Jump to content
BulForum.com

Усилване звука на уредба

Recommended Posts

мога да ти предложа друг вариант , но той зависи от уредбата.Просто вадиш копчето за усилване/без да разглобяваш уредбата/ , завърташ малко на дясно и после пак го слагаш. Така ще му ограничиш максимума , но пък не всички уредби го позволяват.А и ако някой ти докопа дистанционното - отиде.

Ако все пак решиш да слагаш допълнителен потенциометър вътре , мога да ти помогна с обяснения , но трябва да си наясно , че риска да не свирне повече е доста голям и е обратнопропорционален на твоите умения на електрончик.

И все пак - ако си купиш Sony няма да стане /за тях знам със сигурност , че няма да стане - при тях силата на звука се управлява с напрежение , а не с входния сигнал на крайното стъпало,както е при по старите уредби/.

Можеш и да опиташ с поставяне на допълнителни товарни съпротивления на изходите , но за това не те съветвам , губиш от качеството и рискуваш стъпалото.

Със сигурност става като сложиш последователно на тонколоните по един електролитен кондензатор с малък капацитет - 20 - 30 микрофарада , но тогава губиш много от ниските честоти.Обикновенно говорителите горят на бас , а иначе пиковата им мощност на високи честоти със сигурност може да издържи петкратно претоварване/примерно 20 ватови колони свирят без проблем на 100 ватова уредба , но басите са ограничени до долу/.Това последното ти го казвам от опит - тонколоните съм си ги правил сам , с 20 ватови български говорители , а уредбата е Сони.

Успех

Edit кондензаторите трябва да са с голямо работно напрежение - от порядъка над 110 волта , иначе гърмат доста силно/ и това е от личен опит/

капацитета им можеш да определиш най добре с опити , моите не ги знам точно колко са , защото нямат надписи по тях - вадих ги от един стар Юност

Мерси на всички за отговирите. Не съм толкова навътре да се бърникам, където не ми е работота, затова питах дали няма някакъв начин само с копчето, както казва Нико. Но както и да е, оправих се, намерих 2х100 колони... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...