Jump to content
BulForum.com

Проблем с охлаждането на GF4MX440 128/128

Recommended Posts

Значи картата ми е GF4 MX440 ,не е стояла клокната повече от 2-3 минути.. След една седмица вентилатора и почна да стърже много яко и каратата грее супер много ,това се отразява на повечето процеси .. Повечето игри блокирват ,а в най добрия случай картината прескача.. Картата е AXLE GF4MX440 8X TV Out DVI 128mb/128bit 274MHz/333MHz с памети на Infineon. Стандартен кулер .. Та въпроса ми е какво предлагате да направя? От каде мога да си набавя подходящ вентилатор ,каква марка.. Препоръчаха ми радиатор с вентилатор от Socet A ,но мисля ,че е твърде голям и няма да се справя със смяната.. Какво предлагате за решение на проблема ..

П.П. Картата е на седем месеца..

Ами то е очевидно какво трябва да направиш - смени си вентилатора!

Радиатора не виждам смисъл да сменяш, а вентилатори продават навсякъде всякакви. Просто си носи твоя стария и търси същия, да може да влезе в радиатора.

Ако си както съм аз, слагайки кулер от Socket A, ще трябва да махнеш поне две от PCI разширенията на компютъра :)

А последното място, където видях такива е на Гладстон, където са JAR, и магазина Неви.

И на мене вентилатора ми стърже много здраво от няколко месеца. Направо не може да се седи в стаята. Търсих къде ли не. Намерих само на едно място за 12 лв, но е комплект с целия цокъл, пастички и т.н. ... Всичко необходимо за монтажа.

И на мене вентилатора ми стърже много здраво от няколко месеца. Направо не може да се седи в стаята. Търсих къде ли не. Намерих само на едно място за 12 лв, но е комплект с целия цокъл, пастички и т.н. ... Всичко необходимо за монтажа.

Къде е това и ще се побере ли на картата?

ЕДИТ: Мястото за нов радиатор е 5х5см ,диагонала от мястото за болтчета е 5.5см..

Къде е това и ще се побере ли на картата?

ЕДИТ: Мястото за нов радиатор е 5х5см ,диагонала от мястото за болтчета е 5.5см..

В Gigahertz до ПУ -то(по точно улицата към него) имат такива мисля чи има и избор дори

Сменяйте си бързо вентилаторчетата, щото скоро може да ви се наложи да си сменяте картите.

?! :o)

В Gigahertz до ПУ -то(по точно улицата към него) имат такива мисля чи има и избор дори

В D&E има всякъкви вентилатори. Ако няма там виж в Ресета.

Кажете някакви ориентировъчни цени. Из София имало само перки за по 2-3 лева. На мене това ми и трябва всъщност. 12 лева няма да дам за цял комплект.

Как се сменя перка на вентилатор? И какво да и се амортизира на перката? Купи си вентилатор да не береш ядове.

Е, не! Не съм очаквал, че ще ми се наложи да обяснявам подобно нещо :о) Имах в предвид целия вентилатор, без радиатора, пастите, допълнителните скоби приложени към комплекта и т.н.

?! :o)

Кажете някакви ориентировъчни цени. Из София имало само перки за по 2-3 лева. На мене това ми и трябва всъщност. 12 лева няма да дам за цял комплект.

http://www.gigahertzbg.com

И аз имам ГФ МХ440 ... и сменях вентилатора 1 път сега съм с нов. Той започна да стърже отново след 2 месеца работа и ми писна и го изключих (дръпнах му кабела) Картата си работи перфектно от няколко седмици обаче е MSI може и за това да е - да нямам проблеми , несъм я клоквал ... GF-МХ440 имат проблеми с вентилаторите ... всички се оплакват от това - оправия няма чесно казано

Е, не! Не съм очаквал, че ще ми се наложи да обяснявам подобно нещо :о) Имах в предвид целия вентилатор, без радиатора, пастите, допълнителните скоби приложени към комплекта и т.н.

Едно е перка, едно е вентилатор!

СПОКИ ве майна!

Т'ва с вентилаторите е обичайно! И аз имам AXlE GF MX440SE 64M/225mhz/333Mhz.

Бях я овърклокнал на 280/333МHz.

След това смених два винтелатора! - 8 и 12лева!

Те пък бяха високооборотни над 6000.

Те пък как квичаха то не стига друго ами и тва!

Преди месец ме удари у главата и отидох в най близкия магазин !

Взех си Безвентилаторно охлаждане за VGA за 40лв!

Сега картата ми е 360/445МHz! Абе трябва да може и повече ама неще?

Препоръчвам ви нещо такова!

Е да доста е големичко - 5см пред и 5 см зад видиокартата стърчат радяторите!

Сега единствения ми бол е HDD! Western DIgital 20gb/7200/2mb!

Е ако някои знае как да намаля острото пищене от него ( да пищене - направо ме побърква - а трябва и да спа на него - ушите ми си пищят от една година и още се чудя дали да ходя на лекар ) ! Лоша работа!

От няколко дена си мисля как да заваря около него някви железни пластини и да го опаковам като кутия и да оставя място само за кабелите и да ги оплатня!

Така ще се намалят и градосите му?

Ама като ми избий бушона тогава!!!!!!

Някой ако има идея! Как да намаля шума на HDD или възможно ли е по някакъв начин да се намалят oборотите му?

10x

Ако харда ти беше Hitachi или Maxtor можеше да се пробва с Acoustic Management WD незнам дали ще го захапе провери на сайта им може и те да имат аналогичен софт

По принцип със софта за Hitachi се оправят и Maxtor -ите (не всички) но за WD незнам ще стане ли

аз преди 2 дена си смених вентилатора на картата/ge force 3ti/ - от квазера дето е до военна болница си взех за 2.5лв мисля че беше точно. Там има всякакви размери но нямат букси и трябва да си свалиш буксата от стария вентилатор и да я запоиш за тоя.

Моя вентилатор на същата карта обаче Manli ми е спирал няколко пъти и мислих да го сменям,НО не е нужно.При мен проблема се оправи като го смазах с малко машинно масло.При мен се получи пробвай и ти.Ако не стане тогава си купувай нов вентилатор.

Моя вентилатор на същата карта обаче Manli ми е спирал няколко пъти и мислих да го сменям,НО не е нужно.При мен проблема се оправи като го смазах с малко машинно масло.При мен се получи пробвай и ти.Ако не стане тогава си купувай нов вентилатор.

Аз го смазвам моя десетина пъти вече. работи 3-4 денонощия и пак на ново ... Нямам нерви :о)

Аз не искам само вентилатора да сменям ,ами и радиатора + рамсинкс ,за клок (знам ,че картата е боклук). Новия вентилатор направо в захранването ли да го буча?http://www.ocinside.de/assets/videocard/titan_ttc_cuv1ab.jpg това добро ли е ? В картата ли се включва вентилатора ? Може ли да се овърклокне добре с него и какви рамсинк да взема?Те повече парят кондензаторите ,докъто ядрото е леко топло ,това нормално ли е? Почти не се усеща вентилатора да духа, съвсем слабо..

Namerete si visokooborotna gres i s neq majete plyzga6ti lageri.

Piniza se systoi v izvajdaneto na plastmaslovata 6aiba. Za da q izvadite vi trqbva igla, a za po-lesno slagane- vzemete krivata noji4ka za nokti ot komplekta na maikite vi:)

Ako ne e stanalo qsno- pi6ete PM!

Идеята ми е да взема на ТТ Кулер+радиаторче+рамсинкс и да клокна картата.. Кулера във видео картата ли се включва или в захранването? Сега картата със сменено стандартно вентилаторче държи 400/387 без артефакти :allien EDIT: Горе долу колко ще ми струва този "въздушен ъпгрейд"?

bakara - Ей, ти си велик ве!

Acoustic Management направо се взривих! Не съм търсил такива програми но явно е трябвало!! Бачка без никакъв проблем с WD хардове. Включих Acoustic Management на харда си и направо останах възхитен!!!!

Никакъв звук от четене на главите, стържене и там подобни работи!!! Абсолютна тишина!

Преди на старт на Win така чегъркаше че го съжалявах цялото компютърче как се мъчи!!! Но сега нито стон от четене!!!

Въпреки това остана оня гаден свестящ звук който го издава хардчето!

Направо подлудява! Явно е нещо друго - преполагам високите убороти - от тва да е - много гаден звук!!! Но това което се постигна с Acoustic Management

не е за отхвърляне!

Ако имаш идея и как да махна гадния звук от тва свистене - Ще е много яко!

Вчера на един купон един пич ми каза че неговия хард бил обвид с някаква 3милиметрова гума която изолирала шума. Но неговия хард е произведен със нея и не сме разучили продават ли се такива екстри отделно и изобщо да не е някакъв прототип харда му! Абе следващия път като отида в тях тва ми е първата работа!! Може да се размине заваряването - хе хе!

Благодаря ти много !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...