Jump to content
BulForum.com

Проблем с даунлоуда от warez.ru през мрежа

Dare_Devil

Recommended Posts

Здравейте. Имам следния проблем - в офиса ползваме малка мрежа, състояща се от един сървър и няколко работни станции. Сървърът се връзва към Интернет през кабелен модем (самият кабелен модем е вързан към сървъра през мрежова карта) и е на Windows 2003 Server. Оттам през втора мрежова карта се свързва към локалната мрежа (хъб -> работни станции на WindowsXP Professional). Ползваме Бронзова тарифа на Евроком. Сървъра поделя достъпа до Интернет на работните станции, но реално е конфигуриран така, че само от моя комп да може да се ползва Интернет. Пробемът е, че като опитам да вляза в warez.ru получавам отговор Permission denied: You don't have permission to wiew this page. Опитах и от сървъра - от там също не може да се влиза - дава същото съобщение. С FTP клиент успявам да се свържа с ftp.warez.ru, но повечето неща, които искам да свалям ги няма там.

Какво да направя? :confused

Ъъъъ... ами мисля че не. Трябва ли? (баси ламерското дето прозвуча това:) но наистина не знам - конкретно тези неща са ми малко нещо тъмна Индия). Как да проверя?

Всъщност на Internet Options/Connections/LAN settings видях, че за прокси е сложено IP-то на сървъра ни. Предполагам че за това ства дума, нали?

Значи си е като gateway. Не би трябвало да имаш проблеми. DNS-ите нанесени ли са на твоето pc (не на това, на което е модема) ?

Ако се опитваш да достъпиш сайта през прозрачно прокси - няма да ти даде достъп ми се струва.

А и друго - от къде идва това съобщение за отказан достъп - от сървъра при вас или от сървъра на уарез?

Ъъъъ... ами мисля че не. Трябва ли? (баси ламерското дето прозвуча това:) но наистина не знам - конкретно тези неща са ми малко нещо тъмна Индия). Как да проверя?

Всъщност на Internet Options/Connections/LAN settings видях, че за прокси е сложено IP-то на сървъра ни. Предполагам че за това ства дума, нали?

Ами тези настройки директно означават ползване на някакво прокси. За да се влиза в warez.ru през прокси, трябва да се направят някои по-специални настройки на самото прокси.

Ако сървъра е и NAT gateway, тогава няма да има подобни проблеми ако просто изключиш ползването на прокси. При положение, че в този случай нямаш интернет, това ще означава, че сървъра не работи като NAT gateway (а по-добрия вариант е да работи като такъв).

@Dreamer: за Preferred DNS е сложено 217.10.240.242, а за Alternate DNS няма нищо.

@ov3rm4n: какво е това "прозрачно прокси"? А и си мисля, че съобщението идва от сървъра на warez.ru, тъй като същото съобщение се получава и като опитам да вляза от сървъра. Всъщност как мога да разбера?

@Godfather: пробвах да изключа проксито, и тогава не ми казва "Forbidden", a "Cannot find server", но други сайтове си работеха без проблем, така че предполагам, че си работи като NAT Gateway.

И искам да ви кажа че много ви благодаря, че проявихте желание да ми помогнете.

На Preferred DNS трябва да е 217.10.240.2 мисля. Макар че не е само там проблема според мене. По е възможно админа да ви е спрял достъпа до warez.ru за да не задръствате трафика като теглите филмчета :) Аз да бях и аз така щях да направя :)

@tantramantra: сложих тези адреси съответно като Preferred и Alternate DNS; когато ми е включено проксито пак си ми дава Forbidden, а като го изключа - Cannot find server за warez.ru и си се държи нормално при всички други сайтове

@tantramantra: сложих тези адреси съответно като Preferred и Alternate DNS; когато ми е включено проксито пак си ми дава Forbidden, а като го изключа - Cannot find server за warez.ru и си се държи нормално при всички други сайтове

Аз не, че съм голям разбирач, но по постовете ти разбирам , че ползваш прокси което е настроено така, че да ти забранява достъпа до warez.ru , за да не правиш трафик (предполагам,за да няма проблеми с др. потребители в офиса)! Едно предложение имам :) иди на сървъра и виж дали и той ползва интернет през прокси, ако му е зададен да ползва интернет през прокси махни проксито и пробвай да отвориш warez-a, ако и тогава не ти отвори уарез-а значи ..... работата е сериозна .... :)

това е от мен, дано да съм помогнал с нещо :)

Кой админ, бе?! Я прочетете още веднъж внимателно първия пост... Между него и ЕК няма друг! Сръвъра, който му дели връзката е вързан за кабелния модем и си е при него. Дори е опитвал да прави връзка с уарез от него направо.

Админа, та админа...

Dare_Devil, защо не опиташ с един Линукс рутер от дискета на машината-сървър дали ще има достъп до уареза или не в локалната? Ако има - значи проблема ти е в настройките на Windows 2003... Ако не знаеш как да опиташ - PM ми да уговорим нещо за пробата.

Е да, ама не - на сървъра за прокси е сложено неговото си IP, като го махна не отваря вареза (от сървъра), сложих този ДНС и на сървъра, но с включено прокси и на сървъра си ми казва че нямам разрешение и изрично си казва, че съобщението е генерирано от сървъра на вареза

Проблема ти е в NAT, по-точно в липсата на такъв. Поне според мен. А защо самия сървър не може да се свърже с уареза - честно казано не знам, но пък и с Уиндоус 2003 сървъри не съм си играл. А пък защо ти е Уиндоус 2003 за делене на връзката не знам. Тази машина ползва ли се за друго освен като рутер за локалната?! Една проба ще покаже къде е заровено кучето.

Всъщност машинката наистина се ползва само за рутер и за файл-сървър, а за избора на ОС - така наредиха шефовете... Ако зависеше от мен и от колегата щяхме да сложим Линукс, но не би... Иначе няма кой да забрани каквото и да е от сървъра, понеже само аз и колегата бърникаме из него.

Иначе мисля да се пробвам с Кнопикс от сървъра, но нямам идея дали ще стане - сравнително слаби са ми познанията по Линукс, а и сървъра не е някаква си обикновена машинка, а е огромен кютук на HP, правен специално за сървъри, с някакъв странен БИОС. Проблема е само да издебна шефа да го няма наоколо, което е честно казано трудна задача...

Иначе към тоя кютук си има софтуер, писан специално за такива кютуци, който се казва ISA Management. Нямам представа дали е част от Уиндоус 2003 или е допълнително слаган, но си е на микромеките

Колкото до НАТ - как мога да разбера дали има такова джувотно?

http://www.u.arizona.edu/~trw/games/nat_or_not.php

от вътрешна машина отвори горния адрес. В полето долу ще ти изпише - Your local IP address is ххх.ххх.ххх.ххх

После иди на този адрес - http://www.whatismyip.com/ и виж там какво айпи ще ти изпише - ако двете айпита засечени от двата сайта са различни - значи има NAT.

По принцип втория сайт трябва да ти засече ЕК айпито. Ако засича друго - лошо.

Пробата я правиш от машина зад сървъра.

Пак да питам, някой не измисли ли нещо? Че много гадно да не мога да дърпам бе :(

Даже снимки дето постват маса народ във форума не мога да видя...

Проблема ти е в ISA сървъра през който минаваш. През него могат да те ограничат по 1000 начина. И единственото решение е да пиеш (черпиш) бира със системния ви администратор.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...