w00x Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Znam 4e e slaba no sq po-koleda tiq kartiii mnoo im digat tsenite 6toto te sa edni ot nai-4esto obnovqvanite 4asti i postoqnno se tarsqt - ta sq po-koleda mi se struvat leko skapi4ki i za mislq da izhar4a pove4e za dunoto i protsesora otkolkota za VGA (li4no moe mnenie). Apuk po-natatak mislq da si zema dr. Video karta novi4kite modeli 6te izleznat mislq nqkade na4aloto na lqtoto.A do togava imam dostata4no vreme da posabera pari4ki. глупаво е да вземеш някоя карта само защото другата е с 10$ по-скъпя и после да вземеш по-скъпата с 10$ по-малко. при цялата тая смяна на картите.. цената на тази която си купил в началото ще падне, ще ти я купят за по-малко пари и при цялото тва спестяване на 10$ губиш 50$. глупава политика, но щом я намираш за правилна... твоя си работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 V na4aloto na lqtoto oba4e video kartite shte sa PCIex i dunoto ti nqma da varshi gram rabota. Moje i procesora, poneje e vazmojno da ne raboti na novoto ti duno, koeto shte e nujno da kupish za nova VGA. Demek shte trqbva da si kupuvash 4istak bursak nova konfiguraciq. Ako mi shvashtash misulta...ako mislish da gonish kartite prez lqtoto pone si kupi duno poddurjasht tqhnite standarti...samo deto takiva duna, osobeno za pentium sa edni eftinki, napravo podarak(pod 100$ nqma, a hubavite sa 200$). Za AGP 8x VGA-tata nedei o4akvai da se poqvi neshto novo, po-dobro ot nali4noto v momenta. Nedei o4akvai i sriv pri cenite specialno za AGP 8x, prosto zashtoto ot nVidia nqma da puskat nishto novo baq vreme, a ATi sega vsi4kite im novi modeli ot nisak klas sa PCIex (bez 9550). A i 4estno da ti kaja to4no za lqtoto cenite se vdigat nai-mnogo. Nai-niski sa prolet i esen, poneje togava tarseneto e nai-malko. E tova e otnositelno, no pone takiva sa moite nabludeniq. EDIT: Abe ako govorim za tova duno...Ti kak mislish da go polzvash s AGP 8x VGA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 Dunoto mi ima Psi express Puk i kato/ako izleznat novi modeli sled koleda starite qki VGA-ta 6te stanat po okolo 300$ i togava 6te si zema nqkoi koqto da mi var6i rabota za po-natatak Pone taka si mislq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 Iiii ..... bihte li mi kazali nqkvo hubavo zahranvane . Ako moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Iiii ..... bihte li mi kazali nqkvo hubavo zahranvane . Ako moje <{POST_SNAPBACK}> Fortron 350W Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 I za6to to4no nego . Ti s nego li si ? Garantsiq? Firma ? Tsena ? 10x predvaritelno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 EDIT: Abe ako govorim za tova duno...Ti kak mislish da go polzvash s AGP 8x VGA ? <{POST_SNAPBACK}> да наистина, това дъно няма AGP, така че трябва още сега да зимаш PCI-Express видео карта, ако зимаш това дъно де Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 Basten ae 6te pomolq da mi obqsni6 prosto za6to moeto duno(tova koeto sam si izbral) nqma da podkara vaprosnite karti novo pokolenie(stava duma za VGA-tata) Mislq 4e tova duno (linka koito si dal) e vaprosnoto izbrano ot mene. (Gigabyte 8I915GMF, i915G, LGA775, DDR400, VGA&PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA, 1394) PS : Prsto sam mnooo tap i ... ostanlato go znae6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Basten ae 6te pomolq da mi obqsni6 prosto za6to moeto duno(tova koeto sam si izbral) nqma da podkara vaprosnite karti novo pokolenie(stava duma za VGA-tata)Mislq 4e tova duno (linka koito si dal) e vaprosnoto izbrano ot mene. (Gigabyte 8I915GMF, i915G, LGA775, DDR400, VGA&PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA, 1394) PS : Prsto sam mnooo tap i ... ostanlato go znae6 <{POST_SNAPBACK}> не новите, а старите няма да подкара, тоест тези на AGP Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 za6to :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 щото няма AGP слот, не разбра ли вече. има само PCI express Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 za6to :allien нема къде да я бучнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Kajete mi nqkva karta s AGP&PCI Express do 200$ Ako ima takava ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 GF 6600/128M PCI-E 128.00 133.00 138.00 не може да бъде едновременно на AGP i PCI express Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Albatron 6600GT 196$ (argus.bg) ili radeon x700pro 191$(jarcomputers.com). Tova sa PCI ex karti. Ako pitash dali ima karta, koqto da varvi i na AGP duna i na PCIex duna...po-princip ot nVidia imat takav bridge(most), koito pozvolqva tova. Samo ne znam dali mojesh da go namerish otdelno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Тва каде го видя ? В коя фирма ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUKE`NUKEM Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 a ima li razlika mejdu edni i sa6ti karti samo 4e ednata e pci a drugata agp ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Bi trqbvalo da ima v ka4estvoto na obrabotka n dannite(pone spored mene). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Abe na moeto dano ( tva deto sam si go izbral ) pi6e Agp , Pci express Vazmojno li e da ima i 2te ne6ta ? I ako ne e - kakvo ozna4ava Agp Express Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Ами на картинката на дъното има само 1 слот за карта и той е PCIex, така че вероятността за 2те я няма. AGP Express като понятие не съществува. Забелязах обаче, че във фирмите пише AGP+PCIex може все пак да има някаква далавера. Най-добре питай самата фирма...иначе на сайта на гигабайт няма нищо писано за AGP/за това дъно/. Duke`Nukem за момента разликата между 2та вида карти е доста малка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 1 Vqrno li e 4e ima razlika v ka4estvoto na obrabotka - dori i mizerna ? 2.1 V Pricelistovete na nqkoi firmi zabelqzah 4e , kogato pi6e Pciex pi6at AGP16x a na ostanalite si pi6e AGP8x 2.2 V saita na gygabite za tova duno , koeto sam si izbral, pi6e - The GA-8I915G-MF also offers multimedia advancements through PCI-Express for outstanding graphics output, doubling that of the current AGP8X interface. Koeto pone spored mene 6te se prevede - Vaprosnoto dunosu6to taka predlaga i podobrenie 4rez PCIex za VGA-tata, udvoqvaiki dosega6niqt AGP8x interfeis. PS : PLS popravete me ako burkam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Примерно FX 5900 на PCIex е по слаба от FX 5900XT na AGP, щото е с орязани честоти (350-550), а трябва да е 400-850. Това го знам, защото съм го виждал с очите си Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Nqkoi saglasen li e s ostnalite mi tvurdeniq ili i te otpadat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 1) При новите карти разликите са около 1-2%. 2) АГП 16х е тяхна измислица, такова нещо няма. 3) Твоето дъно поддържа стандарта ПСИ Ех 16х, което теоретично може да донесе удвояване на трансфера...практически обаче разликата за момента е 1-2%. Все пак технологията е нова и се предполага, че ще търпи промени в положителен аспект. При Агп 8х се ползва прав канал, при ПСИ ех се ползва и обратен канал откъдето идва теоретичното удвояване на трансфера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted December 9, 2004 Author Share Posted December 9, 2004 Koe e po-hubavo ? 1.PC5900 - GF PCX5900, 128MB DDR, 256bit, PCI Express, TV OUT, DVI, retail 2.PC6600GT - GF 6600GT, 128MB DDR III, 128bit, PCI Express, TV OUT, DVI, retail 3.GV-N59X128D - FX5900XT PCI-EXPRESS- 16X, 128MB DDR, 256bit, V-TUNER II (overclocking application), DX 9.0, TV OUT, DVI, Twin View, bulk koq ot 3te e po-hubava ? i za6to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.