Shmi Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Баси, вие още малко ще ги изкарате лекарите, че не си разбират от работата... <{POST_SNAPBACK}> Стига, бе човек ... Няма да ти разправям какво трябваше да преживея докато разбраха, че имам бъбречна криза. Ебати некадърниците Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 7, 2004 Author Share Posted December 7, 2004 Баси, вие още малко ще ги изкарате лекарите, че не си разбират от работата... Лекарите така ги учат... не ги упреквам конкретно тях макар и начина им на работа е ужасен понякога. Извинявам се ако е прозвучало така... Но съм забелязал, че много хора предприемат самолечение Дааа, това не е глупост, това е идиотщина Да бе, да живеем здравите идиоти. Вие умните си харчете парите и здравето за лекарства Bai Ganio, извинявам се, не съм чак толкова запознат с терминологията и точното действие, но смятам, че поне съм близо до истината за антибиотиците. Никой не може да отрече, че имат странични ефекти Наистина темата ми звучи адски крайна, медицината е страхотно развита, не се опитвам да я умаловажа като наука. Просто е подвластна на парите и това е за сметка на здравето ни понякога. Не смятам, че илачите са нещо излишно, но да чукам на дърво не ми се налага да ги ползвам. Против съм по-скоро всичките "лекарствени продукти". Те изнежват наистина. (както и прекомерната употреба на лекарства) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Медецината е за лекуване ,друг е факта че както и в другите области има много аматьори с кетапи ,малко са профитата.Вицте само по анимал планет животните са по гледани и лекувани от хората тук да не говорим за условията.А иначе хапчета пия като луд.Последния път като се направих на мъж от настинка на крак отидоха 200лв. за бронхотпневмония. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Аз пък си имам едно мое си мнение по въпроса. 1. Хората стават все по-болнави поради неумението си да живечт здравословно, което пък произтича от презадоволяването на пазара с храни генерирани синтетично, които нанасят огромни поражения в/у организмите ни. Смятам, че след години когато хранителната индустрия (дай Боже!) се осъзнае и започне да бълва само естествени продукти, хората ще спрат системно да тровят организма си, което и ще доведе до значително намаляване за заболеваемостта на населението. 2. Начина ни на живот е прекалено улеснен и откъм движение. Някой ден сигурно и домакинската работа ще я вършат роботи и какво ще прави средностатистическата домакиня? Ще зяпа 3D TV, ще си има собствен фитнес и ще дава бол пари за лекарства за отслабване (и евентуално поумняване). Дано това никога не се случи. 3. Некадърни лекари наистина има. Но процента им не е повече, отколкото във всяка друга професия. Въпроса е...допустимо ли е дори 1% от лекарите да са некадърни при положение, че работят не с торби с картофи, а с хора и животът ни зависи от техния професионализъм. 4. Аз лекарства взимам. Просто понякога немога без тях. Всеки месец по едно и също време взимам болкоуспокояващи, понеже иначе съм закована на легло. 5. Не съм "за" карането на някои заболявания "на мускул". Това не е признак на "мачовщина". Просто трябва да знаем точно как и кога да подпомохнем организма си, а той...повярвайте ми...ни дава достатъчно ясни сигнали относно състоянието си. Просто неможем да ги разчитаме все още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 The`Scorpion твърдо съм зад лекарското предписание!!!Не е нужно майка ми да е лекарка,че да защитя лекарите,а в случая тя не е такава. Българите сме тъпи копелета.Недоверчиви сме и много инати.Ето ти едно предложение....отиди на друг лекар,чуй и друго становище....чуй още 10 такива ако щеш!Ако искаш аз ще ти препоръчам доктор.Но ти пак ще си останеш недоверчив нали?Тогавааааа...виж си диагнозата...прочети в интернет всичко по въпроса,че все пак всичката теория докторите я знаят от книгите.Ааа и още нещо...доста време се учи,за да станеш доктор и нима твоето мнение като абсолютна невежа в тази област би могло да е по-компетентно?!? Чета тук разни мнения на хора,които не били взимали лекарства от години,че и с някаква гордост го казват при това.Не трябва ли да си болен или да се чувстваш недобре,за да посегнеш към някои илач?!?Разболейте се от бронхит,не взимайте никакви лекарства и тогава се правете на юнаци п.с.За здраве пари не се пестят,че нямаш ли го него....нямаш нищо... Въпроса е...допустимо ли е дори 1% от лекарите да са некадърни при положение, че работят не с торби с картофи, а с хора и животът ни зависи от техния професионализъм. <{POST_SNAPBACK}> Винаги е допустимо да има некадърни лекари,но мнението ни би трябвало да е съставено от правилото,а не от изключенията му.Самолети падат понякога,но едва ли си готов да зачеркнеш авиоиндустрията ако решиш да отидеш до Америка например.Иначе с поста си печелиш уважението ми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Не трябва ли да си болен или да се чувстваш недобре,за да посегнеш към някои илач?!?Разболейте се от бронхит,не взимайте никакви лекарства и тогава се правете на юнаци Прав си, но идеята беше, че колкото повече се тъпчеш с к'ви ли не илачи, толкова по-зависим ставаш от тях, да не говорим, че в следващ момент, когато имаш по-голяма нужда от даден вид антибиотик се окаже, че резистентността ти към него се е увеличила и е нужно да ти предпишат нещо по-силно! И не е нормално, когато ти текне сопола да се втурнеш към аптеката! Организма трябва сам да се справя с такива дреболии, да си изгражда защити....а не да му се дава всичко на готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 абе и аз съм чувал за световната конспирация на фармацефтичните компании, които слагат леки грипни вирусчета във мултивитамините за да си купиш после антигрипно нещенце и т.н. или пък че са открити сума ти лекарства за рак и спин например, но са прекалено ефтини и не могат да бъдат продавани със свръхнадценка, пък и ги е яд че са вкарали милиони за разработка, а някъв си скромен 120 годишен индиец ще им каже коя билка го лекувала? и аз да бях на тяхно място щях да се ядосам и да си скрия гафа и да си тъпча клиентите с квото ми скимне,с тига да ми дават пари. това е просто една гледна точка дтугата крайна фаза е когато се "разболяваш" от всичко за което чуеш. и се тъпчеш с всичко което свариш. и плащаш ли плащаш. и пиеш ли пиеш. и все се разболяваш от нови неща и все не се излекуваш. а моето мнение е че тези от вас, които са имали щастието "никога" да не са употребявали лекарства, да се замислят все пак, че по времето когато са родени на бебетата са правени десетина задължителни имунизации. после пък докато са рястяли майките все са успявали да им пробутат и някой витамин. пък и да се опитат да си спомнят ясно и точно какво са пили докато са боледували? или може би не помнят? а мозъка имал свойството да изтрива неприятните спомени, казват някои хора, прекарали сума ти време в четене на книги и събиране на информация по въпроса. Да не говорим за това което и баба знае, че по време на развитието си в детството и ранното юношество човек е с доста по-различна имунна система и обмяна на веществата. Да не говорим за тези дето не са били болн, щото просто не са имали време да се разболеят поради скромната си възраст от 10-12 години. Поживейте 50 години и дотогава ако не сте се разболели се хвалете. и псувайте докторите ако имате желание тогава. поста ми стана много дълъг. но ми е по една от темите, към които проявявам интерес - здравословен живот. В крайна сметка кой какво ще прави си решава сам - дали ще приема лекарства или не си е самостоятелно решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Прав си, но идеята беше, че колкото повече се тъпчеш с к'ви ли не илачи, толкова по-зависим ставаш от тях, да не говорим, че в следващ момент, когато имаш по-голяма нужда от даден вид антибиотик се окаже, че резистентността ти към него се е увеличила и е нужно да ти предпишат нещо по-силно! И не е нормално, когато ти текне сопола да се втурнеш към аптеката! Организма трябва сам да се справя с такива дреболии, да си изгражда защити....а не да му се дава всичко на готово. <{POST_SNAPBACK}> Ако текването на сопола ти е предизвикано от алергия,а не от някаква настинка....има да чакаш организма ти да сътвори някоя защитаааа... И все пак визирах бронхит,а не нещо толкова безобидно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Аз пък си имам едно мое си мнение по въпроса. 1. Хората стават все по-болнави поради неумението си да живечт здравословно, което пък произтича от презадоволяването на пазара с храни генерирани синтетично, които нанасят огромни поражения в/у организмите ни. Смятам, че след години когато хранителната индустрия (дай Боже!) се осъзнае и започне да бълва само естествени продукти, хората ще спрат системно да тровят организма си, което и ще доведе до значително намаляване за заболеваемостта на населението. <{POST_SNAPBACK}> Понеже имам известни познания за хранителната индустрия snejko мога да ти кажа,че химията ще продължи да навлиза още повече в нея.Много малко от хранителните продукти в по голямата си част са от натурални продукти,даже мога да ти кажа,че почти няма такива дето да нямат химия в тях.Вече толкова е напред тази наука,че можеш да направиш почти всичко(за пример:правили сме лютеница,като в нея единствения натурален продукт беше брашното). А повечето от химията(по правилно е да кажа хранителните добавки) дето се слага в храните хич не са безобидни,даже някои са доста опасни за здравето. А по темата,аз не казвам да не се пият антибиотици,но поне да се ползват само в краен случай.Понеже както каза accel като развиеш резистентност,щв трябва да пиеш все по-силни и по-силни антибиотици и най-малкия проблем след това е,че черният ти дроб започва да сдава багажа. И истината за лечението на всички болести е в природата,проста на някои хора не им е изгодно да се възползват от нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Стига ве! Вие изкарахте лекарите и лекарствата ненужни! Всеки си се лекува както си иска, ама това че лекарствата са скъпи не значи че са комерсиални. Вярно системата ни е абсолютно говно, не се внасят лекарства жизнено необходими за някои болни. Аз съм ЗА лекарствата, за химията! Вярно е че като бях в боницата един месец и ме тъпкаха венозно с какви ли не лекарства, нямаше никакъв ефект от тях. Месец и половина бях болна от някаква си пневмонийка. За три дена щяха да ме излекуват, а то станаха месец и половина. Накрая дори решиха че съм болна и от туберколоза. Това щеше да ме довърши. Два дни бях като на тръни. Накрая се оказа, че няма да се мре. Смениха ми лекарството и взех, че оздравях. Така, че според мен не лекарствата са виновни, а докторите, които ги предписват неправилно. Има ново лекарство - дай да го предписване на болно и здраво... Толкова малко са останали истинските лекари, които спазват Хипократовата клетва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guardian Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 kolkoto po malko lekarstva se polzavt tolkova po dobre.az naprimer se lekyvam s nqkvi staromodni metodi,trevi,bilki i ve4e ako ne pomagat togava zimama lekarstava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Така, че според мен не лекарствата са виновни, а докторите, които ги предписват неправилно. Има ново лекарство - дай да го предписване на болно и здраво... Толкова малко са останали истинските лекари, които спазват Хипократовата клетва... <{POST_SNAPBACK}> I az taka smiatam! Spored men 90% ot lekarite sa prestupnici i ti obra6tat adekvatno vnimanie edva kogato im butne6 ne6to v djobovete Kolkoto do lekarstvata mnogo sa si hubavi drug e vaprosa,4e na6ite mili opravnici spriaha proizvodstvoto i vnosa na evtini lekarstva i sega vsi4ko e skupo.Pak i vnosa ima takiva mita,4e cenite v Bulgaria sa edni ot nai skupite v evropa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Стига ве! Вие изкарахте лекарите и лекарствата ненужни! Всеки си се лекува както си иска... Точно там е проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 А ИМА И ЗАКОН ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА ЛЕКАРИТЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ. КОДЕКС НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЕТИКА (обн.,ДВ,бр.79 от 29 септември 2000 г.) Въведение Лекарската професия е творчество, което съчетава наука, изкуство и техника. Тя служи на живота, здравето (психическо и физическо) и работоспособността на отделния човек и целия народ. Лекарската професия е свободна професия. Тя изисква от лекаря човечност, всеотдайност и чувство за отговорност. Лекарят е длъжен да упражнява своята професия по съвест и да отговаря на доверието, което му предоставя тя. Лекарската етика е съвкупност от норми на поведение, които служат изцяло на живота и здравето на индивида и обществото. Етичните норми регулират отношенията на лекаря с пациента и неговите близки и отношенията на лекаря с колегите му и с обществото. Правилата на професионалната лекарска етика са задължителни за всеки лекар...... И ОЩЕ И ОЩЕ МНОГО ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdeath Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 taka e no vse pak ima momenti v koito babinite ilachi ne mogat da ti pomognat a i ima hora s mnogo po ostri zabolqvaniq koito ne mogat da minat bez specifichnite mu tam lekarstva koito dori i fakt - skupi susto taka pomagat ! ta losoto e che farmacefti4nite kompanii pe4elqt ot tova che kakto naroda e kazal po cenno ot zdraveto nqma istiskvaiki i poslednite stotinki ot joba na bulgarina ispraven pred slojnata dilema na bitieto si ... pak i prosto za svedenie The`ScorpioN baba mi e lekar ot 54 godini i e pomognala na tolkova hora nqkoi dori i bez pari che sega q pochitat ... vsi4ko e do edinicata do samata individualnost makar che farmacefti4nata industriq ne mi e poznata osobeno za da sporq dostatuchno po temata a i drug vapros ako lekarstvata bqha skupi kolkoto bonbonki stese li da si taka tfurdo protif tqh zastoto inzejvat ? vseki sam izbira ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 А ИМА И ЗАКОН ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА ЛЕКАРИТЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ.КОДЕКС НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЕТИКА (обн.,ДВ,бр.79 от 29 септември 2000 г.) Въведение Лекарската професия е творчество, което съчетава наука, изкуство и техника. Тя служи на живота, здравето (психическо и физическо) и работоспособността на отделния човек и целия народ. Лекарската професия е свободна професия. Тя изисква от лекаря човечност, всеотдайност и чувство за отговорност. Лекарят е длъжен да упражнява своята професия по съвест и да отговаря на доверието, което му предоставя тя. Лекарската етика е съвкупност от норми на поведение, които служат изцяло на живота и здравето на индивида и обществото. Етичните норми регулират отношенията на лекаря с пациента и неговите близки и отношенията на лекаря с колегите му и с обществото. Правилата на професионалната лекарска етика са задължителни за всеки лекар...... И ОЩЕ И ОЩЕ МНОГО ! <{POST_SNAPBACK}> За съжаление само на думи. Вече е много голяма рядкост човек да получи поне мъничко внимание и грижа от страна на тъй наречените "лекари". В моето семеиство имаме лекари,но не като сегашните! Имам чичо който е бивш шев на отделение и хирург с дългогоди6ен опит и неговото мнение по жъпроса е същото като моето! "Сегашните лекари са прстъпници които потъпкват хуманността и лекарската етика!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Понеже имам известни познания за хранителната индустрия snejko мога да ти кажа,че химията ще продължи да навлиза още повече в нея.Много малко от хранителните продукти в по голямата си част са от натурални продукти,даже мога да ти кажа,че почти няма такива дето да нямат химия в тях.Вече толкова е напред тази наука,че можеш да направиш почти всичко(за пример:правили сме лютеница,като в нея единствения натурален продукт беше брашното).А повечето от химията(по правилно е да кажа хранителните добавки) дето се слага в храните хич не са безобидни,даже някои са доста опасни за здравето. А по темата,аз не казвам да не се пият антибиотици,но поне да се ползват само в краен случай.Понеже както каза accel като развиеш резистентност,щв трябва да пиеш все по-силни и по-силни антибиотици и най-малкия проблем след това е,че черният ти дроб започва да сдава багажа. И истината за лечението на всички болести е в природата,проста на някои хора не им е изгодно да се възползват от нея. <{POST_SNAPBACK}> Знам, че е така, знам, че химията все повече ще навлиза в живота и стомасите ни, но това не ми пречи да се надявам, че някой ден хората ще се осъзнаят и или ще започнат да консумират само естествени продукти, или поне ще намерят някакъв достатъчно безобиден (не смея и да мечтая за полезен) начин на синтезиране на храните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Знам, че е така, знам, че химията все повече ще навлиза в живота и стомасите ни, но това не ми пречи да се надявам, че някой ден хората ще се осъзнаят и или ще започнат да консумират само естествени продукти, или поне ще намерят някакъв достатъчно безобиден (не смея и да мечтая за полезен) начин на синтезиране на храните. <{POST_SNAPBACK}> Едва ли ще се осъзнаят,поне не скоро.Докато печалбата стои на първо място това няма да стане. И както е казал някой:надеждата умира последна [Edit]accel сега като е навлезла толкова много синтетиката сигурно няма глад? [Edit2]snejko тя химията доста отдавна се е настанила в стомасите ни специално за хранителната индустрия говоря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Едва ли ще се осъзнаят,поне не скоро.Докато печалбата стои на първо място това няма да стане.И както е казал някой:надеждата умира последна <{POST_SNAPBACK}> Я се осъзнайте малко..ако ядем само естествени храни...какво ни очаква а? Глад! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 Радвам се, че тази моя скромна тема е привлякла такъв интерес. И би трябвало, защото въпроса е сериозен - нешето здраве. Чета мнения всякакви, хора различни мнения различни. Вярвайте или не - съгласен съм с 90% от вас, макар и мненията ви да са често противоположни. Въпроса е, че сме хора, тоест сме различни и всеки от нас има свое мнение по въпроса, но всеки е прав за себе си. Аз не съм искал да ви накарам да спрете да пиете лекарства, нито пък да почнете да се тъпчете. Аз написах своето гледище. Докъто мога да си го позволя - ще поддържам здравето си по естествен път. Но съм инат наистина. Лежал съм в болници за чернодробното си заболяване и може да разкажа по-нататък тук или в друга тема как работят там... За това съм може би толкова резервиран към лекарите, не искам да ги обиждам или да умаловажа професионализма на тези отдадени на нашето здраве хора. Проблема е, че повечето от тях са жертви на системата и не се замислят ни най-малко на какво ги учат ами предписват лекарствата така, както са ги учили във ВМИ. Моето лично ДжиПи ми предписваше лекарства много рядко (говоря за времето, когато още ходех често на лекари), често ми препоръчваше да пия много чай с мед (както се лекувам понастоящем) и ако не се подобри състоянието ми - тогава да ида пак за да ми предпише лекарства. Антибиотици избягваше да ми предписва. На такива лекари шапка им свалям, защото се замислят! Но колко са те като процент сред останалите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Ох,мале мнения,чудесий.. И съм съгласна с тия дето за пример са дали бронхита.. Карам го поне 2 пъти на година и хич не ми е лесно,когато той ме сполети само тогава пия лекарства,защото иначе просто няма как.. А,иначе когато ме оперираха от апандисит беше ебати ужаса,личния ми лекар ме изпраща да ми вземат кръв отивам аз.. тя оная не знае как да ми бодне пръстчето-Еми добре после да дойде някой да ми каже,че си разбирала от работата..А по принцип като се разболея от някви грипове и такива по-леки неща не обичам да се мъкна по лекари,защото просто няма смисъл.. Седя си в къщи на топло,пия чайчета и така по 3 дена и айдеее пак съм здрав човек.. Моя личен лекар иначе Евала един ден отивам при него за бележка той ми вика- Като настинеш недей да си купуваш лекарства без рецепта,щото много от тия дето ги рекламират просто не си заслужава-загуба на пари.. Майка ми по принцип като се разболее пък решава,че това което е най-скъпо е най-ефикасно.. Аз не съм много-много съгласна с нея,ама карай ;> Иначе като се замисля изобщо,ама изобщо не водя здравословен живот-Ям каквото ми падне,пия алкохол,пуша цигари,чат-пат (Или всъщност често) пуша и разни хави.. И мога да се похваля,че се чувствам добре. Ох,да чукна на дърво! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DYB Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 повечето от тях са жертви на системата аха, верно е тва ...ама кой създава системата-пак те то не беха здравни реформи не беше чудо... тия ортомуртудуци в НС така оплескаха нещата, че почти няма сфера, в която да не сме нацопали до коленете в лайна... в частност здравеопазването е под всякаква критика, така че е нормално да не им вярваме на доХторите. Някой ше каже ама той нали ти е личен лекар! Да де, ама има още 1800 такива като мен...демек будали, които за ДжП-то сме не пациенти, а клиенти ...отделно от тва, вече се съмнявам в качеството на обучението, което получават затва влизайте или в матрицата, или в гроба-там няма болни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 ....Иначе като се замисля изобщо,ама изобщо не водя здравословен живот-Ям каквото ми падне,пия алкохол,пуша цигари,чат-пат (Или всъщност често) пуша и разни хави.. И мога да се похваля,че се чувствам добре. Ох,да чукна на дърво! ... ...бронхита.. Карам го поне 2 пъти на година и хич не ми е лесно... Аз виждам връзка между двете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 ....Иначе като се замисля изобщо,ама изобщо не водя здравословен живот-Ям каквото ми падне,пия алкохол,пуша цигари,чат-пат (Или всъщност често) пуша и разни хави.. И мога да се похваля,че се чувствам добре. Ох,да чукна на дърво! ... ...бронхита.. Карам го поне 2 пъти на година и хич не ми е лесно... Аз виждам връзка между двете. <{POST_SNAPBACK}> Разбира се,че има връзка... Значи тъпчем организма си с разни хави.Тъпчем,тъпчем,тъпчем.И в един момент той(организма) грохва.И тогава почваме да взимаме лекарства,които са пак някакви 'хави',но просто тези имат положителен ефект.Вдигаме се на крака след два,три,пет,десет дни.ОК всичко е наред.При визирания индивид обаче всичко това се върти в кръг.Казват,че умния се учи от грешките си,а хитрия се учи от грешките на другите.А какъв трябва да си,че да не се поучиш от грешките си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Абе колкото по-малко се ползват антибиотици толкова по-добре.Това всеки доктор ще ви го каже. <{POST_SNAPBACK}> Да бе всеки доктор щети го каже. А като отидеш на лекар и айде за всичко антибиотици. Антибиотиците са за разните там бактерий, гъбички и други "живи" гадости. Вирусите са съвсем друго нещо. Там няма антибиотици там вече си е химия - еди кое си вещество му влияело и го моряло. Един път ще отида на личната лекарка да ми даде лекарства - изписа антибиотици за някъв грип. И след 4-5 месеца айде пак го повторих. А иначе я изкарам един на година я не. Има няква "конспирация" тука около фармацефтичните компании ама.... И аз съм на мнение че се лекуват симптомите , а не самата болест. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.