи си 3-4 звукови карти наиш кво яко :woot

има едно такова устройство вика се смесител може да го ползваш ако исакш (по желание ;) ) съдъжа няколко елементчета и върши отлична работа и си смесвай и замесвай квот ти душа иска

Както казаха вече хората - трябва ти смесителен пулт. Нещо такова. Това с двете звукови карти не ми се вижда удачно.

Е, без да кихне някой лев няма да му се размине. :D

Въпреки това:

1.) Човекът поиска да му препоръчаме най-подходящия хардуер за целта => има скътани нейде парички. :D

2.) За втора звукова карта също трябват пари, а резултатът ще е плачевен. :P

3.) Смесителните пултове не са чак тооолкова скъпи - този на снимката струва около 50 евро, от същата серия има и по-евтини модели, да не говорим че по музикалните магазини има колкото искаш втора употреба.

Ама все пак, antychrist, за какво ти е да включваш 2 микрофона? Ако не е наложително всичко да е в реално време можеш да направиш запис на няколко канала. (ако за това питаш) :D

При наличие на втора звукова карта тази на дъното задължително се изключва за да няма конфликти по IRQ

Не е задължително - на единия комп имам точно 2 бр.+тази на дъното без да се засичат. :)

Едит:

1. Lexicon Core2 (24 bit.) 8 out+4 in+8 in/out optical+2 in/out SPDIF

2. Creative Live!

3. Тази на дъното (не я помня...някаква 5.1 SoundMax или нещо подобно)

....и е много ясно, че са на различни IRQ - 3,5,11.

А Антихриста, ако иска съвет - нека каже точно какво смята да прави, за да имаме повече информация.

Не е задължително - на единия комп имам точно 2 бр.+тази на дъното без да се засичат. :)

E явно си много голям късметлия,

ще кажеш ли какви са картите и дъното

Хе, не мисля, че е късметлия - все пак това му е работата. :D Ако трябва да гадая как си го направил - задал си различно IRQ за всяка саунд карта в BIOS?

Tyi obajdam se az shtoto vchera s antychrist-a pihme :) i napisahme toq post. Ta znachi nie sme SUPER amatiori (nqmame i koi znae kvi kinti :bgrin: ) ama sme meraklii i se uchim da svirim/peem ili kvoto tam pravim :) . Tyi kato edinstvenata tehnika s koqto razpolagame (i s koqto smqtame da izkarame pone dokato se nauchim na neshto) e kompiutyr (tuka pone imame vyzmojnosti za dobavqne na vsqkakvi komponenti). Ta kakto i da e trqat ni dva mikrofona shtoto s ediniq peem a s drugiq.....barabanim...t.e. usilvame 'barabanite' (po-skoro neshtata po koito udrqme :bgrin: ). Qsno e che e pylna amatiorshtina no za sega nqmame nito dostatychno vreme nito pari za po-seriozna tehnika i t.n. Moje bi po-natatyk...

Smqtam da probvam varianta s vtorata zvukova karta, no koq da vyrja kym usilvatelq (demek prez line out-a)

Tyi obajdam se az shtoto vchera s antychrist-a pihme :) i napisahme toq post. Ta znachi nie sme SUPER amatiori (nqmame i koi znae kvi kinti  :bgrin: ) ama sme meraklii i se uchim da svirim/peem ili kvoto tam pravim :) . Tyi kato edinstvenata tehnika s koqto razpolagame (i s koqto smqtame da izkarame pone dokato se nauchim na neshto) e kompiutyr (tuka pone imame vyzmojnosti za dobavqne na vsqkakvi komponenti). Ta kakto i da e trqat ni dva mikrofona shtoto s ediniq peem a s drugiq.....barabanim...t.e. usilvame 'barabanite' (po-skoro neshtata po koito udrqme  :bgrin: ). Qsno e che e pylna amatiorshtina no za sega nqmame nito dostatychno vreme nito pari za po-seriozna tehnika i t.n. Moje bi po-natatyk...

Smqtam da probvam varianta s vtorata zvukova karta, no koq da vyrja kym usilvatelq (demek prez line out-a)

Еее защо ни издаде бе, найш ли че станах червен кат на маймунка гъзъ докат ти прочета поста

Tyi obajdam se az shtoto vchera s antychrist-a pihme :) i napisahme toq post. Ta znachi nie sme SUPER amatiori (nqmame i koi znae kvi kinti  :bgrin: ) ama sme meraklii i se uchim da svirim/peem ili kvoto tam pravim :) . Tyi kato edinstvenata tehnika s koqto razpolagame (i s koqto smqtame da izkarame pone dokato se nauchim na neshto) e kompiutyr (tuka pone imame vyzmojnosti za dobavqne na vsqkakvi komponenti). Ta kakto i da e trqat ni dva mikrofona shtoto s ediniq peem a s drugiq.....barabanim...t.e. usilvame 'barabanite' (po-skoro neshtata po koito udrqme  :bgrin: ). Qsno e che e pylna amatiorshtina no za sega nqmame nito dostatychno vreme nito pari za po-seriozna tehnika i t.n. Moje bi po-natatyk...

Po dobre si vzemi edno malko pultche.Shte ti izleze s 20 maksimum 30 leva po skupo no krainia rezultat shte e znachitelno po dobar.Naprimer ima 4-5 kanalni pultove za po 70-80 leva.

... ama sme meraklii i se uchim da svirim/peem ili kvoto tam pravim :) . ...

Ами така кажете, бе пичове! Минали сме по тоя път ;) .

Възможно най-евтиния вариант е да си купите хоби-кит на смесител (такива подобни има в Квазера), да си налепите елементите и да го захраните с едно адаптерче с добра филтрация на напрежението.

Това като за начало. Постепенно си събирайте парички за нещо истинско, щото с правении никой не е прокопсал.

Ако искате и други съвети в тази насока, може да ме питате и директно на ЛС, имам какво да ви кажа по въпроса.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...