CTAH4O Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Еми значи например зимаме една обикновена картинка и искам да я направя само в червено,но да се вижда сичко на нея??? как става това??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Еми значи например зимаме една обикновена картинка и искам да я направя само в червено,но да се вижда сичко на нея???как става това??? <{POST_SNAPBACK}> Звучи невъзможно...Как ще се вижда нещо, като всичко е с 1 цвят ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Na teoriq az si go predstavqm taka - na vseki pixel setvash zelenoto i sinioto na 0 i ostavqsh samo chervenite bitove, no na praktika ne znam kak shte stane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Ами ще са различни оттенъци на червеното. Просто премахваш синия и зеления канал. Какво толкова сложно има? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sad3 Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Това ставаше със почти всяка версия на photoshop но не си спомням как точно ставаше Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcciDent Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Pravi sa kolegite. Prosto trqbva da si nameri6 nqkoq programa,naprimer ACD See 7 tam ima photo editor i moje6 da pravi6 kakvoto si poiska6 sas snimkata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 10, 2004 Author Share Posted December 10, 2004 Мда..... от канала става мерси мноо на сички EDIT : Значи правя го както трябва - червено,но като save-на и ми е отново обикновената картина,без червения канал. Давам там apply image и кво ли още не,но нещо не стаа... ... слаб съм в photoshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 Първи начин: 1. Image -> Mode -> Graysaale 2. Image -> Mode -> Dutone -> цъкаш на черното и го избираш да е червено 3. Image -> Mode ->RGB DONE! Ако не те урежда този начин, ще измислим друг Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted December 11, 2004 Author Share Posted December 11, 2004 Е,браво! Мерси мнооо!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Извинявам се, но не можах да се сдържа: Метода е следния. Отваряш Paintbrush. Избираш File/new. Щракаш с левия бутон на мишката върху бутона който изглежда като бояджийска кофа, изливаща боя (нa Win98 е втория ред от горе надолу, отдясно). Избираш цвета, който искаш. И щракаш кадето и да е на полето. Готов, имаш картинка в само един цвят! А иначе се научи да се изразяваш правилно и извини язвителността ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Изравям тази тема от праха, понеже ми се стори най-близка до въпроса, който имам. Значи става въпрос за Photoshop, който макар че ползвам от доста отдавна и смея да твърдя, че го познавам добре, все още ми липсва една опцийка, с която съм свикнал да я имам подръка в Corel Photo-paint. Ситуация: сканирал съм страница с текст, в режим GrayScale (8-бит) при някаква резолюция, няма значение каква. Искам да я превърна в Bitmap (1-bit) - чернобяла. Дотук проблем никакъв. Обаче Photoshop ми дава няколко опции за конверсията, които не ме удовлетворяват, а на мен ми трябва да мога ръчно да задавам стойността на Threshold при най-обикнонвената конверсия. Там има опция 50% Threshold, обаче тя е фиксирана на 50%. Не намирам другаде откъде може да се зададе ръчно. Проблема е, че при сканирането черния текст излиза сив (поради бледостта му например), а ако сканирам директно в Black/White, трябва ръчно да задавам в драйвера на скенера Brightness/contrast и другите джаджи там, които честно казано не работят много добре, друго си е във професиоинална програма да се направи. При 50% threshold конверсия се получава, че текста пада под този threshold и не излиза почти нищо. И преди да ми дадете акъли да наглася Levels или brightness/contrast преди конверсията, ще отговоря, че това ми е пределно ясно как става, и се получава идеално чрез него (Levels), въпреки че за да видя ефекта от това понякога се налага доста пъти да правя двойно ъндо, но аз искам да имам този избор в опциите при конверсията, както го има Corel, и който работи перфектно. Та въпроса ми е някой срещал ли е тази възможност някъде, да има пач за това нещо, или нещо от този род ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Понякога ползвам това -> Harry`s Filters . Надявам се да ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Понякога ползвам това -> Harry`s Filters . Надявам се да ти свърши работа. <{POST_SNAPBACK}> В случая тези филтри нямат нищо общо с тази конверсия, но въпреки това, благодаря ти, инсталирах си ги филтрите, може да потрябват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Gimp 1.greyscale 2.brightness/contrast 3.color tools успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treef Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Pokaji kartinkata kato stane gotova da vidim kakvo si svar6il Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Dudes... Изнесете му на човека и лекция по ядрена физика. Irfan View -> Image menu -> Decrease color depth -> Custom - 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Покажете я тая картинка да видим какво е станало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Dudes... Изнесете му на човека и лекция по ядрена физика. Irfan View -> Image menu -> Decrease color depth -> Custom - 2 <{POST_SNAPBACK}> Човече , това с IrfanView го знам, то не прави нищо по-различно от обикновената конверсия в 2 цвята, което и Photoshop с 50% Threshold го прави. Въпросът беше тази граница да си я задавам ръчно, а не да е фиксирана на 50% (128). Обаче аз си реших проблема, макар и да не е толкова непосредствено като в Corel. Има си команда Image - Adjustments - Threshold..., с която риълтайм виждам ефекта от конверсията преди да я приложа. Другия прост начин е елементарното добавяне на Adjustment Layer - Threshold. Явно отдавна не съм ползвал тези неща в шопа та да не се сетя за тях . Целия номер е че ми се наложи да пращам факс от хартиен носител, но именно поради посивелия текст, получателя не вижда почти нищо. Сега остава да си напиша едно скриптче за да автоматизирам това, в случай че ми се налага често да го правя. Благодаря за съветите и отделеното време Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.