niko Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 мога да ти предложа друг вариант , но той зависи от уредбата.Просто вадиш копчето за усилване/без да разглобяваш уредбата/ , завърташ малко на дясно и после пак го слагаш. Така ще му ограничиш максимума , но пък не всички уредби го позволяват.А и ако някой ти докопа дистанционното - отиде. Ако все пак решиш да слагаш допълнителен потенциометър вътре , мога да ти помогна с обяснения , но трябва да си наясно , че риска да не свирне повече е доста голям и е обратнопропорционален на твоите умения на електрончик. И все пак - ако си купиш Sony няма да стане /за тях знам със сигурност , че няма да стане - при тях силата на звука се управлява с напрежение , а не с входния сигнал на крайното стъпало,както е при по старите уредби/. Можеш и да опиташ с поставяне на допълнителни товарни съпротивления на изходите , но за това не те съветвам , губиш от качеството и рискуваш стъпалото. Със сигурност става като сложиш последователно на тонколоните по един електролитен кондензатор с малък капацитет - 20 - 30 микрофарада , но тогава губиш много от ниските честоти.Обикновенно говорителите горят на бас , а иначе пиковата им мощност на високи честоти със сигурност може да издържи петкратно претоварване/примерно 20 ватови колони свирят без проблем на 100 ватова уредба , но басите са ограничени до долу/.Това последното ти го казвам от опит - тонколоните съм си ги правил сам , с 20 ватови български говорители , а уредбата е Сони. Успех Edit кондензаторите трябва да са с голямо работно напрежение - от порядъка над 110 волта , иначе гърмат доста силно/ и това е от личен опит/ капацитета им можеш да определиш най добре с опити , моите не ги знам точно колко са , защото нямат надписи по тях - вадих ги от един стар Юност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 7, 2004 Author Share Posted December 7, 2004 Мерси на всички за отговирите. Не съм толкова навътре да се бърникам, където не ми е работота, затова питах дали няма някакъв начин само с копчето, както казва Нико. Но както и да е, оправих се, намерих 2х100 колони... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.