Dare_Devil Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Здравейте. Имам следния проблем - в офиса ползваме малка мрежа, състояща се от един сървър и няколко работни станции. Сървърът се връзва към Интернет през кабелен модем (самият кабелен модем е вързан към сървъра през мрежова карта) и е на Windows 2003 Server. Оттам през втора мрежова карта се свързва към локалната мрежа (хъб -> работни станции на WindowsXP Professional). Ползваме Бронзова тарифа на Евроком. Сървъра поделя достъпа до Интернет на работните станции, но реално е конфигуриран така, че само от моя комп да може да се ползва Интернет. Пробемът е, че като опитам да вляза в warez.ru получавам отговор Permission denied: You don't have permission to wiew this page. Опитах и от сървъра - от там също не може да се влиза - дава същото съобщение. С FTP клиент успявам да се свържа с ftp.warez.ru, но повечето неща, които искам да свалям ги няма там. Какво да направя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Ползваш ли някакъв сорт прокси за връзка към мейн рутера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Ъъъъ... ами мисля че не. Трябва ли? (баси ламерското дето прозвуча това но наистина не знам - конкретно тези неща са ми малко нещо тъмна Индия). Как да проверя? Всъщност на Internet Options/Connections/LAN settings видях, че за прокси е сложено IP-то на сървъра ни. Предполагам че за това ства дума, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Значи си е като gateway. Не би трябвало да имаш проблеми. DNS-ите нанесени ли са на твоето pc (не на това, на което е модема) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Ако се опитваш да достъпиш сайта през прозрачно прокси - няма да ти даде достъп ми се струва. А и друго - от къде идва това съобщение за отказан достъп - от сървъра при вас или от сървъра на уарез? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Ъъъъ... ами мисля че не. Трябва ли? (баси ламерското дето прозвуча това но наистина не знам - конкретно тези неща са ми малко нещо тъмна Индия). Как да проверя?Всъщност на Internet Options/Connections/LAN settings видях, че за прокси е сложено IP-то на сървъра ни. Предполагам че за това ства дума, нали? Ами тези настройки директно означават ползване на някакво прокси. За да се влиза в warez.ru през прокси, трябва да се направят някои по-специални настройки на самото прокси. Ако сървъра е и NAT gateway, тогава няма да има подобни проблеми ако просто изключиш ползването на прокси. При положение, че в този случай нямаш интернет, това ще означава, че сървъра не работи като NAT gateway (а по-добрия вариант е да работи като такъв). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 @Dreamer: за Preferred DNS е сложено 217.10.240.242, а за Alternate DNS няма нищо. @ov3rm4n: какво е това "прозрачно прокси"? А и си мисля, че съобщението идва от сървъра на warez.ru, тъй като същото съобщение се получава и като опитам да вляза от сървъра. Всъщност как мога да разбера? @Godfather: пробвах да изключа проксито, и тогава не ми казва "Forbidden", a "Cannot find server", но други сайтове си работеха без проблем, така че предполагам, че си работи като NAT Gateway. И искам да ви кажа че много ви благодаря, че проявихте желание да ми помогнете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 На Preferred DNS трябва да е 217.10.240.2 мисля. Макар че не е само там проблема според мене. По е възможно админа да ви е спрял достъпа до warez.ru за да не задръствате трафика като теглите филмчета Аз да бях и аз така щях да направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 @KILLERINCHO: пробвах, смених го - все същото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Ами по мое мнение, почвай да риташ админа, докато не ти даде достъп до warez-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Айде сега, изцепки! Админите си гледат работата, убеден съм че проблема е "в моя телевизор". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 сложи на DNS- 217.10.240.2 -217.10.240.242 пробвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 @tantramantra: сложих тези адреси съответно като Preferred и Alternate DNS; когато ми е включено проксито пак си ми дава Forbidden, а като го изключа - Cannot find server за warez.ru и си се държи нормално при всички други сайтове Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyOwnSummer Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 @tantramantra: сложих тези адреси съответно като Preferred и Alternate DNS; когато ми е включено проксито пак си ми дава Forbidden, а като го изключа - Cannot find server за warez.ru и си се държи нормално при всички други сайтове <{POST_SNAPBACK}> Аз не, че съм голям разбирач, но по постовете ти разбирам , че ползваш прокси което е настроено така, че да ти забранява достъпа до warez.ru , за да не правиш трафик (предполагам,за да няма проблеми с др. потребители в офиса)! Едно предложение имам иди на сървъра и виж дали и той ползва интернет през прокси, ако му е зададен да ползва интернет през прокси махни проксито и пробвай да отвориш warez-a, ако и тогава не ти отвори уарез-а значи ..... работата е сериозна .... това е от мен, дано да съм помогнал с нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTASY Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 100% admina vi e zabranil dostapa do warez za da ne pravite trafik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Кой админ, бе?! Я прочетете още веднъж внимателно първия пост... Между него и ЕК няма друг! Сръвъра, който му дели връзката е вързан за кабелния модем и си е при него. Дори е опитвал да прави връзка с уарез от него направо. Админа, та админа... Dare_Devil, защо не опиташ с един Линукс рутер от дискета на машината-сървър дали ще има достъп до уареза или не в локалната? Ако има - значи проблема ти е в настройките на Windows 2003... Ако не знаеш как да опиташ - PM ми да уговорим нещо за пробата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Е да, ама не - на сървъра за прокси е сложено неговото си IP, като го махна не отваря вареза (от сървъра), сложих този ДНС и на сървъра, но с включено прокси и на сървъра си ми казва че нямам разрешение и изрично си казва, че съобщението е генерирано от сървъра на вареза Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Проблема ти е в NAT, по-точно в липсата на такъв. Поне според мен. А защо самия сървър не може да се свърже с уареза - честно казано не знам, но пък и с Уиндоус 2003 сървъри не съм си играл. А пък защо ти е Уиндоус 2003 за делене на връзката не знам. Тази машина ползва ли се за друго освен като рутер за локалната?! Една проба ще покаже къде е заровено кучето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Всъщност машинката наистина се ползва само за рутер и за файл-сървър, а за избора на ОС - така наредиха шефовете... Ако зависеше от мен и от колегата щяхме да сложим Линукс, но не би... Иначе няма кой да забрани каквото и да е от сървъра, понеже само аз и колегата бърникаме из него. Иначе мисля да се пробвам с Кнопикс от сървъра, но нямам идея дали ще стане - сравнително слаби са ми познанията по Линукс, а и сървъра не е някаква си обикновена машинка, а е огромен кютук на HP, правен специално за сървъри, с някакъв странен БИОС. Проблема е само да издебна шефа да го няма наоколо, което е честно казано трудна задача... Иначе към тоя кютук си има софтуер, писан специално за такива кютуци, който се казва ISA Management. Нямам представа дали е част от Уиндоус 2003 или е допълнително слаган, но си е на микромеките Колкото до НАТ - как мога да разбера дали има такова джувотно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 http://www.u.arizona.edu/~trw/games/nat_or_not.php от вътрешна машина отвори горния адрес. В полето долу ще ти изпише - Your local IP address is ххх.ххх.ххх.ххх После иди на този адрес - http://www.whatismyip.com/ и виж там какво айпи ще ти изпише - ако двете айпита засечени от двата сайта са различни - значи има NAT. По принцип втория сайт трябва да ти засече ЕК айпито. Ако засича друго - лошо. Пробата я правиш от машина зад сървъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 мииии... различни IP-та ми дава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 13, 2004 Author Share Posted December 13, 2004 Пак да питам, някой не измисли ли нещо? Че много гадно да не мога да дърпам бе Даже снимки дето постват маса народ във форума не мога да видя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasty Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Swali si WinGate ot data.bg, procheti i opisanieto - na bylgarski,che daje i s kartinki i sled 10 minuti imash inet navsjakyde Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 turi si linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
blah_ Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Проблема ти е в ISA сървъра през който минаваш. През него могат да те ограничат по 1000 начина. И единственото решение е да пиеш (черпиш) бира със системния ви администратор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.