HEMO Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Ta zna4i tryabva mi nyakakva programka za tehni4esko 4ertane,po vazmojnost da e po elementarna i lesna za na4inaeshti da mogat da se pravyat skici,primerno na mebeli ... ako nyakoi znae takava da spodelya...10x predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANGELIZER Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Имам тука някъде МЕ10 се казва-лесничка е сравнително,ако ти трябва за триизмерно чертане пробвай със Solid Works! Само,че Ме-то е голяма и трябва да я качвам 100 години,по-лесно ще е да ти я драсна ,да се видим и да ти я дам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Можеш да пробваш и КОМПАС 3D.Има я из нета безплатно,а в сайта на българския дистрибутор има и пак за български.Не е особено голяма. Качил съм я вfree.datacom.bg с българския пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 А тези програми стават ли за технически схеми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 По принцип - да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 По принцип - да. <{POST_SNAPBACK}> А коя по-точно да сваля? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 пробвай SmartDraw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Препоръчвам ти Компаса - ако не друго,поне ще си наясно какво натискаш. Друг е и въпроса,че с компаса повечето функции можеш да си ги направиш автоматични,което много улеснява живота. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 11, 2004 Author Share Posted December 11, 2004 Препоръчвам ти Компаса - ако не друго,поне ще си наясно какво натискаш.Друг е и въпроса,че с компаса повечето функции можеш да си ги направиш автоматични,което много улеснява живота. <{POST_SNAPBACK}> 10x ei sya she ya probvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
niokola89 Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 az ti predlagam autoCAD oba4e ne e hi4 lesni4ka Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 11, 2004 Author Share Posted December 11, 2004 az ti predlagam autoCAD oba4e ne e hi4 lesni4ka <{POST_SNAPBACK}> tazi ya znam oba4e oba4e sha ya polzva 4ovek deto ne otbira mnooogo ot komputri i sha mu e trudno Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 tazi ya znam oba4e oba4e sha ya polzva 4ovek deto ne otbira mnooogo ot komputri i sha mu e trudno <{POST_SNAPBACK}> Autocad не е толкова трудна програма в смисъл основните неща се научават бързо но се работи доста бавно на него (AutoCad просто замества чертожната дъска). За другите дадени програми не мога да говоря защото не съм ги използвал. П.С. Само да кажа че не използвам CAD програмите за da mogat da se pravyat skici,primerno na mebeli ... ako nyakoi znae takava da spodelya...10x predvaritelno и не съм много компетентен по темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted February 20, 2005 Share Posted February 20, 2005 Според мен за 2D и CorelDraw става, напоследък има доста улесняващи функции... Относно 3D, наскоро попаднах на DesignCAD, която не е никак лоша. {edit} Става дума за версия 12 при включени опции... еее забравих им името... май Smart Guides Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 20, 2005 Share Posted February 20, 2005 az ti predlagam autoCAD oba4e ne e hi4 lesni4ka <{POST_SNAPBACK}> Според мен за 2D и CorelDraw става, напоследък има доста улесняващи функции... Относно 3D, наскоро попаднах на DesignCAD, която не е никак лоша. <{POST_SNAPBACK}> Абе хора, какви ги говорите? AutoCad e програма за архитекти, т.е. за изготвяне на чертежи за сгради и съоръжения. CorelDraw ?!? Това е програма за рисуване, не за чертане, то по твойта логика и paint-та ще свърши работа! А за какво 2D и 3D говориш след като всеки предмет е триизмерен, а на скиците и чертежите всичко се представя в равнината, само в необходимите проекции! Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Абе хора, какви ги говорите? AutoCad e програма за архитекти, т.е. за изготвяне на чертежи за сгради и съоръжения. CorelDraw ?!? Това е програма за рисуване, не за чертане, то по твойта логика и paint-та ще свърши работа! А за какво 2D и 3D говориш след като всеки предмет е триизмерен, а на скиците и чертежите всичко се представя в равнината, само в необходимите проекции! <{POST_SNAPBACK}> Приятелю, щом не правиш разлика м/у корел и пеинт е по-добре да не пишеш в темата, а само да четеш. Корела ми върши добра работа на мен. И защо си мислиш че изброените по-горе програми за триизмерно моделиране не могат да правят сечения и проекции? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Приятелю, щом не правиш разлика м/у корел и пеинт е по-добре да не пишеш в темата, а само да четеш. Корела ми върши добра работа на мен.И защо си мислиш че изброените по-горе програми за триизмерно моделиране не могат да правят сечения и проекции? <{POST_SNAPBACK}> Май не си разбрал какво искам да кажа. Има хиляди добри програми за триизмерно моделиране, но всяка от тях има определена насоченост. Когато говорим за техническо чертане е смешно да се споменава CorelDraw! CorelDraw не е програма за изготване на чертежи. Тя е много добра, даже отлична програма, но се използва за други цели. При чертането си има правила и точни стандарти, така че няма място за импровизации. Не знам ти какви чертежи правиш на CorelDraw, как им нанасяш размерната мрежа, означенията и т.н. Не искам да те обиждам, просто споделям мнението си, защото имам малък опит в тази област. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RozovoKote Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 По принцип и с Корел може да се чертае много точно, обаче ако става дума за проекции и сечения става много по-трудно, по-добре е да се ползва Ауто-Кад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiG-23 Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Най-лесната и доста удобна програма за 2D чертане е Microsoft Visio. Има го в Office 2003 и то с доста шаблони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 AutoCad e програма за архитекти, т.е. за изготвяне на чертежи за сгради и съоръжения. <{POST_SNAPBACK}> Да и сигурно AutoCAD.Mechanical.2004 е точно програма за архитекти, а не за направата на техническа документация. И понеже досега не бях разбрал, че autocad е програма за архитекти две години си чертаех на нея чертежите(говоря за AutoCad 2002). П.С. Абе на тези от Autodesk (производителя на AutoCad) не им ли стига една програма за архитекти, че правят и втора (Autodesk Architectural Desktop). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingoftheROAD Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 ....ако ти трябва за триизмерно чертане пробвай със Solid Works.. <{POST_SNAPBACK}> Solid Works е по скоро за машинни инженери ве братчед. И трябва всичко сам да си правиш. GLT знае много за CAD/CAM/CAE системите. Питайте него. Ако е само за мебели има си специализирани програмки като - Kintchen Draw например. Която си е точно за мебели. Мога да я кача ако на някой му трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Някой ползвал ли е DesignCAD? Интересно ми е. Върши ли работа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Ако пък става дума за електрически или ектронни схеми най-лесно се работи с ORCAD Иначе за чертежи на разни машини примерно наи-добрите са SolidWorks i AutoCAD!! А както видях по-нагоре писано че AutoCAD е програма за архитекти аз не съм изобщо съгласен!!Имам един познат които прави чертежи на разни машинки например за облагородяване на лози което на доста хора нищо няма да говори Link to comment Share on other sites More sharing options...
emo_pp Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 За скици на мебели може да ти свърши работа AutoCad обаче си намери и Desktop Mechanik към него и ще ти е супер лесно, щото помощника дава изгледите на детайла, а ти само вкарваш размерите Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaz Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Препоръчвам ти AutoCAD без значение коя версия над 2000 вклучително и тя Аз съм строителен техник, кандидат строителен инжинер.Използвам AutoCad от 5 години,използвал съм и много други но това е лидера.Аз лично преподавам АutoCAD i за това е добре да вземеш моето мнение под внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 za arxitekti e mnogo po-dobre s Archicad(toi pravi 3d izobrageniq na sgradite) drug e vuprosa 4e powe4eto izpolwat autocad(v koito ne moge da se zadat tolkowa podrobono nesta kakto v archicada), Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.