Runner Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Може ли да се ограничи до каква степен ще се усили звука на уредбите. За съжаление, не знам още какъв е модела на уредбата и за това говоря по принцип. Утре ще имам повече информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Ами ще вържа едни по-слаби колони и ме е страх, че като се увеличи много и може да изгорят. А това за копчето е пределно ясно, но човек като пие една ракия и не може да се контролира и за това си мислех, аз да ги контролирам и то без да се намесвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Да бе съпротивление. Това да ни ти е лампа. С това съпротивление знаеш ли как променяш общото съпротивление на канала? И не е ясно кое ще каже "Дум". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Просто преди копчето за усилване вътре в уредбата се слага още едно което предварително е настроено на определеното ниво.Като усилиш докрай външното,с вътрешното си намаляваш докъдето искаш да е максималното усилване и затваряш уредбата.След това и докрай да навиеш външното копче,вътрешното вече не ти позволява да вдигнеш повече.Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Това вече е друго. Но не е за всеки. Още повече да отвори уредба и .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Мерси, това ще го пробвам, но да питам, това копче копува ли се или мога да импровизирам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Аз какво казах бе хора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 аахахах отвори уредбата и импровизирай........аз така се научих на много неща! EDIT: THIS съвет COMES WITH ABSOLUTELY NO WARRANTY !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Нмери първо, кой да те финансир аза нова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velikiat Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 по-добре не се пробвай въобще..може сам да си прецениш колко ще ти издържат тонколоните(и те имат душа,могат да говорят )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Аз мога, ама един пиян, не запознат с такива работи, дали може? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Зависи колко е пиян и колко не запознат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Просто преди копчето за усилване вътре в уредбата се слага още едно което предварително е настроено на определеното ниво.Като усилиш докрай външното,с вътрешното си намаляваш докъдето искаш да е максималното усилване и затваряш уредбата.След това и докрай да навиеш външното копче,вътрешното вече не ти позволява да вдигнеш повече.Успех! <{POST_SNAPBACK}> Моля ви не правете това в къщи И ако мога да попитам защо не си оставиш оригиналните колони? Също така ако съпротивленията на колоните е същото с това на уредбата мисля, че не би трябвало да изгори нищо, а просто да почнат да изкривяват от една определена мощност. Ама не съм сигурен Преди имах един усилвател, то още го имам де, и катосъпротивленията бяха различни и единия канал доста често ми гореше Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Така си е. То не може каквото ти е под ръка да се включи. На всяка уредба пиши какви колони можеш да включиш - от колко до колко ома. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 И какво, на уредба 2х100/4ома ако вържеш колони 2х40/4 ома дали ще се повреди нещо. отговорете си сами Действително без отваряне на уредбата няма да стане, освен ако не вържеш външен усилвател с мощността на колоните (от който да контролираш силата), или по някакъв начин да вържеш няколко колони с по-голямо съпротивление (паралелно) или някакви такива изпълнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Нали знаете как се смята съпротивлението при паралелно и последователно свързване? То не е хей така свързвай и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Нали знаете как се смята съпротивлението при паралелно и последователно свързване? То не е хей така свързвай и готово. <{POST_SNAPBACK}> Ами щом си толкова навътре в нвщата защо не вземеш да ни обясниш тогава. Runner има доста схеми за защита на говорителите,даже мисля че някаде гледах готови да продават.Потърси по магазините.Иначе дори и да не намериш една такава схема не е толкова сложна и можеш да си я направиш и сам дори. Ако сложиш по-слаби колони и издуеш до край уредбата след известно време ще се чуе едно пляк и...... нови говорители Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Ако е примерно 2х50 и аз вържа двете колони х25 към единия изход, като само напъхам кабелите вътре, какво ще се получи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Ако е примерно 2х50 и аз вържа двете колони х25 към единия изход, като само напъхам кабелите вътре, какво ще се получи? <{POST_SNAPBACK}> Мощноста ще се изравни обаче не знам какво ще стане със съпротивлението За това не те съветвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Ако е примерно 2х50 и аз вържа двете колони х25 към единия изход, като само напъхам кабелите вътре, какво ще се получи? <{POST_SNAPBACK}> Зависи от съпротивлението на колоните и на уредбата. Ако уредбата ти е разкроена за колони по 4ома, а въпросните колони 2х25 са 8 омови, тогава ще се получи, но трябва да ги вържеш паралелно. Ако са 4-омови - последователно, иначе ще ти изгори стъпалото на уредбата. И в двата случая другия канал остава без товар, което не е за препоръчване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Уфф, трябва да измисля нещо, щото може да останем без музика, което не е добре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 to spored men nedei slaga drugi slabi koloni ami si nameri takiva s moshtnost kolkot na tiq na samata uredba,ama togava ima opasnost da ti otide stypaloto.... defakto ne se zanimavai s glyposti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 FalleN_213, ти си оптимист, да знаеш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vincenzo Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Що не идеш до технополис например, да си избереш някви колони 2х150w (Хе-хе ако имаш пари разбира се ) Тогава ще може да си ги надуваш колкото ти душа иска .Не е хубаво да ръгаш слаби колони на силен усилвател това е най-сигурният начин да ги изгориш(Доколкото разбирам става въпрос за купон, където доста трудно ще задържиш някой да не врътне копчето на мах)Така че вариантите са два:или да намериш от някой приятел по-мощни колони(препоръчително!) или да вържеш 2 на един канал(паралелно щот последователното е ужас-пращят и изкривяват много-поне аз като пробвах така стана).Но ако е паралелно увери се преди това задължително че колоните са 8ома(ако усилвателя е 4)такова връзване се обесмисля обаче ако нямаш още 2 колони за другия канал, така че пак ще трябва да търсиш.А това дето си го мислиш с прибавяне на резистор или потенциометър ами кво да ти кажа....трябва да си завършил техническия за да се справиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcciDent Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Moi 4ovek tova ne ti go prepora4vam da varzva6 dve koloni na mqstoto na edna.Zna4i moje na po mo6tna uredba da sloje6 po slabi koloni no trqbva impedansa(saprotivlenieto)da e sa6toto kato na izhoda na uredbata .Da ti dam primer az imam uredba Sony rx-99 na koqto usilvatelq za rednite koloni e 2x100 no tai kato ednata mi kolona kapitulira sam turil edna 20w no sas sa6tiq impedans i vsi4ko e ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.